Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Střípky z MS v přívlači v Irsku 2015 necteno

20.5.2015 | HaD | chytej.cz | 18.063 zobrazení | 239 odpovědí

Tradičně budu dle možností posílat info a fotky z letošního MS. Dnes odlétáme, zítra a v pátek je trénink, vlastní závod sobota a neděle. Doprovázím tradičně Slovenský tým :) Pokud vás něco zajímá, ptejte se!

Shimano Rarenium FB - chod necteno

23.5.2015 | Bakchos | Navijáky | 3.039 zobrazení | 10 odpovědí

Dobry den,

mam doma uz 2. navijak Rarenium 3000 SFB. Prvy som vratil kvoli „vaklu“ na klucke a nie prilis „hladkej“ zvukovej kulise. Bol som s nim aj za znamym (predajca v rybarstve) a ten mi povedal, ze podla neho to nie novy navijak. Ze je asi po oprave v ramci reklamacie. Porovnavali sme ho aj s lacnymi shimanami na predajni (nexave 50 € a exage 70 €) a tie isli na prvy pohlad bezchybne (ziadne pocutelne trenie a ani vakel na sklucke). Porovnaval som ho aj s mojim 2 roky pouzivanym Spro Blue Arc. Blue Arc ide ako hodinky… Tak som si to vysvetlil tym, ze to bol asi naozaj servisovany kus, pretoze jeho cena bola na slovenske pomery podozriva – 158 € a bolo to jedine rarenium na eshope predajcu.

Tak som objednal druhy z Rakuska (nordfishing77) a chod este horsi – este vyraznejsie pocutelne trenie. Tak som zacal googlit a na forach som sa docital, ze niektori maju podobny problem a ini ze vobec. Dalsi tvrdili, ze trenie je pocut pri vsetkych navi, pri niektorych viac, pri inych menej, resp. ze niektori su na ten zvuk haklivejsi ako ini… Taktiez sa k tomu vyjadroval aj predajca navi, ktory tvrdil, ze toto trenie je uplne bezne pri pouziti materialu CI4+.

Takze teraz fakt neviem co mam robit. Vratit a skusit este jeden alebo sa s tym zmierit a dufat, ze to trenie nebude mat s potupom casu vyraznejsie negativne ucinky… Navi ma servisny otvor, kde vyrobca odporuca (odporuca to ale po roku prevadzky…) kvapnut jednu kvapku bantam oleja. Docital som sa vsak, ze to akurat tak moze vyplavit povodne mazanie na baze vazeliny a navi uskodit.

Aby ste si vedeli cca predstavit co to tu vlastne riesim tak som narychlo nahral kratucke video (ospravedlnujem sa za kvalitu:-)) https://youtu.be/qbUB7u9osYI a o cosi hodnovernejsie zvukove zaznamy http://www.ulozisko.sk/…Hlas_003.m4a http://www.ulozisko.sk/…Hlas_002.m4a Tu je odkaz na video ineho „uzivatela“ (od 2:14) https://youtu.be/tuaTeNbd-E0

Co vy na to kolegovia???

Dakujem za Vase postrehy, rady a skusenosti.

mušovske jezera nebo dyje 5 necteno

8.3.2010 | hanz.333 | Domácí revíry | 15.379 zobrazení | 53 odpovědí

čaute poradi někdo do jakeho mista nejlip na těchto jezerech byl tam někdo nejake zažitky od vody kdyžtak napište nejlepe nake ubytovani taky

nahradní díly na naviják okuma necteno

22.8.2014 | jasaml | Navijáky | 8.673 zobrazení | 2 odpovědi

Čau nedávno jsem si pořídil navijáky okuma longbow lb60 a hned na druhé vypravě na ryby jsem ztratil ten šroub jak drží kličku z druhé strany navijáku nevíte někdo jestli se to dá někde sehnat popřípadě kde?

vodní nádrž pastviny necteno

3.6.2012 | vovo | Domácí revíry | 18.296 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli neznáte nějaký soukromí nebo svazoví revír v Orlických horách někdo poblíž Sucheho vrchu (budeme totiž ubytovaní na tom Suchém Vrchu) nejak. Tak já jsem našel jen svazovou vodní nádrž pastviny prosím poraďte chytili jste tam někdy nějaké pěkné ryby. A ještě bych se chtěl zeptat jedeme tam o prázdninách s rodiči a se strýcem tak bysme si tam chtěli zachytat jak je to s hostenkou kdyby sme si chtěli koupit za kolik je ?? chtěli by sme to na týden

Orlík - závážení, vnadění, bivakování necteno

22.5.2012 | R-y-b-a-r | Domácí revíry | 22.612 zobrazení | 23 odpovědí

Ahoj. Možná už to tu někdy v daleké minulosti bylo, ale nechce se mi prohledávat celé fórum. Chtěl bych se zeptat jak je to s vyvážením nástrah a návnad na ÚN Orlík, popřípadě s bójkama. A za druhé bivakování. Povoleno či ne? Případně s nebo bez podlážky. Díky za rady.

Co je to za rybu? necteno

1.7.2014 | JiraiyaChan | Ostatní ryby | 9.004 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Zdravím, Doufám že to sem mohu dát. Kamarád chytl tuto rybu v Norsku a vůbec nevím co to je? Neví někdo?

Kvalitni prepravka na nastrazaky necteno

17.5.2015 | fila | Sumcařina | 2.321 zobrazení | 2 odpovědi

Nemuzu si pomoct,ale ac sem sebeopatrnejsi,vzdy behem sezony dokazu ulomit plastovy uchyt dvirek a nikde sem nenasel vyrobek,kde by zavirani bylo reseno kovem,nebo aspon kvalitnim plastem,kterej neulomis pri prvni prilezitosti.Uz me neba kupovat kazdej rok novou rizkovnici 18l.Dik za nazory.

Naviják na sumce necteno

14.5.2015 | Veverak94 | Navijáky | 2.920 zobrazení | 2 odpovědi

Zdravím, chtěl by jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s chytáním sumců na Naviják Okuma Longbow LB 90? Co jsem slyšel, tak to používá dost lidí, ale jestli není rozumnější si připlatit a koupit nějaký multiplikátor nebo smekací naviják určený pro lov sumců, cca do 2500 kč. Předem díky za odpovědi.

Rybářské fory necteno

9.3.2005 | silur | Ryby | 15.671 zobrazení | 68 odpovědí

když je ta zima tak pište aspoň fory o rybách, rybářích ale nejen onich, třeba i jiné. A když jsem to naťuknul tak dám jeden jako první. Sedí feťák na rybách a chytne zlatou rybku. Rybka- když mě pustíš, splnim ti tři přání. feťák- tak jo rybko-šlehneme si spolu a stalo se. druhý den se opakoval a třetí den taky. ˇčtvrtej den už měl feťák přání vybraná a tak smutně sedí na břehu. Z vody se najednou vynoří zlatá rybka a povídá- tak co feťáku šlehneme si ???????

Candátí háčky necteno

3.1.2015 | Dany73 | Dravci | 12.986 zobrazení | 31 odpovědí

Pojďme při zimní pauze zkusit zrekapitulovat, které jednoháčky na candáty se nám při položené/plavané pro co nejrychlejší zásek osvědčují nejvíce. Moje zkušenosti jsou takové, že nezáleží vůbec na tloušťce háčku, ani tolik na délce lopatky, jako na šířce ramínka. Z úzkých (typ úhořových) háčků mi candoši často padají, naopak např. háčky typu Mustad vel. 1/0,2/0,3/0 se osvědčily. Všimnul jsem si, že ty starší Mustady s lopatkou jsou ostřejší, ty zesílené s očkem jsou dost tupé. Ani „kapráky“ nevadí, opět za předpokladu, že mají široký oblouček. Jaké jsou vaše zkušenosti?

Prut na smáčky necteno

10.12.2012 | JKemr | Pruty | 8.746 zobrazení | 51 odpovědí

Prut na smáčkyZdravím všechny rybářské kolegy. Chci koupit prut výhradne na přívlač se smáčky s hodně jemnou špickou s gramáži do 10g, ale na trhu jsem jich přilis nenasel. Dela něco shimano? Nebo mate jiné typy? Díky za všechny rady. Vím že se dají dobře použít krátké feederové pruty, ale v zimě mám s nimi problém s téměř okamžitým zamrzáním oček. U vláčáků zůstává přeci jen očko průchozí o něco déle.

HOŘAVKA DUHOVÁ a jiné vzácnější druhy necteno

15.4.2015 | stratowar | Ostatní ryby | 2.530 zobrazení | 7 odpovědí

HOŘAVKA DUHOVÁ a jiné vzácnější druhyAhoj, dnes jsem slovil u sebe na rybníce 300 pěkných hořavek, pokud by někdo chtěl někam vysadit, můžete mi napsat. Jinak se zabývám různými drobnými druhy ryb, jako je hrouzek, slunka, mřenka a další

Střelné hlavy necteno

5.2.2008 | modrak | Muškaření | 9.089 zobrazení | 47 odpovědí

Dovolil bych si mezi zdejším osazenstvem provést menší anketu na téma:

1. Jako running lajnu preferujete a proč?
  2. Jakým způsobem vybíráte kombinaci střelné hlavy a running lajny (průměry, AFTMA … )?
  3. Jak volíte AFTMA hlavy s ohledem na AFTMA prutu? Přizpůsobujete hlavu prutu jejím zkracováním?
  4. V čem vidíte zásadní odlišnosti v technice hodu, třeba oproti dablcuku s běžným WFkem?

Děkuji za vaše odpovědi k tématu.

Kapři na orlíku necteno

18.2.2012 | knervi | Bílá ryba | 44.025 zobrazení | 84 odpovědí

Pochlubte se jak velkého kapra jste chytily na orlíku.Jak velký a kolik vážil a a naco se chytil.

Rybník Nový Kanclíř - zkušenosti ? ! necteno

24.3.2012 | coca | Domácí revíry | 27.002 zobrazení | 15 odpovědí

Zdarec lidičky,

má někdo prosím zkušenosti s lovem na rybníku v jižních čechách – Nový Kanclíř ? Uvítám od Vás Vaše poznatky + doporučení na ubytování… chtěl bych tam zajet v květnu na víkend…

Dík za Vaše poznatky !

Vrchol rybařiny necteno

11.1.2011 | | Vaše názory | 7.347 zobrazení | 78 odpovědí

Zdravim Vás kolegové,pozastavil jsem se nad pojmem „vrchol rybařiny“.A za­jímalo by mě,co pro každého z Vás tento výrok vlastně znamená?Pro někoho je vrchol rybařiny,technika lovu (kaprařina,muš­kařina…).Pro jiného zas trofejní úlovek,díky kterému může zhmotnit své těžce dobité zkušenosti a smozřejmě štěstí.Další může argumentovat jiným způsobem,je jich dost..Fotky vítány. Zdraví DV

výprava na ebro necteno

29.1.2014 | filip krupka | Rybaření v zahraničí | 3.027 zobrazení | 3 odpovědi | upravit

výprava na ebroHledáme jednoho až dva lidi na doplnění míst v obytném voze na rybaření na Ebru. Veškeré info na mailu latanirotrade@gmail.com nebo tel 777/99 66 07

Sumec se kterym si nevim rady necteno

30.9.2014 | Unique22 | Sumcařina | 4.709 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Dobry den. Bydlim neco pres rok v Nemecku, v Koline nad Rynem. Obcas tu vyrazim na ryby a mam pro vas zajimavy pribeh. Ve svem zivote jsem vytahl z vody priblizne 60 sumcu kteri byli pres 2 metry. Muj nejvetsi ulovek byl 252 cm a vazilo to 117 KG.

V nedavne dobe se me vsak stala situace se kterou si nevim rady. Je to tak mesic kdy jsem byl na rybach, na hak jsem nacpal tak 30 rousnic a po nejake dobe jsem mel zaber, mel jsem slabsi prut ktery normalne pouzivam na vlacku a rybu jsem po cca 1 hodine pumpovani ztatil, hacek proste vypadl z tlamy.

Prisel jsem na stejne misto priblizne o 2 tydny pozdeji jeste s kamaradem a vzali jsme si poradne nacini. Pouzival jsem pletenou snuru o nosnosti 120 KG a rybu jsme se snazily z vody vypacit oba, a to tim stylem ze jsme pouzivaly takrka celou vahu svych tel. Timto zpusobem jsme se s rybou rvali 4 a pul hodiny, az jsme to nakonec urvali.

Nejdriv jsem si myslel ze je to nejakej kmen ci tak neco, ale ryba se obcas nastvala a plavala ±80 metru proti proudu, pak zase s proudem, pak si sedla, pak zase nejakej pohyb a tak…

Jak jsem rikal, sumcu pres 2 metry jsem mel v zivote celkem dost, ale to s cim jsme se tady rvali bylo takrka nemozne z te vody jakymkoliv zpusobem dostat…

Na internetu jsem se docetl ze pri extremne dobrych podminkach se muze sumec dorust az 4 metru a vazit az 500 kg, normalne je uznavan az 3 metry a 2 kg, ale kdo vi, treba by to byl jeden z milionu…

Mel by nekdo nejaky napad jak neco takoveho z te vody dostat ? My uz jsme jaksi bezradni, protoze kdyz se 2 lidi zaprou celou vahou do ryby a ryba nas i presto je schopna skoro stahnout do vody, nevim co s tim…

Je tu take moznost ze by to byla Beluga, v Rynu se vyskytuji a nejvetsi exemplar byl vytazen asi pred 180 lety, ta potvora mela 7.2 metru a 1580 kilo, ale vsichni lidi se kterymy jsem se bavil me rikali ze beluga je zvire ktere proste plave a valci jako silene… Tato ryba si pomerne casto sedala na dno a kdyz se rozjela, tak to bylo celkem pomale a stabilni.

Dalsi vec, vedel by nekdo o prutu ktery vydrzi takrka cokoliv a o nejake snure o nosnosti treba 200 kg a samozrejme take obratliky, hacky a navijak. Proste tuto lochnesku z te vody chceme nejak dostat.

Diky za rady.

Elektromotor pro váhově vyvinutého necteno

16.4.2015 | Kamillus | Ostatní nádobíčko | 2.593 zobrazení | 4 odpovědi

Dobrý den, jak napovídá nadpis, mám o něco pár kilo navíc, konkrétně 115 kg, při výšce 198 cm to není zas taková zvláštnost ale to tu nebudeme rozebírat. Mám nafukovací člun BiC 213 Sportyak Exprorer se kterým sem spokojen, ale už mě nebaví pádlovat. Uvažuji o koupi tohoto elektromotoru. http://www.rybashop24.com/…g-Motor.html Vůbec se v tom ale nevyznám, co znamená tah 3,2 kg mi není známo, chci se zeptat jestli k mojí váhové kategorii bude tento motůrek stačit nebo mám koupit raději výkonnější z těch co tam jsou k dispozici. Děkuji za odpověď.