Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Bílá ryba na orlíku...
24.4.2011 | papiksk12 | Neúspěchy | 9.070 zobrazení | 36 odpovědí
dřív sme na orlasu tahali mraky malých kaorů, cejnů apod. a poslední dobou je to tam špatný
Internetové obchody
7.1.2008 | Ftmči | Obchod | 4.666 zobrazení | 28 odpovědí
Podle aktuálních výsledků ankety nakupuje 80% rybářů alespoň někdy přes internet. Mě zajímají vaše zkušenosti s reklamacemi po internetu (nemusí jít nutně o rybářské zboží).
Koupím rapaly Fat Rap. Prodáte někdo?
24.5.2011 | Mejrak | Ostatní nádobíčko | 4.389 zobrazení | 30 odpovědí
Měl jsem jistý odkup, ale bohužel z toho sešlo. Proto se ptám, jesli mi někdo nabídnete výměnu nebo spíše odkup Rapaly typu Fat Rap a Fat Rap Rattlin? Vím, že je to na poslední chvíli, ale nic jiného mi nezbývá…
Poraďte prosím dobré woblery na okouny do 5cm
21.5.2011 | Walley | Ostatní nádobíčko | 8.273 zobrazení | 43 odpovědí
Chci si ještě před začátkem pár kousků dokoupit docela se mi líbí: http://www.rsp-fishing.cz/…bak-4cm-fl-4 http://www.rsp-fishing.cz/…o-hornet-d-2 http://www.rsp-fishing.cz/…almo-tiny-bt
S přívlačovým prutem na položenou
27.5.2011 | Bulb | Položená | 5.941 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím
Chtěl bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s chytáním na položenou prostřednictvím přivlačových prutů s odhozovou zátěží okolo 100g. Jestli jste to někdy zkoušeli, popřípadě jestli se vám to osvědčilo.
Díky za vaše názory
PVTV konečně s českými titulky
10.1.2010 | Koumes | Vaše názory | 3.723 zobrazení | 2 odpovědi
Po dlouhé době co byl spuštěn na DiGi TV nový rybářský kanál PVTV po přesunutí FaH na jiný transpordér i jinou družici se řada rybářů ptala,zda se bude vysílat v českém jazyce,nebo s českými titulky? V průběhu listopadu a prosince probíhaly upoutávky,že zanedlouho budete moci sledovat pořad v českém,bulharském a srbském jazyce.Upoutávky skončili a stále se nic nedělo.Až při náhodné kontrole jsem zjistil,že mimo maďarštiny a rumunštiny je aktivní i angličtina.Titulky zatím žádné nebyly.Nyní už jsou aktivní české,bulharské i srbské titulky,i když u některých pořadů nestíhají překlad.Jsou to začátky doufám,že to zkvalitní.Stačí stisknout na DO žluté tlačítko,vybrat srbské titulky,protože Rumuni neví,že česky je něco jiného,pro ně jsou slovanské jazyky asi jedno a OK je hotovo.Až to opraví,tak si to taky přehoďte.
Výroba prutu
26.1.2007 | ART | Tipy & triky | 61.933 zobrazení | 88 odpovědí
Viděl jsem někde, jak se dá vyrobit bambusový prut, ale nevím kde. Neviděli jste to taky nebo máte s tim nějaký zkušenosti.
Okoun
29.9.2010 | Lipno men | Dravci | 5.166 zobrazení | 25 odpovědí
Vše o pruhatých barbarech sem :) Všechny vaše poznatky o lovu okounech-nejvhodnější doba lovu,nej nástrahy na okouna,nejlepší lokality na okouny atd.
Spacák
5.10.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 9.020 zobrazení | 40 odpovědí
Potřebuji tipy na koupi spacáku. Preferuji teplý, skladný, levný. Chtěl bych se vlézt do 2000, případně jsem schopen dát i 3000 Kč. Asi spíš duté vlákno než pééřák.
Přemnožení Bolena na Orlíku
16.5.2011 | papiksk12 | Ostatní ryby | 5.556 zobrazení | 15 odpovědí
Chytám na Orlíku a když si nahodim na hladinu rohlík tak většinou vytáhnu Bolena,Když jsem šel nachytat loni rybičky tak jsem nachytal jenom malý boleny.....Nemělo by se stim něco udělat?
OKOUNI DO AKVÁRKA
17.5.2011 | maatesaak | Dravci | 3.729 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím rybáře,rybářky a chovatelé.
Já bych si chtěl založit akvárko pro minimálně TŘI OKOUNY do 12 cm .
Okouny si chytnu ale potřebuju akvárko na a mám jen 800 korun potřebuju
poradit jestli si za tech 800 korun akvárko sOKOUNY zařídit
můžu DĚKUJI
Matěj Šilar
Umělé nástrahy Berkley
10.1.2006 | braska | Ostatní nádobíčko | 3.927 zobrazení | 14 odpovědí
máte nějaké zkušenosti s umělými nástrahami Berkley- červi červení,žlutí a žížaly černé, hnědé červené? Chtěl bych je vyzkoušet zjara na řece, protože v chladné vodě vydrží nejdéle. Rád uvítám poznatky z lovu fídrem. Díky za info. :
kam na úhoře - Brno a okolí
8.7.2010 | Fryw | Dravci | 9.257 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny rybáře a rybářky :-) Ještě jsem neměl to štěstí abych chytil jednu z nejzajimavějších ryb našich vod – úhoře. Mohl by mi někdo poradit kam na ně v okolí Brna (bydlim mezi Rosicema a Ivančicema)? Nějaká voda o které se ví, že úhoři jsou a je celkem dobrá šance je chytit. Myslím, že takovýto dotaz by mohl vzbudit rozporuplné reakce, ale prosil bych prostě jen revír :-)
Woblery - jednoháček bez protihrotu
12.5.2011 | jackubr | Dravci | 10.946 zobrazení | 62 odpovědí
Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.
Díky Jakub
Výběr navijáku na kapry
16.5.2010 | plesoun | Navijáky | 8.580 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.
Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.
Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.
Díky moc. Ondra plesounek
Servis na echoloty Humminbird Smartcast
26.7.2007 | bubu | Ostatní nádobíčko | 14.964 zobrazení | 54 odpovědí
prosím o radu- zřejmě mi dosloužila sonda na echolotu Smartcast 10e a jak jsem zjistil,tak Sema se již jejich prodejem a následným servisem nezabívá. Převzala to údajně Fa Normark se sídlem na Kladně. Máte na ni nějaký kontakt,nejlépe mejla. Moc dík.
Vodňany
5.4.2008 | yerrx | Vaše názory | 14.585 zobrazení | 111 odpovědí
Chtěl bych se zeptat na školu ve Vodňanech. Jaké se tam třeba učí předměty a jaké z toho nakonec může být povolání?
Výběr levného navijáku (k teleskopu 7-15g, většinou položená)
7.5.2011 | Fryw | Navijáky | 8.724 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím, řeším nákup navijáků k starým teleskopům sona. Chytal bych s něma na malé vodě (rybníky, řeky, přehrádky do 7ha). Vlasec hodlám používat o síle 20 nebo max 25. Nejčastěji chytám na klasickou položenou, občas tam navážu splávek. Požadavky na naviják? Minimální cena, náhradní cívka (bylo by dobré, ale není podmínkou), a aby se s tím dalo nějak chytat a vydržel aspoň dvě sezony. 1000 kč považuji za obsolutní strop, a to za oba. Do oka mi padla například tato nabídka Shakespeare Omnix-X 30RD http://www.tropicliberec.cz/…ma--2002-130
Děkuji za vaše názory. Případně doporučte něco podobného ve stejné cenové relaci.
Výběr multíku
16.5.2011 | Bulb | Přívlač | 3.115 zobrazení | 24 odpovědí
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, jakými parametry by měl disponovat multiplikátor na jerkování, co se týče kapacity cívky (upřednostňoval bych vlasec), brzdné síly, popřípadě konkrétně jaké máte zkušenosti s nejrůznějšími výrobci.
Děkuji
Zkušenosti se soukromým revírem Balaton v Sokolnicích u Brna
11.5.2011 | malix | Úspěchy | 3.553 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo nějakou zkušenost s tímto soukromým revírem. chtěl bych tam vyrazit hlavně by mě zajímala obsádka kaprů a celková spokojenost s tímto místem díky