Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kam za rybařením necteno

16.3.2012 | benciš | Domácí revíry | 22.149 zobrazení | 23 odpovědí

Dobrý den, rád bych se prostřednictvím těchto stránek a tohoto fóra zeptal na nějaký příjemný a klidný rybolov na našich vodách… Konkrétně bysme chtěli s partou 4 lidí (2 muží +2 ženy) zajet do nějakého hezkého rybářského kempu, kde je možný rybolov! Jedna z důležitých přání je aby tam byly k dispozici chatky a aby se dal u vody dělat oheň, samozřejmě si chceme hlavně zachytat, klidně i na chovném rybníku.. proto prosím o radu kde tyto podmínky spíše ve středních a jižních čechách najdeme.. mockrát děkuju za tipy, případně odkazy na konktérní webové stránky… Mockrát děkuju rybář Jirka (bencis@seznam.cz)

Uchovávání nástražních rybiček necteno

21.3.2012 | pterodactyl | Dravci | 27.161 zobrazení | 59 odpovědí

Dnes jsem se dozvěděl na školení rybářské stráže,že Jihočeský rybářský svaz má další vyjímku.A to uchovávání nástražních rybek ve vezírku.Nevím kdo byl původcem takového blábolu a proč,když je mraky různých řízkovnic,kde je rybkám daleko lépe a nemůže je tam rozbít žádná štika jak se běžně děje.Proč místo zjednodeušení výkonu rybářského práva se zase najde zhovadilec,který to takhle zmrví.Jaký na to máte názor vy????

Jak na úhoře necteno

25.8.2008 | okoun27 | Ostatní ryby | 46.844 zobrazení | 35 odpovědí

chtěl bych se zeptat jaké máte poznatky s lovem úhořů na položenou

kapr vs kapřice necteno

15.8.2011 | martinz | Bílá ryba | 49.634 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj. Možná pro někoho známá věc, já se jí začal zaobírat nyní. Když vytáhnu kapra na břeh, jak poznám jestli jde o jikernačku nebo mlíčňáka? No ted jsem nějaké ryby měl a zdá se mi, že jde poznat i rozdíl v chuti, jestli je to ona nebo ona. :) ok. A dá se poznat on nebo ona po vytažení na břeh u štiky, candáta, okouna…???? Vím, že kdysi v rybářském kroužku jsme snad porovnávali ploutvičky perlína, plotice a cejna. :) Díky za komentáře.

SERVISY RP necteno

9.12.2005 | regulus | Navijáky | 22.788 zobrazení | 22 odpovědí

Toto téma by mělo sloužit všem, kdo potřebují servis rybářského náčiní (pruty, navijáky…). Pište nejen o servisech kterým by se kolegové měli dle vašeho názoru vyhýbat, ale hlavně o těch, s jejichž službami jste byli spokojeni. Formu nechám zcela na vás.

proutek na pstruhy necteno

7.4.2010 | kingkubik | Pruty | 16.956 zobrazení | 65 odpovědí

dobry den.chtel by jsem poradit chystam se koupit si novy proutek na pstruhy.chytam na malych vodach takze mam jasno s delkou 210 ale nemuzu prijit na spravnou gramaz jelikoz chytam na mikrotwistry s jig hlavou 1g a na rotacky do velikosti 1 a potrebuji trefit nejak tu gramaz?bral by jsem na gumy gramaz do 10g ale mam pocit ze to bude moc meky na trpitky.muzete mi pls poradit po pripade hodit i nejakej tip na kup?ale prosim z te levnejsi kategorie.nebo jsem i ochoten koupit neco starsiho pokud nekdo nabidne.dekuji vsem

Víkend se blíží :) necteno

13.3.2012 | alexdelpiero | Ostatní ryby | 39.623 zobrazení | 20 odpovědí

Tak máme tu první oteplení kdo se těší k vodě tak jak já? Víkend to jistí :)Všem rybářům hodně štěstí v tomto roce, ale víc těm co ryby pouští… :)

V čem chodíte na ryby? aneb jak má vypadat rybář? necteno

1.2.2010 | Ciffik | Vaše názory | 32.885 zobrazení | 76 odpovědí

Myslím, že už nemusím nic moc dodat…snad jen co si myslíte o maskáčích? Znamená ještě pro rybáře ,,zelená" něco, nebo už je to přežitek?

Nástrahy na feeder necteno

21.1.2012 | PETR-rybar | Feeder | 26.232 zobrazení | 32 odpovědí

Toto fórum je založeno, abychom si tady mohli vyměňovat své skušenosti, popřípadě rady, kteté nástrahy a návnady se vám osvědčily a na který druh ryby a místo lovu.

rozdíl mezi spro red arc WS 1030 a trabucco xenos xws 3000 necteno

5.9.2010 | pajkinc | Navijáky | 24.266 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím, může mi někdo podat bližší informace o těchto navijácích, zajímá mě jaký je mezi nimi rozdíl v použití materiálů, technické parametry, který lépe chodí nebo, zda-li jde o shodné modely a rozdíl je pouze ve značce. Děkuji za odpovědi

Vláčkaři vs Muškaři necteno

11.3.2010 | | Přívlač | 28.026 zobrazení | 66 odpovědí

Taky máte ten pocit, že přívlač je zbytečně zakazována (na úkor jiných rybolovných technik) a omezována? Nemůžeme chytat naší oblíbenou rybolovnou technikou půl sezóny jak na P tak i na MP, přestože jsme za povolenky vysolili nehorázné peníze?

Jestli ANO – tak to jste v tom správném fóru!!:-)

Připadá mi, že muškaři (přestože proti této krásné technice nic nemám a sám taky občas muškařím) začínají čím dál tím více lobbovat (např. pokus o zákaz trojháčku na Pstruhovce, pokus někde uplně zakázat vláčku, popř. úseky jen pro muškaře, nemožnost nahradit „muškařskou šňůru“ vlascem…atd. )

Na P vodách se např.zakazuje vláčet od 31.srpna do 1.12. hlavním argumentem je ochrana potočáka který táhne do tření.

Tak mě tak napadlo, že by bylo možná vhodné navrhnout ZÁKAZ MUŠKAŘENÍ na P vodě v době od 16.4. do 16.6. – to se tře zrovna lipan, který se na vláčku uloví jen výjímečně, tak proč neochránit lipana?? Všichni muškaři si přece stěžují, že je čím dál tím vzácnější a přesto ho zbytečně píchají a drancují vodu? Co si o tom myslíte vy? Necítíte na tom trochu nespravedlivosti na úkor vláčky?? (dokonce u nás existoval ještě do nedávna revír, kde se nesmělo celoročně vláčet, ale na živou rybku se mohlo… to už nechápu vůbec)

BEROUNKA 2 - tůně ve Všenorech necteno

15.3.2012 | TarzanCZ | Domácí revíry | 23.408 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím, Má někdo zkušenosti s rybařením na Horní a Dolní tůni ve Všenorech (revír Berounka 2)? Popřípadě prý je i nějaká tůň i v Dobřichovicích, je to pravda? Zajímalo by mě co se zde dá chytit…jestli jen nějaké plotice nebo i něco lepšího…a celkově jak to tam vypadá – jaký je tam přístup, jak je to velké apod. Chodím na Berounku a chtěl jsem prozkoumat i jiné možnosti v této lokalitě. Díky za odpovědi. TarzanCZ

Mýty a povery, múdrosti starých. necteno

14.5.2010 | LuboO | Vaše názory | 21.993 zobrazení | 19 odpovědí

Dnes som čítal v časopise RRR článok o mýtoch a poverách, ktoré tradujú starí rybári a prenášajú ich z pokolenia na pokolenie aj na nás. Boli tam také tradície, že sumce neberú, keď kvitne agát, kapre berú dobre, keď trstina vyrastie 5 cm z vody, ryby berú dobre za dažďa a iné. Osobne som sa stretol tiež s niekoľkými poverami, napr. u nás na rieke sme chodili na úhory na noc, bolo to dávno, tak 25 rokov dozadu. A na tom našom mieste sa tradovalo, že úhory začnú brať, až keď prejde po nedalekej trati osobák o pol deviatej. Toho sme sa aj zaryto držali. Ďalšia povera, neviem, nakoľko pravdivá, bola, že kapor, ktorý má v hube vatu namočenú v alpe, vydrží na suchu aj 5 hodin. Tychto legiend, poloprávd a právd sa kedysi tradovalo oveľa viac. Určite ste sa s niečim podobným stretli aj vy, tak sa podeľte, prípadne rozlúsknite, prečo niektoré tieto tradície skutočne platia, len z iných dôvodov, ako udávali naši dedovia.

RECEPT NA KOMÁRY !!!! necteno

1.7.2010 | jafo | Tipy & triky | 50.701 zobrazení | 85 odpovědí

Zdravím všechny kteří mají na rybách po povodních stejný problém a to: KOMÁRY!!! Znáte někdo recept na nějakej přípravek ??? A že někdo napíše, že zabírá normální repelent, tak na to neskočím…díky a Petru zdar…

Geocaching a ryby necteno

16.7.2010 | Robur | chytej.cz | 21.703 zobrazení | 12 odpovědí

Spousta z nás holduje i dalšímu koníčku. Nemáte nějaký tip na rybářky zajímavou cache, tj. asi u nějaké pěkné vody. Případně bych to směřoval na zakládání kešek přímo u revírů, zabijeme 2 mouchy jednou ranou:-D.

Rybaření na Sardínii necteno

10.2.2012 | paia | Rybaření v zahraničí | 30.579 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj všem, v červnu se chystám s přítelkyní na Sardínii a jelikož to vypadá, že si budeme muset vařit sami, tak jsem si říkal, že bych do jídelníčku přispěl trochou čerstvých ryb z moře. Bohužel jsem v tomto totální laik, tak jsem se chtěl zeptat na zkušenosti. Vzal bych si s sebou asi cestovní teleskopickej přívlačák, nějakej splávek, háček, pár rotaček a nějakou gumku. Jak by jste mi poradili, že bych měl chytat, co je vlastně z ulovitelných mořských potvor jedlé a smysluplné k úpravě jako jídlo? Předpokládám, že čudličky 10–15 cm asi nebudou to pravé ořechové.

Vejce necteno

23.1.2012 | zrybenec | Kaprařina | 44.075 zobrazení | 34 odpovědí

Chtěl bych se zepta jestli nění nejaký průměrný počet vajec který by se dal na 1 kg boilies směsi. Budu dělat boilie a nechci tam dat malo vajec nebo naopak nějakej ten střed.

Vase cile pro nasledujici sezonu necteno

21.2.2011 | kingkubik | Neúspěchy | 25.348 zobrazení | 56 odpovědí

dobry den.nezlobte se na me nikdo,ze mozna zakladam zbytecny forum,ale snazim si touhle formou,aspon trosicku kratit volne chvile v tomhle mrazivem pocasi.Zajimaly by me nejake vase cile pro nasledujici sezonu,ktere se snad uz nikdo nemuzeme dockat.Cile at uz tykajici se ryb samotnych nebo vaseho Já… jak ze sebe udelat lepsiho rybare?Ja osobne by jsem se chtel pokusit o lov bez protihrotu, jelikoz jsem vlackar tak si myslim,ze by to k rybam mohlo byt o mnoho setrnejsi,o ulovek sveho prvniho sumce ze svazove vody a snizit privlastnovani ryb na minimum, nerikam kazdou rybu ale na konci roku by jsem se chtel vlezt do poctu 10–15 ryb(uslechtilych)­.Vim ze neobjevuji Ameriku a nejsem zadnej profik mam jen rad rybarinu a jsem zvedavej na vase cile a postrehy,treba se diky tomuhle foru nekdo posune o kousek dal.

mikroplandavka (a co si s ní počít) necteno

8.5.2011 | Mrakoš | Přívlač | 25.664 zobrazení | 34 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s mikroplandavkami? Jednu s umělou patentkou jsem si koupil na zkoušku a hrál jsem si s ní celý víkend. Teda s vlascem 0,16 a prutem 10–30g to nebylo to pravý ořechový ale i tak velmi zajímavý… Po pár „nahozeních“ (přes 3m jsem se ani jednou nedostal) mi to čapnul krásný 35cm siven. To mě docela nažhavilo a tak jsem u toho i přes tragickou sestavu vydržel. Povedlo se mi vyprovokovat další dva siveny, ale spadli mi téměř ihned. Zato perlíni se na to věšeli spolehlivě, pak to byl pěkný karas a mrtě malých okounků. Musím říct že nahazování jsem úplně vzdal a nakonec to máchal pod špičkou 2,1 prutu… Dost se mi osvědčilo s tím vibrovat na hladině, tam kde pod větvemi ryby sbíraly mušky. Zkoušel jsem to i s pidisplávečkem ale dost neúspěšně. Zajímaly by mě nějaký nápady s prezentací týhle titěrnosti. Hlavně jak s tím dál od břehu.

Skončil čas Semeniuka, začal čas Šímy necteno

3.12.2010 | Raf | Legislativa | 27.407 zobrazení | 76 odpovědí

V čele ČRS nahradil 20.11. prof. Ing. Petra Semeniuka, CSc. JUDr. Alexander Šíma. Je to dobrá zpráva, špatná zpráva, nebo jaká je to vlastně zpráva? http://www.rybsvaz.cz/?…〈=cz&fromIDS=&je_ak­tuality=ano