Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Jak vychováváte své děti?
4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 23.129 zobrazení | 34 odpovědí
Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,prasatům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…
Uchovavanie ulovku a etika
22.9.2011 | LuboO | Vaše názory | 19.523 zobrazení | 8 odpovědí
Zakladam toto forum, aj ked neviem, ci tu uz nieco take je. Stretol som sa s nazorom, resp. s technikou uchovavania stuky pomocou velkej karabiny, ktora sa prepichne rybe cez tlamu a vyviaze sa ako pes na retazi. Slovenska vyhlaska o uchovavani ryb hovori toto:
Vyhlaska 185/2006 Z.z., § 14,
(11) Privlastnené ryby v živom stave sa prechovávajú v dostatočne priestranných sieťkach alebo v iných zariadeniach, ktoré zaručujú ich minimálne poranenie.
Myslite, ze horeuvedeny sposob prechovania ryby je zlucitelny s tymto odstavcom? Ja si myslim, ze nie. A ani z etickeho hladiska. Sposobovat rybe dalsie zranenie, aj ked relativne nakratko, to sa mi nejak prieci mojmu naturelu. Aky mate na to nazor? A ako je to v ceskej legislative?
Hammer
25.9.2011 | Honcek | Přívlač | 50.589 zobrazení | 11 odpovědí
Ahoj, jaké máte zkušenosti s těmito třpytkami od českého výrobce Hammmer?Hlavně s vel. 2 až 3, barvy,chod atd. díkes
Jerkovací kombo
30.8.2011 | Bulb | Přívlač | 24.528 zobrazení | 37 odpovědí
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat co říkáte na toto kombo. Prut: Savage Gear Big Lure & Jerk 210 cm – na 80 g Naviják:Abu Garcia Blue-Max L (levá ruka) S jerkováním bych začínal. Děkuji
Jaro nebo podzim???
16.9.2011 | jafo | Kaprařina | 20.832 zobrazení | 9 odpovědí
Jen by mě zajímalo se kterým obdobím máte lepší zkušenost v braní kapra???? Mě osobně připadá lepší podzim.. A co vy???
Pozvedl Dah tento server????
25.8.2004 | toulovec | chytej.cz | 33.683 zobrazení | 144 odpovědí
13. srpna to byl rok, kdy tento server změnil majitele. Myslím si, že za ten rok se tady toho mnoho zlepšilo a že si chytej. cz vyšlápl správným směrem. Sice je tu prostředí zatím poněkud „komornější“ než by si jistě mnozí z nás přáli, ale to se časem zlepší a myslím že v této situaci to není na škodu. Jaký máte názor na provoz chytej. cz pod taktovkou nového dirigenta????
FOR FISHING 2011
1.1.2011 | Mr. Vydra | Výstavy | 78.031 zobrazení | 871 odpovědí
Zdravím členy Petrova cechu kdo se chystá na výstavu FOR FISHING 2011. A kdo už tam byl tak jaké to tam je a další podrobnosti. DÍKY Mr. Vydra
Povolenky pro ,,nečleny''
20.9.2011 | kamos007 | Domácí revíry | 25.018 zobrazení | 55 odpovědí
Chtěl bych se zeptat kolik by mě stála povolenka MP na revíry 471 089 Ondřejnice 1 A – MO Stará Ves n. O. 1. tůň Stará Ondřejnice – Slepé rameno v k. ú. Ostrava-Proskovice 0,5 ha 2. nádrž Košice (Staříč) Chlebovice 4,0 ha 3. nádrž č. 1 (Koupaliště) Brušperk 4,0 ha 4. nádrž č. 3 (Dolní – „Nudla“) Brušperk 2,0 ha, protože se bude unás sem bude moje oblíbená přehrada bagrovat a kvůli jedné přehradě, která bude za měsíc bez ryb si nebudu kupovat povolenku u naší MO. (Jsem u samostatně hospodařicí MO).
Díval jsem se na tuto stránku: http://www.rybsvaz-ms.cz/cenik.html ale vubec nevím co se týká mne (jsem student do 18 let)
Všem děkuji za vaše rady.
Slovensko-Dunaj
25.10.2009 | _*Aston_* | Kaprařina | 37.521 zobrazení | 3 odpovědi
Slovensko a řeka Dunaj?Jak je to tam s Kaprama? Kam na ně na Dunaj? pOrad te někdo?Dik ;-)
Vyzkoušeli už jste Hubertku?
21.9.2011 | mickman | Domácí revíry | 19.048 zobrazení | 1 odpověď | upravit
Chci se zeptat asi hlavně kolegů z Vysočiny. Máte někdo zkušenosti s tímhle soukromým revírem http://www.rybnikhubertka.cz/…vir-hubertka na havlíčkobrodsku? Podle webu to vypadá dost zajímavě a rád bych znal nějaké názory, abych tam nejel zbytečně.
Aktivita ryb...
1.9.2011 | podes | Tipy & triky | 43.751 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Zdravim, zaujimalo by ma aky mate nazor na ryb. kalendare, kde popisuju aktivitu ryb /velmi dobra akt., priemerna akt. atd…/, riadite sa nimi? verite im? /ak ano na kolko percent?/. Viete niekto podla coho ich urcuju /asi podla faz mesiaca/. Myslim ze je to zaujimava tema lebo rybari su schopny hocicoho aby boli najuspesnejsi..... Ako urcujete aktivitu vy /nijak, fazy mesiaca, pocasie…/?
Revír pro Pstruha obecného
25.8.2011 | Luccini | Lososovité ryby | 7.293 zobrazení | 31 odpovědí
Jste pro, aby se do revíru kde se přirozeně vytírá Po, nenasazoval Siven, protoze se pak ucastni vyteru a jsou z toho jen neplodni krizenci? Navic podle me tvori jen konkuranci tam kde neni zapotrebi.
Kdo s čím začínal
2.9.2011 | zalesak05 | Pruty | 27.382 zobrazení | 45 odpovědí
V jedné diskuzi jsem četl že by bylo dobré založit fórum kdo s čím začínal. Jelikož jsem žádné takové fórum nenašel ,tak ho zakládám.
jak otestovat pevnost silonu
1.8.2011 | aikon | Ostatní nádobíčko | 16.368 zobrazení | 111 odpovědí
Zajímalo by mě jak se dá otestovat pevnost či nosnost silonu.Nikdy to nesedí s tím co je napsané.Možná váži špatné uzly,ale to si nemyslím,vyzkoušel jsem jich již několik a vždy to neuneslo ani dvě třetiny psané nosnosti.Prosím poradtě
Neohebná akce prutu
13.9.2011 | milans13 | Pruty | 21.280 zobrazení | 15 odpovědí
Zdravím všechny a prosím o objasnění výrazu „Neohebná akce prutu“ případně výhody a nevýhody takového prutu,či na co se dá nebo naopak nedá používat.
Sumec na podvodní splávek
12.9.2011 | MB | Sumcařina | 22.862 zobrazení | 6 odpovědí
Dobré odpoledne :-D Chtěl bych se začít věnovat lovu sumců, první výpravu plánuji někdy na přelom září/říjen na Dyji 4A (jsou na tomto revíru vůbec? :-D). Vzhledem k výbavě a informacím bych chtěl zkusit lov s podvodním splávkem a rousnicema. Zajímalo by mě, jaký návazec na rousnice (jen jeden trojhák nebo jeden velký háček?) a jak zacházet s prutem, když mi záběr signalizuje rolnička – mít brzdu povolenou, utaženou nebo něco úplně jiného? :-D Případně, pokud máte nějaké tipy a postřehy pro začátečníka, rád si je poslechnu :-D Moc díky, Martin
Špička k M-H feederu
14.5.2011 | MarSs | Feeder | 10.645 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím, Nedávno jsem přišel o špičky k feederu Medium-heavy 3,6 od Trabuca, prut je to v celku kvalitní. Pak sem koukal zde a našel sem odkaz na mivardi, kde se mi zdála nabídka špiček dost solidní. Problém je v tom, že potřebuju nějakou jemnou špičku, ale bojim se že bude k tomu M-H moc jemná a akce prutu bude celkově dost špatná. Proto by mě zajímalo jestli špička s 0,5 – 0,75 Oz by k tomu vůbec šla. Popřípadě jestli máte někdo zkušenosti jak jsou ty špičky jemné anebo jaké značky máte osvěčené. Díky
Chovat ryby v akvárku?
1.9.2011 | zalesak05 | Ostatní ryby | 21.523 zobrazení | 14 odpovědí
Podle mne by si rybáři mohli chovat rybky (např. malé pstruhy či sumce apod.) doma v akvárku a až povyrostou je pustit do řeky, potoka či rybníka. Zvedl by se tím počet ryb v našich vodách. Co vy na to?
Vzduchovač
6.9.2011 | sroubecek11 | Ostatní nádobíčko | 19.952 zobrazení | 1 odpověď
Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s vlastní výrobou vzduchovače… Často převážíme ryby do rybníka a nechce se mi kupovat ,tak bych ho chtěl zkusit vyrobit :)
MS v přívlači 2011
29.8.2011 | osprey | Rybaření v zahraničí | 7.174 zobrazení | 51 odpovědí
Do tohoto fóra budu vkládat informace, které David zašle z dějiště MS v přívlači. David se účastní jako asistent svého ligového kolegy Tomáše Krejči, který je členem reprezentačního družstva.