Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Polarizační brýle
12.5.2006 | xycht | Ryby | 28.635 zobrazení | 146 odpovědí
Máte někdo tip na slušný (fungující) polarizační brýle do nějakých 600–1000Kč? Děkuji
pomoc výběru wobleru na podzimní chytání.
24.10.2010 | Herry | Přívlač | 7.941 zobrazení | 35 odpovědí
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem wobleru a barvou wobleru(možno od firmy SALMO)na podzimní chytání candátů.Znám jeden revír, kde se vyskytuje velké množství krásných krasavců a letos bych jim chtěl provětrat šupiny, ale nejsem ještě zkušený v přívlači.Abych vše upřesnil používám prut Beast Master 270cm s gramaží 5–20g.Spíš bych to viděl, že žádné experimentování a vyzkoušet přírodní barvy rybiček.Děkuji všem za odpověď.
Chytili jste dvakrát tu samou rybu?
3.12.2010 | osprey | Úspěchy | 4.435 zobrazení | 30 odpovědí
Tahle otázka by měla trochu podpořit myšlenku, že když rybu pustíte, můžete ji dokonce i vy sami chytit podruhé. Stalo se vám to? Máte fotky? Pochlubte se a zkuste přesvědčit další kolegy, že je svým způsobem fajn vytahnout z vody „známou tvář“.
Věčné téma ORLÍK
15.10.2010 | joska79 | Domácí revíry | 2.865 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím pánové, letos se konečně dostanu na ryby,a to hned nevyspitatelný ORLÍK :-) Mám na víkend slíbený houseboat naproti Trhovkám a chtěl jsem se opitať :-) ,jestli máte někdo s touto lokalitou nějakou zkušenost. Na kapry už to moc nevidím (ale zkusím),spíš bych vyzkoušel candáty,nebo na vláčku štičku: Co vy na to?
Trofejní úlovky
3.12.2010 | Aleš | chytej.cz | 5.916 zobrazení | 32 odpovědí
Dobrý den,chtěl bych jenom připomenout že nesouhlasím se soutěží „trofejní úlovky“. Jsme v České republice tak proč jsou zařazeny do soutěže ulovené trofejní ryby ze zahraničí ?!!! je to trochu scestné…Narážím jenom na to,že jsem minulý týden chytil trofejní štiku tuzemskou a v zápětí mě přeskočil úlovek štiky o centimetr větší chycenou mimo území ČR ! bůhví kdy byla chycena.Těším se na brzkou odpověď,váš fanoušek Aleš Stuchlík.(AStuchlik@seznam.cz)
Prut Carp Maxx xt 360 teleskopický
6.12.2010 | 2d3n3k | Pruty | 14.339 zobrazení | 1 odpověď
Délka: 3.60 m, Počet dílů: 7, Vrhací zátěž: 3lb/max 110g, Přepravní délka: 90cm. Máte někdo zkušenost se zdolávací akcí, nahazováním apod? Za foto celého prutu (hlavně rukojeti) budu jenom rád..Nebo pokud máte někdo lepší návrh na kaprový teleskop tak napište.Díky
muškaření v zahraničí
4.12.2010 | mcflurry | Muškaření | 6.967 zobrazení | 15 odpovědí
chtěl bych svému 13 letemu synovi pořídit nějaký zájezd kde by si zamuškařil.Chtěl bych aby to bylo v zahraničí cca tak na 3–4 dny.Máte s tím nějaké zkušenosti?
Zmrznute nohy
5.12.2010 | relis | Tipy & triky | 3.083 zobrazení | 2 odpovědi
Drazí kolegové při poslední vycházce mi nohy zmzli na kosť tak jsem se rozhodl si pořidit obuv má někdo s tímko butkem nějakou zkušenost? Jo a nejsem v baliku.
Lexpo Boty Tramp EVA
Akvárium s okouny
19.8.2007 | Rybar211 | Ostatní nádobíčko | 8.102 zobrazení | 10 odpovědí
Už jste někdo zkoušeli udělat akvárium s okouny? Pochlubte se a napište návod (velikost akvária, vzduchování, potrava, podestýlka,…)
Děkuji, mám totiž zájem si také nějaké akvárium udělat.
Mník na vláčku
29.11.2010 | Malinko | Dravci | 5.792 zobrazení | 33 odpovědí
Přeji příjemný zasněžený den. Protože se mi tu nepodařilo najít téma motající se okolo mníka a vláčení, zakládám tuto. Máte někdo zkušenost s uvláčenými mníky. Jaké nastrahy (gumy, plandy). Případně dipování (ano, ne, jak). Způsob vedení (pomalu a u dna).
feeder nebo multifeeder
25.11.2010 | Tino | Feeder | 6.713 zobrazení | 56 odpovědí
Protože první feeder co jsem si koupil je takové kopyto, začal jsem uvažovat o obnově.
Chodím na malou a zarostlou řeku a na Orlík. Což jsou dvě absolutně rozdílné vody. U řeky nemám díky stromům šanci s ničím vyšším než 3,3m (s 3,6 jsem musel nahazovat málem z lehu :-) ), na Orlíku by se hodilo zase něco delšího. Takže řeším, jestli investovat do 3,9m heavy + 3,3 ligth-medium, nebo koupit multifeedera 3,3–3,9. Tedy jestli něco takového je.
Jaký názor máte na multifeedery? Kdyby byly i konkrétní návrhy na typy, tak by to bylo super…
vynechaná sezona rybaření
25.11.2010 | R-a-d-e-k | Domácí revíry | 2.286 zobrazení | 10 odpovědí
Letošní sezonu jsem vynechal… Příprava na další sezonu… Konkretne na revírech Moravy… poradte, resp. doporučte nějaké konkétní rvíry…
Přemnožení boleni na dolním Labi
23.11.2010 | Droman | Dravci | 6.836 zobrazení | 44 odpovědí
Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?
nehoda
13.11.2010 | mcflurry | Muškaření | 2.867 zobrazení | 4 odpovědi
dobrý den,chtěl jsem se zeptat stala se mi taková nehoda chtěl sem si odříznout návazcovej silon a dát tam fluorocarbon ale odřís sem i kus šňůry a nevim jestli si mám koupit novou nebo udětal jenom smyčku na konci poraťíte mi co mám dělat?Děkuji předem
Jak na KAPRA v zimním období ???
25.11.2010 | Jaroslav001 | Kaprařina | 3.520 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravím všechny kapraře. Začínám po 9-ti leté pauze opět rybařit a
zajímalo by mě, jaká návnada, nástraha a rybolovná technika je v tomto
ročním obdobý nejúčinější na:
Řece ?
Rybníku ?
Přehradě ?
Předem mockrát děkuji za rady.
Elektromotor
7.6.2009 | filip111 | Ostatní nádobíčko | 8.742 zobrazení | 55 odpovědí
Uvažuji o koupi elektromotoru, starší diskuze jsem si pročetl, ale jsou staršího data, tak si říkám, že se možná lecos změnilo co se týká výkonu, spotřeby apod. Koukal jsem na E-Thrust 36 lb, popř. 55lb. Řeším jakou k němu baterii, nebo jestli máte někdo jiný typ na to jaký motor koupit. Provozovat ho budu na nafukovacím Seahawku do doby než koupím něco pevnějšího. Budu rád za jakékoliv postřehy, na co si dát pozor apod.
SLAPY privlac?
20.7.2007 | ??? | Domácí revíry | 4.940 zobrazení | 13 odpovědí | upravit
Neporadi nekdo kde je to dobre na candaty a na privlac na slapech?
Žiadosť o dotácie pre chovateľov rýb
25.11.2010 | | Legislativa | 2.088 zobrazení | žádná odpověď
Je tu niekto,kto vlastní rybochovné zariadenie (je jedno,či súkromný chovateľ,alebo rybárska organizácia)a žiadal o dotáciu zo štrukturálnych fondov EÚ na podporu akvakultúrnych činností(modernizácia existujúcich produkčných zariadení,výstavba nových produkčných zariadení,popr.ochrana a zachovanie genofondu)?
Dravci na Orlíku
12.9.2005 | VydraRevirni | Přívlač | 10.181 zobrazení | 59 odpovědí
Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar
CaR pro potočáka
13.6.2005 | Zlinsky_lovec | Lososovité ryby | 7.668 zobrazení | 48 odpovědí
Byli by jste pro CaR pro potočáka na našich vodách, dokud by se jeho stavy u nás nezlepšili? Budu rád za každý názor.