Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Výzva necteno

21.2.2011 | Klon | chytej.cz | 9.861 zobrazení | 76 odpovědí

Petrův zdar,rybáři a přátelé.

Delší čas zde sleduji,jak se to tu poslední dobou dost mění…Čtu zde samé urážky,nadávky,hád­ky které nemají s tématem nic společného a akorát kazí atraktivitu založeného tématu… Jak je možné že rybáři,přátelé,kte­ří mají společnou zálibu v rybaření se navzájem opravují v hrubkách ve psaní apod.Vám se někdy nestalo že jste měli překlep??Vždyť jde hlavně o to co chce autor vyjádřit a né že když se někdo na něco zeptá,tak dostane " sodu " za to že má hrubky v textu… Další věcí je úroveň odpovědí,přeci když s názorem nesouhlasím,tak nezačnu hned nadávat a hádat se že to není pravda. Debatovat o tom ANO ale hádat se a nedávat kvůli tomu není třeba snad né…

Prosím Vás zamyslete se každý nad tím a pozvedněte úroveň těchto stránek.Vždyť jsou ty stránky pro nás a jsou lidi kteří se strašně moc snaží tyto stránky vytvářet ( HaD,Osprey apod. )a my jako kolektiv je budeme takhle ničit??? Doopravdy se to někdy nedá číst a dle mého názoru je to ostuda nás všech.Tyto stránky si to doopravdy nezaslouží a měli by jsme pracovat na jejich různorodosti a kvalitě.Vždyť máme jeden s nejkrásnějších koníčků a všem nám jde o to aby jsme ho patřičně provozovali a plnili si sny o kapitálních úlovcích.Proto tu ty stránky jsou,aby jsme si pomáhali a dělili se o radosti a společně je prožívali…Závis­t,zlost,neocho­ta,hádky,nadáv­ky a urážky jsem přeci nepatří…

Všem předem děkuji za zamyšlení se nad tím a přeji krásné chvíle u vody…

Fotografie v rybářských časopisech necteno

24.2.2011 | Luccini | Vaše názory | 2.255 zobrazení | 14 odpovědí

Tak sem si zas jednou koupil rybářský časopis a malinko me pobouřily fotografie pstruhů chycených na woby s 2 trojháčky. Vůbec netvrdím (a hlavně v to doufám), že autor je ulovil na pstruhovém revíru, kde je takovýto způsob zakázán, ale myslím si, že tento druh fotografií může v neznalích jedincích(kdo z nás si pamatuje vsechna ustanovení ryb. řádu)budit dojem ,že je tento způsob lovu nejen běžný ale i vhodný pro lov pstruhů. A společenskou odpovědností časopisů je aby se takových asociací vyvarovaly.Podle mě by stačilo kdyby u každé uveřejněné fotografie byl uveden druh revíru. Co myslíte vy???

Prut na přívlač pro začátečníka necteno

15.2.2011 | Walley | Pruty | 15.602 zobrazení | 37 odpovědí

Zdar, potřeboval bych poradit s prutem na střední přívlač.Docela se mi zamlouvá Mivardi Avantgarde Spinn 2,40m 5–28g.Jestli máte nějaké typy napište.(nechci jít nad 2000kč!)Takže prosím neraďte pruty v cenové kategorii 5000kč atd. Dík Walley

Multiplikátor DAM QUICK POWER CHAMPION necteno

22.2.2011 | Paja73 | Sumcařina | 4.085 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím pánové , loni jsem se zklamal při mém prvním chytání na Ebru při lovu sumců s multiplikátorem Penn COMMANDER 30 LW, měl jsem jej asi 3 roky u nás jsem na toho na něj moc nevytáhl, takže jsem netušil co mě čeká. Bylo to otřesné brzda se při zdolávání neustále zasekávala, takže to bylo hodně nepříjemné a moc jsem si to neužil. Na Ebro s tímhle už nikdy více. Chtěl bych se zdejších odborníků zeptat na přípasné zkušenosti s tímhle multíkem za myslým velmi výhodnou cenu : http://www.rybarske-nej.cz/…voruky-model Slyšel jsem že by nemusel být špatný, ale nerad bych se opět zklamal. Popřípadě poraďte něco kvalitního /cenově do max 5 tisíc/ Díky za připadné rady.

Humminbird-Made in China!!!??? necteno

20.2.2011 | bene | Ostatní nádobíčko | 3.181 zobrazení | 19 odpovědí

Máte podobné zkušenosti i s Lowrence a Eagle koupených jak u nás, tak v cizině? Koupil jsem Humminbird Piranhu 180max u Tomi-Korda.cz a je Made in China, přestože se u něj uvádějí doslova-vyrobeno v USA!!! Trochu mě to překvapilo, ale snad si amíci značku a kvalitu ohlídají-doufám. Jsem na ten nápis u většiny výrobků už trochu alergický

Penn Surfmaster 750 necteno

23.2.2011 | Lalin | Navijáky | 3.358 zobrazení | 2 odpovědi

Co řikáte na tyto navi. Hodí se k něčemu? Skušenosti jiných vlastníku. Budu rád za každou radu.

Prosím o radu necteno

24.2.2011 | lacco | Pruty | 10.325 zobrazení | 3 odpovědi

Prosím o radu. Jaké je vaše doporučení delšího prutu na řeku (více jak 4m),pro chytání především dravých ryb.Je velký rozdíl ve váze mezi klasickými laminátovými a kompozitními grafitovými pruty? Prut je zasazen do objímky stojanu s možností co nelepšího využití své délky.Rád přijmu vaše praktická i teoretická doporučení. Děkuji.

Zákaz vnadění na Jordáně necteno

22.2.2011 | Depuči | Domácí revíry | 2.931 zobrazení | 1 odpověď

Myslíte, že trocha krmení při feedeu nebo plavačce může zhoršit kvalitu vody v 55h nádrži? Když už, byl bych pro omezení množství krmení, ale úplný zákaz se mi zdá nesmysl.Pár koulí šrotu přece kvalitu vody nezmění. Něco jiného jsou kapraři kteří provádějí masivní krmné kampaně, ty si však asi najdou jiný revír se zajímavější obsádkou.

Znovu začínající rybář necteno

21.2.2011 | Frit | Legislativa | 3.589 zobrazení | 11 odpovědí | upravit

Nám na Vás dotaz. Před necelými 7 lety jsem si udělal rybářský lístek a chodil na ryby. Ale chodil jsem jenom ten rok. Nyní uvažuju ,že bych zase chodit začal. Co pro to mám udělat? Děkuji za odpověď

Vliv směru větru při rybolovu necteno

21.2.2011 | Ferry 1 | Feeder | 10.452 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Dobrý den jak prosím Vás ovlivnuje směr větru rybolov v různých ročních obdobích Děkuji

Lov línů na boilie necteno

17.2.2011 | Jak.novi | Bílá ryba | 7.063 zobrazení | 46 odpovědí

Máte zkušenosti s lovem línů na boilie? Když ano, přihoďte tipy na boilie (příchuť, nebo dokonce recept) a třeba vhodnou montáž. Prostě vše o lovu lína na boilie (mohou být i zkušenosti s peletama).

Vnadící směs Marcel VanDenEynde a Robinson necteno

16.3.2010 | joscz | Feeder | 3.352 zobrazení | 6 odpovědí

Jaká máte zkušenosti s vnadící směsí těchto značek a čím je popřípadě doplňujete.

echolot Humminbird phirana 180max tri beam necteno

14.2.2011 | bene | Sumcařina | 20.347 zobrazení | 10 odpovědí

Máte někdo zkušenosti o dovozu echolotů Humminbird z USA?Zvažuji objednání přes e-shop. Četl jsem toho už dost,ale stále nemám jasno,jak je to s češtinou v ovládání echolotu a s metrickými jednotkami?Dá se to přenastavit v menu,nebo to echoloty v USA nemají vůbec? Uplatním na našich mělčích vodách echolot s třemi papasky spíše než se dvěma? Prý v mělčích vodách obsáhne větří úhel. Dík

naviják pro match prut necteno

30.7.2009 | Maty111 | Plavaná | 8.560 zobrazení | 29 odpovědí

Cus ja sem zacatecnik v plavane zrovna jsem si koupil matchovku a potreboval jaky navijak se na tento zpusob lovu hodi nejvice. Děkuji

Open Carp marathon Praha 2011 necteno

2.2.2011 | Noodling | Kaprařina | 3.857 zobrazení | 21 odpovědí

Co si myslíte o prvním ročníku kaprařských závodů na svazové vodě Vltava 6? Chystáte se také zúčastnit?

Info na: www.cm-praha.cz

Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci necteno

13.2.2008 | rgb23 | Feeder | 11.226 zobrazení | 66 odpovědí

Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.

echolot a gumový člun-umístnění obrazovky? necteno

20.2.2011 | bene | Ostatní nádobíčko | 22.222 zobrazení | žádná odpověď

Sháním typ z Vaší praxe na umístnění obrazovky-přichycení držáku obrazovky echolotu na novém gumovém člunu. Kam jí položit aby byla v dohledu a při ruce.Člun je v záruce, takže žádné úpravy na něm nejsou možné.Díky

Feeder-největší ryby necteno

29.10.2008 | Jak.novi | Feeder | 11.463 zobrazení | 50 odpovědí

Jaké jsou vaše největší ryby na feeder.

Úplněk vs Sumci necteno

23.8.2010 | skundiii | Sumcařina | 12.000 zobrazení | 40 odpovědí

Chyci se zeptat jaké máte úspěchy s lovem sumců za úplňku. Dost často se setkávám s názory : ZA ÚPLŇku NECHTE V KLIDU SUMCAŘSKÝ NÁDOBÍČKO DOMA.

rodpod vs tripod necteno

17.2.2011 | pablos | Ostatní nádobíčko | 4.366 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Zdravím všechny nadšence rybařiny. Začíná skoro nová sezóna a já po dlouhé době chci přejít z obyčejných vidliček na stojan. Ale nevím zda jsou lepší rodpody a nebo tripody. Mohl by jste mi někdo poradit? a na co koukat při výběru?