Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Kde lovit sumce...
11.7.2012 | coch | Dravci | 5.389 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
Jestli je tu někdo z Veselí nad Moravou, tak by mi mohl poradit, kam mám jít na sumce na Morave… nebo na velké kapry.
Pls, dík moc předem.
Jak chytit Tolstolobika ?
20.6.2010 | Lazovič | Ostatní ryby | 16.560 zobrazení | 18 odpovědí
Na co se da chytit Tolstolobik ? Vůbec mi nejde chytit . Snažil jsem se je chytit ale vůbec nic je to vedle nich nahozeni a voni ani k tomu nejedou .
rybolov v Turecku
26.7.2011 | siral | Rybaření v zahraničí | 10.337 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím,
neviete mi niekto poradiť ako je to s chytanim na plážach v turecku, alebo aj na riekach – idam tam na dovču a rad by som to skusil na mori. Môžte poradiť aj ako? na čo? a kde? Všetky rady uvítam.
diky
Jak naložit se sýrem ?!?
5.7.2012 | Wiktor.c | Vaše názory | 3.981 zobrazení | 10 odpovědí
Zdravím,mám otázku ohledně toho že bych rád chytal na sýr,ale nevím na jaký.Jestli na obyčejný aidam.A jestly se nějak upravuje a ještě nevím co mi na něj tak může zabrat (Na rybníce). DĚKUJI.
lov sumce
11.7.2012 | korek | Dravci | 3.571 zobrazení | 3 odpovědi | upravit
Prosím, popište mi postup lovu sumce na bójku ze břehu. Jsem začátečník a nevím si rady. Každá rada dobrá, prosím…
Soukromé rybářské revíry v okolí Prahy
9.7.2012 | Mišalka | Domácí revíry | 3.704 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Dobrý den, jezdili jsme na ryby do Mirošovic u Prahy a chtěli by jsme vyzkoušet také něco nového na jednodenní chytání a i s možností stavaní nebo campu. Poradte kde se Vám líbí nebo líbilo :))
Základní výbava
25.3.2012 | Chmur | Ostatní nádobíčko | 36.017 zobrazení | 59 odpovědí | upravit
Ahoj. Jsem úplný začátečník a chystám se koupit základní výbavu na lov ryb – kaprařinu. Udělal jsem si sumář toho, co bych měl teoreticky potřebovat. Budu vděčný, když mi napíšete, zda je něco z toho zbytečné nebo naopak mi něco zásadního chybí. Případně se třebas nějaké věci navzájem vylučují. Díky. Ceny jsou podle Tropic Liberec. Když mi poradíte, kde sehnat lépe a levněji, taktéž díky moc. pruty – sheakspeare cypry corp, 1+1, 1 590 Kč naviják – konger iron corp 660 1+1, 1 390 Kč pletená šňůra microfuse – 2×100 m, 440 Kč holiny afars – 1 000 Kč vezírek sitex classic 75×30 – 3 kruhy, 139 Kč caiman signalizátor 1+1, 592 Kč JSA mini box – 25 Kč JSA fish broky 70g, hrubé, 32 Kč ropala set multifunkční nůž, 169 Kč ropala RMKS brousek, 79 Kč sona podběrák S401/7/Al, 269 Kč giants fishing sedačka, chair Senso, 1 399 Kč falcon balsový splávek – 2×, 57 Kč vidlička, 2×, 120 Kč háčky Venturieri s očkem, 10 ks, 28 Kč
Celková cena se pohybuje kolem 7 000 Kč
Parmy na Otavě
15.6.2012 | osprey | Ostatní ryby | 12.370 zobrazení | 107 odpovědí
Vážení, poslední dobou začínám mě přestávají bavit diskuze na síti, bez reálného završení.
Trápí mě úbytek parem v jihočeských řekách, zejména na Otavě a rád bych s tím nějak pohnul. Podle mě je problém v nedostatečné přirozené reprodukci druhu. Viděl jsem vody daleko regulovanější, špinavější, protékající městy a parem tam bylo dost ve všech velikostech.
Zajímalo by mě, jestli by se dalo touto cestou shromáždit pár lidí a pokusit se něco udělat.
Výstava o korýších
5.7.2012 | Nerodia | Výstavy | 2.467 zobrazení | 1 odpověď
V městském muzeu Čelákovice se uskuteční v červenci výstava o korýších. Budou vystaveny exponáty, které pocházejí z řady významných institucí a soukromých sbírek , a možná již nikdy nebudou vystaveny v tomto složení . Z institucí musím jmenovat tyto: Ostravská univerzita -Katedra biologie a ekologie, zapůjčil prof.RNDr.Z Ďuriš.CSc Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích,Fakulta rybářství a ochrany vod,Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický Vodňany-zapůjčil ing Kouba Střední rybářská škola Vodňany -zapůjčil ing.Dubský- ředitel školy Jaroslav Bašta z Brna, jedná se o ojedinělou soukromou sbírku korýšů a mnoho dalších exponátů. Výstava je od 3.7 do 29.7.2012 Otvírací doba:9.00–12.00,13.30–17.00hod,mimo pondělí, to je muzeum zavřené. Výstava je v ulici Na Hrádku 464 (Tvrz). Jste všichni srdečně zváni…
CA Hitra
13.4.2009 | _*Aston_* | Rybaření v zahraničí | 6.045 zobrazení | 5 odpovědí
CA Hitra-Grefnesvagen 2–14 kvetna ? kdo jede?nebo kdo tam byl napiste neco.. jaky to tam.. na co chytat atd..diky;
Rozdíl mezi Beastmaster AX a CX ?
5.7.2012 | Don | Pruty | 2.727 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravím. Víte někdo jaký je rozdíl v kvalitě Vláčecích prutů Beastmaster AX 240MH a Beastmaster CX 240MH. Někde jsem ještě viděl BX. Já právě objednal tento v 240 MH http://www.rybarske-nej.cz/…spin-240-270 a nevím jestli to byla dobrý volba tady z techto Beastmasteru. Díky za odpovědi
Staňkovský rybník
30.5.2012 | Honcek | Domácí revíry | 19.471 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj,vím, že o tomto revíru toho zde bylo napsáno hodně, ale zajímá mě aktuální situace na této vodě na kterou jezdím tak jednou ročně. Zajímá mě kaprařina a dravci( minulý rok).Podělte se o zkušenosti s touto vodou, kde nejvíc obdivuji krásně prostředí. děkuji
Zkušenost s háčky G Carp od firmy Gamakatsu
3.7.2012 | RuSaKsRo | Kaprařina | 2.319 zobrazení | žádná odpověď
Koupil jsem si háčky od firmy Gamakatsu model G carp A1 long claw velikost 2 ale zdají se mi slabé. Kdybyste snimi měli nějaké zkušenosti tak napište. Děkuji.
VN Kořensko
26.6.2012 | morcák | Domácí revíry | 4.308 zobrazení | 5 odpovědí
Ahoj všem chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s kaprařinou na VN Kořensku.. jedu tam letos poprvé.Děkuju :)
Lužnice - Tábor
25.6.2012 | Jirka85555 | Domácí revíry | 3.225 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Čau lidi, chtěl bych se zeptat jak to vypadá s rybama v Lužnici pod Táborem. Slyšel jsem, že tam jsou hodně kormoráni. Jedu tam nyní k babičce a chtěl bych se zeptat co se tám chytá. Dravci, úhoři, kapři atd. A jestli chytáte v okolí Čelkovic nebo když tak kde Dík za odpovědi. Jirka
Korda-SUBline vs MACK2-C MAX
1.7.2012 | Shimano911 | Ostatní nádobíčko | 2.538 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravím kolegové, máte někdo zkušenosti s některým z těchto vlasců?? Korda-SUBline, MACK2-C MAX
Feeder prut vyšší třídy
12.6.2012 | JKemr | Pruty | 16.442 zobrazení | 38 odpovědí
Zdravím všechny rybářské kolegy. Sháním feederový prut HEAVY řekněme 20–100g, délka 3,6–3,9m ideálně s prodlužovacím dílem tak aby byly možné obě délky prutu za cenu okolo 4000Kč. Osobně chytám s prutem Middy 3G carbon Live X-flex heavy feeder, který všechna tato kritéria splňuje, ovšem již není k dostání. Na českých e-shopech je již vyprodaný a když jsem napsal přímo výrobci do Anglie, přišla mi odpověď, že se již tento tip nevyrábí. Osobně je to zatím nejlepší feeder, co jsem měl v ruce, ale jistě se za tento peníz dají sehnat i stejně kvalitní kousky od jiných renomovaných značek. prosím o rady a zkušenosti. Předem moc díky za odpovědi
Prenášanie rýb do súkromných revírov
6.6.2012 | lunimus | Domácí revíry | 19.117 zobrazení | 130 odpovědí
Priatelia … verim vo vasu inteligenciu, a ze moj prispevok nebude hnacim motorom vasich „ziskov“.
Ako zacinajuci rybar som sa az dnes dozvedel, ako si niektori rybari zarabaju na zivobitie a to prenasanim ryb zo zväzovej vody do sukromnych rybnikov. Udajne sa takto bezne prenasaju kapre nad 10Kg a taky kapor 10–15Kg sa da predat na sukromnej vode niektorym majitelom aj za 500€ a pocul som ze trofejny kapor 22Kg siel do urcitej sukromnej vody za 2500€. Je to bezne a je to normalne? Rybu sice dotycny rybar nezje a nie je teda klasickym mäsiarom, ale miestnu vodu tym z mojho pohladu vyrazne ochudobni …
Aky je na vec vas nazor?
úhyn šťúk
21.6.2012 | jozef zak | Dravci | 4.004 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
ahoj po tropickych junovych dnoch mi zacali na 44ha rybniku hynut stuky,zatial popri kraji som nazbieral na 100m v rakosi cez 20ks,nabijam akumulator na cln a idem dalej.nemaju kyslik zda sa,prisun vody je slabučky,tak co pomoze?chlor?alebo je na to nejaky ovzdusnovac?su to cez 50cm kusy a zaujimave ze mam i zubace a tie nedochnu,len stuky.musim to riesit,dakujem za napady
Mníšek pod Brdy a okolí
11.10.2008 | Robur | Domácí revíry | 44.850 zobrazení | 542 odpovědí
Frkovi na památku:-)
fotoalbum Sanybój
fotoalbum by sus1