Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Nevydání povolenky
11.6.2014 | cujo | Vaše názory | 2.507 zobrazení | 15 odpovědí
Vše řádně zaplaceno a když si jde člověk vyzvednout papíry na místní MO, tak je odmítnou vydat dokud jim neřeknu přesný datum plateb, protože to přece nebudou hledat ve svých papírech, když mají 2500 plateb. Jak se proti tomu bránit?
kapitalni ulovky a vse co chytite davejte sem
15.5.2008 | kaprnak | Úspěchy | 24.720 zobrazení | 195 odpovědí
Prosim vas všechny milovníky rybařiny a ryb aby sem psali poznatky od vody a fotografie svych ulovku jakykolich dekuji předem.
Tipy a triky pro hledání ryb na moři
28.6.2014 | xrejnok | Tipy & triky | 2.431 zobrazení | 1 odpověď
Máte zkušenosti s lovem ryb na moři? jste zkušení rybáři co už toho mají hodně naloveno? Podělte se se svými zkušenostmi z mořského rybolovu s ostatními.
nový rybník adašov
1.5.2009 | toms | Kaprařina | 8.485 zobrazení | 10 odpovědí
chcise zeptat zda už tam někdo svás byl a kdyštak jak zachytal.A naco totam nejlíp bralo.
Moje první.
20.12.2010 | Mr. Vydra | Úspěchy | 3.671 zobrazení | 26 odpovědí
Moje první zubatá
V tomto článku bych vám rád vyprávěl svůj příběh o své první a určitě né poslední štice . Jednou mi táta řekl že firma ve které pracuje pořádá rybářské závody na které taky můžu. Po přijetí na rybářské závody do Borovanského mlýna jsem vybalil všechny věci na které jsem chtěl lovit nejprve kapry ale po chvíli mě začali štípat komáři a kapři jak jinak než nebrali, znechucen odcházím od vody se najíst do restaurace která byla hned vedle mého lovného místa, po vrácení se na místo uspokojen alespoň plným žaludkem koukám jako blbec na rozsvícenou kontrolku záběru u signalizátoru. Zaseknu ryby která se jako naschvál zamotá do nějakých kořenů které ležely na dně rybníka. Říkám si : Jo chlapče na dně toho asi moc nechytíš možná tak rýmu a kašel. Vezmu si svůj vláčecí set a vyrážím se svým kamarádem Francem obejít rybník kolem dokola a pokusit se chytit nějakou tu zubatou. Znuděně tahám třpytku vodou a najednou má Franc drbnutí od nějakého dravce . Ptám se ho na jakou třpytku chytá že chci mít taky záběr, Franc mi říká musíš tam dát tu která se nejvíce blýská, poslechnu France a vyměňuji měděnou třpytku za stříbrnou. Hned po prvním náhozu jsem ucítil že mi do třpytky začalo něco najíždět říkám si že to bude asi macek. Štika se pověsila na moji třpytku a já s radostí a s úsměvem na tváři zděluji Francovi že mám svoji první štiku. Franc mi ji pomáhá vylovit z vody a drží mi jí i při měření, moje první štika měla 42 centimetrů Francovi říkám že jdu chytit ještě jednu na druhou stranu rybníku a Franc mi na to odpovídá serchrchrchu na to už je tma ty ryby na to neviděj, když tuto větu Franc dořekl myslel jsem že asi spadnu do vody. Franc má takový divný přízvuk protože bydlí na hranicích s Německem. Obešel jsem rybník a za chvíli přicházím a mám v ruce svoji druhou štiku která měřila 52 centimetrů.Chlubím se i tátovi který běhal kolem celého rybníka a fotil úlovky ostatních. Jdu spát je hodně hodin řekl jsem si a vyrazil do pelechu kde na mě čekala pěkně teplá peřinka. Druhý den ráno si táta hrál na vraha který čistil, kuchal a vraždil ryby samozřejmě ne v tomto pořadí. Neměl jsem co dělat tak jsem si vzal ještě prut a třpytku na kterou jsem vytáhl předešlý den dvě štiky. Obcházím rybník a nahazuju a přitahuju najednou něco začne ťukat do třpytky a následuje můj zásek který šel do prázdna tento koloběh se opakoval asi pětkrát než se mi vláčení zase znechutilo a tak s nenávistí k té rybě odcházím do auta ve kterém pak jedeme domů společně se svým tátou. Následuje vybalování a uklízení rybářského vybavení které má určitě každý rybář nejraději na celém svém koníčku.
Petrův zdar a úspěchy u vody přeje Mr. Vydra
Je článek hezký ??? dej mu známku do komentáře
Kempy s možností stanování Hracholusky
23.1.2013 | Dawee | Domácí revíry | 7.721 zobrazení | 17 odpovědí
Petrův zdar. Plánujeme s kamarádem vyrazit o letních prázdninách
na 3–4 dny na Hracholusky na ryby a hledáme nějaký vhodný kemp
s možností stanování a parkování aut. Kemp hledáme z toho důvodu že
s námi pojedou i nerybářky tak aby se nenudily :-).
Předem díky za tipy.
Zvon na čištění odpadů místo vábničky.
3.5.2014 | Filo | Sumcařina | 4.297 zobrazení | 13 odpovědí
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli je možné vyvábit sumce zvonem na čištění odpadů. Občas jsem to slýchal od rybářů ,ale chtěl jsem si ověřit jestli nejde jen o povídačku.Předem děkuji za odpovědi.
Rybářští kamarádi
10.9.2009 | Robur | Ostatní nádobíčko | 38.856 zobrazení | 351 odpovědí
Abych nezabíral všeobecnou diskusi zprávami o zvířecích kamarádech, tak po nátlaku vytvářím toto fórum, které je věnováno všem, kteří mají doma či na rybách nějakého toho pomocníka. Pište zde tedy o psech, kočkách, pavoucích, Hadech, přítelech, přítelkyních a jiné havěti, která vám zpestřuje osobní či rybářksý život.
Kurzy sumcařiny
1.6.2014 | MB | Sumcařina | 3.859 zobrazení | 28 odpovědí
Ahoj všichni! Jestli se ptám na něco zde již řešeného, tak se omlouvám, ale nenarazil jsem na žádné podobné téma. Zajímalo by mě, jestli víte o nějakých kurzech sumcařiny u nás v ČR (chytat se může u v zahraničí, jde mi o české lektory)? Pokud ano, máte s tím někdo zkušenosti? Osobně bych chtěl se sumcařinou začít, ale po zkušenostech s muškařením a několika lety naprosto mizerného chytání jsem se poučil a chci najít nejdřív někoho, kdo to umí a ukáže mi alespoň základy :-)
Moc díky za rady ;-)
Rybářská mluva
29.4.2009 | Libor | Vaše názory | 21.397 zobrazení | 123 odpovědí
Zakládám téma, rybářská mluva. Co znáte, dávejte sem. Můžete i moderní, nové co používáte.. Setkáváte se u vody s rybářskou mluvou?
Multík a prut na sumcovláčku
10.6.2014 | JKemr | Přívlač | 2.983 zobrazení | 9 odpovědí
Ahoj, pohrávám si s myšlenkou, zda nepořídit multík na sumcovláčku. Doteď jsem na sumcovláčku používal smekací naviják, ale nějak mi to na těžké nástrahy (do 100g) nesedí. Proto uvažuji o koupi multíku a chtěl bych znát vaše názory na tohle téma, zda do toho jít nebo ne. Druhá věc, předpokládám, že na klasický prut multík sedět nebude, takže je třeba koupit i nový prut? Za vaše názory, postřehy a případně rady s výběrem náčiní děkuji. Teď mám sestavu Shimano Speedmaster 270XH + Penn Battle 4000. Díky
Ubytování na břehu rybníka Staňkov
4.6.2014 | eduard | Ubytování | 4.114 zobrazení | 3 odpovědi
Dobrý den všem.
Marně hledám ubytování na břehu rybníka Staňkov. Hledám chatu přímo u vody nechceme kemp. Můžete někdo poradit Děkuji eduard
Studenovodni akvaristika
4.2.2010 | | Dravci | 3.754 zobrazení | 18 odpovědí
Čau.Nevíte někdo kde v Táboře nebo jeho okolí sehnat sumce do akvárka??? Mam na mysli třeba ve Štičí líhni. Nebo nemáte možnost sehnat vy??? chci tak 10 cm.
staré navijáky
25.11.2006 | yby | Navijáky | 3.230 zobrazení | 9 odpovědí
zdravim neprodal by někdo starý naviják nabídněte
Nahradni spicky k FEEDER
3.6.2014 | Misko01 | Feeder | 3.124 zobrazení | 7 odpovědí
dobry den rybari . chci vas poprosit dostal jsem od znameho 2× pruty Pluto GoldStar Feeder jen ze mam problem , nemohu sehnat nahradni spicky 4mm – 5mm poridil jsem si jednu ale ta je moc mala (slaba) propadne me do hrdla prutu .(doufam ze jsem to popsal srozumitelne )proto vas chci poprosit jestli nekdo nema nahodou navic nejake tyhle spicky,samozrejme koupim jako za novou spicku vym ze stojej + – 140.-kc.moc dekuji a petru zdar.
kukuřice vlasovou metodou z fluocarbonu
8.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 4.992 zobrazení | 29 odpovědí
Zajímá mě jakou používáte kuku,když máte návazec z fluocarbonu,obyčejná bonduelka,mě věčinou po náhozu hned spadne,takže to bude chtít nějakou tvrdší,ale jakou a jakou příchuť
Jak řešit člověka, co chodí vláčet mimo sezónu?
13.4.2014 | MB | Legislativa | 8.372 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím všechny!
Dneska jsem byl dost nepříjemně překvapen, kouknu na FB a vidím, že si známý, o kterém jsem vůbec netušil, že chytá, naházel na účet fotky, jak byl s přítelkyní vláčet. Normálně bývám v ohledu předpisů celkem benevolentní a nerozhodí mě, pokud někdo zaspí v bivaku nebo zapomene míru… Ale jakmile vidím, že někdo není schopný počkat 3 dny do zahájení, a ještě si na FB naháže fotky „násaďáků“, které ulovil, to mi teda bublá krev.
Jak byste navrhovali tohle řešit? Zkusit mu jen domluvit nebo to někam oficiálně hlásit? Musím říct, že by mi bylo dost nepříjemné řešit to s ním nějak oficiálně, máme spoustu společných známých, kteří by se na mě po tomhle stopro dívali jako na vola, co jim udal kámoše…
Jinak, revír nevím, viděl jsem jen ty fotky.
Díky za názory, tady fakt nevím, co s tím ;-)
Střípky z MS v přívlači 2014. Asenovgrad, Bulharsko.
14.5.2014 | HaD | Závody | 25.027 zobrazení | 216 odpovědí
Střípky z MS v přívlači 2014. Asenovgrad,
Bulharsko. Za podpory DAIWA :) podle připojení budeme podávat zprávy :)
Prodej nové povoleky k lovu ryb
29.5.2014 | pepanov | Legislativa | 3.672 zobrazení | 11 odpovědí
Zdar, byla mi dočasně odebrána povolenka k lovu – přestupek. Dle přestupkového řízení si stanovenou dobu nezachytám a zaplatím pokutu. Udělal jsem blbost, jsem si toho vědom, souhlasím s trestem, zasloužím si ho. Ale získal jsem informaci, že pokud chci pokračovat v legálním rybolovu, mám možnost zakoupit novou povolenku v plné ceně po předložení Rybářského lístku a Členské legitimace. Údajně nákup nové povolenky k lovu právními předpisy není omezen a fakticky budu zakoupením nové povolenky v plné roční ceně potrestán 3× (odebrání povolenky, pokuta a nákup nové). Po dotazu u mé základní organizace mi bylo sděleno, že mi novou povolenku nemohou prodat, ale nedokázali mi vysvětlit proč resp. kde je toto zakázáno. Raději si tuto informaci chci nějak ověřit, abych neudělal ještě větší malér. Díky moc za názory či zkušenosti.
Nejlehčí naviják na cestování
23.5.2014 | matej73 | Navijáky | 2.932 zobrazení | 9 odpovědí | upravit
Ahoj, chtěl bych se vás, zkušenějších zeptat, co by jste doporučovali jako nejlepší vybavení s poměrem na váhu. Hodláme letos podniknou cestu do Mongolska a rád bych příležitostně obohatil náš jídelníček o nějakou rybu. Nejsem velký rybář, spíš začátečník a rybaření bude vyloženě jako doplňková záležitost. Proto hledám co nejlehčí, ale zároveň co nejfunkční řešení. Napadlo mě pořídit jenom navijáček a a ten připínat k trekingové hůlce, nebo uřízlému proutku. Na internetu jsem našel taky takovýto mini set, ale nevím, jestli to k něčemu bude. http://postovnezdarma.cz/…scem-2-barvy?…
nebo s multiplikátorem
http://www.funget.cz/…ut-d2860.htm
Díky za cenný rady