Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Kostné červy
17.2.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.352 zobrazení | 4 odpovědi
Priatelia mám otázku ohľadom kostniakov.
Existuje spôsob, ako spoľahlivo určiť ich vek? resp. kritické obdobie pred
kuklením?
Mám pocit, že som niekde zachytil, že majú za hlavičkou taký čierny
(tmavý) fliačik, len si neviem spomenúť, či to je pár dní/hodín pred
kuklením, alebo pred kuklením mizne.
Ak viete niekto popísať všetky prechodové štádiá, zrejme to pomôže nie
len mne, ale všeobecne :)
Ďakujem :)
Soběslav
16.2.2013 | Zemak | Domácí revíry | 2.569 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravim, je tu nekdo z okoli Sobeslavi kdo by obcas vyrazil na ryby?Tenhle rok chci zkusit najit nekde parmy jestli tam jeste nejake zbyly, kdyz se nekdo prida budu jen rad:)
elektromotor
18.4.2010 | mysak72 | Ostatní nádobíčko | 16.435 zobrazení | 58 odpovědí
Zdravím všechny
Scháním nějaký elektromotor s variátorem.Mohl by mě někdo poradit nějakou jinou značku než je minn kota.
žádost o radu
3.7.2011 | Dropy | Dravci | 3.073 zobrazení | 9 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zejtat, jakou hloubku nastavit při lovu štik pomocí kačeny, chytám nově a nevím jakou dát hloubku, jestli chytat až u dna nebo ve vyšších vrstvách, protože když chci nehodit daleko kde je vysoká hloubka tak tam s vysokým ponorem nenahodím a musím dát ponor okolo 1m zatímco když jsem na nějakém kanálu kde je odemnou hloubka 3,5 klidně můžu dát ponor až na dno, poraďte mi prosím jak na ně .
Dírky na Mrhalu - zimní rybolov
14.2.2013 | casper | Domácí revíry | 3.090 zobrazení | 10 odpovědí
Ahoj všem,
chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo čerstvé zkušenosti s tímto revírem u Českých Budějovic?
Samozřejmě mě nejvíc zajímá, jestli je tam dobrá rybačka, protože se mi nechce vyhazovat 280 za povolenku a jet 30 km k tomu :-D
Díky všem, kde se zapojí ;-)
Vláčení na moři ( Norsko )
29.10.2008 | jackal1 | Přívlač | 11.781 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj všichni,poradíte mi prosím jaký prut (délka,gramáž) na vláčení gumy 7–10cm do Norska? A mám použít spíše šňůru nebo vlasec a jaké průměry, jaký naviják?…Kamarád byl vloni na treskách a odchytal to s prutem, na kterém je napsáno ,,Mořský Feeder" tuším 150g a nemohl si ho vynachválit.Máte někdo zkušenosti s tímto prutem?Předem díky za Váš čas.Zdar
Shimano Feeder BeastMaster Medium
6.8.2012 | coca | Feeder | 9.199 zobrazení | 6 odpovědí
Zdarec,
budu rád když se semnou podělíte o Vaše zkušenosti s prutem feeder Shimano BeastMaster Medium ? ? ?
Dík !
Rybník Štilec
11.4.2011 | parma101 | Domácí revíry | 12.326 zobrazení | 3 odpovědi
Petrův zdar, sorry za vyrušení, ale chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví kde se dá koupit povolenka k lovu na Rybník Štilec? Četl jsem že to stojí asi 250,– na den ale nevím kde ji koupit.
Za odpovědi předem díky
Pstruhovka....ubytek vody!
18.10.2011 | kingkubik | Domácí revíry | 23.861 zobrazení | 18 odpovědí
Dobry den.mel by jsem otazku na vas zkusenejsi lovce a hlavne lidi co se zajimaji o vodohospodarstvi.v mem okoli se nachazi maly pstruhovy potok(platny revir) ve kterem se vzdy darilo PO…bydlim v tehle vesnici uz od malicka a me rybarske zacatky zacinaly prave na teto vode.dycky to byl maly potucek ale postupem casu v nem voda ubyva a ubyva .....potucek zarusta a ryby se stahuji niz po proudu k pritokum.kdyz jsem byl kluk potok mel pres vesnici cca 2,5m s hloubkou kolem 30cm dnes uz ma misty mene nez metr s prumernou hloubkou cca 15 cm(tento ubytek trval asi 15 let)zajimala by me budoucnost tohoto reviru a vase zkusenosti s podobnymi vodami…dekuji
Začátečnická výbava - feeder a přívlač
25.10.2012 | Chmur | Pruty | 19.492 zobrazení | 89 odpovědí
Ahoj lidičky, mám na vás jako začátečník několik otázek ohledně výbavy. Letos jsem začal rybařit. Zkoušel jsem zatím více méně pouze kaprařinu. Dopustil jsem si mnoha chyb, začátky byly kruté a drahé. Nicméně mě to baví a hodně.
Příští rok bych chtěl zkusit další možnosti rybolovu – feeder a přívlač. Proto prosím o několik rad ohledně výbavy. Jsem z Liberce. Chci lovit na menších a středně velkých řekách a nádržích do 100 ha. Co se týká mojí pro feeder a přívlač možné výbavy – mám navijáky Mivardi Morpheus FD 4000 a Baitrunner 6000 (oba navijáky mi doporučili v prodejně a nejsem s nimi moc spokojený), které používám při kaprařině.
Prut na střední přívlač (měřím 170 cm, ryby do jednoho metru) do 1 000 Kč + naviják do 1 000 Kč. Prut na feeder – chci dva, takže co nejlevnější, ale aby se zároveň na ně dalo chytat + naviják.
Pokud byste mi doporučili nějaké univerzální navijáky a k nim vhodné vlasce, které lze použít na kaprařinu, feeder i přívlač, budu moc rád. Případně nějakou vhodnou kombinaci.
Díky předem za rady a odpovědi a pokud vás můj dotaz z nějakého důvodu vytočil, za shovívavost a nereagování.
Domaci vyroba feeder krmeni
18.12.2012 | JKemr | Feeder | 13.675 zobrazení | 54 odpovědí
Ahoj, do teď jsem si kupoval základní směs pro lov feederem a pouze přidával partikl a živou složku a občas krmení ředil strouhankou a kukuřičným šrotem.
Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s domácí výrobou krmné směsi a je ochoten se o své poznatky podělit. Jde mi o to, jestli se taková výroba doma vůbec vyplatí a dá se kvalitou srovnat s komerčními produkty? Pokud by byl někdo ochoten prozradit vlastní recept, určitě se bránit nebudu. Díky za rady.
Diskuze o HOWNĚ
1.7.2007 | regulus | chytej.cz | 69.833 zobrazení | 621 odpovědí
Vážení přátelé rybáři, jelikož se smysluplná témata fóra díky dotazům „o ničem“ neustále přesouvají do neviditelné části tohoto vortálu, rozhodl jsem se vám nabídnout fórum, které nahradí nednotlivé stupidní otázky na téma, kde berou kapři, sumci, štiky a jiná havěť, popřípadě jak to vypadá na onom, či tamtom revíru. Díky demenci některých zadavatelů těchto otázek (nevšimli si, že existují stálé fóra, kde by se odpovědi dočkali daleko spíš) se některé smysluplné otázky dostávají do oblasti zapomnění. Žádám tímto všechny zúčastněné, aby svoje stupidní dotazy (z jejich pohledu těžce inteligentní otázky) směřovali do tohoto fóra. Děkuji Regulus.
Muškaření a úbytek ryb na dolním Labi
6.2.2013 | sfox | chytej.cz | 3.129 zobrazení | 1 odpověď
Kolegové ,kolegyně ,napište prosím svůj názor na toto téma . Nechci nic řešit ,jen mne zajímají Vaše postřehy.
UHLAVA 6
30.10.2005 | kkarlos | Domácí revíry | 2.545 zobrazení | 3 odpovědi
ahoj, mam na vas dotaz! Nevite neco o uhlave 6??? jaky se tam daji lovit ryby -jejich velikosti! a v jakych mistech chytate!!! vsem diky moc
Shimano NEXAVE feeder ?
18.9.2012 | coca | Feeder | 8.826 zobrazení | 24 odpovědí
Zdarec lidičky,
prosím o Váš názor na prut feeder Shimano NEXAVE medium vs. Catana medium ? JAKÝ JE ROZDÍL ? ?
Děkuju !
Použití krmení pro rybičky pro výrobu těst,....
30.1.2013 | kamos007 | Tipy & triky | 3.895 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím, napadlo mě že bych letos zkusil vyrobit těsto na ryby, do
kterého bych přidal krmení pro rybičky. Máte někdo s tím nějaké
zkušenosti nebo nějaké postřehy děkuji.
Spojení pletenky s fluorocarbonem
27.1.2013 | Dany73 | Přívlač | 11.081 zobrazení | 63 odpovědí
Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!
For Fishing 2013
23.1.2013 | tumor | Výstavy | 13.497 zobrazení | 163 odpovědí | upravit
Za par dnu tu mame prazsky rybarsky veletrh For Fishing 2013. Jak se na nej tesite? Vim ze se nebude dat srovnat s Modernim rybarem.Bude proste velkolepejsi. Chystate se navstivit veletrh ? Ja rozhodne
Labe
1.2.2013 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 2.278 zobrazení | 4 odpovědi
dobrý den chci se zeptat co se nejčastěji chytá na labi a na co ( v létě ) děkuji za odpovědi
Oblíbená značka háčků
17.1.2013 | vlčák | Ostatní nádobíčko | 3.625 zobrazení | 24 odpovědí
Vaše oblíbené háčky a jak často je v sestavě měníte(opotřebení)?Používáte na háčky brousek?