Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
prut na plavanou
5.2.2015 | muskar19 | Plavaná | 3.237 zobrazení | 1 odpověď
zdravim chci si pořidit prut na plavanou a potřebuju poradit bolonezka nebo telematch.jake sou rozdily a jake vyhody nebo nevyhody techto prutu dik.
OKOUNEK PSTRUHOVÝ
8.1.2013 | casper | Dravci | 10.655 zobrazení | 26 odpovědí
Okounek pstruhový – pro
mě velmi zajímavý dravec už jedn díky svojí minimální populaci v ČR,
chtěl jsem se zeptat, jestli je vůbec reálné cíleně tento druh ulovit na
některém ze svazových revírů ČR. Četl jsem o něm spoustu článků,
včetně informace o jeho pokusném chovu v jižních Čechách, viděl jsem
ho i v akváriu rybářského svazu na veletrhu moderní rybář, chci se
proto touto cestou zeptat, jestli měl někdo úspěch s cíleným lovem tohoto
dravce. Díky za každou odpověď i případné rady ;)
Kam začátkem února 2015
19.1.2015 | rybok4 | Domácí revíry | 3.775 zobrazení | 9 odpovědí | upravit
Dobrýden, jen se chci zeptat kam by bylo nejlepší jet tetkom začátkem února na rybník na den. Nejdřív jsem myslel třeba Rozkoš nebo Plačický rybník u Hradce ale nejdřív se zeptám vás. Nejlepší by to bylo kdybyste poradili nákej z tech písáku u Hradce. Abych si tam ale alespon trochu zarybařil. Předem děkuji za odpovědi
Používáte lanko na poppery?
7.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 4.586 zobrazení | 23 odpovědí
Chci si objednat poppery Rapala skitter pop. Zajímalo
by mě, zda-li s nimi máte nějaké zkušenosti? Zajímají mě věci okolo
popperů obecně, protože jsem na ně nikdy nechytal…
Gide select Phantom 2.45m 2-12g x-fast
27.1.2015 | oxandrolon | Přívlač | 2.213 zobrazení | 13 odpovědí
Má niekto skúsenosti ? čo zvláda a čo je už moc… potrebujem niečo na ľahkú vláčku napríklad OF5 a 7cm a gumy na 3–5g jigoch
úplný začátečník
26.1.2015 | LaurS | Ostatní nádobíčko | 3.427 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím! Jsem úplný začátečník, nic o rybaření nevím. Mám doma tenhle prut: Awa-Shima Exel Primer Match 3,90m a chci začít rybařit :) Co byste poradili úplnému začátečníkovi? Co si mám koupit dál? Prosím konkrétní odkazy na internetové stránky, kde danou věc objednám. Díky!
Rada s výběrem prutu
29.9.2014 | Lovec87 | Pruty | 2.901 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravím kolegové, už nějakou dobu plánuji koupi nového vláčáku, nemohu se ale rozhodnout, který pořídit. Ošahaných jich pár mám. V užším výběru jsou:
Sportex Black Pearl BR 2701 270cm 16–30g Daiwa LEXA –270cm – 8–35g Prut Dragon GUIDE SELECT Gnom 2,60m 7–28g (VP) DRAGON Team Dragon 5–18, 7–21, 10–25g
Navi mám zatím 3000 DAIWA Laguna, vlasce max 20–22 Chytání na stojáku s gumou do 12g, menší woblery, štika, candát, okoun Prosím o radu zkušených Děkuji za každou radu a postřeh…
Servisování navijáku ano/ne
8.9.2014 | Dany73 | Navijáky | 7.608 zobrazení | 32 odpovědí
Vláčkařský naviják Shimano Twin Power 3000, pořizovací cenu 4,5 tis., po 2,5 letech citelně zhoršený chod (jakoby zatuhnul). Jaké máte zkušenosti s odborným servisem tohoto běžného opotřebení? Vyplatí se finančně a z hlediska budoucnosti? Díky
V zimě na Labe u Dvora Králové
21.1.2015 | fishinn52 | Vaše názory | 2.151 zobrazení | 1 odpověď | upravit
Dobrýden, jen se chci zeptat kde bych měl v tomto ročním období hledat ryby v Labi který ještě k tomu o dost stouplo? A na co byjste chytali. Moc krát děkuji za odpovědi protože já jsem začátečník
lowrance mark 5X pro
10.1.2015 | michal66 | Ostatní nádobíčko | 4.292 zobrazení | 1 odpověď | upravit
Ahoj :) Kamarad mi přivezl
sonar lowrance mark 5× pro s tim ze je nefunkcni.Nejspis do nej natekla
voda,nevim co se presne stalo.Vypada to ze ta soucastka co to odnesla je
tranzistor ale nevim.Nevěděl by jste nekdo o nejakem servisu tady u nas nebo
o nekom kdo stim ma nejake zkusenosti.Za kazdou radu budu vdecny :)
Jaký naviják pro začátečníka
14.3.2013 | Koudyrybář | Navijáky | 7.925 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj chci začít rybařit a hlavně nevím jaký prut, naviják a ostatní potřeby klidně piště dejte odkazy.. Moc děkuji
Ubytování Orlík
5.10.2007 | vosakh | Domácí revíry | 59.985 zobrazení | 61 odpovědí
Ahoj.Mohl by mi někdo z vás doporučit nějaké ubytování na orlíku.Mělo by to být hned u vody.a tak pro 6–8 osob.děkuji
TENKARA
1.12.2011 | regulus | Muškaření | 41.410 zobrazení | 54 odpovědí
Už se to tu objevilo někdy na jaře jako video, vložil to myslím osprey.
Pro ty co nevědí oč se jedná, tak je to ve své podstatě „muškaření
s bičem“. Technika údajně pochází z Japonska a jak už to tak bývá
někdo se toho chytil a začal to propagovat. Technika to je trochu svérázná,
ale má nejspíš svoje kouzlo, je to jako se vším, každá mince má rub a
líc.
V nějaké diskusi jsem zahlédl, že někdo psal že tak chytá, tak nebude
asi od věci vytvořit prostor kde by se o tom dalo pokecat.
Tady jsou nějaký odkazy:
Vyplnění povolenky při odevzdávání
11.1.2015 | kryštof | Legislativa | 12.598 zobrazení | 45 odpovědí | upravit
Dobrý den, měl bych dotaz jak správně vyplnit povolenku při odevzdávání.
Předem děkuji za odpověď
jak na mníky?
27.11.2007 | mastrof | Dravci | 22.579 zobrazení | 116 odpovědí
čau lidi mam takovej sen a to je chytit mníka. bohužel vubec netušim jak na to. chytal bych asi na mrtvolku normalka na tezko. ale ted kde? myslel sem si na jizeru protože se tam občas dostanu. ted eště vědět kam na ně? pod jez, do proudu, ťišinky, mnělčina, hloubka? poraďte prosim někdo jak na ty mramorovy krasavce.
Akce Sanybój
11.6.2009 | cercer | chytej.cz | 123.091 zobrazení | 916 odpovědí
veškeré možné i nemožné (re)akce tohoto významného hnutí v jednom fóru..prosím žádné vulgarity:-))
Výroba rotaček, plandavek atd.
5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 16.888 zobrazení | 109 odpovědí
chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem
silný fluorocarbonový vlasec
19.12.2014 | paka | Ostatní nádobíčko | 4.954 zobrazení | 2 odpovědi
Poraďte někdo, kde sehnat fluorocarbonový vlasec průměr 1,3mm – v nějakém malém balení nebo v metráži, aby to nestálo mnoho. Zatím jsem našel Saeguar, ale jen velká balení. (Potřebuju ho jen krátký kousek, není to na rybaření – ale hádám že na rybářském fóru by snad někdo mohl vědět). Díky, P.
dotaz k revíru Šárecký potok 1
26.5.2011 | TarzanCZ | Domácí revíry | 11.258 zobrazení | 16 odpovědí
Dobrý den, vysvětlil by mi někdo toto: http://www.rybsvaz.cz/?… a tam vyberte Územní svaz města Prahy – revír Šárecký potok 1
Je tam napsáno v úvodu: Libocký rybník, nádrž Jiviny a část Šáreckého potoka od ústí do Vltavy až k dřevěnému můstku pod osadou Želivka, Litovický potok od ÚN Džbán až ke hrázi rybníka Strnad a všechny přítoky jsou chovné – lov ryb zakázán.
A přitom pod tím je napsáno:
K revíru patří:
- rybník Skála
- rybník Libocký
Lov ryb povolen pouze z hráze pod železniční tratí a dále z části levého břehu rybníka podél Litovického potoka – označeno tabulemi. V období od 15.6. do 31.8. je lov ryb povolen pouze v době od 04:00 do 10:00 a od 17:00 do 24:00. Lov přívlačí je povolen od 1.9. do 31.12. 3. nádrž Jiviny Lov ryb povolen pouze z levého břehu v úseku od konce hráze až k dešťové usazovací nádrži Dědina – označeno tabulemi. Lov přívlačí povolen od 16.6. do 31.12.
Tak smí se teda na Jivinách a Liboci lovit nebo ne? Jako v úvodu je to zakázané, ale přitom hned podtím je to zas povolené (s omezeními) v tom výpisu „podrevírů“…nechápu
A jakto že na internetu jsou k tomuto revíru 3 podrevíry – Skála, Liboc a Jiviny…a přitom v rybářském řádu v té knížečce je napsanej jen ten rybník Skála? Mám víc věřit internetu nebo té papírové knížečce? Díky za odpovědi.
Odlévání olova
13.1.2011 | Stroft | Rybaření v zahraničí | 14.533 zobrazení | 21 odpovědí
Poradí někdo příměs do olova která dá odlitému pilkru tvrdost? Co používáte aby odlitek zůstal stříbřivě lesklý a časem neztmavěl? Děkuji