Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Úplněk
16.4.2008 | Robur | Úspěchy | 9.153 zobrazení | 12 odpovědí
Považujete úplněk za fázi měsíce, která rybolovu přeje či nikoliv? Spíš bych se ještě držel v rovině období nočních lovů v létě. V zimě většinou za úplňku mrzne, ale kdy by chodil o půlnoci na dírky, že? Pokud tedy nechce, aby o něm Erben napsal básničku.
Vesta
9.6.2005 | Tloust | Ostatní nádobíčko | 7.929 zobrazení | 52 odpovědí
Používáte vestu?Jak často? A jak jste s ní spokojení? Pro mě je nepostradatelná mám v ní všechno co potřebuju akorát si vezmu prut do ruky a jdu.
Prut Shakespeare Cypry Carp 3,6m 3lbs
7.12.2008 | kam!kaze | Kaprařina | 3.852 zobrazení | 3 odpovědi
Máte někdo zkušenosti s těmihle proutky?Rád bych je koupil,tak sháním informace.Pokud můžete tak prosím napište.Děkuji.
Vesta
26.7.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.724 zobrazení | 28 odpovědí
Zdravíčko…koukám se po nějaký vestě a zalíbila se mi vesta od Dragonu, ale nemam s tim zkušenosti, chci se optat, jakej je rozdíl mezi ( praktickej) mezi verzí short a long (o kolik se to liší) a este mi jde o určení velikosti (měří se to stejne jako u trik a mikin??
připojení echolotu k zavážecí loďce
23.7.2010 | tona | Ostatní nádobíčko | 2.881 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj, potřebuji poradit, lze připojit Humminbird piranhaMax240 k zavážecí loďce? Popřípadě jaký echolot? děkuji za poradu
Těšíte se na ochlazení o víkendu
23.7.2010 | lednacek | Vaše názory | 2.648 zobrazení | 17 odpovědí
Bude následné ochlazení znamenat lepší rybačku nebo naopak?Bude mít jiný vliv na řece a na stojáku?
Písáky u Hradce Králové
13.7.2005 | vatikan | Domácí revíry | 10.851 zobrazení | 5 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte o těchto písákách podrobnější info. Kde jsou ? jak je to tam s rybařinou popř. nějaký odkaz, kde jsou fotky atd… děkuji
Kde nakoupit přísady?
12.7.2010 | sonic | Obchod | 2.423 zobrazení | 2 odpovědi
Ahoj rozhodl jsem se vyzkoušet udělat vlastní pelety, ale ztroskotal jsem na surovinách – nemůžu nikde narazit na mleté mušle a výtažek z jater. Nemáte nějaký tip na inet obchod kde by to měli? (jedná se o recept na sumcové pelety z jednoho dvd). Thx R
RYBNÍK FIGURA
30.1.2009 | toms | Domácí revíry | 3.933 zobrazení | 2 odpovědi
Nemáte někdo skušenost s chytáním na tomto soukromém rybníku od rybářství rychvald?
Základní kritéria při výběru šňůry.
10.7.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.853 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj všem, potřeboval bych poradit, podle čeho a jak vybrat správnou šńůru na vláčení. Dosud jsem vláčel jsem s vlascem a ve šňůrách se vůbec nevyznám. Pokud můžete doporučit konkrétní výrobek, budu rád. Díky.
Velky Prelov
18.6.2010 | jitrnice | Domácí revíry | 2.544 zobrazení | 2 odpovědi
Zdarec chlapaci!Jen mam otazku jak to tam letos jde??A zda vje MOUDRY VENCA stale spravce dekuji
Tak to nám někteří "takyrybáři" dělají pěknou vizitku
14.7.2010 | jersey | Vaše názory | 6.742 zobrazení | 52 odpovědí
Četl jste někdo tento článek? http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?… A nebo dokonce máte někdo s těmito lidmi zkušenost? Protože jestli to opravdu funguje tak, jak článek popisuje, tak to nás budou za nedlouho všichni milovat.....
Prosím doporučení na kemp, či chatu
16.7.2010 | pepa750 | Ubytování | 3.256 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím rybáře. Mám prosbu, zda by jste mi někdo neporadil, kam bych mohl příští týden vyrazit na tři noci s mou manželkou a tříletou dcerkou na ryby. Potřeboval bych nějaký kempík, či chatku, kde se dá chytat na celosvazovou povolenku, nejlépe, kde jsou sumci. Dále by to chtělo, aby se v místě dalo i vykoupat, nějaké houpačky, či prolézačky a hlavně kiosek, či restaurace. Děkuji všem za rady. Josef S.
Pomůcka pro rybáře
14.2.2009 | Masovej | Tipy & triky | 9.250 zobrazení | 40 odpovědí
Užitečná tabulka pro rybaření. Najdete v ní barevné obrázky a popis druhů ryb, lovné déky, boba hájení,celoročně hájené druhy, povolené způsoby lovu, denní doby lovu a pomocnou tabulku pro stanovení hmotnosti ryby dle její délky. Tabulka je předvyplněna na mimopstruhové revíry ČRS a veškeré potřebné údaje jsou přepisovatelné. Po úpravě dat dle bližších podmínek výkonu rybářského práva na váš konkrétní Územní svaz či přímo na daný revír, doporučuji vytisknout a nechat zalaminovat. Potom má více použití, třeba jako podložka.
Odkaz na tabulku: masovej.sweb.cz
Znáte říčku Dřevnici?
13.11.2004 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 5.165 zobrazení | 16 odpovědí
Tato malebná říčka protéká Zlínem a táhne se přes Otrokovice do Moravy. Přívlač na ní je báječná. Dají se tu chytit parmy 65 cm,okouni 45cm,jelci nad 55cm a taky tu jsou krásní okounci. Jediné,co je tu štěstí chytit,je štika nebo candát. Tato řeka má asi 15km a sadili jsem jen do 10 štik a ty už jsou stejně vychytaný jednoho mírovyho candata za rok tu mám. Ale přesto je to můj nej revír!A jaký máte vy?
skadarské jezero
14.7.2010 | rybar5 | Rybaření v zahraničí | 4.766 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Dobrý den O prázdninách jedeme ke Skadarskému jezeru v Černé Hoře a já slyšel že se tam dá rybařit, poradí mi někdo jakou metodou chytat, popřípadě jaké ryby se tam dají chytit, nebo kde zakoupit povolenku?
Děkuji všem za případné odpovědi.
Oprava muškařské šňůry
15.7.2010 | MB | Ostatní nádobíčko | 2.489 zobrazení | 1 odpověď
Nevíte jak opravit muškařskou šňůru (plovoucí), která je na konci prodřená (mám ji 5 let)? Nějak bych to chtěl zalepit ať se ten konec nenasakuje a nepotápí, ale nevím čím ať to tam vydrží:-D Máte s touto situací nějaké zkušenosti?:-D
zalepení prsaček
14.7.2010 | frenki | Tipy & triky | 3.310 zobrazení | 6 odpovědí
Pánové, jak zjistím kde mi tečou prsačky (dýcháče), když vylezu z vody mám na spodňácích sem tam vlhké kolečko, ale nevím kde mi to teče uvítám rady, díky.
Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!!
29.12.2009 | bucharovic | Legislativa | 56.394 zobrazení | 109 odpovědí
Včera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.
Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.
A jsem zase u „tradic".
Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.
„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"
„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"
„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"
„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"
„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"
„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"
„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"
„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"
Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.
Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…
Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…
Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.
Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!
Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…
Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz
Batoh
16.11.2006 | ČudlařX | Ostatní nádobíčko | 6.918 zobrazení | 49 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jaký mam vybrat ruxak na ryby.Měl by mít nejméně 3 komory a délka by se měla pohybovat okolo 150cm.Cena by měla být pohybovat kolem 1000,–Kč .dík