Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Bobr a vydra
17.10.2005 | Robur | chytej.cz | 12.490 zobrazení | 54 odpovědí
Vídáte je u vody často, myslím ty 4 nohé. Domnívám se, že zatím je svátek vidět i ledňáčka. Pokud jste viděly i jiné zajímavé tvory, tak též napište. Spíš mám na mysli zvířata, to jen aby někdo nepsal Jakuba V. atd.
Povodně 2010
18.5.2010 | džigit | Vaše názory | 5.650 zobrazení | 31 odpovědí
Jelikož se povodně netýkají jen Ostravy a okolí,ale většího území,mohly by se zde předávat postřehy a informace o povodních a všem okolo.
candát
20.5.2010 | BAlice | Dravci | 4.213 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den. Prosím, nemohu nikde sehnat malého candáta do studenovodního akvaria, kde mám okouny, perlíny, karase, hrouzky. Měla jsem jednoho a ten mi umřel. Nemáte někdo nějaký typ, kde bych mohla candáta v Praze či okolí koupit?. Děkuji za odpověď. Dr Beranová BAlice @seznam.cz
Vltava
12.5.2010 | deniiis | Tipy & triky | 3.684 zobrazení | 17 odpovědí
jsem pražák a chtěl bych jít někam na vltavu(samozřejme v Praze)ale nevím kam.poradíte mi někdo kam mám jít na co chytat a jaké tam jsou ryby.jednou jsem to náhodně zkusil na jednom místě jsem seděl 3,5hodiny ale ani záběr.prosím pomoc.
Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka
10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.674 zobrazení | 23 odpovědí
K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.
to co píšu níže je jen můj osobní názor
Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)
nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně
těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost
nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky
Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.
nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti
jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými
protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez
protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.
jednoháčky
tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.
Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: –
možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy
síťkou.
Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby.
výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.
nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.
já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)
Wolf
Pstruharina....rotacka,twistrik,wobler...
24.3.2010 | kingkubik | Přívlač | 9.658 zobrazení | 62 odpovědí
dobry den.vzhledem k tomu ze nam pstruh.sezona klepe na dvere rad by jsem se zeptal s jakou navnadou hodlate vyrazit ktera je pro vas top.ja treba vyhradne chytl s rotackami ale mam chut zkusit neco noveho.jestli muzete napiste treba i vase osvecene barvy zpusoby vedeni atd…kratim si dlouhou chvili:Ddiky za odpovedi
evidence pro rybáře
18.5.2010 | JiMik72 | Tipy & triky | 2.958 zobrazení | 10 odpovědí | upravit
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaký program (nejlépe freesoft), nebo zda máte vytvořenou evidenci v nějakém tabulkovém procesoru, databázovém systému, apod., kde bych si mohl evidovat docházky k vodě – např.místo lovu zadávat pomocí GPS souřadnic, jaké bylo počasí, doba lovu, úlovky (třeba i fotografie), použité nástrahy a návnady atd. …? Díky za tipy!
Tatrovice - Zahájení
19.3.2010 | Flash25 | Lososovité ryby | 3.105 zobrazení | 1 odpověď
Zdravim Vás,je tu někdo ze západu,kdo by se k nám připojil pro nás na zahájení pstruhovky? Bylo by to 17.4. v sobotu na hrázi Tatrovice. Zarybnění,pstruh,siven,štika,okoun. Dejte vědět,díky.
rybnik hodkov letošni sezona
4.4.2010 | hanz.333 | Domácí revíry | 2.936 zobrazení | 4 odpovědi
čaute nevite jak to bude s rybnikem hodkov v letošni sezoně sem něco slyšelže se to ruši tak nevim dejte naky typ kdyžtak
Chobotnice - jejich maso jako nástraha na úhoře .
15.5.2010 | mirmen | Dravci | 5.091 zobrazení | 12 odpovědí
zkoušel jste někdo kus masa z chobotnice? V současné době se nesmějí úhoři chytat z pochopitelných důvodů na rybku, mohla by ji chobotnice nahradit? Krevety jsem sehnal kdysi jenom předvařené a kromě tlouště jsem na ně nic jiného nedostal. Na rousnice se neptám, na ně a jiné žoužaly chytám už přes 30 let. Máte případně nápad na využití nějaké jiné mořské ( sladkovodní ) potvory , která není rybou a na niž by mohl velký úhoř zabrat?
Bílej bordel z olše a topolu
11.5.2010 | DJ | chytej.cz | 4.911 zobrazení | 18 odpovědí
Máte taky každoroční zkušenost s tím, že jakmile nalítá tenhle bordel do vody, ryby přestanou brát?? V případě, že se vám podařilo tohle obejít, tak jakou nástrahou? V pátek a v sobotu dopoledne jsem nachytal na nymfu krásný ryby, jak ale začlo ve velkym lítat chmíří ze stromu ryby nad 30cm přestaly reagovat na vše. V sobotu odpoledne jsem pak zaznamenal velkej zájem o bílý chomáče, který chmíří napodobovaly, ale včera vubec nic. Ptám se teda zkušenějších, je jiná možnost než počkat až voda bordel odnese a rybám vyhládne?
Rybársky dáždnik
16.5.2010 | pepe64 | Ostatní nádobíčko | 2.250 zobrazení | 1 odpověď
Prosím o radu ako opraviť predratý rybársky dáždnik. Vietor ho prevrhol a pri páde na betón sa predrala látka o konštrukciu.
Slezská Harta
27.6.2006 | KačaX | Domácí revíry | 7.115 zobrazení | 6 odpovědí
Zdarec, 9.července jedu stanovat na slezskou hartu a nic o ni nevím. Chtěl bych lovit hlavně dravce na vláčku (zkusím i rybičku), ale i kapry a ostatní. Budu lovit ze břehu, občas i z loďky. Potřebuju jakékoliv info kde, kdy, jak a na co. Taky bych chtěl vedět nějaký autokemp poblíž „horkého místa“ (kam dojdu pěšky). Děkuju moc za odpovědi.
Jak vést kroužek?
21.12.2009 | MB | Vaše názory | 11.070 zobrazení | 63 odpovědí
Takže… Je mi 17, rybařím 5 let. Na příští rok mám nabídku na vedení rybářského kroužku. Rád bych ji přijal, rybaření mě baví a myslím si, že jim i mám co předat, zvláště když kroužky u nás nijak extra vedené nejsou… Potřeboval bych ale poradit co zařadit do začátečnického kurzu a v jakém pořadí, do jaké hloubky brát jednotlivé způsoby lovu a jak řešit situaci kdy se mě zeptají na něco z přívlače, na kterou již 3 roky nelovím (lovím na mušku)?:-D Moc díky
Sterilizace partiklu
6.3.2009 | RadekH | Tipy & triky | 3.067 zobrazení | 5 odpovědí
Zdravím kolegové. Udělám špatně, když si partikl nasterilizuji dopředu,jako kuku? Ono ne vždycky jsem doma, mám čas a hlavně chuť zaneřádit kuchyň :)). Možná to např. řepka pustí ještě víc oleje a po zamíchání použiji nálev místo vody.
Rada-Berounka
12.5.2010 | Shimano911 | Domácí revíry | 2.354 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím,můžete mi prosím Vás něěkdo poradit kam na Berounku na ryby? Nejde mi ani tak o kapitální úlovky jako spíš o pěkné prostředí,rozložení bivaku a 4 dny nerušeného rybaření. nic u silnice atd. Všem předem děkuji za radu.
Pruty a navijaky
2.5.2010 | Merkury69 | Pruty | 2.604 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravim…mám objednane pruty Shimano Alivio CX delka 3,66, 3Libr, 3díl a k tomu navijaky Okuma power liner PL 865..chtel bych se zeptat co na tuto kombinaci rikate..diky za odpovedi :-D
pomoc při výběru prutu
30.4.2010 | radekbaumruk | Pruty | 2.836 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj prosím o radu který z těchto prutu vybrat popřipadě i jiný.Uvítám všechny vaše zkušenosti a názory díky. http://www.tropicliberec.cz/porovnani/?…
Prodej velkých kaprů
2.4.2005 | | Ryby | 14.032 zobrazení | 42 odpovědí
Dověděl jsem se , že se dají prodat za slušné peníze kapři nad 10Kg . Protože jich za sezonu několik chytim, tak bych rád věděl kam se obrátit. Pořád je to lepší takto zpeněžit než to zabijet, ono to stejně nemá moc dobré maso a je to tak akorát pro slepice.
plotice
7.5.2005 | pilot | Bílá ryba | 4.491 zobrazení | 8 odpovědí
lítám a sháním kde by braly plotky,a ono ani Ň snad ještě na Labi. chytám od 58 roku na Berounce ale ta je po povodních zdevastovaná sumci a štikou. Poraďte kde v HK a nejbližším okolí si možno šikovně zachytat,právě plotky. Je z nich výborný zavináč. Recept dodám na požádání. Čau hoši. [addsig]