Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
dlouhodobé chemické světlo
21.5.2005 | rybar11 | Ostatní nádobíčko | 3.209 zobrazení | 9 odpovědí
Někde jsem slyšel, že se dá pořídit dlouhodobé chemické světlo. Má prý svítit několik let a stát několik set........ Pořád se mi to ale oplatí, bo jak víte- je čas úhořů.
Nevíte, kde se taková věcička dá sehnat a za kolik?
Je to z chemického hlediska vůbec možné?
porybný
12.5.2013 | mycek | Vaše názory | 4.056 zobrazení | 17 odpovědí
V krátkých zprávach bylo uveřejněno video s názvem Rybářská stráž.Zajímalo by mě jak na Vás ten porybný zapůsobil a jestli jste se už s něčím podobným nesetkali.
Pražské revíry
4.5.2013 | Ondra11 | Vaše názory | 3.110 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den, chtěl bych poprosit jestli by mi někdo neporadil pěkný rybářský revír v Praze, kde se vyskytují i pěkné ryby. Zatím jsem zkoušel Rokytku 1 (u Thomayerových sadů) a nechytil sem nic jiného než cejny a to největší měl pouhých 30cm.. Děkuji.
Menší naviják na kaprařinu
28.7.2012 | Don | Kaprařina | 6.800 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím, mohli byste někdo poradit naviják vhodný na lov větších kaprů ? Nechci velkokapacitní (bigpit) naviják ale naviják typu catana 4000fb, protože nezavážím a na nahození mi postačí i menší naviják. Díky
Bajkal
9.5.2013 | Bahňák | Rybaření v zahraničí | 2.985 zobrazení | 3 odpovědi
Ahoj, nebyl jste někdo náhodou rybařit na Bajkale? Koukal jsem na různý cestovky, jezdí se tam ale jsou to poznávací zájezdy bez rybařiny.
Dobrá Voda
18.7.2007 | ??? | Domácí revíry | 2.719 zobrazení | 6 odpovědí | upravit
Jen bych se chtel zeptat jestli nemate nekdo informace jak je to tu momentálně s rybama?? díky za odpovědi
chvaty na ryby
8.4.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.754 zobrazení | 27 odpovědí
Priatelia zachytil som viac otázok typu, ako chytiť „túto“ rybu tak, aby sa ani nepohla.
Všetky tieto rady k jednotlivým rybím druhom sú kde kade roztrúsené po jednotlivých fórach a myslím, že mnohým z nás by pomohlo vytvorenie nejakej „databázy“ na jednom mieste.
Príspevky očakávam v tvare: „ryba ⇒ chytiť z hora tesne za
žiabrovým oblúkom a jemne stlačiť“
Diskusii sa samozrejme brániť nebudem. Každý môže mať predsa odskúšané
iné chvaty ako účinné a iné zaručené recepty mu zas nefungujú :)
Ďakujem
Chata Standa a Podhradí nad Dyjí
2.2.2010 | nurse02 | Domácí revíry | 5.545 zobrazení | 12 odpovědí
Nemáte někdo za sebou pobyt na chatě Standa v Podhradí n. Dyjí. Případně nějaké další osvědčené chaty. Díky za vše. ICQ 216350383 e-mail: breberusa.r@tiscali.cz
Co říkáte na systém CHYŤ SAKUJ A PUSŤ?
2.5.2013 | Sfinga | Vaše názory | 10.697 zobrazení | 84 odpovědí | upravit
Jsou podle vás v pořádku situace, kdy je ulovení ryby a její
následné uložení do vezirku zakončeno jejím puštěním zpět?
Dyje 15
26.12.2008 | vitybor | Sumcařina | 3.056 zobrazení | 5 odpovědí
Schaním nějake info o sumcích na revíru Dyje15,ale na řeku od jezu v Podhradí nahoru k hranicím dík předem
Kormoráni
3.12.2010 | osprey | Vaše názory | 84.917 zobrazení | 554 odpovědí
Napadlo mě udělat malý monitoring toho, jak jsou naše vody tuto zimu s kormoránem.
Můžete psát, kde jsou a v jakém počtu, případně i nějaké další postřehy. Nejvíc by mě potěšily zprávy v duchu, že skoro nikde nejsou a říkali, že už se víckrát neukážou nebo jen na skok:-)
Nechranice-čištěni břehu
17.4.2008 | chosebaits | Domácí revíry | 22.157 zobrazení | 81 odpovědí
Vážení rybáři,budou se čistit Nechranice,tak by mě zajímalo,jestli někdo z Vás tam taky přijde.Já určitě půjdu,tak snad tam potkám někoho z vás.
Norsko
20.12.2010 | Mr. Vydra | Rybaření v zahraničí | 4.673 zobrazení | 28 odpovědí
Kdo si myslí zda je rybaření v Norsku pěkné a záživné tak napište co se vám podařilo nějaké úspěchy a nelepší místa pro lov.
Srazová degustační grilovací soutěž
5.5.2009 | Robur | chytej.cz | 12.818 zobrazení | 116 odpovědí
Na srazu by se udělala soutěž o nejlepší klobásku či buřt na gril, případně i vařený. Ale gril vidím pro 1. ročník jako jednodušší.
Prostě kdo si myslí, že u něj v místě bydliště se dělají mňamikózní buřtíky /možná klobásky – teoreticky by byly 2 kategorie/, tak by je přihlásil do soutěže. Pak by se výsledky nakrájely na kousky a zvolení porotci by koštovali kolečka. Myslím, že by se nominace povolila tak max. 15 vzorkům, páč si musím nechat místo na živáňskou, stejky, guláš, ražničí a koleno. Nechal bych soutěžit jen průmyslové vzorky. Domácí výrobky bych vyloučil, páč při výrobě mohou dopadnout pokaždé jinak a stejěn je pak skoro nikde neseženete.
Takže pravidla: provede se na srazu Chytej 1/ účastnit se mohou jen průmyslově vyráběné masné výrobky vhodné k opékání /klobása, špekáček možná umletina/. Nechceme domácí specialitky. Prostě my to budem jen grilovat, žádné vaření atp. nepřichází v úvahu./ grilovat bude nezávislý kuchař.
2/ nominovaný dodá 1 kg uzeniny z nichž se z části udělá anonymní očíslovaný vzorek a předloží se porotě /v rámci nominace se musí dodat přesný název výrobku, cena a složení od výrobce/
3/ přijímáme maximálně 15 přihlášek
4/ z 15 vzorků vyberem 3 – 5 nejlepších, z nichž se udělá velké finále, kde bude prezentována ochutnávka pro všechny zájemce a ti budou dávat body 3, 2 a 1 za 1. až 3. místo. vítěz bude mít nejvíce bodů.
5/ vítěze určo Had nějak odmění a vítězné výrobky se pak objednají na daLŠÍ sraz :-D
6/ jsem to vymyslel, tak jsem prezident, Had se hlásil jako druhý, takže může být můj zástupce.
ještě hledáme 15 porotců, s tím, že předost mají v případě projevení zájmu dodavatelé soutěžního materiálu.
7/ ve fóru se můžete přihlašovat a nominovat svoje speciality, případně pište, zda chcete být i v porotě.
Shimano Alivio 2500vs.3000vs.4000
29.4.2013 | Peli33 | Navijáky | 2.333 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
Zdravím. Chtěl bych se cca po 10ti letech vrátit k rybám a potřebuji nový naviják, jelikož starý se rozpadl. Rozhoduju se pro něco v kategorii Shimano Alivio 1000,2500,3000,4000. Otázkou je, jakou velikost zvolit? Využití bych chtěl tak nějak univerzální (rekreačně) – plavačka, položená, semtam přívlač. Vybavení mě nedovolí lov ve větších vzdálenostech, takže si myslím, že velikost 3000 by měla stačit? Zdá se mi 140m 0,25ky celkem málo? Co vi na to? Raději zvolit 4000? Díky za radu
Rybník Příkop
17.5.2006 | Kulik | Ryby | 4.247 zobrazení | 4 odpovědi
Vážení, mám prosbu, kdo chytal na tomto revíru a může mi poskytnout informace o zarybněnosti, druhu ryb, co byla jeho nejúspěšnější nástraha, druh rybolovné techniky, která část rybníka byla nejlepší na kapry, štiky, candáty a případně i jiné poznatky. Děkuji a Petrův zdar, Kulik.
Rybník Doubka v Ostré..
7.9.2011 | damoz | Domácí revíry | 34.539 zobrazení | 1 odpověď
Co říkáte na rybník Doubka v Ostré u Lysé nad Labem. Podle mého stojí určitě za návštěvu všech rybářů. :-)
CO VY NA TO RYBÁŘI?
18.4.2013 | sumecryba | Muškaření | 3.121 zobrazení | 9 odpovědí
že je povoleno za den tři lososovité ryby to prý až na pár vijímek každý zapoměl.Přeji všem poctivým rybářům hodně úspěchů a těm … ať raději zůstanou doma a těm poctivým nedělají ostudu.
Zkušenosti se značkou Fin - Nor
23.4.2013 | Hony | Navijáky | 2.692 zobrazení | 1 odpověď
Náhodou jsem se seznámil pro mne dosut neznámou značkou Fin – Nor vyrábějící navijáky. Zajímalo by mne, jaké máte s ní zkušenosti.
Pelety Krmiva Hulín
21.4.2013 | daneck | Kaprařina | 3.091 zobrazení | 1 odpověď
Ahoj. Chytal jste někdo kapry v Itálii na Pádu na pelety od Krmiva Hulín? Popřípadě na jaké jste chytali, byly úspěšné nebo ne? Pokud by se chtěl někdo hodně rozepsat, budu jedině rád.