Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Rybářské prodejny v Brně
5.9.2010 | Paja73 | Obchod | 3.331 zobrazení | 2 odpovědi
Naštvali Vás někde, nebo Vám nevyhověli v běžném standartu, podělte se. A naopak, kam chodíte nakupovat nejraději. Lze zde také doporučit různé výhodné akční slevy na zboží v brněnských rybářských prodejnách.
Asi jsme přišli o český kaprařský rekord
15.8.2010 | osprey | Kaprařina | 3.959 zobrazení | 26 odpovědí
Zaslechl jsem nedávno na jihu Moravy historku o kaprovi 116 cm / 31 kg.
Uloven by měl být zřejmě dost pochybným způsobem někde na Dyji pod Novými Mlýny a kolektivně sežrán. Důkaz o jeho existenci v podobě snímku či šupiny neexistuje, ale „viděla ho celá hospoda“. Neslyšel jsem, ovšem, která.
Neví někdo něco bližšího? Mraky kaprařů „pasou“ po „třicítce“ z našeho území a evidentně budou mít cestičku k této metě zase o trošku těžší. Na druhou stranu, možná je tato ryba (pokud existovala) důkazem, že není nereálné něco takového chytit.
Illex
24.9.2008 | moezzz | Přívlač | 17.493 zobrazení | 118 odpovědí
Chytáte někdo na tyto poněkud dražší nástrahy? Jestli jo, tak napište co jste na ně už chytli a pošlete nějaké foto.
Gramatika, pravopis na Chytej
7.9.2008 | Robur | chytej.cz | 14.231 zobrazení | 94 odpovědí
Z nějakých náznaků jsem pochopil, že lze při psaní komentářů mít od počítače provedenu kontrolu gramatiky, pravopisu. Jak na to? Umí to jen některé prohlížeče nebo se jedná o nějaké tajné tlačítko či nastavení webu? Jak na to?
PC Hra F-19 Stealth Fighter
13.8.2007 | Švejk | chytej.cz | 6.138 zobrazení | 15 odpovědí
Zdarec, před 18 lety jsem hrál skvělej simulátor F-19, po dlouhé době jsem se k této hře znovu dostal, prohledal jsem internet ale nemůžu najít ovládání startu motorů. Jestli jste to někdo někdy hrál a vzpomenete si, tak to sem dejte, nebo osobka. Díky
Jak rozpojit vlaceci prut???
26.8.2010 | Alkoj | Pruty | 3.605 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravim, mam takovou prekerku, nejak jsem asi moc pri skladani prutu na privlac (dva dily) zatlacil, a uz to za boha nemuzu rozebret. Mate nejaky figl jak to rozpojit? Mam nutkani to chytit za oka a zksuit otocit, ale to bych tak akorat ty oka urval…co s tim?
Návazce a systémy na FEEDER
18.5.2008 | BlueShark | Feeder | 9.770 zobrazení | 43 odpovědí
Mám jeden velký dotaz. Umí tu někdo přesně a přijatelně vysvětlit rozdíly mezi pevným a průjezdným systémem na řece a na stojáku? Proč co a jak? Resp. proč u páternosteru u řek je systém lepší než u průběžky? Já chytám na průběžku na řekách pořád, v čem mám nevýhodu? Děkuji…
nejúspěšnější návnada na toušeň
26.8.2010 | morny | Vaše názory | 6.010 zobrazení | 24 odpovědí | upravit
čau, zajímal by mě váš názor na nej návnady (osvědčené) na toušeň. Jaký typ koulý či pelet?
Kosa (tož přeci zima)
11.10.2004 | Dědek | chytej.cz | 6.484 zobrazení | 33 odpovědí
Tři dny jsem byl na přehradě v Luhačovicích. Tři dny kosa (zima) jak sviňa. Tekuté zahřívadlo fungovalo jenom chvilku a max. po hodině jsme museli zalézt do chaty a dát námořníka (svařené červené+rum). Jaké máte finty proti zimě – přenosná ohřívadla, neopr. rukavice, vymočení se do beahrů … apod. Poraďte nebo umrzneme
Pruty a navijaky SEMA
15.7.2010 | Slup1 | Přívlač | 7.886 zobrazení | 36 odpovědí
Zdravim chtel bych se vas zeptat rad bych si koupil nejaky privlacovy prut s navijakem od firmi SEMA opravdu nejakou spicku a proto bych potreboval poradit jaky prut a jaky navijak od teto firmy predem dekuji.
prut Shimano Catana BX 2,10m
31.8.2010 | oregano | Přívlač | 2.419 zobrazení | 4 odpovědi
Dobrý den, máte zkušenosti s tímto přívlačákem(Shimano Catana BX 2,10 m)?Já ho mám už víc jak rok a jsem s ním dosti spokojen, nedávno jsem s ním zdolal sumýše 91cm na meppsku,takže určitý nápor vydrží.Ale zajímalo by mě,co říkáte na ostatní parametry?(ptám se,protože nemůžu porovnat.Dík
Utržená štika
26.8.2010 | -tom- | Vaše názory | 2.490 zobrazení | 12 odpovědí
Dneska jsem si s lehkým proutkem vyšel hrát s okounkama a tlouštíkama (spíše se tedy pořádně učit s gumama), proto mě docela překvapilo, když mi na piditwistříka zaútočila štika, který /hádám/ do metru moc nechybělo. Po několika nádherných a neuvěřitelně dlouhých minutách jsem jí dostal ke břehu a v duchu jsem si už gratuloval, když zubatá podnikla poslední ze svých výpadů, vlítla do blízkýho rákosí, ze kterýho jsem měl celou dobu strach, a … prut se mi narovnal. Píchlá byla pěkně na okraji tlamy, neodhadnete někdo, jak dlouho jí zhruba může utržená guma hyzdit a dělat starosti?
Jinak přiznávám bez mučení, že ještě teď mám oči jako tenisáky, byla to opět mělká voda, takže skutečně jedinečný rodeo :-)
btw: omlouvám se za jistojistě duplicitní téma, určitě tu už několikrát je, ale nedaří se mi ho najít
Hlavně chytit, zabít a sežrat
7.7.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 11.798 zobrazení | 95 odpovědí
Poslední dobou mi tak trochu připadá, že buďto upadá morálka rybářské obce nebo mám smůlu na pitomce. Jsem na chalupě u Kralup nad Vltavou takže jsem se vrtnul asi 2km pod Dolanský jez na Vltavu. Nad ránem na druhou stranu přišel rybář tak okolo 35let. Vybalil tripod, na háček narval koule a započal lov. Nic neobvyklého. Já mezitím vytáhl dva menší Kapříky, jednoho Cejna a Podouství miminko. Rybář naproti zapřáhl skutečně pěkného kapra. Když ho dostal na břeh tipoval jsem dobrých 75–80cm. Co mě ovšem rozsekalo. Položil ho na podložku, říkám si „á kolega si vyfotí trofejní úlovek a kapříka pustí“. Opak byl pravdou. Horní míra 70cm byla asi pro lovce neznámou. Kapra uhodil lahví od piva, zabalil v mžiku pruty a od vody zmizel. Je to žalost!!! Pak se není čemu divit, že trofejní úlovky na svazových vodách mizí když kdejaký debil jen za vidinou masa, které je v této velikosti ryby beztak nepoživatelné, zabije vše co vyndá z vody. Znám desítky rybářů lovících na svazových revírech kteří nemají rekord kapra větší než 60cm a proč asi?! Kapr takových rozměrů zaslouží svobodu už jen proto že je vesměs starší než děti samotných rybářů a mnohdy i rybáři sami. Nebýt mezi námi vodní koryto natáhl bych ho tou lahví taky aby věděl jaké to v jeho věku je když ho někdo jen tak z rozmaru natře flaškou od piva :-(
ZAČÍNAJÍCÍ Sumcař
24.3.2008 | smecko | Sumcařina | 4.081 zobrazení | 21 odpovědí
CHtěl bych poradit kam jet na sumce abych se neco přiučil
Chramostecká tůň
29.8.2010 | carll | Domácí revíry | 2.205 zobrazení | žádná odpověď
Dobrý den,chtěl bych zeptat,jestli někdo nemá zkušenost s revírem „Chramostek“ u Mělníka.Chystám se tam na výpravu,ale nikdy jsem v těchto končinách nerybařil.Byl bych vděčný za jakoukoliv radu.Nástrahy,montáže,atd…Díky moc
Dyje 15 Vranov
18.8.2010 | nurse02 | Domácí revíry | 2.478 zobrazení | 3 odpovědi
Nemáte někdo, prosím, čerstvé zprávy o aktivitě ryb a úlovcích ryb v Podhradí a na přehradě. Odjíždím tam v sobotu a každá rada drahá.
Padání vlasce pod cívku
27.8.2010 | Troopik | Navijáky | 2.881 zobrazení | 9 odpovědí
Mám problém s padáním vlasce pod cívku navijáku. Stává se mi hlavně když zabere ryba rychle to rozjede (většinou chytám kapra) a pak přestane jet nebo z nějakýho důvodu už dál netáhne návnadu s vláskem a nato se mi stane, že vlásek většinou ještě kus jede dál udělají se okolo velký volný oka, který následně spadnou pod cívku. Naviják mám Okumu LB 65. Nevíte jak se tomuto problému vyvarovat? Ano včasný zásek pomůže, ale okolnosti většinou chtějí tak, aby se sešli například dva záběry najednou, nebo při přehazování jednoho prutu je na ten druhý záběr …
Díky všem za rady
vypadla mi vložka z očka
19.8.2009 | Beebo | Pruty | 7.448 zobrazení | 20 odpovědí
Vypadla mi keramická vložka z očka na feederu Shimano Catana. Prut je v záruce, myslíte si, že má cenu jej reklamovat? Jaká je šance, že mi reklamaci uznají? Nejsem si vědom, že bych to někde udělal já, přepravuju pruty v pouzdrech a celkově na pruty dávám pozor. Napište mi, zda s tímto máte nějakou zkušenost, popř. pokud mi reklamaci neuznají, kde by mi to opravili tak aby to vypadalo jako originál. Díky za rady.
Kam na lipno v okolí Černé v pošumaví
19.8.2010 | Šnek | Domácí revíry | 3.741 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím,mohl by mi někdo poradit,kde se dá chytat v okolí černé v pošumavý,mám na mysli položenou na kapra, či dravce,poradí někdo??díky..