Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
jaký máte nejlepší zažitek z letošních ryb
4.12.2005 | foxRM | Ryby | 6.943 zobrazení | 54 odpovědí
jaký máte nejlepší zažitek z letošních ryb
Už se Vám podařilo zlomit prut?
11.5.2005 | jake | Neúspěchy | 18.626 zobrazení | 121 odpovědí
Tak jsem si dnes zase vydělal. Na pstruhovce ve snaze zachránit twistra s jigem pověšené na stromě mně na strmém břehu ujely nohy a já jsem se při tom pádu plnou vahou zapřel rukou o zem. Pod rukou mně bohužel zůstal prut (teleskop) a já jsem jenom zaslechl to strašné křupnutí – 1 cm za 1. očkem zlomené. Tak jsem chtěl zachránit 10 korun a udělal si škodu za 800 Kč. Debil. Ironií osudu bylo, že jiga s twistrem jsem stejně nezachránil.
Volba prutu a navijáku
12.11.2009 | Ogar | Pruty | 3.749 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím chci se začít věnoval běžné kaprařině a potřebuji poradit se správnou volbou děličky co jsem všude četl a vybíral tak by se mi asi líbil tento ale rozhuduji se jestli vzít 3dílný nebo 2dílný radši bych bral kratší tedy ten 3dílný ale nevím jak je kvalitní kryž je ze 3dílů.A navíják mám vybraný asi tento s 60cívkou chci do toho investoval max 5500 2pruty a navijáky.Ještě se chci zeptat našel jsem Ten 3dílný prut shimano a na jednom bylo označení CX ten byl za 1100kč a na druhém BX ten byl za 1400 jaký je v tom rozdíl.Díky za odpovědi
Prut 3díly http://www.topfish.cz/…bx-specimen/?…
NEBO Prut 2díly http://www.topfish.cz/…x-dl-2-dily/?…
A naviják asi tento http://www.topfish.cz/…a-long-bow-/?…
Nebo tento http://www.topfish.cz/…865-pl-860-/?…
Revír v Libni
5.11.2009 | voltor | Domácí revíry | 3.541 zobrazení | 21 odpovědí
Prosím vás co je za revír :Vtava nebo Rokytka v Libni .Je to to rameno u bývalých loděnic.,Stěhuji se do Prahy a byl bych rád za nějaké informace o tomto revíru.Děkuji
Kolik ročně ulovíte a pustíte ryb?
26.10.2009 | HaD | Vaše názory | 8.162 zobrazení | 70 odpovědí
Existují fóra, kde se „přiznáváme“ k tomu, kolik jsme si za rok odnesli od vody ryb. Mě by ale zajímalo, kolik ročně ulovíte a pustíte ryb:
- ušlechtilých a dosahujících lovnou míru
- ušlechtilých podměrečných
- neušlechtilých větších velikostí
- neušlechtilých prďolů (malých ryb)
Zajímají mě všechny ryby včetně ouklejí apod. A prosím o co nejreálnější čísla. Odpovědi slosujeme a výherci pošleme nějakou odměnu ;-)
ještě pár let a vyhynu...P - - - - ř
7.11.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Ostatní ryby | 3.433 zobrazení | 28 odpovědí
Přátelé,kdy a kde jste se s tak nádhernou a vzácnou rybou setkali? Já v lokalitě Poodří CHKO.Pokud jste tuto rybu chytli někdy na háček,napište jakým způsobem.
Šetrné zacházení s rybou
24.3.2009 | 1Mara | Vaše názory | 7.799 zobrazení | 89 odpovědí
Vážení rybáři, zajímal by mě váš názor na šetrné zacházení s rybou po zdolání na břeh a focení? Například focení okouna a jeho držení. Je mi proti srsti, když vidím fotky okouna, kde rybář mu strčí palec do pusy a roztáhne mu pusu jeho vlastní vahou. Je pravda, že někteří rybáři si ho při tomto držení podepřou malíčkem, ale myslím si, že i tak ta ryba trpí a hlavně se jí poškozuje pusa i jícen.
Prut YAD Springhill Spin
23.8.2007 | Breva | Pruty | 3.402 zobrazení | 2 odpovědi
Nemáte někdo zkušenost s tímto prutem v délce 270 a 10–30g. Nemám možnost si ho podržet v ruce,takže ho musím objednat přes net. www.milfa.cz Díky.
Na ryby s doprovodem nebo bez
29.10.2009 | zazatec | Legislativa | 6.176 zobrazení | 30 odpovědí
Musím do patnácti let chodit na revíry MRS s doprovodem starším 15 let? V papírech o tom není ani zmínka, ale jeden rybář mi říkal, že na ryby smím chodit sám až od patnácti. Tak jak je to?
Rybaření na PC
14.5.2007 | Vlky | chytej.cz | 4.239 zobrazení | 22 odpovědí
Zdarec neznáte někdo nějaké hry o rybách na PC. Kdyžtak pište Dík!!!
podzimní vláčení na Svitavě
1.9.2009 | zazatec | Přívlač | 3.113 zobrazení | 17 odpovědí
Zalíbilo se mi vláčení na Svitavě 1, ale jelikož nevláčím moc dlouho mám trochu problém s výběrem nástrahy. Mohli byste mi poradit nějaké TOP nástrahy, které zde fungují (nebo by mohli fungovat) na podzim?
Mníci na přítoku Dalešic
7.11.2009 | ??? | Dravci | 2.175 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Nazdar rybaříci,rád bych se zeptal jestli se podařilo někomu z Vás chytit mníka na řece jihlavě?Konkrétně ve Vladislavi nebo číměři.
Kormorán - výskyt
16.1.2009 | Libor | Tipy & triky | 8.525 zobrazení | 46 odpovědí
Chtěl bych fotit kormorány. Máte nějaké typy kde se vyskytují a kde se k nim dá relativně přiblížit? Vítám i morčáky nebo málo obvyklé kachny. Nejlépe střední čechy. Hoďte to sem do fóra nebo mě do osobky. Díky Libor
Jihlav 7 -8-9-10 privlac sumcu.
12.10.2009 | Losfedos | Dravci | 3.235 zobrazení | 3 odpovědi
Jihlava 7–8–9–10 privlac sumcu.vase ulovky?vyskyt?nejefektyvnejsi vlaceci nastraha?oblibene misto?
Domácí výroba woblerů
1.12.2007 | Salmo | Dravci | 128.713 zobrazení | 4 odpovědi
Domluvil jsem se z Jirkou.:) že založíme fórum o výrobě woblerů můžeme tu probírat z jakých materiálů naše balzová šidítka vyrábíme a tak…
kamm na pstruhy severni morava
5.11.2009 | hanz.333 | Domácí revíry | 1.957 zobrazení | 2 odpovědi
čautee nevite kamm na pstruhy v okoli ostravy a blizkeho okoli nebo lipany popřipadě siveny mate nake ulovky
Přívlač na Seči?
28.6.2005 | dzandys | Přívlač | 8.781 zobrazení | 31 odpovědí
Mám skromný dotaz. Chytil jste někdy,někdo,něco na přívlač na Seči (451021-Chrudimka 5)?Co?Kdy?kde?Jak?na co?díky za radu. p. s. Mrskám tu vodu už týden a začínám hledat kam jsem zašil židly,vidličky a teleskopy.(Za týden dva pro… záběry)
Háromfa-Maďarsko
25.10.2009 | _*Aston_* | Kaprařina | 3.148 zobrazení | 1 odpověď
Zdar,nevíte někdo něco o tomto revírů?Kdy tam jet Podzim-Jaro?Jaké máte zkušenosti?Jak je to tam s místama?přístup k vodě.. A hlavně kde se dá sehnat povolenka v Maďarsku.Diky ;-)
Které ryby si nejvíc ceníte?
2.1.2006 | Pytel | Ryby | 3.229 zobrazení | 22 odpovědí
Já si nejvíc cením Candáta , kterého jsem chytl na Žermanické přehradě se strašným štěstím. Candát byl uloven klasicky na mrtvou rybičku na položenou. Po krásnem a rychlém rozjezdu po cca 15 až 20 sekundách po došponovaní vlasce následoval zásek bez většího odporu během zdolávaní mi ryba zajela do vázky a já ho urval. V návalu zlosti jsem zabalil prut s tím že počkám ještě chvíli a budu chytat jen na druhej prut , ktery jsem měl nahozeny na kapra po nějaké době jsem se rozhodl tento prut stáhnout a taky zabalit a jet domu. Při stahovaní mi i tento prut uvázl ve vázce ale mi se ho po nějaké době podařilo vyprostit po chvilce jsem ale na prutu ucítil odpor dost silný odpor tak jsem si myslel že jsem musel něco podseknout nebo že táhnu nějakého utopeného . Při přiblíženi břehu jsem uviděl krásného candáta. Po vytažení candáta jsem zjistil že je za motám do mé udice a taky chycenej při rozmotávaní jsem poznal svou montáž hned mi bylo veseleji. Protože jsem vytáhl da se říct ztrácenou rybu. Po vyproštěni háčku a tím vysvobozeni Candáta se zajeti ve kterém by asi našel smrt jsem ho změřil měl nádherných 87,5 cm. A nakonec pustil protože si ten svůj život určitě zasloužil po všech útrapách co zažil :roll
Co krize????, ta finanční....
4.11.2009 | Mr.Hyde | chytej.cz | 2.497 zobrazení | 10 odpovědí
Pomalu se blíží konec roku a jako asi každej začínám trochen billaNCOVAT, těžko se mi to přiznává, ale i mě zasáhla finanční krize, jak jste na tom Vy ostatní, máte nějaké nápady na levnější řešení montáží, nástrah, zakrmování, rybařiny vůbec? U nás jsme se 4 spojili, každý dá něco a funguje to, zatím…