Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Navijáky s okousanou cívkou necteno

2.12.2012 | Kazan | Navijáky | 5.038 zobrazení | 38 odpovědí

Navijáky s okousanou cívkouPoměrně zajímavé řešení cívky navijáku s prohlubněmi na hraně cívky má omezit tření a zvýšit odhoz. Koupili by jste si tento navi, viděli jste ho někdy?

Gumy zn. Orka necteno

28.9.2012 | Honcek | Přívlač | 3.900 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj, chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevite kde se daji sehnat gumy od teto znacky?uz dlouho jsem na ne nikde nenarazil. ......diky za vase doporuceni!!

Sumcařina necteno

19.6.2009 | TOM Dc | chytej.cz | 3.018 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím,chtěl bych vyzkoušet sumáky na Žernoseckém jezeře u Litoměřic,máte s touto lokalitou kluci někdo nějaké zkušenosti?

Rybářská stráž necteno

24.11.2012 | zurekmichal | Vaše názory | 7.874 zobrazení | 81 odpovědí

Jak je možné,když dojde rybář k vodě a začne chytat a po chvíli dojde porybný a řekne rybářovy,že sedí na jeho místě.Rybář řekne,tak si sedněte o tři metry dále,porybnému to není moc pochuti,ale přece si oposedne,začne chytat.Po chvíli si stoupne veme si placku a začne konkrétního rybáře dost vážně kontrolovat a přitom nic nezjistil.Myslel jsem si , že rybářská stráž má právo kontrolovat rybáře jenom ,když ryby neloví.
Prosím může někdo reagovat na tento dotaz a odpovědět,jak to je s tou kontrolou jestli má či nemá právo kontrolovat rybáře,když loví ryby. Předem děkuji

Regionální dobrůtky necteno

17.11.2012 | troutkiller | Recepty | 20.909 zobrazení | 166 odpovědí

Dost často nám ruzná fora končí u bílého sexu a ruznejch dobrutek,tak sem s oblíbenejma řezníkama,pekařema cukrářema a hospudkama kde se dobře vaří peče a udí:-)))

Bídná vláčka na B2 ? necteno

28.11.2012 | Dáňa | Přívlač | 2.006 zobrazení | 7 odpovědí | upravit

Zajímá mě názor těch, kteří jezdí vláčet na Berounku 2, nejlépe do úseku pod karlštejnským jezem. Zdá se mi, že za poslední 2 roky tam záběrů na vláčku výrazně ubylo, ba dokonce se staly ojedinělými v tom smyslu, že velmi často skončí člověk úplně bez šupiny (nebo se nadře na prcka). Od kolegů často slýchávám ten samý názor. Co se stalo (zejména s candáty)? Může za to brzká jarní velká voda v r.2011? Přebytek potěru? Petrův zdar-Dáňa

Bačalský mlýn necteno

6.1.2008 | gabo | Rybaření na dírkách | 8.798 zobrazení | 6 odpovědí

Chci se zeptat zda byl letos někdo na Bačalech www.rybarenibacaly.cz s jakým výsledkem.

porybnej necteno

24.11.2012 | David Mišlan (Ghaz) | Vaše názory | 2.947 zobrazení | 24 odpovědí

je mi 12 let a nemám povolenku.kdybych šel třeba na jizeru na černo ale vše bych pouštěl a chytal podle pravidel co by mi porybnej udělal pokutu?nebo bi mi sebral nějaké vibavení?

Výroba plandavek necteno

27.6.2012 | JKemr | Přívlač | 11.476 zobrazení | 43 odpovědí

Ahoj, určitě je mezi Vámi spousta kutilů, proto využívám diskuzi a prosím o rady a typy při domácí výrobě plandavek. Jde mi o to, jaký použít materiál, jakl vytvarovat a správně prohnout plech atd. Předem díky za všechny příspěvky

Revíry v Libereckém kraji necteno

31.7.2012 | Chmur | Domácí revíry | 10.850 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím všechny zkušenější kolegy nejen z LBC kraje. Chytám první rok a tak mám dotaz. Doporučili byste nějaká konkrétní mimopstruhová loviště (i úseky řek) v Libereckém kraji – pestrost zarybnění, prostředí, šance ulovit větší rybu atd? Já zatím chytal dvakrát na Písečáku v Oldřichově – docela příjemný a hezký rybníček, ulovil jsem několik plotic (některé byly docela pěkné) a dva malý kapříky; dvakrát v Příšovicích – moc lidí, těžko se tam jako začátečník orientuji (kde si mám vybrat místo); chytl jsem plotice a cejny. Pravidelně chodím na Harcovskou nádrž, kterou mám kousek od domu. Hodně rybářů, prostředí nic moc, neuvěřitelné množství potkanů:-), úlovky dost fádní (což může být samozřejmě hlavně moje vina:-)- plotice, plotice, plotice, několik středně velkých kapříků a jeden cejn:-). Mějte se a dík za názory.

naviják na přívlač do 1500Kč necteno

13.6.2012 | alkehol | Přívlač | 8.716 zobrazení | 32 odpovědí

ahoj všichni chtěl bych poradit jaký si mám vybrat naviják na přívlač do 1500Kč chtěl bych s přední brzdou a kovovou cívkou díky všem za odpovědi

Francouzská nymfa necteno

29.12.2009 | PJ | Muškaření | 34.937 zobrazení | 126 odpovědí

Takhe otázka by se mohla jmenovat „Všechno co jste chtěli vědět o FN a báli jste se zeptat“. Rád bych, kdyby se tu sešlo maximum věcných informací. Nechci uměle rozdělovat diskusi, ale jisté tématické okruhy by měly být:

• prut (Hends, Loop, Hanák, Greys…?)
  • návazce (délka, konkrétní výrobky..?)
  • celá montáž (šňůra, návazec, indikátor, „terminální část“ s návazci..?)
  • mouchy
  • technika lovu, zkušenosti atd.

Dík za odpovědi.

Candát necteno

7.11.2012 | revoke | Dravci | 29.690 zobrazení | 197 odpovědí

CandátAč je candát mezi rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých, jen je neumíme chytat.

Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.

Shimano Aernos 2500fa nebo 3000sfa? necteno

8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 13.451 zobrazení | 34 odpovědí

Potřebuji radu jakou velikost tohoto navijáku. Budu ho mít na pruty Shimano Antares 270 10–30g na přívlač na štiky a candáty. Nebo jestli máte nápad jaký jiný naviják? Vítam každou radu.

Klepadlo aneb fórum pamětníků necteno

7.11.2012 | Kazan | Vaše názory | 24.232 zobrazení | 198 odpovědí

Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.

SPRO navijáky na přívlač? necteno

15.11.2012 | Fidel | Navijáky | 10.516 zobrazení | 27 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s navijáky na přívlač značky SPRO.(RedArc,Gol­dArc,GrandArc…) Dí­ky

Holiny Arctic Termo necteno

29.6.2012 | cabros | Ostatní nádobíčko | 6.222 zobrazení | 5 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s těmito holinami http://www.los-cormoran.cz/…ermo-875-eva ? Jsou opravdu tak lehké jak je uvedeno?

Zkušenosti s přívlačovým navijákem necteno

5.11.2012 | TondaN | Navijáky | 10.358 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s navijákem Shimano Aernos chtěl bych si pořídit nový přívlačový naviják na české vody a rozhoduji se mezi zmiňovaným Shimanem a Slammerem od Pennu. Chtěl bych takový universální naviják, který bych mohl používat jak na candáty,štiky tak i na menší sumce a mohl bych se na něj 100% spolehnout a něco vydržel.

Přívlačový naviják necteno

8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 11.386 zobrazení | 20 odpovědí

Potřebuji radu jaký přívlačový naviják na prut Shimano Antares 270M 10–30g. Cenová relace do 3000,–.

Přívlačový prut necteno

31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 19.085 zobrazení | 121 odpovědí

Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…

Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.