Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Jak vychováváte své děti? necteno

4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 23.129 zobrazení | 34 odpovědí

Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,pra­satům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…

Uchovavanie ulovku a etika necteno

22.9.2011 | LuboO | Vaše názory | 19.523 zobrazení | 8 odpovědí

Zakladam toto forum, aj ked neviem, ci tu uz nieco take je. Stretol som sa s nazorom, resp. s technikou uchovavania stuky pomocou velkej karabiny, ktora sa prepichne rybe cez tlamu a vyviaze sa ako pes na retazi. Slovenska vyhlaska o uchovavani ryb hovori toto:

Vyhlaska 185/2006 Z.z., § 14,

(11) Privlastnené ryby v živom stave sa prechovávajú v dostatočne priestranných sieťkach alebo v iných zariadeniach, ktoré zaručujú ich minimálne poranenie.

Myslite, ze horeuvedeny sposob prechovania ryby je zlucitelny s tymto odstavcom? Ja si myslim, ze nie. A ani z etickeho hladiska. Sposobovat rybe dalsie zranenie, aj ked relativne nakratko, to sa mi nejak prieci mojmu naturelu. Aky mate na to nazor? A ako je to v ceskej legislative?

Hammer necteno

25.9.2011 | Honcek | Přívlač | 50.589 zobrazení | 11 odpovědí

Ahoj, jaké máte zkušenosti s těmito třpytkami od českého výrobce Hammmer?Hlavně s vel. 2 až 3, barvy,chod atd. díkes

Jerkovací kombo necteno

30.8.2011 | Bulb | Přívlač | 24.528 zobrazení | 37 odpovědí

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat co říkáte na toto kombo. Prut: Savage Gear Big Lure & Jerk 210 cm – na 80 g Naviják:Abu Garcia Blue-Max L (levá ruka) S jerkováním bych začínal. Děkuji

Jaro nebo podzim??? necteno

16.9.2011 | jafo | Kaprařina | 20.832 zobrazení | 9 odpovědí

Jen by mě zajímalo se kterým obdobím máte lepší zkušenost v braní kapra???? Mě osobně připadá lepší podzim.. A co vy???

Pozvedl Dah tento server???? necteno

25.8.2004 | toulovec | chytej.cz | 33.683 zobrazení | 144 odpovědí

13. srpna to byl rok, kdy tento server změnil majitele. Myslím si, že za ten rok se tady toho mnoho zlepšilo a že si chytej. cz vyšlápl správným směrem. Sice je tu prostředí zatím poněkud „komornější“ než by si jistě mnozí z nás přáli, ale to se časem zlepší a myslím že v této situaci to není na škodu. Jaký máte názor na provoz chytej. cz pod taktovkou nového dirigenta????

FOR FISHING 2011 necteno

1.1.2011 | Mr. Vydra | Výstavy | 78.031 zobrazení | 871 odpovědí

Zdravím členy Petrova cechu kdo se chystá na výstavu FOR FISHING 2011. A kdo už tam byl tak jaké to tam je a další podrobnosti. DÍKY Mr. Vydra

Povolenky pro ,,nečleny'' necteno

20.9.2011 | kamos007 | Domácí revíry | 25.018 zobrazení | 55 odpovědí

Chtěl bych se zeptat kolik by mě stála povolenka MP na revíry 471 089 Ondřejnice 1 A – MO Stará Ves n. O. 1. tůň Stará Ondřejnice – Slepé rameno v k. ú. Ostrava-Proskovice 0,5 ha 2. nádrž Košice (Staříč) Chlebovice 4,0 ha 3. nádrž č. 1 (Koupaliště) Brušperk 4,0 ha 4. nádrž č. 3 (Dolní – „Nudla“) Brušperk 2,0 ha, protože se bude unás sem bude moje oblíbená přehrada bagrovat a kvůli jedné přehradě, která bude za měsíc bez ryb si nebudu kupovat povolenku u naší MO. (Jsem u samostatně hospodařicí MO).

Díval jsem se na tuto stránku: http://www.rybsvaz-ms.cz/cenik.html ale vubec nevím co se týká mne (jsem student do 18 let)

Všem děkuji za vaše rady.

Slovensko-Dunaj necteno

25.10.2009 | _*Aston_* | Kaprařina | 37.521 zobrazení | 3 odpovědi

Slovensko a řeka Dunaj?Jak je to tam s Kaprama? Kam na ně na Dunaj? pOrad te někdo?Dik ;-)

Vyzkoušeli už jste Hubertku? necteno

21.9.2011 | mickman | Domácí revíry | 19.048 zobrazení | 1 odpověď | upravit

Chci se zeptat asi hlavně kolegů z Vysočiny. Máte někdo zkušenosti s tímhle soukromým revírem http://www.rybnikhubertka.cz/…vir-hubertka na havlíčkobrodsku? Podle webu to vypadá dost zajímavě a rád bych znal nějaké názory, abych tam nejel zbytečně.

Aktivita ryb... necteno

1.9.2011 | podes | Tipy & triky | 43.751 zobrazení | 19 odpovědí | upravit

Zdravim, zaujimalo by ma aky mate nazor na ryb. kalendare, kde popisuju aktivitu ryb /velmi dobra akt., priemerna akt. atd…/, riadite sa nimi? verite im? /ak ano na kolko percent?/. Viete niekto podla coho ich urcuju /asi podla faz mesiaca/. Myslim ze je to zaujimava tema lebo rybari su schopny hocicoho aby boli najuspesnejsi..... Ako urcujete aktivitu vy /nijak, fazy mesiaca, pocasie…/?

Revír pro Pstruha obecného necteno

25.8.2011 | Luccini | Lososovité ryby | 7.293 zobrazení | 31 odpovědí

Jste pro, aby se do revíru kde se přirozeně vytírá Po, nenasazoval Siven, protoze se pak ucastni vyteru a jsou z toho jen neplodni krizenci? Navic podle me tvori jen konkuranci tam kde neni zapotrebi.

Kdo s čím začínal necteno

2.9.2011 | zalesak05 | Pruty | 27.382 zobrazení | 45 odpovědí

V jedné diskuzi jsem četl že by bylo dobré založit fórum kdo s čím začínal. Jelikož jsem žádné takové fórum nenašel ,tak ho zakládám.

jak otestovat pevnost silonu necteno

1.8.2011 | aikon | Ostatní nádobíčko | 16.368 zobrazení | 111 odpovědí

Zajímalo by mě jak se dá otestovat pevnost či nosnost silonu.Nikdy to nesedí s tím co je napsané.Možná váži špatné uzly,ale to si nemyslím,vyzkoušel jsem jich již několik a vždy to neuneslo ani dvě třetiny psané nosnosti.Prosím poradtě

Neohebná akce prutu necteno

13.9.2011 | milans13 | Pruty | 21.280 zobrazení | 15 odpovědí

Zdravím všechny a prosím o objasnění výrazu „Neohebná akce prutu“ případně výhody a nevýhody takového prutu,či na co se dá nebo naopak nedá používat.

Sumec na podvodní splávek necteno

12.9.2011 | MB | Sumcařina | 22.862 zobrazení | 6 odpovědí

Dobré odpoledne :-D Chtěl bych se začít věnovat lovu sumců, první výpravu plánuji někdy na přelom září/říjen na Dyji 4A (jsou na tomto revíru vůbec? :-D). Vzhledem k výbavě a informacím bych chtěl zkusit lov s podvodním splávkem a rousnicema. Zajímalo by mě, jaký návazec na rousnice (jen jeden trojhák nebo jeden velký háček?) a jak zacházet s prutem, když mi záběr signalizuje rolnička – mít brzdu povolenou, utaženou nebo něco úplně jiného? :-D Případně, pokud máte nějaké tipy a postřehy pro začátečníka, rád si je poslechnu :-D Moc díky, Martin

Špička k M-H feederu necteno

14.5.2011 | MarSs | Feeder | 10.645 zobrazení | 12 odpovědí

Zdravím, Nedávno jsem přišel o špičky k feederu Medium-heavy 3,6 od Trabuca, prut je to v celku kvalitní. Pak sem koukal zde a našel sem odkaz na mivardi, kde se mi zdála nabídka špiček dost solidní. Problém je v tom, že potřebuju nějakou jemnou špičku, ale bojim se že bude k tomu M-H moc jemná a akce prutu bude celkově dost špatná. Proto by mě zajímalo jestli špička s 0,5 – 0,75 Oz by k tomu vůbec šla. Popřípadě jestli máte někdo zkušenosti jak jsou ty špičky jemné anebo jaké značky máte osvěčené. Díky

Chovat ryby v akvárku? necteno

1.9.2011 | zalesak05 | Ostatní ryby | 21.523 zobrazení | 14 odpovědí

Podle mne by si rybáři mohli chovat rybky (např. malé pstruhy či sumce apod.) doma v akvárku a až povyrostou je pustit do řeky, potoka či rybníka. Zvedl by se tím počet ryb v našich vodách. Co vy na to?

Vzduchovač necteno

6.9.2011 | sroubecek11 | Ostatní nádobíčko | 19.952 zobrazení | 1 odpověď

Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s vlastní výrobou vzduchovače… Často převážíme ryby do rybníka a nechce se mi kupovat ,tak bych ho chtěl zkusit vyrobit :)

MS v přívlači 2011 necteno

29.8.2011 | osprey | Rybaření v zahraničí | 7.174 zobrazení | 51 odpovědí

Do tohoto fóra budu vkládat informace, které David zašle z dějiště MS v přívlači. David se účastní jako asistent svého ligového kolegy Tomáše Krejči, který je členem reprezentačního družstva.