Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Jaký vlasec zvolit ?
9.4.2012 | Don | Kaprařina | 14.573 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím. Momentálně bych chtěl obměnit starý vlasec za nový a nevím jakou značku vzít. Předtím jsem měl namotán vlasec za 199kč 1200m. Urite znáte ty levné vlasce co vydrží pár příchodů a už se motají. Vlasec byl taky dost průtažný. Ted bych chtěl něco lepší ale za rozumnou cenu. Líbí se mi Sufix tritanium ( http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…nium-80.html )a Gamakatsu G-line element ( http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…nt-4949.html ). Tlouštku bych zvolil nejspíš 0,28. Chytat chodím převážně na jamy v okolí naší obce ale chci aby vlasec něco vydržel. Kdyžtak budu rád za tiy vašich oblíbených vlasců. Díky
Halibut pelety nebo RedFish Halibut pelety
23.2.2012 | svery | Položená | 25.121 zobrazení | 5 odpovědí
Ahoj na které pelety máte větší úspěch? V jakých průměrech? Které se vám osvědčily a které ne?
Jaký z těchto dvou prutů ?
8.4.2012 | Don | Pruty | 10.990 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím. Rozmýšlím se mezi těmito dvěma pruty Mivardi reactor feeder 3,6 a Mikado Trython feeder 3,6. Mám omezené finance a tyhle se mi zdají být v této cenové kategorii jedny z nejlepších. Chytal bych převážně na stojatých vodách a možná mírně tekoucích. Díky
Etika rybolovu v čase "mimo sezóny"
16.3.2012 | lunimus | Vaše názory | 30.319 zobrazení | 140 odpovědí
Priatelia, zaujímal by ma váš názor na rybolov mimo hlavnej sezóny, t.j. od 15.3 do 31.5, samozrejme na vodných tokoch a s dodržaním individuálnej doby ochrany jednotlivých rýb. Doba hájenia predpokladám, že nie je stanovená len pre srandu a na stojatých vodách je to všetko O.K. Je ale v súlade s rybárskou etikou loviť ryby na riekach? – zvlášť keď viem, že možno aj 2/3 ulovených rýb bude práve hájená?
Je samozrejmé, že ryba bude vrátená do vody, ale zrejme bude dostatočne vystresovaná na to, aby mala najbližších X hodín chuť sa páriť a individuálna ochrana je tu zrejme hlabne preto, aby ryby mali na rozmnožovanie kľud.
Čo si teda o tom myslíte, a ako sa k tomuto staviate vy?
Jaký naviják do cca 1200,-Kč
7.4.2012 | Don | Navijáky | 11.094 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravím. Chtěl bych poradit s výběrem navijáku na MH feeder a střední přívlač. Cena by se měla pohybovat kolem 1 200,–Kč. Kupovat bych chtěl pouze jeden naviják na obě tyto rybolovné techniky a přehazoval bych si jenom cívky. Díky za odpovědi
Stojan prutů Deamons
7.4.2012 | coca | Ostatní nádobíčko | 11.443 zobrazení | žádná odpověď
Dobrý večer,
máte někdo prosím zkušenost ze stojanem prutů od firmy DEAMONS ? ? ? (tripod double)
Děkuji
První prut na přívlač, případně plavanou
30.3.2012 | DzariN | Pruty | 27.645 zobrazení | 46 odpovědí | upravit
Ahoj, jsem tu novy a byl bych moc rad, kdyby mi nekdo mhl poradit s vyberem prvniho rybarskeho prutu a navijaku. Chci se specializovat predevsim na privlac, ale byl bych rad kdyby byl pruta castecne pouzitelny i na plavanou. Chci chytat predevsim na mensich rekach, pouze vyjmecne na vodni nadrzi. Cenovy storp jsem si stanovil na 2 000,– za jeden prut a navijak, ale po procteni par diskusi a prohlidek eshopu, by to mozna slo dostat na max. 3000. Pro prut jsem temer rozhodnut a to pro Mivardi Avantgarde Spinn 2,1 m 5 – 28 g, pripada mi jako dobry pomer cena/kvalita. Delsi moc nechci, protoze useky, kde planuji chytat nejsou vzdy lehce pristupne. Jen nevim jestli jsem se rozhodl pro spravnou gramaz (cilova ryby, pstruh, stika, okoun a dalsi dravci). Jaky by byl podle vas idealni navijak pro tento prut? Pripadne rad si prectu jakakoliv jina doporuceni i ohledne toho jestli vlasec nebo pletenku atd.
Budu se tesit na odpoved a verim, ze se mnou budete mit trpelivost, kazdy nejak zacinal :)
ÚHOŘ - sezona 2007 začíná
19.4.2007 | mirmen | Úspěchy | 8.094 zobrazení | 38 odpovědí
Jak jste na tom s hady ? Na stojácích už se několika mým kolegům daří ( včera 86 a 65 cm).
MLÝNSKÝ RYBNÍK (Olešovice)
22.9.2011 | casper | Domácí revíry | 23.450 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj rybááářííí! Chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo z Vás zkušenosti z tohoto revíru. Jedná se o stojatou vodu asi 50 km od Prahy.
Zajímalo by mě, jestli se tam dá dobře zachytat, případně nějaká rada určitě potěší ;)
odkaz zde: http://www.lisno.cz/rybolov.htm
Rybářské závody
17.8.2010 | jirin8 | Závody | 41.109 zobrazení | 10 odpovědí
Dobrý den,můžu se zeptat nevíte o nějakých rybářských závodech pro děti v ústeckém,jihočeském a středočeském kraji? děkuji
háčky
18.2.2012 | chj.rybar | Muškaření | 44.553 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím, asi budu za úplnýho Jantara. Trochu se letos víc začínám zajímat o muškaření a narazil jsem hned na první problém – jaký je rozdíl mezi suchým a mokrým háčkem? Původně jsem si myslel, že to bude ve vyhnutí očka, ale tím to asi nebude…
výběr prutu
29.2.2012 | drevak3 | Muškaření | 44.368 zobrazení | 8 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s tímto prutem http://www.tropicliberec.cz/…snura-zdarma. Šnůra nebude nic moc, koupím jinou. Jen by mne zajímalo jestli pro začátek je dobrá volba. Případně nabídněte …Chtěl jsem dát víc korun, ale nevím jestli mě to chytne.
Volba navijáku
2.4.2012 | Hony | Vaše názory | 38.825 zobrazení | 1 odpověď
Poraďte mi prosím, rozhoduji se o navijáku na sumčí vláčku mezi Penn Slammer 360 / 220m/0,30mm – 365g/ a Ryobi Arctica 4000 / 220m/0,30mm – 320g/. Osobně nemám s nimi skušenost a tak se proto obracím na Vás.
Umístění nástrahy
20.3.2012 | alexdelpiero | Bílá ryba | 39.446 zobrazení | 8 odpovědí
Chci se zeptat na váš názor jestli je možné odselektovat menší ryby tím že plovoucí nástrahu kde mám návazec třeba 40 cm a nechci ji mít tak vysoko ve vodním sloupci zatížit třeba 5 cm od háčku brokem. Zkoušíte takový fígle někdo? Případně na řece kde je proud a chci se zaměřit na ryby dna a chytám třeba na rohlík? Vaše nápady?
Dobrá náhražka PVA
11.2.2012 | legio | Kaprařina | 23.617 zobrazení | 1 odpověď
Našel jsem odkaz který někomu třeba pomůže rád si přečtu vaše názory
NÁHRADA ZA PVA – ROZPUSTNÝ VLIZELÍN Včera v Loskutákovi ukazovali ve vodě rozpustný vlizelín. Podle všeho to je podobný, ne-li stejný materiál. Koukal jsem na cenu a bylo by to podstatně levnější, než kupovat PVA. Nemáte někdo možnost zjistit, co to stojí a kde by se to dalo sehnat? Určitě to bude levnější než 5metrová cívečka za 50–100 Kč (i když je to asi v plošné metráži a muselo by se to nastříhat nebo nařezat). Mám pocit, že by spousta lidí ušetřila, jen sehnat výrobce, nebo prodejce. Nějak se mi nedařilo to vygooglovati …
barvení woblerů
5.11.2006 | ART | Ryby | 50.055 zobrazení | 70 odpovědí
jak barvíte woblery ktery si podomacku vyrobíte
České ryby ke komerčnímu jídlu
14.6.2011 | Robur | Recepty | 39.517 zobrazení | 85 odpovědí
ZDar, může někdo prozradit, zda se nějak komerčně používají klasické sladkovodní ryby do nějakého pokrmu. Nemyslím klasiku, jako kapr, štika atp., ale spíš plotice, cejn..
Parmy
13.3.2012 | alexdelpiero | Bílá ryba | 43.671 zobrazení | 53 odpovědí
Nevíte někdo z brňáků, kde se dá chytit nějaká parma v brně nebo okolí? Ryby pouštím vodě.
skládání troj děliček
4.10.2010 | eliot | Pruty | 18.844 zobrazení | 25 odpovědí | upravit
Možná pro někoho blbý dotaz, ale poprve jsem si koupil trojděličky a po navití silonu na naviják jsem zjistil, že při složení prutů na jednotlivé díly je to první očko od navijáku níž než cívka navijáku a tudíž při složení silon nejde přes rolničku odklopu, ale jse směrem dolů. Hodlám samozřejmě nechávat udice navázané a skladovat je tak jak odejdu od vody jen je složím.Můžete mi někdo napsat jak toto řešíte. Zda třeba ten prostřední díl skladujete obráceně nebo jak? Dík za radu mám troj děličky opravdu poprve a rád se nechám poučit.