Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

pojidaci parem necteno

18.5.2009 | kat | Vaše názory | 11.334 zobrazení | 104 odpovědí

chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.

Jak na sumce na feeder? necteno

6.6.2009 | okoun27 | Feeder | 18.495 zobrazení | 133 odpovědí

Ahoj chtěl bychse zeptat chci chytit sumce na feeder a potřeboval bych pár rad jak na něho…budu chytat na řece asi 25 metrů široké..téměž žádné překážky (jsou jedině u břehu)proud je dost klidný…(vím že tam jsou sumci už je tam někdo chytil …a myslím sumce ve velikosti asi od 50-do 120 …jaké nástrahy ,montáž,čím vnadit,kam nahodit jaký silon
díky všem za odpovědi..

SpeedMaster X Amnesia necteno

8.2.2010 | | Feeder | 10.339 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi

Sema Amnesia 3.9m

a

Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)

Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).

Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin

Vyber delky Winklepickeru necteno

2.2.2011 | Herry | Feeder | 14.996 zobrazení | 33 odpovědí

Zdravím uz dlouho premyslim o koupi winklepickeru a letos si ho musím pořidit, ale jak koukam, jsou delky od 210 cm az do 330 cm a nevím kerej by byl pro me vhodnej.Hodlam chytat na malej rekach a rybnicich.cetl jsem hodne clanku o winklepickerovch proutcich, ale abych pravdu rek, uz si je moc nepamatuju :) diky vsem za odpovedi. PS:kurna at uz je teplo!!!!!

Sonar Humminbird SmartCast RF 15e necteno

6.7.2005 | Grendel | Ostatní nádobíčko | 8.683 zobrazení | 20 odpovědí

Má někdo osobní zkušenost s bezdrátovým sonarem Humminbird SmartCarst RF 15 ,nebo s podobným bezdrátovým sonarem. Zajímalo by mě, jaké nevýhody spatřujete u tohoto a jemu podobných výrobků.

Malá jihlávka 1 necteno

17.2.2011 | deniiis | Muškaření | 3.314 zobrazení | 1 odpověď

Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemuškařil na této říčce blízko Jihlavy.Vůbec netuším jestli tam jsou vůbec ryby dokonce ani na místní rybářské organizaci mi nepomohli.Takže se ptám vás jestli nemáte zkušenosti s touto říčkou.

Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek necteno

25.1.2011 | pilot | Legislativa | 11.301 zobrazení | 92 odpovědí

Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji

Jste pro razantní zpřísnění rybářského řádu? necteno

30.1.2011 | lukyno123456 | Domácí revíry | 35.066 zobrazení | 216 odpovědí

rybářský řád dnes vyhovuje těm kteří svazové revíry vyrybnují.bohužel většina veme co chytí.jsem pro změny v řádu,háčky bez protihrotů,kapr ven z vody jen od 50 do 70 cm atd atd

Nadzvedávat,či nenadzvedávat hlavu ryby nad vodu? necteno

11.2.2011 | Poldík | Vaše názory | 2.516 zobrazení | 5 odpovědí

Ani nevím kde jsem to prvně slyšel,že ryba se dvakrát či třikrát nadechne nad vodou a pak je zdolávání lehčí.No u menších my to fungovalo,ale u ryb kolem šesti a více kilo se my často stávalo,že se ryba vyřízla.Jaký je Váš názor?

Feederové montáže na zimu necteno

10.2.2011 | osprey | Feeder | 16.296 zobrazení | 43 odpovědí

Zdravím kolegy, kteří mají rádi barevné špičky prutů. Pokud máte chuť podiskutovat o svách zkušenostech, zajímalo by mě, jaké typy montáží (materiály, délky návazců, velikosti háčků apod. v zimě používáte.

Skutečnost či fantazie necteno

26.11.2010 | Hony | Ostatní nádobíčko | 3.270 zobrazení | 7 odpovědí

Znáte a máte nějaké skušenosti s tímto vlascem :vlasec CROCODILE, nebo vlasec Jaxon Crocodile Carp? Fascinuje mě uváděná jejich nosnost.

Zákaz přívlače do 31.8. na Labi necteno

21.12.2010 | JKemr | Dravci | 7.834 zobrazení | 61 odpovědí

Zdravím rybářské kolegy. Zajímalo by mě, jaký máte názor na zákaz přívlače na revíru Labe 21(Nymburk)až do 31.8., přesto že lov na rybičku je povolen standardně od 16.6. Údajně jde o opatření proti nadměrnému drancování štik a z důvodu vysokého výskytu koupajících se lidí, jak mi bylo sděleno na členské schůzi. Díky za všechny příspěvky.

prut na přívlač necteno

24.11.2006 | judas.d | Přívlač | 5.858 zobrazení | 23 odpovědí

zvažuji koupi prutu na přívlač tak 7–25g poradíte jaký

Vlasec Shimano Technium Line necteno

20.12.2010 | Shimano911 | Ostatní nádobíčko | 7.941 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím, má někdo zkušenosti s tímto vlascem? chci ho hodit na heavy feeder v síle 0.18 dík.

prut na candáty necteno

15.8.2010 | Paja73 | Přívlač | 9.428 zobrazení | 50 odpovědí

Ahoj, ač ryby chytám hodně dlouho, tak přívlač šla vždy kolem mě dost obloukem, začínal jsem kaprařinou, nyní je mou jedničkou feeder. Proto bych potřeboval poradit s výběrem prutu. Na podzim se chystám poprvé na Rio Ebro tak jsem si řek proč tam nezkusit okrajově vláčku na candáta. Jenže se ve přívlačových prutech téměř vůbec nevyznám. Tak prosím o radu co pořídit na tuto příležitost, jakou gramáž? Naviják neřeším tam použíji Shimano Aspire 2500 RA které mám na feedrech. stačí mi něco lacinějšího, feedery mám hodně kvalitní, ale vláčení se do budoucnost asi moc věnovat nebudu tak mi stačí něco řekněme do 2000,– i měně. Díky všem za případné rady co pořídit.

Na pstruhovku jen s háčky bez protihrotů necteno

8.1.2011 | Zedtu | Vaše názory | 10.846 zobrazení | 120 odpovědí

Zajímají mě Vaše názory na novinku v roce 2011 na lov na pstruhové vodě s háčky bez protihrotů

Systém nepoškozující nástražní rybičku necteno

6.1.2006 | profa | Ryby | 9.620 zobrazení | 34 odpovědí

Jak nastražit rybičku při lovu dravců na splávek tak, abych ji nepoškodil, případně„za odměnu“ mohl pustit? Bez napíchnutí za jakoukoliv část těla rybičky.

Kolik prutů s sebou na vláčku vláčíte??? necteno

6.6.2005 | Candátoman | Přívlač | 11.084 zobrazení | 75 odpovědí

Kolik prutů (vláčáků) s sebou vláčíte k vodě? Taháte s sebou třeba štikovej(tvrdší) i okounovej(jem­nější), aby v konkrétní situaci byl pužit ten nejvhodnější? Nebo se prostě rozhodnete, že dnes vyrážíte hlavně na okouny a když třeba poblíž zaloví štika, tak ji prubnete s jemnějším „okounovým“ cajkem? Díky za vaše zkušenosti.

Dyje 10,11 a parmy necteno

24.1.2011 | Elis3 | Přívlač | 4.026 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny. Rád bych se Vás zeptal jestli někdo máte zkušenosti s lovem parmy na Dyji 11. ještě jsem parmy nechytal, ale docela mě jejich lov začíná zajímat. Poradíte s technikou lovu? Jsem vláčkař, proto bych rád zkusil prvně přívlač. položenou(feeder) bych taky rád zkusil. Má cenu se na ně trošku zaměřit, nebo je to spíš náhodný úlovek? koukal jsem na chytej na pěkný video s Ospreyem a M. Rozsypalem. Máte ještě někdo nějaký fígle? Díky za odpovědi.

První přívlačový prut - poradíte prosím? necteno

18.1.2011 | amiksovsky | Přívlač | 8.664 zobrazení | 61 odpovědí

Zdravím všechny rybáře! Vím, že těchto témat je zde dost, přesto bych poprosil o rady pro začínajícího vláčkaře. Chtěl bych si pořídit úplně první přívlačový prut. Chtěl bych s ním chytat na menších i větších řekách, občas i na nějakém rybníku či nádrži. Jelikož jsem začátečník, mám v plánu začít s menšími rybami, ale kdyby se podařilo chytit třeba větší štiku, aby to prut vydržel. Pokud mohu také poprosit výběr vhodného navijáku k prutu. Vše by mělo být max. do 3000 Kč. Předem mockrát děkuji za ochotu!