Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Kouzlo plavané
9.12.2004 | Tloust | Plavaná | 15.010 zobrazení | 85 odpovědí
Propadl kouzlu plavané, líbí se mi že když nahodíte hnojku nebo kostního červa můžete chytit prakticky cokoli: kapra,pstruha,okouna, parmu… Co váš postoj k této disciplíně?
spadávání ryb
25.5.2008 | rhany | Feeder | 4.418 zobrazení | 29 odpovědí
Mám velký problém.Spadávají mi větší ryby,buď je to hned po výpadu ryby,nebo při zdolávání u břebu.Používám háčky Owner s očkem 50922 vel.10,12. na průběžné montáži.Vše se začlo dít při posledních čtyřech návštěvách u vody.Poraďte co s tím,nebo jestli jste měli podobnou zkušenost,popřípadě jaké háčky používáte vy(značku,velikost,tip).Zapomněl jsem dodat,háček mám na každou chytačku nový.
Červi a jejich barva-zkušenosti při lovu
22.12.2009 | džigit | Vaše názory | 7.571 zobrazení | 58 odpovědí
Ahoj,chtěl bych znát Vaše názory a zkušenosti s červy.Ať už masnými,umělými zda barevnými,nebo bílými.Máte pocit,že v tom je nějaká zákonitost?Mně se zdá,že v tom mají ryby nějaký divný systém,neboť za určitých podmínek berou líp na určitou barvu a jen určitý druh a jindy je jim to jedno.Někteří rybáři dokonce tvrdí,že je to rybám fuk.Souhlasíte,nebo máte svůj vlastní názor?Zkuste se podělit-kdy,jak a proč?Nejde mi tak o aroma barvidla…
Rozdíly v krmení během roku,
7.1.2009 | bimboman | Feeder | 4.033 zobrazení | 22 odpovědí
Zdar, chtěl bych začít s feedrem a asi jako každý začátečník mám spoustu otázek ohledně krmení. Konkrétně by mě zajímalo, jestli by šlo zobecnit, jaké vlastnosti krmení jsou v daném ročním období úspěšné. Tzn. množství krmení, barvu, příchutě atd.? Protože jsem chudý student, tak logicky vyplývá otázka, jestli má cenu si kupovat hotovky v obchodě, nebo ušetřit a nakoupit si suroviny(kukuřičný šrot, řepka, vločky, kroupy atd..... popř. posilovač) a experimentovat:). Za odpovědi děkuji. Peťův Zdar!
Na jaké vodě,jaké délky návazců?
14.2.2010 | Rybapych | Feeder | 5.871 zobrazení | 10 odpovědí
Tak chlapy,zajímal by mě Váš názor na délku návazců v té či oné vodě!Myslím tím,na stojaté vodě většinou se dává kradší návazec a naopak na tekoucí vodě delší návazac.Zajímá mě a asi ne jen mě,jak to vidíte Vy?díky
skušenost s hospodářem MO Bystřice pod Hostýnem
28.3.2010 | cechin | Legislativa | 4.011 zobrazení | 20 odpovědí
chtěl bych se s vámi podělit o mou špatnou zkušenost a s arogancí místního hospodáře pana Z. M.Před dvěma lety jsem byl ještě členem místní rybářské organizace a po podvodném zvolením výboru jsem odsud přešel do jiné .Teď k danému tématu.Jak sem již napsal nejsem členem dané organizace a chtěl jsem se zůčastnit jejich výroční schůze.Na schůzi jsem jel s předsedou organizace a ten neměl námitky abych se ji zůčastnil.Pár vteřin před zahajení dané schůze přišel za mnou pán hospodář a řekl mi jeho slovy/odejdi prosím tě odsud nemáš tady co dělat./ja jsem mu na to odpověděl/ta schůze je veřejná tak proč bych tu nemohl zůstat/odpověď hospodáře byla,že pokud tu schůzi neopustím tak ji nezahájí myslel sebe.Dle mého názoru si myslím,že na to neměl právo.Pokud vím tak schůzi zahajuje předseda a ten neměl námitky proti mému setrvání.Chtěl bych znát váš nazor na danou situaci.Děkuji vám předem za vaše nazory.
Oprava "mušáku"
29.3.2010 | MB | Pruty | 2.208 zobrazení | 4 odpovědi
Stala se mi nepříjemná záležitost. Ke konci loňské sezony mi praskl na mušáku horní díl v místě spoje (mám 2dílný prut) a nevím co s tím. Jde to spravit (v tom případě se musím zeptat kde je opravna na valašsku, přesněji v okolí rožnova pod Radhoštěm), případně jde dokoupit jen ta část prutu? :-D Nerad bych kupoval celý nový prut, není to nic levného…
Berete si ryby na jídlo?
8.12.2004 | HaD | Ryby | 13.217 zobrazení | 107 odpovědí
Berete si ryby na jídlo? Pokud ano, tak jaké? Já osobně si pochutnám na candátovi, okounovi, pstruhovi či sumcovi. Moc jich sice za rok není, ale sem tam něco zbaštím. Co vy?
jak na karabinu
29.3.2010 | bondysta | Přívlač | 2.211 zobrazení | 5 odpovědí
dobrý den,chtěl bych se zeptat jak navážu karabinu.s rybařením začínám tak mě to zajímá,tu stranu s tím očkem na tu navážu ocelové lanko ale co a jak na tu karabinu?tohle myslím
Volba prutu a navijáku
12.11.2009 | Ogar | Kaprařina | 4.221 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím chci se začít věnoval běžné kaprařině a potřebuji poradit se správnou volbou děličky co jsem všude četl a vybíral tak by se mi asi líbil tento ale rozhuduji se jestli vzít 3dílný nebo 2dílný radši bych bral kratší tedy ten 3dílný ale nevím jak je kvalitní kryž je ze 3dílů.A navíják mám vybraný asi tento s 60cívkou chci do toho investoval max 5500 2pruty a navijáky.Ještě se chci zeptat našel jsem Ten 3dílný prut shimano a na jednom bylo označení CX ten byl za 1100kč a na druhém BX ten byl za 1400 jaký je v tom rozdíl.Díky za odpovědi
Prut 3díly http://www.topfish.cz/…bx-specimen/?…
NEBO Prut 2díly http://www.topfish.cz/…x-dl-2-dily/?…
A naviják asi tento http://www.topfish.cz/…a-long-bow-/?…
Nebo tento http://www.topfish.cz/…865-pl-860-/?…
Shimano Forcemaster Cat Fish 330H
28.3.2010 | tjjack | Pruty | 2.357 zobrazení | žádná odpověď
zajímalo by mě, jak si vede při zdolávání tenhle prut(http://bohemiafishing.cz/…t-fish-330-h)? mám ho v plánu v kombinaci s multíkem cormaran corboss 610, tak ještě zjištuju o prutu co se dá, než ho objednam… konkrétně by mě zajímala tvrdost, jestli je spíš pružnej nebo jako tyč… chci to na chytání ze břehu.......
Pstruhové těsto Berkley mimo zimu?
28.3.2010 | tomashr | Lososovité ryby | 3.758 zobrazení | 4 odpovědi
Nazdar všem, měl bych jeden dotaz. Asi všichni znáte barevná těsta na pstruhy od Berkley, která se běžně užívají v zimě na dírkách – viz http://www.berkley-fishing.com/prod.php?…(1130663) . O tom, že se dají použít na dírkách není třeba diskutovat, máte ale někdo s touto nástrahou zkušenosti při normálním chytání? Ať už přímo na pstruhy na MP revírech s výskytem duháka, tak ale i na jiné ryby – třeba tloušť, okoun, ještě něco jiného… Pokud by to fungovalo, tak by se mi to občas hodilo – člověk někdy má možnost na ryby vyrazit tak nějak neplánovaně, třeba na chvíli z práce, kdy těžko může mít po ruce červy atd., tohle je jedna z nástrah, která se může válet v brašně a být k dispozici kdykoli :-)
Oprava broďáků
18.8.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 3.143 zobrazení | 18 odpovědí
Tak jsem konečně objevil díru… Je nějaký fígl na opravu, záplatu, zalepení, zašití atp? Jedná se o klasiku, nemám ani neopreny či dejcháče, ale asi bude poučné psát o všech možných opravách, ale hlavně o těch mejch:-))
Veletrhy: vystavovatel versus návštěvník
1.2.2010 | vagi | Obchod | 6.526 zobrazení | 38 odpovědí
Tak mě ta veletržní fóra přivádějí k jednomu zamyšlení a úvaze ve smyslu návštěvník versus potenciální vystavovatel. Na jednom konkrétním případě bych chtěl porovnat úhly pohledu. Například woblery (podotýkám, nejsem žádný velký znalec): já bych rád viděl i ucelenou nabídku dorad, sieků, salm atd… vždy je to pro mě lepší, když to mám na jednom místě a mohu prohlížet a vybírat než proklikávat na e-shopech. To by bylo super. Na druhou stranu budu např. dovozcem, prodejcem těchto značek… vyplatí se mi ta investice, nemyslím jen co prodám, to asi nemohu předpokládat, ale dám o sobě tolik vědět, že se to vyplatí a náklady na pronájem plochy budou pokryty?
Trošku odbočím, dělám v reklamě už nějaký pátek a obecně spousta firem od veletrhů upouští, takže se asi nedá čekat „100%“ účast, na druhou stranu mi přijde, že v rybařině tento trend není tak výrazný.
Myslím, že by to mohlo být tím, že v tomto oboru (rybařina) fungují u lidí, jako jsem já (spíše laici, kteří získávají aspoň drobné zkušenosti a znalosti od kamarádů a známých, právě třeba na internetu), výstavy podobně jako televizní reklama. Produkty se mi na výstavě dostanou „do hlavy“ a buď je musím mít hned :-) nebo si na ně vzpomenu v okamžiku, kdy řeším potřebu nakupovat, např před zahájením a už se cíleně pídím po tom, co mě tenkrát na té výstavě zaujalo.
No jo, ale jak toto sdělit vystavovatelům, že chceme, aby tam byli všichni? :-)
Jaký je váš názor?
vyvažování wobler
12.11.2006 | ART | Ryby | 3.815 zobrazení | 20 odpovědí
udělal jsem si krasnyho woblera ale plave bokem nahoru místo toho aby plaval hřbetem , jak ho mam upravit aby plaval normalně hřbetem nahoru
Dodržujete pevně Rybářský řád?
6.10.2004 | Tomash | Legislativa | 9.240 zobrazení | 89 odpovědí
Dodržujete pevně Rybářský řád?Kdy a jak jste ho porušili??? PS : Hned to nahlásím rybářské stráži!
JERKBAITS
23.2.2007 | PetrC | Přívlač | 3.451 zobrazení | 20 odpovědí
Názory, otázky a odpovědi. Aneb cukatůrou k lepším zítřkům.
Nástrahy
22.3.2010 | Shimano911 | Přívlač | 5.757 zobrazení | 47 odpovědí
Dobrý den, chci se zeptat jestli lze používat woblery na prutu s gramáží 5–20 gramů a délkou 270.
Rybářská videa
14.12.2005 | | Ryby | 10.888 zobrazení | 42 odpovědí
Máme tu zimu a trochu se začínám nudit. Nemáte někdo tip, kde se dají stahnout z netu nějaká pěkná videa s rybářskou tematikou. Já si teď stahnul film o kaprařině z Maďarska a docela se mi to líbilo. Má to ale 2 krát 700 MB www. disztargyak. hu Rád bych se ještě na něco podíval. Předem Děkuj
Doufám, že tudy cesta nevede!?
19.3.2010 | jersey | Vaše názory | 2.280 zobrazení | 10 odpovědí
http://www.novinky.cz/…it-ryby.html
Po pravdě,kdyby měly ryby vypadat takhle,asi bych si začal hledat nového koníčka.Hnus,jak z hororu.