Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
UN Orlík
26.6.2006 | ale | Ryby | 9.041 zobrazení | 45 odpovědí
Byl jsem ted dvakrát po sobě na 4dni na tomto krásném vodním díle a musim se přiznat že jsem koukal jako blázen.To že jsem měl strašně málo záběru to muže být vinou počasí,ale zarazilo mě že tam je uplně mrtvá voda.SUmci nelový ani kapři neskáčou..co je stou vodou???
Povodeň nekončí
4.6.2013 | sunet | Vaše názory | 8.711 zobrazení | 63 odpovědí
Vypadá to, že většina toků na našem území bude klesat a z nejhoršího jsme venku. Ne tak docela. Na 10–11. června hlásí předpověď další tlakovou níži a značné množství srážek na území ČR, hlavně na Šumavě a Krušných horách.
Máme 5–6 dnů se na srážky připravit, hlavně vltaská kaskáda by měla upustit, co se dá. A každý, kdo bydlí poblíž vody by měl ještě být ve střehu.
Tipovací fórum
11.11.2011 | Robur | chytej.cz | 18.561 zobrazení | 56 odpovědí
k významným událostem se hodí tipovat výsledky.
V tělu fóra by se pak jen upravilo, co se tipuje.
Lososi v Norsku
8.6.2013 | švéd39 | Lososovité ryby | 3.722 zobrazení | 4 odpovědi
Nemáte někdo info z loňska ,jak to vypadalo
s lososi na norských řekách ,Mandalselva ,příp.sousední Otra.
Lowrance x87, x97, x125
10.6.2013 | Fidel | Sumcařina | 3.656 zobrazení | 2 odpovědi
Čau, nevíte někdo náhodou jaký je mezi těmito echoloty rozdíl? Chci se také zeptat jestli máte někdo zkušenost s x87 při lovu sumců?
Díky
Myslivec vs. rybář
13.9.2012 | Chorchus | Legislativa | 18.291 zobrazení | 142 odpovědí
Začnu ze široka, jako povídku od vody. Večer jsem se vrátil z práce a našel svého synka ve stádiu, kdy chamra přecházela v depku. „Pojď, zajdeme zavláčet a zavedu tě na nezapomenutelné místečko“. Dojeli jsme k řece, šli jsme asi kilometr, kde stále ještě seděli bobkaři a šli jsme dál a dál, řeka přenádherná, nikde příjezd autem, přenádherné meandry. Našli jsme si místečka a začali nahazovat. Podotýkám, že řeka měla na šířku něco kolem 10 m. Po chvilce jsem si všimnul, že křoví naproti se pohnulo a po chvilce se ukázala hlava. „Ahoj, co je“, ptám se. Odpověd – Kačeny. V tu chvíli mi nějak nedocvakla jeho odpověď. Pochopil jsem v okamžiku, kdy se za mými zády ozvalo – „ga ga ga ga“. V ten okamžik se ozvala dělostřelecká kanonáda a my s mladým jsme sebou okamžitě plácli k zemi a držkou ryli zemi. Po uklidnění jsme valili zpět k autu. Všiml jsem si, že na protějším břehu byli kluci lovečtí rozmístění cca co 15 m a bylo jich hafo. Tedy aspoň jsem splnil, co jsem slíbil – nezapomenutelný zážitek. Tedy můj dotaz na vykladače práva obého, znalce v oblasti myslivosti zní: jak mají kluci zajištěno, že na protějším břehu nezastřelí rybáře, aby na konci honu, při závěrečném ceremoniálu a rekapitulaci nebyl výsledek – kachna, kachna, kachna, Chorchus s větvičkou v hubě?
Hněvkovická přehrada
20.5.2006 | r@ptor | Domácí revíry | 11.859 zobrazení | 9 odpovědí
Začínám s rybolovem jsem z ČB a tak jezdím na Hněvkovickou přehradu. Prosím o info kde je dobré místo na kapry poblíž Hluboké, měli jsme chatu v Jaroslavicích – tam to znám velice dobře ale to je již dost daleko na denní ježdění. Popřípadě hledám nějakého rybáře který by jezdil se mnou – jezdím skoro denně a není problém vyzvednutí kdekoli v ČB.
Nože
22.11.2012 | Tino | Ostatní nádobíčko | 19.115 zobrazení | 105 odpovědí
Obecná diskuze o nožích kupovaných i nožích doma vyrobených. Měla by navazovat na příspěvky uvedené v tématu Domácí výroba woblerů.
Roudná jez
27.3.2011 | parma101 | Domácí revíry | 19.021 zobrazení | 23 odpovědí
Víte to že V roudné na pravém břehu řeky, hned pod jezem staví elektrárnu? Znamená to tedy, že v roudné pod jezem se z pravé strany teď nedá a nebude dát chytat. Docela mě to štve protože bych tam v létě jezdil na kole a most tam nikde neni. Teda až v Soběslavi nebo v Planý. A to je na kole až příliš velké zajížďka. Myslím že by nebylo od věci tam postavit malý dřevěný mostík. Sice tam jeden je ale ten je zavřenej z důvodů bezpečnosti. Jinak jsem tam byl tento víkend chytat. Byla to paráda v Planý nad Lužnicí na ostrově 2 cejni 5 kaprů ale pouze dorostenci.
lipno
24.5.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Ostatní ryby | 2.896 zobrazení | 17 odpovědí
dobrý den, chtěl bych se zeptat.když mám středočeskou povolenku a pojedu na týden na lipno chytat tak kolik mě bude stát povolenka ??? děkuji
Čelovky,svítidla a jiné typy osvětlení při rybolovu
19.4.2012 | džigit | Ostatní nádobíčko | 27.286 zobrazení | 101 odpovědí
Vzhledem k tomu,že spousta z nás chytá za tmy a potřebuje vidět a taky musí mít označeno místo lovu při chytání na „24 hodinovém“ úseku,zajímalo by mně,jak to řešíte. Prostě fórum o svícení,osvětlení apod.
JAK A KAM NA DRAVCE?
1.11.2004 | vagon | Dravci | 11.597 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj kluci,
kdyz ctu Vase diskuse je mi k placi. Mym snem je candat a ne a ne ho porad lapit. To same plati o nejake vetsi stice, ale alespon jdou ty mensi.
Netrapte mne a poradte
diky [ Upraveno vagon dne 2004–11–01 v 10:40 ]
Gyotaku
5.5.2013 | Palivec | chytej.cz | 3.221 zobrazení | 24 odpovědí | upravit
Asi to neznáte –
stará japonská tradiční technika: gyotaku- rybář natře ulovenou rybu
barvou a otiskne na papír, hedvábí a pod. Pro vzpomínku…
Vábení sumců
21.5.2013 | Fidel | Sumcařina | 3.793 zobrazení | 4 odpovědi
Čau všichni, nemám moc zkusenností s lovem na vábničku tak jestli by jste mi mohl někdo dát nějaké praktické informace. A ještě bych se chtěl zeptat, jestli při vábení je potřeba mít ukotvenou lod nebo ne.
Díky
Žermanice a Těrlice
27.5.2009 | luk888 | Domácí revíry | 10.268 zobrazení | 26 odpovědí
Chtěl bych se zeptat na tyto 2 revíry, jaká tam je zarybněnost, jak to tam jde, popřípadě nějaké pěkné úlovky nebo porvonání těchto revírů. Na těchto 2 revírech jsem ještě nebyl, tak jestli to tam má cenu jet třeba na týden či více. Předem říkam, že jsem skoušel najít zde na Chytej.cz nějaké info, ale nic moc;).. Díík:)
Cézava 2A
7.5.2013 | carpium | Domácí revíry | 3.853 zobrazení | 3 odpovědi
Zkušenosti z revíru Cézava 2A Číslo revíru:
461 014
nádrže: Cukrovarská 10 ha V ligářích 1 ha
GPS souřadnice - Smědá, Mlýnice
23.4.2013 | Chmur | Domácí revíry | 2.599 zobrazení | 1 odpověď
Ahoj. Měl bych dvě otázky na kolegy chytající v lbc kraji. Chystám se na vodní nádrž Mlýnice (poprvé). Poradili byste GPS souřadnice, kde se dá bezpečně a zákonně stát s autem? Samozřejmě aby to nebylo deset km od nádrže:-) Čím blíž, tím líp. Podobný dotaz se týká i Smědé (MP). Nevíte kde se dá dát auto, aby to nebylo daleko od řeky a neměl jsem 90% šanci na vybílení auta? Děkuji za odpovědi. Petrův zdar!
Echolot na přívlač z belly boatu/lodě
2.4.2013 | sethy | Ostatní nádobíčko | 10.209 zobrazení | 50 odpovědí
Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu. Absolutně se v tom nevyznám. Na co si dát pozor, na jaké parametry se zaměřit, případně jaký konkrétní model vybrat? GPS nepotřebuju, čím bude menší, tím líp. Používán bude především na řekách.
Hodnocení prutu: Shimano Beast Master BX spinning 270 M, -(MH)
26.5.2011 | Futureriver | Pruty | 15.723 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravim, mohl byste mi někdo říct,zda je to dobrá volba prutu na střední vláčku. Chtěl bych, aby mi chvíli dýl sloužil a byl jsem s ním spokojenej. Pokud ho někdo máte, budu rád za jeho upřímné hodnocení. V obchodě dělali že je super.., ale radši bych se to chtěl dozvědět od někoho kdo s ním chytá :) Předem díky.
HOME MADE aneb udělej si sám ...
4.4.2011 | regulus | Ostatní nádobíčko | 81.544 zobrazení | 122 odpovědí
Inspirace není nikdy dost a na tomto serveru je spousta šikovných lidí. Někteří si dělají jen triviální věci, jiní něco do čeho by se spousta lidí vůbec nepustilo. Proto asi není úplně od věci mít fórum, ve kterém by jste se mohli podělit o svoje zkušenosti, zeptat se na rady, načerpat inspiraci a pokecat o výrobních postupech čehokoliv co souvisí s rybařinou a nebo třeba tak úplně taky ne, dle vaší libosti.
Nějakou chvíli jsem přemýšlel, jestli tohle fórum nebude tak trochu dublovat encyklopedii Tipy&triky, ale tam nelze diskutovat, takže není nic jednoduššího než se o těchto vychytávkách pobavit tady.