Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
vse o podoustvich a jejich lovu
17.5.2009 | kat | Bílá ryba | 2.245 zobrazení | 7 odpovědí
vse o lovu techto prekrasnych a bojovnych ryb a nestydte se pochlubit vasima fotografiema
kapr big
13.8.2009 | candatek | Bílá ryba | 2.822 zobrazení | 7 odpovědí
prosim nevite nekdo jak na kapry o vetsim vzrustu ja chytam na boilies a mam nanejvys 45cm a to chytam na velke vode
Catana BX Spinning - 3,0 m
25.3.2009 | inperson | Pruty | 3.218 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím, chtěl bych si koupit tento proutek a osadit jej shimano exage 2500. Chtěl bych jej využívat zejména na přívlač, ale občasně i na plavanou. Zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s catanou od shimana, případně co si o ní myslíte. Díky.
okoun na musku
11.2.2007 | svaca | Muškaření | 2.534 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravim poradte nekdo jak na ty pruhovance musim hlavne na MP ryb celkem dost ale okouni mi to neberou!poradte prosim snuru mouchu vedeni a tak…dikes
Prut a naviják
1.8.2009 | Tommy | Sumcařina | 3.265 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím všechny. Chci se zeptat na Váš názor na koupi prutu Colmic Bomb One 270 no limit a naviják Tica Cybernetic GC 100,všem moc děkuji :-)
Kdo Vás přivedl k rybařině?
28.12.2005 | jake | Ryby | 8.530 zobrazení | 74 odpovědí
Tak jsem včera večer cestou z hospody domů s trochou sentimentu vzpomněl, jak to vlastně u mě začalo? (A že to není až tak dávno ). A zajímalo by mě, co bylo klíčovým okamžikem pro Vás ostatní…? Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak se rybáři dají v tomto směru rozdělit do tří skupin.
- ta největší (aspoň dle mého soudu) jsou Ti, kteří mají v rybařině rodinnou tradici a vesměs chodí k vodě od útlého dětství, většinou s otcem, dědou, strýcem. Mám pocit, že ti to měli svým způsobem nejjednodušší – myslím tím získávání zkušeností a praktických dovedností.
- Potom následují Ti, kteří byli k rybařině zlákáni svým kamarádem (možná i kamarádkou ) – většinou asi až v pozdějším věku.
- A nakonec Ti, kteří se dali na tuto cestu na základě shlédnutí nějakého filmu, přečtení knihy anebo jen tak z čistého „plezýru“ – tito měli asi cestu nejtrnitější.
Zajímalo by mě, do které skupiny se řadíte Vy, případně jestli jste schopni definovat ještě jinou podmnožinu ? Mám-li začít já…? Patřím do té skupiny druhé – tedy b). Mám kamaráda, který je vášnivý rybář a jednou mě na ryby s sebou vzal. Přestože nic nechytil (byl tenkrát na sumce), ta atmosféra mě naprosto učarovala. Později jsem z něj večer v hospodě u piva začal tahat informace, co že by to jako obnášelo, kdybych…?:-). A tak jsem tehdy prohlásil před ním i dalšími kamarády, že teda jako do toho půjdu a vyplnil jsem přihlášku a poslal na svaz. Kolem vánoc mi přišla pozvánka na školení, které mělo probíhat čtyři soboty v lednu. Přiznám se, že když jsem pozvánku dostal, první myšlenka, která mě napadla byla, že jí ztopím, nikomu nic neřeknu, protože se mě tam vůbec, ale vůbec nechtělo jít. V podstatě už jsem byl na 99% rozhodnutý, že na to s. ru. V pátek večer v hospodě (den před prvním školením) to kámoš na mě vybalil. „Tak co ty tvoje ryby…? Ještě ti nedošla pozvánka na školení?“ A byljsem v pr. eli. Co teď? Když mu řeknu, že na to s. ru, tak se mě strašně vysměje se slovy – já jsem to tušil apod. „Tu radost ti neudělám“ řekl jsem si v duchu. Takže jsem musel s pravdou ven a říct mu, že zítra tedy jdu na první školení. Ještě ráno jsem se ošíval a hledal důvody, jak tam nejít. Naštěstí jsem žádný nenašel . Tehdy to bylo hodně na hraně a nebýt jeho všetečné otázky v hospodě a mých pár piv, ze kterých mi narostla „ramena“, tak jsem dnes nerybařil. Ufff… Strašná představa
Dalešice
11.3.2006 | Mal | Ryby | 2.616 zobrazení | 3 odpovědi
Nemáte někdo prosím Vás mapu dalešic??? Díky moc
Jeseter v našich vodách.
30.9.2008 | vlnac | Domácí revíry | 11.960 zobrazení | 60 odpovědí
Jaký máte názor na rybáře , kteří Jesetery po ulovení okamžitě usmrtí jen proto , aby měli trofej se kterou se můžou chlubit? Tato nádherná a vzácná ryba patří podle mě do vody a né na pekáč.
abu garcia
17.9.2009 | ESOXBOY | Navijáky | 10.854 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, potřebuji sehnat náhradní díly na naviják abu garcia ambassadeur 6501C3. Konkrétně se jedná o díl brzdících kamenů do odstředivé brzdy (piny), jsou to bílé plastové čtverečky. Pokud někdo víte kde by se daly tyto díly sehnat nebo jestli je přímo někdo vlastníte byl bych rád kdyby jste mi poradili.Popř. děkuji za zprostředkování. Potřeboval bych čtyři kusy, dva do navijáku a dva do šuplíku, ale budu rád i za dva.
Vypustil rybník, aby ukradl ryby
25.9.2009 | Pedis | Vaše názory | 1.799 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Jiříkov: Pytlák si odnesl 30kg vysazených ryb
víc tady: http://www.krimidoma.cz/detail.php?…
Boilie
11.6.2006 | Kouba | Kaprařina | 4.179 zobrazení | 23 odpovědí
Skušení boilisáci pomozte neskušeným boilisačkům:) Kždá rada dobrá
Žena a porybná
6.1.2008 | scootrovka | Legislativa | 31.203 zobrazení | 377 odpovědí
Jaký je Váš názor pánové na ženu porybnou
Proč se neregistrujete?
12.2.2009 | Robur | chytej.cz | 6.266 zobrazení | 57 odpovědí
Pánové a dámy jsme tady veselí a hraví. Navíc výborní rybáři. Věnuji vám ananonymním čtenářům tohlé fórum na sdílení pocitů a důvodů, proč se bojíte vystoupit z anonymity a něčím moudrým nám nepřispějete? Podívejete s na horní lištu. Je tam klub, a on line je 25% registrovaných lidí, zbytek jsou neznámí hosté a přitom určitě dobří rybáři.
Nejvhodnější naviják na težkou prívlač
12.7.2009 | M.S. | Navijáky | 12.090 zobrazení | 84 odpovědí
Mužete my poradi ktery navijak by byl nejvhodnejší na težkou prívlač.na woblery 10+ a woblery z velkymy lopatkami.
řetizkove lanka
18.9.2009 | candatek | Obchod | 2.703 zobrazení | 8 odpovědí
nevite prosim vas kde se jeste daji sehnat retizkove lanka takove stribrne okolo ostravy dekuji
Vzpomínky na ryb. dovolenou 2009
20.9.2009 | Piranha | Úspěchy | 3.094 zobrazení | 3 odpovědi
Tak kamarádi a přátelé, kdo máte již ukončenou dovolenou, bylo by příjemné se zde podělit o zážitky z rybářské dovolené.Kde jste byli u vody a jaky bylo okolí a tak.Samozřejmostí jsou fotky vašich úlovků a okolí.Třeba někdo dostane tip kam jet příští rok.
patentky
13.6.2006 | ART | Plavaná | 8.391 zobrazení | 14 odpovědí
Nechtěl by mi někdo vysvětlit, jak vypadají patentky a kde se u nás dají sehnat?
potrebujem poradit
16.9.2009 | mato privlac | Přívlač | 2.208 zobrazení | 5 odpovědí
Cavte potrebol by som poradit aku nastrahu prip. ake farby pouzit na malom asi 2ha jazere voda je vatsinou prikalena nachadza sa tu dost štuk a zubacov…tento revir je uz dost prechytany ryby lovia stale vatsinou na hladine..dik za odpovede.
Jídlo, hlasování
3.11.2008 | Robur | Recepty | 8.628 zobrazení | 50 odpovědí
hele, máme se ženou 15 let výročí, tak jsem objednal degustační večer, a protože nejsem sviňě, tak vám řeknu, co nám nabídli. Ale protože vás považuji za znalce, tak se ptám, co byste si dali vy. Cena je přibližně za každé menu stejná. Já teď musím fundovaně vybrat, zda 1, 2 či 3.Pokud něco z toho znáte, tak to moc nepište, docela se těším co to bude za překvápko. Už jenom jak ty názvy krásně zní.
Menu I
- Aperitivka
- Tartar z indonézského tuňáka
na lívanečku z brambor a wasabi, polníčkem a okurkami Cornichon
- Houbové ravioly
- Sicilská bouillabaisse
s aiolli a chlebovým chipsem
- Inermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- Pošírovaný halibut s pomerančovou kaší,
restovaným mladým špenátem a omáčkou champagne
- Horký čokoládový dortík s krémovou
omáčkou s vůní Armagnacu a mandlovým toulies
MENU II
- Aperitivka*
- Cuketové carpaccio potřené domácím pestem,
s nočkem kozího sýru a piniemi*
- Kalamáry na grilu s bylinkami,
bílým vínem zjemněné máslem*
- Intermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- *Grilovaný špalíček inonézského tuňáka
a mušle Svatého Jakuba na ragout z avokáda, chilli a manga s gazpacho salsou
- *Mille Foille z lesního ovoce, prokládaný oplatky
z medu a sezamu s citronovým mascarpone
MENU III
- Aperitivka
- Tuňákové carpaccio s Wasabi a růžovým zázvorem
- Domácí Tortelini plněné fáší z pravých hřibů a ricoty, parmezánovou omáčkou a smaženou divokou rukolou
- Thajská krémová polévka s křupavým wontonem
plněným marinovanou krevetou
- Tempura z indonézského tuňáka v sezamu a mořské řase, na rukolovém rizotu s tomatovou pěnou
- Citrusové carpaccio podávané s mátovým sorbetem, růžovým pepřem a chipsem z banánového těsta
Voblery LOVEC
20.3.2007 | miroTT | Ryby | 8.059 zobrazení | 36 odpovědí
Zdar. Co hovorite na tieto voblery (skusenosti, ohlasy)