Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

PŘÍVLAČ NA ŘECE necteno

2.9.2005 | frenki | Sumcařina | 7.426 zobrazení | 28 odpovědí

chci se zeptat jestli by jste mi neporadili na co mám uvláčet na řece dravce (štiky, okouny, jelce, candáty) jake barvy, velikost a styl vedeni . mam u střední školy kde se učím dřevařinu, řeku bečvu , nikdy jsem na takové řece nechytal tak jestli by jste mi mohli poradit typické místa, nástrahy na jaké nejčastěji vláčíte a tak. DÍKY VŠEM

Muškaření - Jaký návazec? necteno

11.12.2006 | modrak | Ostatní nádobíčko | 22.004 zobrazení | 85 odpovědí

Páni kolegové muškaři, pokud máte chuť, rozepište se zde o tom, jaké si stavíte návazce pro jednotlivé muškařské techniky, jaké používáte spojky, uzly, jestli používáte silon nebo FC, využíváte-li mikrokroužky, rollery, jestli a čím lepíte uzly atd. No prostě, ať si za dlouhých zimních večerů počteme. :o)

wobler na sumce necteno

30.3.2006 | KubasLi | Sumcařina | 4.181 zobrazení | 7 odpovědí

Dobrý den pánové chci se zeptat s jakou barevnou kombinací woblera máte nejlepší zkušenosti při lovu sumce nebo štiky. Dík Kubas Pokud možno přiložte foto.

Jak moc vadí sumcům světlo? necteno

19.7.2005 | Stefi | Sumcařina | 4.224 zobrazení | 17 odpovědí

Napiště mi prosím své názory na to, jak je sumec plachý co se týče světla v noci. Někde bylo psáno, že jim vadí i světýlko z cigarety??? Co si o tom myslíte Vy?

Batoh na přívlač?? necteno

5.6.2010 | CiCu | Ostatní nádobíčko | 10.231 zobrazení | 57 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s Rapala sling bag nebo s jiným podobným batohem?? Popřípadě jestli neznáte jiné dobré batohy na ceně až tak nezáleží Díky

Jak utopit kuklu necteno

9.9.2010 | endeross | Feeder | 2.882 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím,

před nedávnem jsem si koupil 5 balení masných červů s tím, že je využiji do krmení na celodenním feederování. Bohužel jsem je zapomněl dát do chládku a ty potvory se zakuklily. Což by mi tak nevadilo, zkusil bych chytat s kuklami, co mi ale vadí je, že kukly vzlínají. A jelikož jsem nikde na netu ani tady na webu nenašel uspokojivou odpověď, rád bych se zeptal, zda-li má někdo nějakou zkušenost, nějaký recept, jak udržet kukly u dna (pokud možno krom rozmačkání). Předem dík

Jak nejlépe uchovat žížaly: necteno

13.9.2005 | Hrouzek02 | Ryby | 13.976 zobrazení | 24 odpovědí

Jak nejlépe uchovat žížaly? Prosím poraďte.

esox fcs spider 3.6m 3LB necteno

9.9.2010 | poweron | Pruty | 13.082 zobrazení | 1 odpověď

Čau chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s těmito pruty a jak na tom sou?http://www­.musov.info/e­sox-prut-na-kapry-fcs-spider-5199 díky

Útok na člověka necteno

9.9.2010 | -tom- | Vaše názory | 11.196 zobrazení | 45 odpovědí

K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.

Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.

Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…

Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?

Je potřeba, nebo není ??? necteno

20.8.2010 | Andreas81 | Legislativa | 5.994 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Dobrý den, chci se zeptat, chystám se stát jen svátečním rybářem a nejspíš bych chodil s přítelkyní rybařit, tak mě napadlo, pokud si dělám rybářský lístek a bude tam semnou ona a já budu chytat na jeden a ona na druhý prut, musí mít taky rybářský lístek, nebo ne ? Jeden rybář může chytat na dva pruty, tak co to udělat tak, že bych při případné kontrole řekl, že ten druhý prut je taky můj a nebo, že loví pod mým dozorem ? Samozdřejmě bychom všechno pouštěli … co myslíte, jak to je ? Díky za odpověď :)

Degustační menu 2009 necteno

15.10.2009 | Robur | Recepty | 11.079 zobrazení | 86 odpovědí

zdarec, minulý rok jsem zde řešil kulinářksý zážitek a letos to opakujem, páč si nemá cenu k výročí kupovat navzájem kravatu a kytku, ale je lepší na něco rok vzpomínat. Zajímalo by mne co by nějací znalí kuchaři doporučili či naopak zavrhli, minule se jejcih rady osvědčily. Ještě mně možná nabídne něco jiná restaurace, zatím mám tohle. viz. níže

Amouse Bouche

Uzená kachní prsa s tartarem z červené řepy, křenu a zázvoru s pomerančovou redukcí

Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa

Sorbet Bloody Mary

Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou lunetkou

Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu

MENU III

Amouse Bouche

Terinka z mořské štiky a lososa v mořské řase na dortíku z cukety, jablek a Créme Fraiche

Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty

Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano

Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou

Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem

dobry den necteno

10.9.2010 | John15 | Dravci | 2.014 zobrazení | 5 odpovědí

dobry den mohl bych se zeptat kam na stiky abych mel 100% uspesnost abych ji chytil kam na ne diky

Pstruh duhový necteno

24.10.2005 | Tumi | Dravci | 3.989 zobrazení | 18 odpovědí

jak na ně s vláčkou??

kam na dalešickou přehradu necteno

29.8.2010 | Fryw | Domácí revíry | 4.153 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravím. Chtěl bych s kamarádem zachytat na dalešické přehradě. Před x lety jsem jezdil pod stropešínský most. Nedávno jsem se tam byl podívat a hladina byla tak vysoko, že sahala až k ostružinovému porostu. Nebylo v podstatě kde chytat. Chtěl bych se zeptat někoho, kdo na tuto přehradu chodí v dnešní době chytat, kde jsou nějaká lepší přístupová místa. Moc tu přehradu neznám. Děkuji.

vlaceni gumoveho uhore necteno

4.9.2010 | kingkubik | Přívlač | 6.425 zobrazení | 47 odpovědí

dobry den.chtel jsem se zeptat zkouseli jste nekdo vlacet na napodobeninu uhore?navnada je urcena na sumce a stiku http://www.bohemiafishing.cz/…ig-neel-1-ne ?dekuji za kazdou odpoved

Jaký vláčák na multiplikátor? necteno

7.9.2010 | Herink | Pruty | 13.800 zobrazení | 22 odpovědí

Chtěl jesem se zeptat jaký vláčecí prut na multiplikátor.Jak by měl být sestaven,délka očka od navijáku a očka od sebe chápu že hodně oček a blízko od sebe ale hlavně se chci zeptat na vzdálenost prvního očka od navijáku.

Vyřízení rybářského lístku a povolenky necteno

7.9.2010 | Michal5 | chytej.cz | 9.329 zobrazení | 7 odpovědí | upravit

Ahoj všem, moc rád bych se Vás chtěl zeptat, jak a za kolik bych si mohl nechat zařídit rybářský lístek? Na internetu jsem se dočetl, že po absolvování zkoušky mi příslušný MO vydá rybařák.

Počítal jsem takto: lístek 200 Kč brigády 400 Kč povolenka 750 Kč (pouze Praha,mimopstruh.)

Je tam ještě nějaký jiný poplatek za zřízení či zapsání a tak? Děkuji moc za každou radu a info.

Fotky Chytej.cz necteno

6.9.2010 | Tutan | chytej.cz | 3.113 zobrazení | 22 odpovědí

Zajímá mě možnost dalšího nekomerčního využití fotek ze serveru. Je to majetek Chytej.cz, takže asi bude nutné povolení HaDa, případně jednotlivých fotografů ke stažení, úpravě nebo dalšímu použití fotografií… například v osobních profilech na tomto i jiných webech, k domácímu prohlížení a vystavování sebe sama ;-) a tak. Momentálně mi jde o fotky ze srazu, ale i dobudoucna by měli mít fotografové možnost se vyjádřit k tomu, jak s čím nakládat.

Kupujete rádi v e - shopech? Díky za názory. necteno

17.8.2010 | | Vaše názory | 6.250 zobrazení | 51 odpovědí

Nakupujete v e-shopech (rybářských)? Co by jste si přes internetový obchod nekoupily a co naopak ano.Díky za Vaše názory.

Zkušenosti s peletama na ebru necteno

12.8.2010 | Patula | Sumcařina | 3.124 zobrazení | 7 odpovědí

Jelikož letos pojedu v říjnu na Ebro(poprvé),chtěl bych se prosím zeptat těch co tam byli ,jaké mají zkušenosti s chytáním sumců na pelety.Protože jak všude čtu ,tak se tam už snad jiným způsobem chytat nesmí.Zajímala by mě spotřeba a cena tak na týde.Ať vím do čeho jdu.díky