Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Průjezd plavebníma komorama necteno

25.4.2010 | dobber | Ostatní ryby | 3.893 zobrazení | 3 odpovědi

Ahoj kamarádi rybáři, obracím se na Vás s prosbou ohledně průjezdu rybářskou loďkou přes plavební komory. Před rokem jsme si s bráchou pořídili malou rabářskou loďku s motorem 2,5 HP. Nejčastěji rybaříme na Vltavě a chtěli bychom se dostat přes plavební komoru např. v Modřanech. Prosím Vás jestli někdo z Vás má zkušenosti s proplouváním zdymadel, zda by jste mi dal info. Jedná se mi hlavně o to, jestli je možné do komory klidně vplout nebo zda je nutné ve skupině lodí a jaké tam platí podmínky. Průkaz vůdce malého plavidla nemám, ale ani na motor 2,5 HP není potřeba. Moc děkuji za rady a pomoc

Zamaštěné, slizké twistery, smáčci. necteno

7.5.2010 | FISHERBOY | Přívlač | 2.790 zobrazení | 19 odpovědí

Koupil jsem si přes net nové gumové nástrahy, které dorazily v pořádku, ale jsou takové slizké, mastné… jak to odmašťujete , pokud uz ste se s tím setkaly?díky za názory a odpovědi..

Ohře 8B, pstruhový revir necteno

6.5.2010 | sirka12 | Muškaření | 4.752 zobrazení | 4 odpovědi

Mate uspechy a nebo jen ja jsem takovej dřevák? Po čtyřech navstevach zadny uspech at na mouchu nebo privlac, mate nekdo dobrou radu, diky

Co znamená když ryba stojí na místě a stále hýbe ploutví? necteno

6.5.2010 | Sarča | Ostatní ryby | 3.906 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Ahoj jsem sarča a je mi 10 le t s taťkou sme na rybníce chytli plotici(Elizabet) dala sem jí do jezírka je akorát ale pořád by mě zajímalo co znamena když Elizabet pořád je na místě a hýbe ploutvi :)…dík za odpověď!

další otázka ode mě :) necteno

7.5.2010 | Sarča | Ostatní ryby | 2.404 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Zeptám se …po kolika dnech se může ryba jíst když jí chytím ??? Strašně mě to zajímá …Protože jak sem si chytila elizabet tak by mě zajímalo kdy ji mám nakrmit :)

Sumci na Mostecku a okolí necteno

5.5.2010 | tjjack | Sumcařina | 3.769 zobrazení | 15 odpovědí

Nevěděl byste někdo kde je na mostecku hodně rozšířenej sumec??? Mám na mysli volný revíry (ne Jezero Vrbenský).

Trofejní cejni a plotice z Orlíku necteno

1.5.2010 | osprey | Bílá ryba | 3.795 zobrazení | 15 odpovědí

Mám dotaz na všechny, kdo už léta loví na Orlíku. Běžně se tam loví cejni do 50 cm a vzácněji i kousek přes.

Sem tam ale slýchám o ojedinělých úlovcích daleko větších ryb.

Podobné je to s ploticí. Do 35 cm naprosto není problém. Měly by tam ale být i o dost větší.

Víte někdo o úlovcích cejna 60+ a plotic 40+ na Orlíku?

Kvalitní rybaření v Norsku necteno

6.5.2010 | OndřejMuzikant | Rybaření v zahraničí | 3.134 zobrazení | žádná odpověď | upravit

Dobrý den,

Chtěl jsem se zeptat zda by někdo měl zájem o kvalitní rybaření v Norsku?

• byla by to cesta s mým dědou a ještě pár milovníky rybaření, různých věkových kategorií, je to velice kamarádská parta, takže určitě hnedka zapadnete do kolektivu :)
  • chybí jim jedna osoba do auta

Termín: 10.-24.6. 2010

Cena: cca 14 tis. korun

Ubytování v pronajatém rd hned u moře je zajištěno!

Wobler SALMO necteno

3.5.2005 | msmaso | Legislativa | 3.141 zobrazení | 10 odpovědí

Poradí někdo kde objednat tento druh woblera přes net. Na stránky MAVEP se nemohu dostat,díky.

SALMO necteno

24.6.2007 | frenki | Obchod | 3.117 zobrazení | 5 odpovědí

Neznáte někdo nejaký e-shop s velkým výběrem woblerů salmo? předem díky

Prsacky - neopren ci guma. necteno

25.5.2006 | Prichy | Ostatní nádobíčko | 9.957 zobrazení | 54 odpovědí

Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory

Přívlač s chobotničkou necteno

2.5.2010 | swashik | Dravci | 2.401 zobrazení | 5 odpovědí

Ahojte! Napadlo mi, či má niekto z vás rybárov serveru chytej.cz nejaké skúsenosti s lovom na prívlač za použitia umelej chobotničky. Ja osobne som skúšal tieto umelé nástrahy na rieke Morave. Zabral pekný menší sumec okolo metra ale vďaka jigovému háčiku na chobotničke mi o nejakú chvíľu spadol a bolo po radosti. Naviazal som si teda nový systém s olovkom v hlavičke a trojhákom pod ním naviazanom na pevnej šnúre. Ak máte typy, poprípade obrázky systémov, tak poprosím šup sem s nimi :) Ďík

Feederový mini sraz na klubové vodě CHYTEJ.cz necteno

6.4.2010 | HaD | chytej.cz | 8.790 zobrazení | 61 odpovědí

Předběžně oznamuji, že 8.5. 2010 se na Klubové vodě CHYTEJ.cz nedaleko Tábora bude konat mini feederový sraz. Možnost přespat do neděle (ve stanu, bivak apod.), občerstvení bude zajištěno. Cena i s povolenkou bude zaváděcí – cca 300,– Kč/ osoba.

Maximální počet chytajících účastníků je 20. Lov na jeden prut, háček bez protihrotu (stačí zamáčknout).

Podrobné informace o akci budou k dispozici během týdne. Hlásit se můžete zde.

Lanka na Privlac necteno

27.1.2010 | kingkubik | Dravci | 9.828 zobrazení | 46 odpovědí

dobry den.rad by jsem dostal nejakych par rad tykajichich se privlace.tento rok se chci privlaci zacit venovat na plno.potreboval by jsem poradit s vyberem lanek na privlac a s vasimy zkusenostmi.lovim na woblery od velikosti 3cm az 12cm na stojete vode.kdyz jsem kupoval obycejny lanka za 10kc malej wobler mi prestal uplne chodit.zacinam se tomu venovat nemam tudis zkusenosti s lanky od vice vyrobcu.Dekuji pre­dem

Shimano vs. DAM necteno

19.4.2010 | Kilo | Navijáky | 4.146 zobrazení | 22 odpovědí

Potrebuji koupit novy navijak spise levnejisi kolem 1000 +/-. Hledal sem docela dlouho a nejvic me zaujali: Shimano Nexave 3000 SFB a DAM Quick HPN 630 FD. U damu se mi libi 6+1 lozisek, ale Shimano ma zase vsechny jine parametry lepsi, ale ne o moc, nebo aspon myslim. Podle podle ceho se mam mezi nimi rozhodnout. Cenu sem nasel stejnou oba za 900Kc, vse na internetu nemuzu to najit v obchode v Praze, kde sem na skole, za doboru cenu)

Moc dekuji za vsechny rychle odpovedi. (ted se mi rozbil navijak a sezona zrovna zacala :/)

Balzer Fantastick Jerk necteno

24.4.2010 | LuboO | Pruty | 6.506 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravim jerkmanov, kto pozna tento prut? Je to casting 185 cm 50–120g, dvojdiel, tvrdy jak kolik k fazuli. Material je karbon MI-6. Postaci na zaciatok? Cena je 33 €.

Pomoc.oprava prutu necteno

2.5.2010 | kingkubik | Pruty | 4.874 zobrazení | 14 odpovědí

Dobry den.prosim neznate nekdo nekoho na severni morave nejlepe v okoli OPAVY kdo opravuje pruty?dnes si kamarad polamal prut jedna se o colmic tom rymond delky 180 cm a gramazi 1–8g.problem je ze prut je tridyilny ale jinak je vazne super zlomil se zrovna nad spojem.neznate nekoho kdo mi poradi nebo kdo se venuje oprave prutu?nez se do toho pustime sami:Ddekuji moc

Rapala - co bude dál? necteno

21.3.2005 | BigMike | chytej.cz | 9.505 zobrazení | 53 odpovědí

Malé zamyšlení nad cenami woblerů, zejména Rapaly. Na úvod podotýkám, že jsem velkým příznivcem Rapaly, ale… Včera jsem přijel z výstavy v Brně, kde měla Rapala největší stánek, reklamu přes celou čelní stěnu haly a proslýchalo se ledaccos. Přiznávám, že nejsem člověkem „in“. Tak jsem se s údivem dozvěděl, že vypověděli smlouvu s Gammarusem a začnou si distribuovat výrobky sami. A co prý je nejzajímavější, za velmi rozumné ceny. A s Rapalou i výrobky Storm a jiné. Nechtělo se mi to věřit, tak jsem vyrazil na stánek pro katalog a ceník. Bylo zkonstatováno, že jedou na sebe, ceny budou opravdu OK, ale protože nejsem žádný obchodníček, katalog bohužel nebude. Zkoušel jsem vše možné, neuspěl. Tak jsem vyslal nejmenovaného kamaráda, dal navštívenku a katalog s maloobchodním ceníkem jsem měl v rukách. A dnes nakoukl. Vycházím z předpokladu, že ceny z ceníku jsou včetně 22% daně a zbývá již jen přidat obchodní marži. A zde to začíná. Když vyjdu z reality, že jsem na výstavě koupil na stánku naproti Rapale výrobek Storm „Rattlin´chug bug“ – 8 cm, což je klasický popík za 149,– a v katalogu ho našel za 80,–, byl jsem překvapen. Asi naivně, jak říkám, v tomto oboru jsem spíš klasický zákazník. +86% !!! A tak si pokládám otázku, jak chce Rapala uspět? Pro příklad uvedu ceny vybraných a asi nejpoužívanějších woblírků. První VC za kolik R. prodá do obchodu a druhá MC, za kolik asi budeme kupovat, bude-li marže průměrného obchodníka 86% . Jointed Shad Rap 4cm – VC146,– MC 271,– Jointed Shad Rap 5cm – VC 159,– MC 296,– Super Shad Rap-floating VC 212,– MC 394,– Original Floating 3 cm – VC 94,– MC 175,– !!! Original Floating 9 cm – VC 108,– MC 201,– Original Floating 13 cm – VC 127,– MC 236,– Jointed Floating 5cm – VC 130,– MC 242,– Jointed Floating 11cm – VC 140,– MC 210,– Glass Fat Rap 5 cm – VC 143,– MC 266,– Tail Dancer 5,7,9 cm – VC 159,– MC 296,– Sliver Sinking 13cm – VC 191,– MC 355,–

Storm Thunder Crank(obdoba R. Tail Dancer) 6 cm VC 75,– MC 140,– 8 cm VC 80,– MC 149,– což myslím jde, otázkou je chod.

Neznám současné, přesné ceny Rapaly v Gammarusu, ale asi se nebudou moc lišit od těch, které jsem tu nadhodil. Ještě podotákám, že většina produkce rapaly je již z plastu, jen sporadicky se w. vyrábí z drahé balzy, náročné na opracování a následné lepení a vlepování kostřiček! A tak po těchto přepočtech přemýšlím, co vlastně Rapala chystá za revoluci? Uznávám, že asi neovlivní marže maloobchodníků, ale i kdyby si dali 50%, cena by byla i tak dost vysoká. Osobně to vidím tak, že si dál budu dělat své woblírky, sem tak koupím origoš ve slevě, pokud ještě někdy nějaké budou jako občas v Gammarusu. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že ta kvalita odpovídá ceně? Kupujete někdo ve velkém Rapaly? Může dovozce určit maximální cenu pro maloobchodníka? Myslím, že cenová politika zůstane stejná, akorát asi R. nevyhovovalo málo prodejních míst Gammarusu. Osobně si myslím, že v přemíře w. Salmo, Dorado, aj., českých malovýrobců a nás kutilovýrobců (a že nás přibývá!) nemá Rapala za současných cenových podmínek šanci ve velkém na našem trhu prorazit. A vezmu-li ještě konkurenci gumových nástrah, není co řešit. Za 1000,– jsem nakoupil odhadem 150 –200 kousků kvalitních Relaxíků. V té ceně bych měl střízlivě 4–5 Rapal a svých domácích balzových w. tak 30–40 . Nepoměr je jasný. A japa to vidíte vy?

jak na velke kapry?navnada atd..... necteno

26.4.2010 | candatek | Bílá ryba | 4.020 zobrazení | 16 odpovědí

poslední dobou se mi vubec kapři vetšiho vzrustu nedaři vetsinou chytnu tak kapra o vzrustu 45–50 … tak jestli mate nnejakou radu dík :)

Pstruhové zahájení 2010. necteno

19.3.2010 | kamos007 | Lososovité ryby | 12.117 zobrazení | 110 odpovědí

Letošní zahájení se blíží!!!!

Jak jste připraveni na novou sezónu a jak se těšíte?