Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Naložené rybičky na přívlač, tutovku a pod necteno

15.10.2009 | Kulik | Dravci | 3.873 zobrazení | 22 odpovědí

Viděl jsem prodávat naložené rybičky ve sklenici, jako nástrahu na vláčení, na tutovku apod., ale jen cca do10 cm. Dotaz na Vás zní, zda někdo ví zda se dají senat naložené rybičky na přívlač a pod. i větší (15 – 20cm)a když tak kde nebo zda zná někdo způsob jak je naložit, aby vydrželi a nezměkli. Díky za odpovědi, to, že je mají v supermrketech a ještě s příchutí vim.

Mivardi Sirio vs. Grauvell Delphos necteno

27.10.2009 | novas32 | Navijáky | 3.324 zobrazení | 9 odpovědí

Pomozte mi prosim s vyběrem navijaku na privlac. Rozhoduji se mezi temito dvema: Mivardi Sirio 2000 Grauvell Delphos ZF 1500

Diky za nazory.

Ryby v Odře necteno

27.7.2009 | Vitil | chytej.cz | 9.302 zobrazení | 25 odpovědí | upravit

Ahoj,nevíte někdo jake ryby jsou v řece ODŘE,Moravice nebo tak? díky

dfgksdgjdflksbn, ddrbkvvvvdfgk­sdgjdflksbn, ddrbkvvvvvvvv­vvvvvvvvvvvvvvvvvvvgjsdf­gsdfbdfgksdgjdflksbn, ddrbkvvvvvvvv­vvvvvvvvvvvvvvvvvvvgjsdf­gsdfbvvvvvvvvvvvvvvvvvvv­vvvvgjsdfgsdfb

podekovaní necteno

26.10.2009 | pepanos | chytej.cz | 2.352 zobrazení | žádná odpověď

děkuji za pasovani meho kluka který se zučasnil výlovu na rybniku arnošt taky chci poděkovat za skvělou atmosveru všem zučasněným.lo­vu zdar

rotačky necteno

28.7.2009 | stupy | Přívlač | 14.004 zobrazení | 69 odpovědí

Ahoj,chci se zeptat jake rotačky vydrži nejvic.Mam odskoušene Robinzonky-ktere.no nic moc.A tak se chci zeptat ktere sou odolnějši

Rybářská stráž zrušená?!!?!! necteno

17.6.2007 | Tumi | Legislativa | 4.256 zobrazení | 29 odpovědí

Dneska jsem byl chytat ryby a přišli tam 4 lidi co měli dva pruty a na nich velký planda¨vky pruty si furt přehazovali že už ani nebylo poznat kdo vlastně má povolenku nebo nemá jestli ji vůbec někdo měl a v tom jeden chytl okouna mohl mít tak 35 cm říkal jsem si co s ním udělá a tak jsem s echvíli koukal vzal ho a hodil na zem koukal jsem na to jako blbej a oni v klidu dál chytali pak chytl štiku ta měla tak 40 pže jsem včera chytl štiku která měla 52 a měl jsem to ještě v oku a on ji taky hodil na zem k tomu okounovi co už tam ležel asi 30 minut pak ještě asi 15 minut chytali a nakonec to zabalili a šli dom jeden z nich vzal štiku i okouna do jedný ryku což svědčí o tom že nebyli nijak velcí a šel.když ryby vytáhli vůbec nic nezapisovali natož je zabíjet, a tak s eptám jestli vůbec chodí rybářská stráž a kontroluje já odobně jsem ji už dva roky nepotkal.....

Rybařina na nových mlýnech necteno

24.10.2009 | spike | Domácí revíry | 13.506 zobrazení | 9 odpovědí

Nevíte někdo jak je to s chytáním na nových mlýnech?? jsou tam nějaké speciální povolenky??

Chování píchlé štiky necteno

19.10.2009 | -tom- | Vaše názory | 7.318 zobrazení | 36 odpovědí

Čaute :-)

Štika je ryba stanovištní, myslíte si, že když je píchlá (po krátkém boji vyháklá), tak z toho místa mizí nadobro, či alespoň na delší dobu, nebo zůstává? A za jak dlouho je šance jí znovu vyprovokovat k záběru?

V jedný knížce jsem četl, že s tím štika nemá problém, jelikož bolest v této části těla (tlamě) příliš (vůbec) necítí, takže jí může odradit jen souboj, ale to že záleží na konkrétním jedinci, některá je ochotna zabrat za 5 minut znovu, jiná si dá třeba týden pauzu.

Máte s tím nějaké zkušenosti?

Dík :-)

Hodnocení článků necteno

23.10.2009 | Robur | chytej.cz | 2.116 zobrazení | 9 odpovědí

Chci se zeptat, podle čeho hodnotíte článek.

současné hodnocení je: vynikající velmi dobrý dobrý nic nepřinášející bezvýznamný

díval jsem se např. na svoje Vychytávky, patří k nečtenějším věcem, a přitom něco má hodnocení jen dobré /navíc si myslím, že bych ocenění „dobré“ dal na jiné díly, ale nechci zde vypadat jako narcis, foukající si bebinko na dušičce spisovatele/. Přimělo mne to k zamyšlení, proč. např. známku Nic nepřinášející může dostat článek cílený na naprostého začátečníka a zkušený rybář pak dle sebe musí článek ohodnotit jako nicnepřinášející blábol. Tak se ptám, zda by třeba byl nějaký návrh na způsob hodnocení, nebo jaká témata byste uvítali. Případně čeho si nejvíce ceníte na článku, např. fotek, obsahu, barvitosti slohu. Samozřejmě chápu, že ideální je vše nej nebo nějaký kompromis. Tak jak to vidíte vy? Berte to všeobecně, ne jako hodnocení článků nějakého Robura.

PLUNDROVACÍ KOMANDA necteno

22.10.2009 | Beebo | Vaše názory | 2.426 zobrazení | 16 odpovědí

Nejsem absolutní přívrženec hesla „chyť a pusť“, když mám na rybu chuť, tak si ji vezmu (většinou kapra), ale beru si ryby pouze tehdy, když ji opravdu chci sníst nebo když mě o ni požádá třeba můj tchán. Nechápu rybáře, kteří chodí na ryby a plní si normu danou rybářským řádem, jako že třeba „dokud nemám ve vezírku 2 kapry tak domů nejdu“ apod. Pak ty kapry rozdává po vsi, protože to doma nikdo nežere, „páč to má kosti a smrdí to bahnem“. Ale, „když už to stálo tolik peněz, tak se mi to musí přece vrátit“, sice to nechápu, ale budiž, i tací jsou mezi námi. Stalo se mi, že jsem denně potkával dědu, kterej si vozí 2 starý laminátový Lipna na štangli své Ukrajiny, přijede nahodí, chytí dva kapříky (37–40cm) a jede domů. Na moji otázku jestli mu to denně chutná mi odpověděl, že to nejí, ale že to doma rozseká sekyrkou pro slepice „to bys koukal mladej jaký maj pak dobrý vejce“ Nechápu to, ale budiž, povolenku si zaplatil a víc jak 2 kapry domů nevozí. Že jsou malí a že by ještě mohli dorůst a udělat radost někomu jinýmu? „To máš jedno, "oni“ sem nasadí jiný„. Co mě ale vadí nejvíc jsou bandy "profi kaprařů“ s boilies, echoloty a dalšími vymoženostmi moderní doby, kteří přijedou na víkend k rybníku, autem by nejraději zajeli až do vody a „jedou celou noc“. Vše co chytí šup do auta (čas chytání, počet prutů, ryb a jejich míry nikdo z nich neřeší) a pak po nich zůstane na místě jen samej nepořádek. Ryby, který nachytají pak prodávají do různých hospod atd. Že nechytám na boilies a někdo jinej jo, proti tomu samozřejmě nic nemám, tihle kluci chycené ryby stejně většinou pouští, jde jim o to povozit si pěknou rybu na prutu, vyfotit se s kaprem, daj mu pusu a vrátí ho vodě. Ale bandy plundrující naše revíry mě fakt vytáčí k nepříčetnosti. Jak se na to díváte vy? Děje se něco podobného i u vás?

Vnadění při chytání na mrtvou rybku necteno

23.10.2009 | -tom- | Vaše názory | 2.786 zobrazení | 3 odpovědi

Vnadíte? Údajně jsou při tomto způsobu lovu velmi dobré výsledky (nezkoušel jsem dosud). Jde o to, proházet místo, kde mám nahozenou mrtvou rybku (vznášející se ve vodním sloupci) něčím, co přiláká bílou rybu, třeba šrotem. Hemžení bílé ryby pak zase přiláká dravce.

Při tomto způsobu lovu je prý daleko úspěšnejší mrtvá rybka, než živá. Jistá parta lidí testovala vedle sebe nastraženou živou i mrtvou (cca. 1,5m rozestup) a za dopoledne bylo na mrtvou 9 záběrů. Na živou… nic.

Zkušenosti u někoho jsou? :-)

bolen a štika necteno

17.8.2009 | candatek | Dravci | 6.602 zobrazení | 44 odpovědí

prosim vas skoci mi bolen na maleho okounka mnel jsem okounka na stice a popichala se o neho

RH - Redhead necteno

21.12.2005 | RASTOK | Přívlač | 3.513 zobrazení | 28 odpovědí

RH – červená hlava a biele telo, aké máte skúsenosti s touto farbou woblerov ?

Co už jste tento rok zmasili? necteno

26.8.2008 | yerrx | Úspěchy | 15.994 zobrazení | 151 odpovědí

Co jste tento rok už vzali a jaké ryby berete nejčastejc?

Lov sumců - pletenná šňůra SpiderWire Stealth 0.40mm-59,4kg necteno

3.3.2006 | xycht | Sumcařina | 6.684 zobrazení | 24 odpovědí

Je tato šňůra vhodná pro lov sumců? Tj. pro bojku i vábničku? Myslíte, že bude stačit pro lov sumců v ČR?

Wobler "Big Mouth" / veľká huba/ . necteno

22.1.2006 | aspius | Přívlač | 5.937 zobrazení | 28 odpovědí

Keď mal prísť tento hydrodynamický wobler od Nils Mastera v roku 2003 na trh, sprevádzala ho dosť masívna kladná reklama, avšak okrem článku od V. Fikara zo 17.5.2002, ktorý tento wobler testoval a chválil, som sa s inou recenziou na tento wobler netretol. Aké teda máte Vy skúsenosti s týmto woblerom, akým spôsobom a na aké ryby ho pužívate. Taktiež ma zaujíma, či ho možno bežne dostať a v akej cenovej relácii, pretože ja som ho ešte v obchode nevidel.

co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano co necteno

25.11.2005 | foxRM | Vánoce | 4.901 zobrazení | 28 odpovědí

co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano

Máte zkušenosti s nástrahami od firmy EMTE necteno

28.3.2005 | Lovec | Přívlač | 3.721 zobrazení | 19 odpovědí

Chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s nástrahami od firmy EMTE (www. emte. info). Jak chodí a zda povrchová úprava po čase nerezne . Předem Dík

Největší ryba do čeřenu necteno

30.8.2009 | okoun27 | chytej.cz | 6.666 zobrazení | 31 odpovědí

Stalo se vám někdy že ste do čeřenu omylem chytli nějakou velkou rybu…jeden známý vytáhl do čeřenu úhoře cca 80cm…napište jakou největší rybu nebo něco zajímavého chytli do čeřenu..já jsem do čeřenu chytil raka…a můžete poslat fotky…Lovu zdar

Miniwoblerky necteno

21.2.2005 | Ebobo | Přívlač | 4.060 zobrazení | 23 odpovědí

Loni nebo předloni bylo v čísle KAJMANa téma:Jak na ně-Woblery. Byly tam zmíněné i miniwoblerky které mi byly zatím neznámé a velmi chválené. Pro zkoušku jsem si zakoupil plovoucí-hlubokopotápivý miniwoblerek velký cca 3 cm,myslím od fy. Jaxon,vyzkoušel a hned jsem měl problém:1. Miniwoblerek je moc lehký a nemohu s ním daleko nahazovat(resp. asi 3× otočím kličkou-konec).2. Můj tok na kterém chytám je široký asi 20m(Vranovská přehrada). Právě proto mě zajímá jestli je daný miniwoblerek příliš lehký,než ostatní nebo jsou všechny miniwoblerky takhle lehké a jsou určeny pouze pro malé toky?. nerad bych k těmto nástrahám uvalil tabu,protože si myslím,že mají všechny předpoklady ke kvalitní nástraze…