Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Oprava broďáků necteno

25.6.2012 | RH | Muškaření | 15.118 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj všichni, mám takový malý problém. Začali mi močit neoprenové ponožky u broďáků. Rychlou opravu jsem provedl lepidlem na neoprén,ale mám neblahý pocit,že to dlouho nevydrží. Kalhoty jsou v bezva stavu a nechci je proto hned vyřadit. Proto žádám o radu : Ví někdo o někom kdo dokáže vyměnit neoprénové ponožky u broďáků ?

dík za radu,odkaz,kon­takt,atd. . . RH

Feedrová guma necteno

23.10.2012 | lunimus | Tipy & triky | 17.349 zobrazení | 40 odpovědí

Priatelia … zachytil som informaciu, ze aby sa mi ryby tak moc netrhali, ze sa do montaze zaraduje tzv. feedrova guma, ktora tlmi prudke vypady ryby. Predpokladam, ze ak by to bol vseliek, tak by sa to stalo „povinnou“ castou vybavy kazdeho rybara … Na druhej strane vsak viem, ze to moze dost pomoct pri rybolove. Ake su vsak uskalia pri pouziti feedrovej gumy a ake su jej nevyhody? Ake uzly pouzivate na spojenie s vlascom? Pouzivate medzi vlasec a gumu obratlik? Aku hrubku gumy pouzivate v kombinacii s akym nadväzcom. Resp. ak je mozne to vyjadrit akonejaky nasobok pevnosti alebo pomer kmenovy vlasec: guma: nadväzec (napr 0,3:0,5:0,18) Pripadne ak mate nieco, na co by ste ma chceli upozornit, sem s tym :)

Pomoc při výběru univerzálního prutu!!! necteno

6.11.2012 | vovo | Pruty | 12.704 zobrazení | 34 odpovědí

Ahoj chtěl bych na vánoce koupit taťkovi teleskopický prut s navijákem na univerzální chytačku (Kaprařina , dravci atd.) s cenou bych se chtěl vlézt do 3000 Kč za oboje. Mám vyhlédnutý prut-Shimano Alivio Slim Telescopic a naviják-Shimano naviják Exage s dvojitou kličkou Diky za odpovědi

Bunda na ryby necteno

30.5.2007 | miroTT | Tipy & triky | 22.447 zobrazení | 128 odpovědí

Chcem sa opytat na vase osobne skusenosti s konkretnymi znackami a typmi bund ktore pouzivate pri love ryb(privlaci).

Nafukovací člun s kýlem necteno

11.10.2010 | capicek73 | Kaprařina | 11.019 zobrazení | 63 odpovědí

Ahoj,mám možnost odběru nafukovacího člunu 320 OAL,3+1 komora, pr.válce 42cm,nosnost 532 kg, motor do 15 hp, počet osob 5. Vesla, pumpa, opravná sada,lavičky součástí dodávky.

Barvy nafukovacího člunu: světle šedá

Tipy na woblery Rapala, případně Salmo necteno

29.10.2012 | Don | Přívlač | 10.996 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravím, chtěl v blízké době nakoupit woblery od těchto značek, a tak bych chtěl poprosit, jestli tady nemá někdo nějaké oblíbené, které by mi doporučoval. Pracovni hloubka cca 1–2 metry a nejlepe aby v klidovem režimu plaval na hladině. Hmotnost k memu prutu nejlepe mezi 10–20g. Cílená ryba převážně štika, candat, případně menší sumec. Diky za reakce a tipy :)

Vracení dřevní hmoty do vodních toků necteno

5.1.2012 | Harvy | Vaše názory | 26.645 zobrazení | 118 odpovědí

Zdravím, otázku jsem již položil na Mrk.cz, ale relevantní odpověď mi nepřišla. Z tohoto důvodu s Vaším svolením žádám o její zveřejnění či o odkaz k podobné otázce či článku.
Zdravím všechny, oslovil jsem Povodí Moravy k plánované úpravě MP Bečvy v celém jejím toku. V současné době je ze strany PMO připravováno několik akcí, které se mají pokoušet skloubit potřeby protipovodňové ochrany a požadavky ochrany přírody, včetně požadavků na podporu ichtyofauny. Plánuje se vracení dřevní hmoty do řeky, které však naráží na problémy právní úpravy, rozsáhlá bezpečnostní rizika (silné povodňové průtoky, ledochody vyvolávající zvýšené požadavky na pevnost a bezpečnost dřevěných konstrukcí) a jistý strach z neznámého a nevyzkoušeného. Podpora užití dřevní hmoty je ze strany Českého rybářského svazu, regulovaná střední řeka Bečva se štěrkovým dnem bez velké hloubky a bez rybích úkrytů je v posledních letech je devastována od kormorána. K další diskusi ohledně tohoto typu opatření prosím o Vaše zkušenosti s obdobným typem řeky, kde se takové opatření již realizovala, případně o zaslání fotek z podobné řeky, kde se popadané stromy i v regulovaném úseku s nízkou vodou zachytily, udržely se i přes velké vody a vytvořily tak hlubší místa a tedy úkryty pro ryby a jiné živočichy. Děkuji za spolupráci.

Vláčecí prut Beastmaster BX vs. CX necteno

26.10.2012 | Don | Pruty | 5.818 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím. Je tady někdo z vlastníků tohoto prutu? Docela by mě zajímalo jestli se vyplatí připlatit 1 000Kč za novější model CX, který má podle mých zjištění jiné akorát sedlo navijáku (namísto Vibra spot má model CX nějaký Hybrid). Díky za reakce

Může rybář přestat kouřit? necteno

19.10.2005 | Donald | Ryby | 24.220 zobrazení | 256 odpovědí

Díky neustálému zdražování cigaret a v zájmu uchování vlastního zdraví, již delší dobu uvažuju o ukončení mrhání s penězi a nastolit zdravější způsob života. Je pro nás pro rybáře, kteří se u vody mnohdy nudíme a tou cigaretkou tu nudu zaháníme, nějaká možnost ukončení tohoto zlozvyku? Drtivá většina rybářů tvrdí, že to nejde! Co vy na to?

sankce za prestupky necteno

16.5.2007 | svaca | Legislativa | 32.103 zobrazení | 82 odpovědí

Zdravim chytal jsem na chotovinskem potoku 1 je to nadrz do ktere se vleva potok ja chytal prave na potoce kde uz je soukroma voda a revir je pouze nadrz!byl jsem pristizen a byl mi odebran listek a jeste k tomu bez zapisu k vode!byl bych rd kdybyste mi nekdo napsal co mi hrozi jaky trest a tak!zatim nemam zadne prestupky!diky za kazdou informaci

Pomoc při výběru vláčáku necteno

9.8.2012 | Qaay | Přívlač | 11.435 zobrazení | 78 odpovědí

Ahoj, chtěl bych pomoc s výběrem vláčáku. Vím, že je takových diskusí už mnoho, ale nenašel jsem takovou, která by splňovala mé parametry. Budu chytat na přehradě Rozkoš (rozloha 1000 hektarů). Mám již prut na gramáž 5–20g, ale chci zkusit větší. Myslel jsem, že by mohl měřit 3m a víc, jelikož budu chytat jen na přehradě a chci házet daleko. A gramáž tak od 20g. Mám v plánu chytat na wobblery a poppy tak okolo 10–16 cm. Nemám moc velkou zkušenost poraďte prosím jak konkrétní pruty tak i třeba jiné vlastnosti. Můj cenový strop je 2500Kč. A poraďte prosím jaký naviják by k tomu šel, myslel jsem RedArc od SPRO Děkuju moc Juran

Jeremy Wade - River monsters necteno

16.10.2012 | -tom- | Vaše názory | 3.802 zobrazení | 16 odpovědí

Zajímalo by mne, jakej máte názor na tuhle dokumentární sérii, našli jste tam třeba nějaký faktický nesmysly? Osobně ho poměrně dost „žeru“, přijde mi, že si na nic nehraje a je tam plno úžasných záběrů (třeba když mu medvěd ukradne lososa ještě přímo z prutu :D) A informace tam jsou leckdy dost šokující, třeba výsledky pokusu, jak velká ryba by stačila k utopení dospělýho člověka ve vodě – tuším cca. 80cm a sebelepší plavec by neměl šanci – srovnejte s „naším“ Mistrem, kterej i z vody zdolává 200cm čudly jako nic (ostatně v tomhle seriálu je spousta vodítek k tomu, že je Vágner lhář a dělá z lidí blbce). Nebo, zrovna teď jsem tenhle díl dokoukal, že pytlák dostane jen za kaviár z Vyzy velký tolik, kolik by si vydělal chytáním lososů za 3,5 roku…

Vážně se mi tenhle seriál líbí, takže jestli ho někdo neznáte, doporučuju. Trochu mě zarazilo, že tu nemá téma :-)

Vláčecí prut k lovu kaprů necteno

13.10.2012 | Don | Pruty | 8.889 zobrazení | 75 odpovědí

Zdravím, chtěl bych si koupit vláčecí prut k lovu kaprů, protože mi vyhovují na naše vody spíše kratší pruty a chci abych na něj utáhl i větší kusy. Do oka mi padlo tohle, protože zase nechci aby prut stál 2000 apod. http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…-g-1965.html . Co na to říkáte? Mohlo by to obstát ?

Hodinky s tlakoměrem a teploměrem necteno

15.10.2012 | JKemr | Ostatní nádobíčko | 8.792 zobrazení | 35 odpovědí

Zdravím vás, prosím o radu ohledně náramkových hodinek, které dokáží měřit atmosferiský tlak a teplotu. Na internetu se mi nedaří nic najít. Předem díky za tipy.

Rohlíkové boilies necteno

27.7.2008 | Radim11 | Položená | 17.754 zobrazení | 81 odpovědí

zdarec:) chci se zeptat jaké ROHLÍKOVÉ boilies upřednostňujete nebo na jaké jste už toho dost vytáhli. Tak na velikost 40cm-?? kapra ale i klidně jiné ryby. Spíše ale pro kapry!! Chytám buď na přehradě nebo na větších rybnících. Pls napiště v jakém období na ně chytáte a jaké úlovky jste na něj chytli:-)

díky moc a hodně úlovků

Lis na rohlíkové boilie necteno

23.11.2011 | Volouch | Tipy & triky | 15.738 zobrazení | 24 odpovědí

Ahoj, koupil jsem si lis na rohlíkové boilie a nechce ven, hrozně se lepí. Nemáte někdo nějaký zlepšovák..? Třeba potravinářskou folii..? :-)

Co říkáte na tento prut a naviják necteno

15.10.2012 | thomas777 | Přívlač | 6.545 zobrazení | 48 odpovědí

Dobrý den chtěl bych si pořídit vláčecí prut a naviják a chci se zeptat jestli by se ke středně těžké přívlači hodil tento prut a naviják

prut: SHIMANO Prut vláčecí Alivio BX 270M naviják:SHIMANO Naviják ALIVIO FC 2500

Rapala Clackin Minnow necteno

19.10.2012 | henny | Přívlač | 6.418 zobrazení | 16 odpovědí

Včera jsem si zakoupil tento wobler Rapala Clackin Minnow 09 S Protože mě hrozně zaujal a chci ho vyzkoušet. A zajímá mě jestli ho někdo máte. Jestli ano tak jak se vám na něj daří co na něj máte ulovené. A popřípadě jak ho tahat aby na něj dravci utočily ;) Díky za odpovědi. Na internetu nic nebylo

Doporučte mi prosím prut na pstruha na přívlač necteno

18.10.2012 | coca | Přívlač | 4.363 zobrazení | 18 odpovědí

Zdarec Kolegové,

prosím Vás zkušené poraďte mi prosím nějaký dobrý prut na přívlač na pstruha. Chytal bych na malém rybníčku cca. 3 ha. popř. potok. Přívlač na gumu a malé woblery cca. 4 cm.....

Díky za Vaše tipy !

Šňůra na sumčí přívlač necteno

27.9.2012 | JKemr | Přívlač | 14.798 zobrazení | 63 odpovědí

Zdravím rybářské kolegy. Potřebuju radu ohledně kvalitní šňůry na sumčí přívlač. Letos jsem měl nějakou „no name“ s kterou jsem udělal životního sumíka 165cm, ale během krátké doby se šňůra začala třepit a tak se musím poohlédnout po nějaké nové a kvalitnější.

Díky všem za cenné rady a typy.