Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Bolies mix - suché směsi necteno

31.12.2011 | Klon | Tipy & triky | 19.631 zobrazení | 18 odpovědí

Zdravím vás přátelé od vody.Chtěl bych Vás touto cestou poprosit, jestli by jste zde nepopsali suche směsi do boilies mixů.Mylím tím třeba co je to Albumin a k čemu a za jakých okolností se používá.To samé glutena veškeré moučky.možno i s davkováním.Je hodně dotazů a sám než bych to vše popsal by bylo na dlouho.Díky.

echolot HUMINBIRD 718 necteno

1.2.2012 | Dlaždička | Sumcařina | 23.083 zobrazení | 2 odpovědi | upravit

CHci si koupit Huminbird 718 je to dobrá investice má s tim někdo zkušenost chtěl bych chytat sumce díky za poradu Václav.

SPORTEX - a zrušení 10-ti leté záruky u sumčáků.. necteno

3.2.2012 | TondaN | Pruty | 23.207 zobrazení | 4 odpovědi

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat prostřednictvím tohoto dotazu zda někdo neví něco o zrušení 10-ti leté záruky u sumcových prutů od sportexu a jak to je když mám pruty od tohoto výrobce. A teď tuto záruku zrušili… Psal jsem dotaz na mavep což je distributor pro ČR, ale zatím jsem odpověď nedostal a na http://www.sportexpruty.cz/sumcove-pruty a ostatních obchodech jsem vysvětlení proč to tak je nenašel.. Jediné co jsem zjistil je to, že team waller fun má 2 roky a vlajková řada team waller 3 roky… Chystá se nějaká novinka pro rok 2012?

Match Mivardi + vlačák necteno

18.5.2011 | lubic | Pruty | 34.389 zobrazení | 2 odpovědi

Ahojte,

potřebuju poradit, jsem totiž úplně bezradný. Chci si pořídit první match prut. Musí to být, ale prut značky Mivardi, protože u nich mám slevu. Cena max. do 2000 Kč. Zatím moji favorité: http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… nejlevnější varianta, do toho se mi moc nechce, ale kdyby s ním někdo měl pozitivní zkušenost proč ne

http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… tento nevypadá zle, ale nevím jaký je ve skutečnosti

http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… tento se mi líbí nejvíce, ale slyšel jsem, že 4.5 je strašný klacek, 4.2 nevím a 3.9 je prý v pohodě

takže, který mám vzít? bude třeba ten Superior lepší, než nějaký jiný prut, jiné značky v ceně kolem 1200? předem díky za rady a ještě co říkáte na tento vlačák

http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… bude stačit pro začátečníka v přívlači? na střední vláčku, doteď jsem chytal jen na položenou, takže chci nějakou změnu :)

jaký naviják zvolit necteno

29.1.2012 | Tessi | Navijáky | 24.006 zobrazení | 39 odpovědí

zdravím,

koupil jsem si prut daiwa sweepfire 1,8m 2–7g. potřeboval bych poradit jaký zvolit naviják, cenově tak do 2.000kč. díky

Prosím o radu ve výběru prutů necteno

6.12.2011 | carpteam kometa | Pruty | 10.875 zobrazení | 6 odpovědí

Nemohu se rozhodnou mezi dvěma pruty TFG delta xs 2,75lb , FOX warrior s 2,75lb. nemáte někdo s těmito pruty nějáke zkušenosti? Dík za odpověď

zavody v moravskoslezkém kraji necteno

28.1.2012 | candatek | Závody | 21.619 zobrazení | 4 odpovědi

dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli tady nekdo nevíte o nejakých zavodech v okolí ostravy našel jsem jen jedny na bečkárně děkuji.

Prosím o pomoc necteno

11.10.2011 | Rybímuž | Domácí revíry | 23.457 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Dobrý den, mám takový problém. Doma sem si vykopal rybník krumpáčem a stále mi utíká voda, vubec se nechce držet. Co stím mám prosím dělat? Před měsícem sem tam vypustil 86 cm kapra, nějakou tu štičku a všechny chcíply, protože voda někam odtetkla a zrovna svítilo sluníčko.Jinak všem rybářům hodně úspěchů, já se osobně těším až rybníky zamrznou a budu moc bruslit.

Děkuji za odpověd a přeju mnoho záběrů do dalších alespon 10 let.

Jaký sumcový multiplikátor? necteno

13.12.2011 | minnow | Sumcařina | 14.269 zobrazení | 6 odpovědí

Chci si koupit multiplikátor na sumce a požádat vás o radu který si vybrat, cena přibližně do 2500kč. Díky

Jaký feeder na parmy? necteno

24.1.2012 | burdak | Feeder | 24.047 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj,chtěl bych doplnit výbavu o feeder kategorie heavy,kdy cílovou rybou má být především parma a cílová voda hlavně Vltava pod jezy v okolí Českých Budějovic. Zatím se rozhoduji mezi Daiwa Aqualite feeder heawy 150g/3,6m a Cormoran Feeder TS 150g/3,6m . Máte s nimi zkušenost? Příjdou Vám vhodné? Je mezi nimi poznatelný rozdíl. Popřípdě jaký jiný by jste doporučili. Díky

Jste pro omezení množství vnadící směsi ??? necteno

5.4.2010 | regulus | Legislativa | 18.687 zobrazení | 113 odpovědí

Vím, že si s tímto fórem nabiju čenich, nicméně docela by mne zajímaly vaše názory.
V dobách dřívějších, bývaly zakázány určité druhy návnad, pokud si dobře pamatuji, ještě kdysi dávno bylo množství i nějakým způsobem omezeno. Počínaje platností zákona o rybářství 99/2004 Sb., není v BP o vnadění ani řádek, jen zcela vyjímečně je zmínka o zákazu u některých revírů v jejich popisu. Existuje však zákon o vodách 254/2001 Sb. [http://www.mrsbrno.cz/…komentar.pdf] kde jsou v §39 odstavec 1 definované závadné látky (na odkazu je to na straně 71 [str. 36 v PDF]) a z toho vyplývá, že i návnada je chápána jako závadná látka a vy tím, že vnadíte de facto porušujete zákon. Za tuto činnost vás nijakým způsobem nemůže postihnout RS, nicméně pokud by vás přistihl inspektor ČIŽP nebo jiný pověřený pracovník tak možná dostanete pokutu, zrovna tak, jako patrně i člověk co krmí kačeny z mostu. Netuším jestli je to dírka v legislativě nebo na to naši zákonodárci ještě nepřišli, ale asi většinu lidí napadne, že si rybář hodí do vody návnadu aby si přilákal ryby.
Je zcela jasné, že především položená by se bez vnadění stala daleko méně atraktivní, „čekání na rybu“ by se ještě prodloužilo, takže úplný zákaz vnadění (i když prakticky existuje) by se nesetkal s moc velkým ohlasem. Ovšem faktickým důsledkem dnešního rybářského trendu především na menších stojatých nádržích je podstatné zhoršení kvality vody a častější úhyny ryb, které bývají alibisticky sváděny na přemnožení bílé ryby apod. Pokud si představíte hektarový rybník, kam za den přijde od března do listopadu v průměru 50 rybářů denně a každý z nich do vody nasype 10 kg krmné směsi, mnohdy velmi pochybné kvality, tak je na neštěstí zaděláno. Vetší stojaté revíry a řeky povětšinou větší množství návnady tak nějak vstřebají, ale pro malé stojáky je to počátek zkázy.
Již skoro 10 let bojuji o omezení vnadění na nějakou rozumnou míru v rámci naší MO, zatím beznadějně, když vstoupil v platnost zákon o rybářství, tak se semnou nikdo nechtěl na tohle téma vůbec bavit z obavy, že by se o vnadění někdo začal zajímat z hlediska zákona o vodách, posledních pár let mi to smetou ze stolu s odůvodněním, že by to nešlo uhlídat a že to je zbytečný.

Jaký na to máte názor vy a co si myslíte o omezení v tomto rozsahu:
Stojaté vody do 2 ha a řeky do 10m šířky 2 kg suché směsi na den
Ostatní 5 kg suché směsi na den

jaký naviják necteno

31.3.2008 | letadlo | Navijáky | 21.211 zobrazení | 19 odpovědí

mužete prosím doporučit nějaký vhodný naviják na položenou – kapři, dravci.. cena max 2000

JRC bivak Quad Continental Dome necteno

11.1.2012 | Lukáš | Kaprařina | 22.744 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

Dobrý den, chci si koupit bivak ale mám obavy, jestli neproteče. A proto vás prosím o radu a zkušenosti s tímto bivačkem. Jestli máte foto budu moc rád. Děkuji Lukáš

jaký naviják pro mě necteno

4.1.2010 | sten14 | Navijáky | 11.950 zobrazení | 24 odpovědí | upravit

Poradte mi prosím jaký naviják si pořídit.Mám strop kolem 1500kč za jeden.Chci to na řeku na třímetrový prut a chytat na živou nástrahu.Převážně ryby candát štika.Uvítal bych nějaké typy a rady začínám s touto technikou děkuji za odpovědi

Výstavy necteno

18.12.2011 | chosebaits | Výstavy | 19.179 zobrazení | 13 odpovědí

Budou tři výstavy v ČR.Na jakou pujdete a proč.Muj názor je takový.Tak nějak mi to připadá jako jedna velká blbost.Byl tu pořádný jeden veletrh v Brně a to bylo špatně! Když přibyl FOR FISHING tak jsem jásal. Prodejci a hlavně distributoři prý nejsou schopni utáhnout finančně tolik akcí na tak malém trhu jako je ČR a proto jsou tam či tam (v horčím případě nikde).Tři akce v ČR budou tak rozmělněny, že bude všude PRD!!!! Pokud se podívám na vystavovatele,tak hodně vidím prodejce než samotné dovozce či distributory. Na to tam nemusím jezdit,nebo přez net se dostanu všude,ale hold si nesáhnu na ono zboží. Výstava či Veletrh má určitě i své dobré stránky jako je třeba setkání přátel a kamarádu z netu nebo přímo od vody a také jsou tam občas zajímavé přednášky.Snad někam pojedu? PS Určitě tam nebudou v lednu nové věci a tak to bude doprodej starých zásob-))))

Kvalitní baitrunner do 1500,- necteno

5.10.2011 | Vendelín | Navijáky | 27.606 zobrazení | 34 odpovědí

Neměl by někdo pár rad dle zkušeností? Chtěl bych pořídit nějaký kvalitní bait do 1500, jelikož musím koupit dva k novým prutům. Rozpočet je omezen vím že to není moc 1500 na jeden naviják. Ale přeci jen jestli někdo něco má, šup sem stím:) Budu moc rád za rady.

Který z těchto dvou multiplikátorů? necteno

26.2.2010 | tjjack | Navijáky | 10.858 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravim, chci se dát na sumce a hledám nějakej multiplikátor pod prut, docela se mi zalíbil Cormoran Corboss 510 LH a Cormoran Corboss 610 LH, 510ka má hvězdicovou brzdu ta 610ka má pákovou vícelamelovou. Kterej je podle vás lepší? Chci se držet v tý hranici do těch 1800,–.

Aljaška necteno

24.1.2012 | sajmon | Rybaření v zahraničí | 18.413 zobrazení | 5 odpovědí

Odjíždím v červnu na půl roku pracovně na Aljašku. Samozřejmě že mi to nedá a budu vyrážet na místní populace ryb, především lososi. Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s lovem lososů a především jestli si mám tahat pruty z domu, a nebo jestli se dá v Anchorage pořídit rybářské vybavení? Díky

Penn Multiplikátor Commander Pro 20LW necteno

29.12.2011 | morcák | Navijáky | 19.132 zobrazení | 3 odpovědi

Dobrý den chci se zeptat jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s Multiplikátorem : Penn Multiplikátor Commander Pro 20LW… nebo popřípadě mi poradit nějaký multiplikátor do ceny 2500..Díky :-)

výběr navijáku necteno

14.3.2008 | volcom-x | Navijáky | 13.043 zobrazení | 20 odpovědí

Vím, že to tu bylo a je to probíráno ze všech stran, ale chci požádat o názor… kterej z uvedených navijáků by jste doporučili? Použití by bylo na vláčku převážně štikovou, woblery a gumy až 12 cm, prut 2,7 m, 10 – 40g.

Mám omezenej limit 1500,– Kč

Takže vytipované mám:

Exage FA 2500

Team Dragon 730ix

Tica Splendor SJ-2500

Abu Garcia Ultracast 2000 FD

Díky za názory, kdyžtak se omlovám za otravování… pro ty co mi napisou „…neumíš hledat“ ;)))