Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Lodní spalovací motor SELVA necteno

9.9.2013 | Ondras | Ostatní nádobíčko | 10.030 zobrazení | 11 odpovědí

Lodní spalovací motor SELVAPetrův Zdar,
s kolegou jsme si nedávno koupili spalovací motor na loďku je to Selva Sea Horse 2,5HP čtyř-takt bez olejové náplně s přimazáváním (vstřikováním) oleje. Nemáte někdo zkušenost s tímto motorem a nebo s podobným? Zajímá nás hlavně údržba takového motoru i např. jaký olej použit atd.

Děkuji všem za info. a rady Ondras za SFCP

Dle výrobce : Motor má 4-taktní pracovní cyklus a přesto nemá v klikové skříni olej! Proto je možné jej převážet bezestrachu, že Vám z motoru motorový olej během přepravy vyteče. Jak je to možné? Je to dáno tím, že motor má motorový olej ve zvláštní nádrži a jeho přimazávání je zajištěno čerpadlem, které potřebný olej pro mazání motoru dávkuje. Motor je vybavený membránovým karburátorem, který zajistí přívod paliva v jakékoliv pozici motoru! Tento typ karburace je často používán u travních sekaček. Motor je chlazený ventilátorem, který zespodu žene vzduch kolem válce motoru vzhůru! Navíc jsou výfukové plyny dochlazovány vodou, aby nedošlo ke spálení barvy na noze lodního motoru. Motor má odstředivou spojku, takže není nutné zařadit rychlost vpřed! Stačí pouze přidat plyn a síla motoru se přenese na lodní šroub. Couvání je zajištěno možností otáčet motorem o 360°

Sumec v požární nádrži. necteno

2.9.2013 | Filo | Sumcařina | 5.634 zobrazení | 25 odpovědí

U nás na požární nádrži se objevil po povodních metr a půl sumec ,kterého se nám podařilo zapřáhnout na přívlač ,ale utrh to a od tý doby se nám ho nepodařilo chytnout ani s pomocí vábničky neznáte ňákou nej nástrahu jak ho chytnout? Upozorňuji ,že nádrž vypustit nejde. A chci ho živýho.

boilies od chytiljsem.cz necteno

27.1.2014 | pytlak | Kaprařina | 2.897 zobrazení | 7 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s boilisem od Chytila – Master Carp.Jak ho kapři berou popřípadě jaká příchuť boduje nejvíce.

Orlík Zvíkovské podhradí necteno

19.1.2014 | pepalov | Domácí revíry | 5.413 zobrazení | 10 odpovědí

Vyjíždím poprvé na tento revír na domek črs ve Zvíkovském podhradí, poradil by mi někdo kam na ryby v tomto okolí.Rád chytám feedrem,a na položenou dravce nejsem vyznavačem přívlače a sumcařiny.Díky za každou informaci lod´ku mám k dispozici,at´se všem daří v sezoně 2014.

Naviják na položenou necteno

11.8.2013 | bořek | Navijáky | 4.046 zobrazení | 10 odpovědí

zdravim potřeboval bych nejaký tipy a rady na naviják. Používal bych ho na položenou. Byl bych rád za zadní brzdu. velikost tak 40 až 50. Cena by se měla pohybovat okolo 1000kč až 1500kč. Za rady děkuji předem.

centrepin necteno

13.10.2011 | milans13 | Navijáky | 60.810 zobrazení | 120 odpovědí

V anketě týkající se centrepinu má nejvíce hlasů odpověď kdy se hlasující přiznává,že neví co to centrepin je.Tedy stručně.Je to velmi drahý naviják s gyroskopem,tedy „setrvačníkem“ ?

Migrace ryb po vysazování na řekách necteno

8.1.2014 | Dany73 | Vaše názory | 3.181 zobrazení | 19 odpovědí

Rád bych se podělil s ostatními o zkušenosti a názory na téma migrace ryb po vysazování na řekách bez zásahu povodně. Na horním úseku nejmenovaného úseku řeky(od jezu k jezu cca. 2km) je obecně známo, že se zde ani po delším času od vysazování nedosahuje tak vysokých úlovků vysazených ryb jako na úseku spodním, kde se ryby vysazují (sypání probíhá bohužel na jednom místě nad spodním jezem – včetně štik). Nejlépe je to vidět na rybách, které jsou zde nedostatkovým zbožím (po jejich vysazení se i po delším času chytají až na výjimky dole). Jsou ryby schopny revír, zejména bohatý na potravu, projet opravdu téměř od jezu k jezu, aby nové prostředí prozkoumaly a našly si vhodné teritorium? Případně které druhy ano a jiné spíše ne? Osobně u některých druhů ryb o tomto pochybuji. Úhoře samozřejmě neřešme.

Rybolov " Bolognese " necteno

1.2.2014 | GEERS CZ | Plavaná | 2.910 zobrazení | 4 odpovědi

Při lovu na boloňku, jak přesne nakrmit na delší vzdálenosti 50m a víc na proudící vode?Jak připravit krmení?Co použít na slepení krmení?

Lužnice 5 necteno

29.1.2014 | Honza Pytlíček | Úspěchy | 2.457 zobrazení | 2 odpovědi

Dobrý den,,

Zdravím všechny a chtěl bych se zeptat :: jedu letos na dovolenou k Sezimovu Ústí koncem srpna pronajal jsem si chatu a jak je na Lužnici 5 s rybami jak se dam chytá a jak ne nikdy jsem tam nebyl a ani nevím jaký tam jsou ryby a jaký velikosti prosím o co nejvíce informací Děkuji předem

Lov na dírkách. necteno

10.1.2008 | rgb23 | Rybaření na dírkách | 5.334 zobrazení | 30 odpovědí

Jak a čím děláte ony vstupy do podvodního světa. Půjčujete si vrtáky od správců revírů, máte vlastní, tesáte díry sekerou, řežete led motorovou pilou?

Zkusenost s prutem? necteno

29.1.2014 | jarysek | Pruty | 2.081 zobrazení | 6 odpovědí

ma nekdo zkusenost s privlacakem od Pezon&Michel ? http://www.tropicliberec.cz/…e-180-6-12gr

s porovnanim treba se speedmasterem? diky

Výběr místa ve vodě necteno

27.1.2014 | bleha | Sumcařina | 2.777 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím. Mám dotaz. Od zahájení chci zkusit chytat sumce. Zkusím podvodní splávek, protože na bojku to dle kolegů moc nejde… Teď k dotazu. Mám 3 možnosti, kam natáhnout rybku 1.Zatopený splav v přehradě-otázka-přímo na, nad,pod? Okolo je bahno, splav je kamenný 2.Hrana koryta-zatopené louky-je tam cca 40 cm mazlavýho bahna 3.Pod skálu-hrana koryta.je tam kamenné dno s pískem nebo pod skálu-cca 1,5 vody, vzdálenost do koryta 10 m,pevný pískokamenný podklad

Jaké místo by jste zvolili?

Díky

Revír Vltava 7 necteno

1.3.2013 | casper | Domácí revíry | 20.386 zobrazení | 105 odpovědí

Ahoooj všem,

chtěl jsem se zeptat na Vaše názory, zkušenosti a aktuální info ohledně revíru, na kterém je vláčení povoleno po celý rok.

Jelikož jsem toho během zimy a veletrhů nakoupil spoustu, rád bych to využil dřív než 16.6. :-D

Nežádám nikoho o konkrétní místa, už jsem i četl že je to dost těžká voda, spíš mě zajímá, jaké s tímto revírem máte zkušenosti a jestli tam vůbec někdo vláčet chodí, nebo jestli je lepší vzít plavačku nebo feeder a na vláčení se vy… :-D

Díky za každý koment ;-)

Podložka pod ryby povinně? Ano/ne a proč. necteno

22.11.2005 | foxRM | Kaprařina | 12.289 zobrazení | 92 odpovědí

Jaký máte názor na podložku pod rybu? Měla by být povinně ve výbavě? Já myslím, že ano.

Leden All Inclusive necteno

19.1.2014 | FInnnp | Domácí revíry | 2.617 zobrazení | 25 odpovědí

Tak mě to dnes nedalo a vyrazil jsem na ryby.Ač je 19.leden.Na rybníkách se normálně chytá.Komáři létaj.Ptáčci si pozpěvují.Násaďáci berou jak létě.V noci jsem byl chytat i rousnice.Jak se vám to líbí?

Krmivo HULIN necteno

24.1.2014 | kolibrik | Kaprařina | 2.732 zobrazení | 1 odpověď

Zdravim vsechny chci se zeptat jestli nemate nekdo skusenosti z boilim od firmy KRMIVA HULIN.Predem moc dekuji za odpoved

Rybářská stráž necteno

29.3.2004 | Prizrak | Ryby | 12.306 zobrazení | 64 odpovědí

Jste spokojeni s výkonem ryb. stráže? Stalo se vám, že porybný vás zbuzeroval kvůli ničemu? Co by ste jim zakázali nebo naopak povolili co se týče pravomocí ?

Ochrana-léčení rybníčků a nádrží. necteno

23.1.2014 | GEERS CZ | Vaše názory | 2.131 zobrazení | 1 odpověď

Ochrana rybníčků a nádrží.Je možnost léčení a ošetřování našich vodních lokalit.

Šampaňská křída . Křída coccolithic .

Je to komponent , který se aplikuje do vody.Jeho složení umožňuje pomalou difúzi kyslíku v dané lokalitě a to po dlouhou dobu.Znižuhe zakalenost vody , udržuje konzistentní pH v celém vodním sloupci.Púsobí jak katalizátor při rozkladu organických látek ve vodě / mrtvé řasy atd. . / .V určitém procentu je dodáván i do krmení pro ryby od renomovaných výrobců .

Po použití, je zjevná fyzikální transformace nádrže změny barvy a přirozený vzhled. Pak v příštích 10 dnech bakterie začnou blokovat amoniak , fosfáty a sirovodík .

Voda je vzácná, je nutné ji chránit a udržovat.

Jaký je Váš názor na léčbu rybníčků?

Krmení na řece necteno

18.1.2014 | Bombas | Položená | 4.229 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravím všechny a chtěl bych se jakožto začátečník chytání na řece zeptat, čím bych měl zakrmit, než budu chodit chytat a zhruba kolik a jakou dobu před začátkem lovu. Předem díky ;)

Šance přežití candáta po vytažení z hlubší vody? necteno

30.12.2013 | cermi321 | Dravci | 31.506 zobrazení | 381 odpovědí

Sance preziti candata po vytazeni z hlubsi vody?Jaká je šance na přežití candáta po vytažení z větší hloubky a opětovném puštění zpět do vody?