Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Opravdu se o nás právem říká, že rádi přeháníme?
23.1.2010 | jersey | Úspěchy | 3.037 zobrazení | 14 odpovědí
Tak si tak pročítám různá fóra a říkám si, jestli jsme fakt tak ukecaný, nebo jsou mezi námi mimořádně dobří jedinci…Zatímco ve stejnou dobu, prakticky za stejných podmínek drtivá většina rybářů chytí minimum, (nebo žádnou) ryb, jen tiše závidím těm, co tu píšou že chytli za několik hodin i desítky ryb…Zajímá mě, jestli se tomu smějete, nebo si třeba říkáte, že asi něco děláte špatně… :-)
TIPOVACÍ SOUTĚŽ O DVD
13.11.2009 | HaD | chytej.cz | 7.948 zobrazení | 72 odpovědí
Jestli chcete vyhrát některé z našich nových DVD, tipněte si a vyhrajte. Z každé kategorie bude jeden výherce!
1. DVD CHYTÁME NA DÍRKÁCH: Kolik je v novém filmu autentických podvodních záběrů?
2. DVD LAPONSKO Kolik štičích výskoků ve filmu uvidíte?
3. DVD CHYTÁME V NORSKU PŘÍVLAČÍ S MISTRY SVĚTA Kolik je ve filmu ulovených ryb?
Konec soutěže je 5.12.2009. Vyhodnocení proběhne 10. 12. 2009
Kormoráni
12.2.2010 | BigMike | Vaše názory | 8.174 zobrazení | 68 odpovědí
Máme v revíru asi 200 ks věčně hladových kormoránů. Vznesl jsem proto dotaz na krajský úřad, co je třeba odělat pro to, aby se povolil odstřel. Dnes přišlo vyjádření: Dobrý den, odstřel kormoránů (resp. plašení kormoránů střelbou) je možné pouze po udělení výjimky podle ust. § 56 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon). Výjimku lze povolit pouze pokud jiný veřejný zájem převažuje nad zájmem ochrany přírody nebo v zájmu ochrany přírody. Výjimku lze povolit z důvodů vyjmenovaných v ust. § 56 odst. 2 zákona. Žadatel by tedy měl předložit žádost se zdůvodněním veřejného zájmu převažujícího nad zájmem ochrany přírody popř. zdůvodnění zájmu ochrany přírody. Odstřel kormoránů se povoluje většinou podle ust. § 56 odst. 2 písm b) zákona v rámci prevence závažných škod (typicky na rybnících). Žadatel by tedy měl doložit závažnou škodu na svém majetku a doložit výskyt kormoránů. Obecně je problém s prokázáním škody na rybách v tekoucích vodách, protože ryba je v těchto vodách „věcí ničí“ (do vlastnictví se dostává až ulovením) a proto nemůže vzniknout škoda. Samozřejmě je možné udělit výjimku i z jiných důvodů,, ale vše je nutné zdůvodnit a zdokladovat.
Je mi z toho smutno!!! Jaký na to máte názor, na co to navléci aby uznaly škody, výskyt a následný odstřel?
druh policajta
6.12.2009 | recek | Ostatní ryby | 12.797 zobrazení | 38 odpovědí
Prosim vas o radu chytam na polozenou driv sem pouzival policajty s ockem do prutu ale ty se pri zaseku omotavaji okolo prutu tak sem zacal pouzivat ten na provazku privazany k vydlicce po zaseku odpadne ale zamotaval se mi do vlasce a pri zaberu jsem to utrch a tak se mi taky nosvedcil.
Dešná
1.2.2010 | Kantik | Kaprařina | 3.426 zobrazení | 3 odpovědi
Jak jste loni chytali na Dešné u Jemnice? Já jeden jeseter, mnoho kaprů a bílá ryba.
Vlasec team carp black
26.2.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.017 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím, máte někdo zkušenosti s tímto vlascem??? mechanická paměť , pevnost v uzlu atd????díky:)
SHIMANO Alivio BX DL - který typ?
20.2.2010 | djtomme | Pruty | 4.674 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím, chci si pořídit prut SHIMANO Alivio BX DL. Který typ byste mi prosím doporučili pro co nejdelší hody? Děkuji.
1 Alivio BX 12275 DL Počet dílů: 2 délka prutu: 360cm zátěž: 2,75lbs
2 Alivio BX 12300 DL Počet dílů: 2 délka prutu: 360cm zátěž: 3,00lbs
3 Alivio BX 13300 DL Počet dílů: 2 délka prutu: 390cm zátěž: 3,00lbs
skutečná novinka roku 2010
12.2.2010 | vondras | Vaše názory | 6.968 zobrazení | 50 odpovědí
opravdu už vás oslovila nějáká překvapivá novinka v novém roce v rybářských potřebách ale pouze uvedťe tu jednu příp, vyvolenou !!??
Místa na mníky
30.11.2009 | Kantik | Dravci | 3.570 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny rybáře. Mám připravené 2 feedrové pruty, vlasce 0,20 mm, rousnice a rybky a chci vyrazit tento víkend, tedy 5 a 6 prosince na mníky. Jenže nevím kam. Na mých oblíbených revírech evidentně nejsou a tak se chci zeptat, kam mám jít. Čím blíže to bude k Jindřichohradeckému okresu v Jihočeském kraji, tím lépe.
Pruty Mivardi
23.9.2006 | PowerBait | Pruty | 10.269 zobrazení | 8 odpovědí
Z důvodu lepšího transporu zvažuji kopi těchto prutů.Nemáte někdo praktické zkušenosti. www.fish-pro.cz
Marmyškování
22.8.2007 | Kubajs | Marmyška | 10.728 zobrazení | 39 odpovědí
Moc mě to začalo zajímat!Napište vše co o marmyšce víte!Nevím nic ale chtěl bych to zkusit?Jak se vodí taková marmyška?Kolik stojí?A co se na ní dává?Jak daleko se s ní nahazuje?Poradte prosím
Missák Sympatie Chytej.cz :-D
31.1.2010 | Tunisanka | chytej.cz | 42.708 zobrazení | 518 odpovědí
Pánové do toho!!!!! :-D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpověď a Dotaz roku 2007
27.8.2007 | Robur | chytej.cz | 2.456 zobrazení | 9 odpovědí
Navrhuji udělat anketu o neoriginálnější odpověď či dotaz ve fórů. Kolem vánoc by se udělal užší výběr deseti kousků z každé kategorie a pak by se už jen hlasovalo.
rybářské kuriozity
2.1.2010 | Poldík | Vaše názory | 4.449 zobrazení | 20 odpovědí
Po loňské rekapitulaci vám nabízím fórum co kuriózního se vám stalo na rybách.Například já jsem ke svému údivu chytil do vlasce netopýra,na housku kačenu,prezervativ plný vody a to byl tah.Ať se trochu pobavíme.
Chorvatsko
23.5.2007 | ??? | Rybaření v zahraničí | 5.311 zobrazení | 9 odpovědí | upravit
Zdravim, chtěl bych se zeptat zda máte nějaké zkušenosti či typy jak si dobře zachytat v Chorvatsku u mořských letovisek!!! Jedu tam s rodinou a nechci se válet u moře… Viděl sem DVD a tam měli pěkné kapry… Prosím o tipy příp. nějaké ty odkazy…
Shimano Speedmaster light, alebo?
22.2.2010 | Dzumigar | Feeder | 2.434 zobrazení | 1 odpověď
Zdravim,
Zaujima ma aky je rozdiel medzi Shimanom Speedmaster L, Speedmaster AX L, Speedmaster L/M 2,75–3,35. Konkretne ma zaujima akcia ,signalizacia zaberov , celkovy pocit zo zdolavania. Velmi intezivne uvazujem o kupe Light, alebo Picker na chytanie v okoli brehov nadrzi ci potokov. Popripade ak mate tip na inu znacku kludne mozte porovnat. Papierovo sa mi naviac pozdava Speedmaster L/M 2,75–3,35. Len neviem ci sa nebude spravat ako zuvacka. Este som ho u nas v obchodoch ani e-shop nikde nevidel.
Dostanu novy muskarsky prut z Leadlu.....co s nim? :-D
28.4.2007 | Prichy | Muškaření | 10.846 zobrazení | 67 odpovědí
ne vazne, vubec netusim, co s tim budu delat, jako zaryty vlacar :-D poradte
jaké je nejlevnější použitelné vybavení?
1.4.2009 | | Pruty | 4.333 zobrazení | 17 odpovědí | upravit
Zdravím všechny,
jsem úplný začátečník, amatér. Stojím před pořízením prvního vybaveni a potřeboval bych trochu poradit. Jelikož nevím, jak mě to bude do budoucna bavit a kolik času budu moct rybaření věnovat, chci zatím pořídit co nejlaciněji. V budoucnu uvidím a pak budu třeba ochoten přidat a koupit něco lepšího. Kromě toho že chci pořídit levně a že chci do začátku teleskopický prut nevím vůbec nic. Nevím ještě co budu chytat jakou technikou a tak podobně. Lze koupit něco univerzálnějšího, než si udělám nějakou představu a vytyčím priority a zájmy? Mám v úmyslu navštívit nějaký bazar a podívat se po použitém vybavení. Na druhou stranu mě dost překvapilo za jakou cenu se dá pořídit asi ne kvalitní zboží, ale již nejsem schopen posoudit zda by mi to do začátku stačilo, či jsou to vyhozené peníze. http://www.potreby-rybarske.cz/catalog.php?… Je tam startovací set asi za 200 Kč ale o tom si moc valnou představu nedělám a tak zas moc šetřit nemusím, idelální by bylo kdybych sehnal prut s navyjakem do 1000Kč. Chtel bych se Vás teda zeptat, co si o tom myslite, zda bude lepsi koupit neco kvalitnejsiho z druhe ruky, nebo neco zakladniho noveho a kde se najde hranice aby to bylo opravdu levne ale ne k zahozeni.
Děkuju moc každému kdo jakýmkoli způsobem poradí nebo naznačí, jelikož jsem zatím úplný zelenáč.
Dírky - zimní sraz
14.12.2006 | Robur | chytej.cz | 20.559 zobrazení | 227 odpovědí
co začít intrikovt na toto téma, za chvíli přituhne a my se budem domlouvat na poslední chvíli. A touž bude kolidovat s jinými akcemi.