Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Zahájení na Pstruhovce 2011
27.2.2011 | Šnek | Lososovité ryby | 12.070 zobrazení | 105 odpovědí
Tak už se to pomalu blíží!Jak jste se pro letošní rok vyzbrojily?Co vy muškaři,máte nějké nové vzory?Dejte sem klidně i foto vašeho arzenálu na letošní rok :)
Rožnovská Bečva - Lov na mouchu
17.4.2011 | MB | Muškaření | 33.611 zobrazení | žádná odpověď
Tak… V muškaření jsem poměrně začátečník (chytám už pár let, ale dřív jsem prostě hodil mušku do vody a čekal až se semtam něco chytne:-D), proto žádám o radu – jaký je nej způsob pro chytání teď, ze začátku sezóny? Zkoušel jsem goldheady a „grey“heady, ale mimo 3 pstruhů hned ráno na zahájení už jsem nechytil za celý víkend nic (tímto prosím o fotku s jednoduchým vzorem březnovky – nic složitého neuvážu:-D). A závěrem – rád bych, aby tahle diskuze zůstala aktuální, nejen jako rada začátečníkovi, ale i jako diskuze lidí z Rožnovského okolí… P.s.: Pokud je někdo ochotný ukázat jak na to v praxi, nebráním se tomu, stejně jsem teď na rybách jak se dá:-D
Par dotazu na rybare z Frydku-Mistku
11.4.2011 | Dade_Marfi | Domácí revíry | 4.812 zobrazení | 10 odpovědí
Zdravim, jsem tu novy a resim jedno zadani … prosim o pomoc … vsechny potrebne informace by mel obsahovat : Informátor c. 17/2011, ale bohuzel po netu jsem ho nenasel. Mate ho nekdo treba v pdf ? … Jde me konkretne o dotazy :
1, Kolik pstruhu duhových bylo na P revírech MO CRS F-M uloveno v roce 2009? 2, Kolik kapru 2–3 bylo vysazenov v roce 2010 v revíru Olešná 2A? 3, Kolik pstruhu obecných 2–3 bylo vysazenov v roce 2010 v revíru Morávka1? 4, Jaká byla v roce 2010 celková cena zarybnení MP revíru v MO CRS F-M?
predem diky za pomoc :)
Sčítání lidu
19.3.2011 | Robur | chytej.cz | 14.463 zobrazení | 156 odpovědí
začal jsem se zabývat dotazníky sčotu. Co myslíte, že udělá, když pár lidí vyplní jako náboženství Chytej.cz:-D? Myslíte, že budeme nová sekta?
Lov na psí granule a želové bonbóny
10.3.2011 | kaprik1 | Kaprařina | 16.558 zobrazení | 31 odpovědí
Mám dotaz, má tu někdo zkušenosti z lovem na psí granule a želové bonbóny nastražené mimo háček?
Lov ryb na Kubě?
13.12.2005 | Marsel | Rybaření v zahraničí | 7.141 zobrazení | 9 odpovědí
Petruv zdar . Jedu v lednu na měsíc na Kubu. Chtěl jsem se zeptat, jest-li nemá někdo zkušenosti s lovem ryb na Kubě. Jaké ryby se tam dají lovit, popřipadě jak je to s povolenkou. Dík Marsel
úprava krmení do rychle rozpustných pelet
10.4.2011 | | Vaše názory | 3.113 zobrazení | 11 odpovědí
Zajímali by mě názory,popřípadě zkušenosti zběhlejších v tomto směru úpravy krmení.Ani nevim jestli někdo praktikuje takový způsob.Jde o to, jestli se dá krmná směs upravit do tvarů pelet,boilie bez vaření aby zůstala pevná,ale rychle rozpustná cca do hodiny po namočení.
vyber prutu
22.6.2009 | dodorider | Pruty | 3.227 zobrazení | 8 odpovědí
chtel bychs e vas optat shanim prut o delce 210–260cm v grmazi 0–3g, jaky mi doporucite???
Jaký prut na ML - M přívlač?
14.2.2011 | Elis3 | Pruty | 18.069 zobrazení | 50 odpovědí
zdravím všechny. Ptal jsem se už na prut Dragon Destiny, dostal jsem hodně odpovědí a moc všem děkuju. Nevím jsem asi moc nerozhodný ale pořád nevím. Tak se chci zeptat jinak. Jaký si mám koupit prut na candáty/štiky. spíš ale neco lehčího. chci se soustředit spíš na candáta. Na trhu je na mě moc značek a nestačím se v tom orientovat – Shimano, Dragon, Awa-Shima, Penn, Ron Thomson, … Nejsem žádnej profík ale nechci to nejlevnější. Chytám spíš na gumy a kopyta, mám i woblery – všechno okolo 10cm (15 cm je strop) Cena by v rámci mých možností měla být do dvou tisíc, ale snesu kdyžtak i trochu přes dva. Díky předem za odpovědi.
Italie
4.8.2006 | Bery | Rybaření v zahraničí | 5.990 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj, nemate nekdo zkusenosti s rybarenim v italii, more je pry bez povolenky , ale co reky nevite kde koupit povolenku a co asi stoji. Jedna se mi o oblast okolo Caorle Diky
Rybaření v Litvě
1.4.2011 | jiki | Rybaření v zahraničí | 6.112 zobrazení | 1 odpověď
Nemá někdo zkušenosti s rybařením v Litvě? Je zapotřebí povolenka? Jak ji získat? Kde se nejlíp chytá? atd…?
koupě nových teleskopů
15.4.2011 | mari3 | Pruty | 14.980 zobrazení | 12 odpovědí
ahoj, rád bych požádal o radu která se týká koupě nových teleskopů spíše na chytání kaprů,ale i jiných ryb a to v délce 3,9m a 3 až 3,5Lb., s dělenou rukovětí pro daleké hody a nejlépe vázanými kvalitními očky.
Do teď jsem chytal na starší laminát. teleskopy 4,20 se kterými nemám problém házet přes 100m , jenže jsou těžký,celkem tvrdý a nemají tak rychlou akci, takže chci pořídit nějaké modernější, lehčí s pokud možno s parabolickou akcí v celé délce prutu(ne jen špičkové), co budu moc při náhozech zatížit stejně jako ty lamináty, bezestrachu, že je zlomim a bude mi to s nima lítat přinejmenšim stejně daleko…V ceně cca do 3 tis, za 2 pruty…
K nim mi můžete doporučit i odpovídající navijáky s bajtem, s kterými je předpoklad házet daleko,můj favorit je Okuma PowerLiner a Robinson Freerunner http://www.prorybareni.cz/…-let-zaruka/
Poprosil bych pouze rybáře, co mají s konkrétním výrobkem osobní zkušenost, nebo jejich kamarádi, doporučení tipu jedna pani povídala jsou mi k ničemu…
Rovnou píšu, že jsem si vědom, že děličky jsou ve všech ohledech lepší(krom těch přepravních), ale já se rozhodl pro telskopy…
děkuji
jaký levnější echolot máte odskoušený při lovu s vábničkou
22.2.2011 | rompeprop | Sumcařina | 10.329 zobrazení | 16 odpovědí
Dobry den jde mi o to že mám pocit že s jinym sonarem než lowrance nebo humminbrid vyších řad dle recenzí nejde vidět zvedající ho se sumce.Myslím že několik let nazpět se sumci s vábničkou a sonarem také lovili a přístroje zdaleka nedosahovaly parametrů dnešních špičkových mašin.Sumcařím na revírech kde je zákaz lodě, nebo zákaz vábení.Na vodu kde je povoleno vše se dostanu tak 2× za sezonu.Tak se mi nchce investovat x tisíc do echa co využiju povětšinu jen k mapování.Předem děkzuji za tipy na echa co máte odskoušené při lovu s vábničkou a pro nenáročné dostačující.
Co je lepší třpytky nebo wobler ??? Co myslíte ??
2.8.2010 | Lazovič | Přívlač | 10.902 zobrazení | 66 odpovědí
Já myslim ,že je to stejni co vy ??? Třpytky jako woblery ne ??? Co myslíte ?????????????????????????
KOZLOV Nová Včelnice
12.4.2011 | kapr1 | Domácí revíry | 3.348 zobrazení | 1 odpověď
Je na chytej nějaký rybář z okolí Kozlovaského koupaliště který je ochoten napsat jak to tam bere?
Dědek
1.4.2011 | Robur | chytej.cz | 9.446 zobrazení | 68 odpovědí
fórum nevěnuji oblíbenému kolegovi, ale spíš na zamyšlení. Komu říkátě dědek? Když se podíváme na nějaké kritické diskuse na téma braní kaprů, plundrování revírů, tak 90% diskutérů napíše, že za to můžou dědci. Pak napíše, jak ty dědky nas-al případně převezl nebo jak záviděli. Tak se rovnou zeptám, od kolika let budu dědkem, případně co pro to musím udělat? Sáhněme si do svědomí, zda se náhodou netrefujeme do nejlehčích terčů…
Vranov
6.6.2009 | celda | Domácí revíry | 6.975 zobrazení | 37 odpovědí
Jednoduše: Vaše zkušenosti s lovem dravců a kaprů na Vranovské přehradě..Vaše Úlovky, tipy a triky prosteě vše…
Splávek na jaře
4.4.2011 | candatek | Bílá ryba | 4.436 zobrazení | 25 odpovědí
Splávek na jaře přemýšlel jsem o tom že bych šel skusit na stojatou vodu se splávkem ulovit nějakého jarního kapříka nemate už tento rok se splávkem zkušenosti na co by asi zabraly ryby??.. dděkuji
Co s karasem? Zabít nebo pustit?
19.10.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Ostatní ryby | 26.115 zobrazení | 84 odpovědí
Můj problém na severní Moravě, na jakémkoliv revíru, tak chytám všude většinou na plavanou karasy. Dají se jíst, jak chutnají? Mám je vzít či pustit? Jaký je Váš názor na tuto rybu?
Baťův kanál a Morava 7
29.3.2011 | R-a-d-e-k | Sumcařina | 11.534 zobrazení | 22 odpovědí
Přidávejte sem příspěvky týkající se především lovu na Baťově kanále a na Moravě 7. Fórum pro kapraře a začínající sumcaře…