Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
Jigy bez protihrotu
11.5.2009 | -zruseno | Ostatní nádobíčko | 2.537 zobrazení | 11 odpovědí
Nemůžu nikde sehnat jigy bez protihrotů. Mohli by jste mi prosím poslat nějaké odkazy na prodejny kde je mají. Díky!
Barvy woblerů
18.10.2007 | kmasek | Přívlač | 2.801 zobrazení | 8 odpovědí
Kluci pochvalte se na jeke barvy mate největší úspěchy???Foto není na škodu :)
Lanko na popa ???
20.6.2008 | Zakin | Přívlač | 7.015 zobrazení | 49 odpovědí
Chci se zeptat, jestli používáte lanko, když chytáte na popa? Díky
zahájení
30.5.2008 | speedy_gonzales | Přívlač | 11.627 zobrazení | 100 odpovědí
Tak se nám blíží magické datum (konečně) ;-). Chtěl bych se zeptat kde zahájíte? Já zkusím asi ráno na Rozkoši candáta a pak si projdu Labe.
Jak (ne)chytit kachnu
13.5.2009 | Kratylos | chytej.cz | 4.319 zobrazení | 7 odpovědí
je to asi tři nebo čtyři roky jsem seděl na rybníku Papež na Dobříši,v té době tam brali líni,sice nebyli velcí ale člověk si zachytal,tenkrát jsem začínal s rybařinou a tak mne doprovázela tchýně,která mne ostatně k rybaření přivedla,jako obvykle jsem nandal nástrahu,protože jsem chtěl přinést něco jiného než lína tak jsem dal na háček kuličku scopex oranžová barva zářila ve slunci když jsem nahazoval svým starým duralákem který se náhle ohnula šňůra odlétala do neznáma,sekl jsem.utahl brzdu a začal točit.Pot ze mne lil,prut našponovaný k prasknutí,a řev chyceného kačera ,když jsem ho dotáhl na břeh musel jsem ho vyřezat ze šňůry háček vyndat ze zobáku,a vyslechnout několik poznámek ,jestli má míru,abych si vzal jeho šupinu,nebo že mi splní tři přání.Dodnes když vydím kačera za letu tak nenahazuji a snažím se i odehnat od sebe plovoucí,neboť mne to tenkrát vyšlo na 1300kč.
feeder
1.2.2009 | Ome | Pruty | 6.305 zobrazení | 48 odpovědí
Ahoj , doporučili by jste mi někdo nějaký levný feederový prut?
Nové Chytej.cz
18.3.2009 | Rico | chytej.cz | 36.291 zobrazení | 438 odpovědí
Myslím si, že bychom mohli zde HaDovi vznášet naše pochvaly, připomínky, dotazy ohledně našeho nového internetového domova…
Feederové pruty Albastar
26.2.2009 | shurry | Feeder | 3.679 zobrazení | 2 odpovědi
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s prutem Vertigo Feeder 3,60 od Albastaru? Mám zkušenost s teleskopy Blue Gentleman a jsem s nima spokojeny. Ale nevim jak je na tom ten feeder. Už 2 roky používám feeder od Shakespearu v kategorii light a chtěl bych to obměnit. Děkuju za názory. Popřípadě poraďte nějaký feeder.
Zaměřeno na TRUMANy...
2.11.2008 | BlueShark | Ostatní ryby | 7.996 zobrazení | 46 odpovědí
Zdravím všechny rybáře a rybářky. Asi každý se setkal s rybou zvanou TRUMAN. Ano, Sumeček Americký má tendenci se přemnožovat na stojatých vodách. Drtí populaci ryb, plůdky, jikry a voda se neregeneruje :( Má někdo nápad co s tím? Zaslechl jsem, že soupeř je candát, že mu smrtelný mortel trumana nevadí (roztažené bodce do stran při smrti nebo obraně). Z ptáků kormorán nebo volavka. Jaem z Ústí nad Labem (jeden rybník cca 3ha je jimi přemnožen) a chtěl bych něco provést s lokalitama, které ovládli. Po náhozu se chytají za ploutve, břicho a pořád tahaj, na vše co do vody přiletí. I na vajgl jsem je vytáhl. Ke kaprům tak nástraha doputuje jen ojediněle. CO S TÍM? MÁ NĚKDO NÁPAD?
lov dravcu zejmena stik na zivou rybku.
22.11.2008 | Losfedos | Ryby | 3.555 zobrazení | 8 odpovědí
lov dravcu zejmena stik na zivou rybku.je to sice ucine ale dost nesetrne k rybam oproti privlaci.na rybku se chytaji velke stiky ale i hodne malich bouzel se casto stava ze jsou dost zazrane trojhacek maj hluboko ,dost jich timto zpusobem zemre a zbytecne.neni to skoda?
Orlík nonstop
7.5.2009 | ksandik13 | Legislativa | 2.720 zobrazení | 1 odpověď
Zdar, máte někdo nějáké zprávy o tom, jestli se bude smět chytat na vybraných revírech jako je třeba Orlík nonstop???
krmeni
7.5.2009 | recek | Vaše názory | 2.184 zobrazení | žádná odpověď
Dobry den zajimali by me vase skusenosti s pravidelnym krmenim.Krmil bych na potoku ktery je siroky okolo 10m nekde o trochu vyc vym ze kapri na toku sou par sem jich uz chytil.Krmil bych varenou psenicí a pridaval bich do ni i trochu kukurice.Jak dloho a pravidelne je treba krmit nez by se na ni ryby naucili?
Orlík - informace
8.7.2005 | vatikan | Domácí revíry | 5.004 zobrazení | 20 odpovědí
chci se zeptat na veškeré info o vodní nádrži orlík. nikdy jsem tam nebyl a chystáme se tam letos v srpnu. Jak je to tam s rybařinou? který kemp doporučujete ? Jaký způsob lovu na léto ? Stav vody ? Kemp bych chtěl spíš nějaký menší, kde není moc lídí. Kamaráda dědeček jezdil někam do okolí Písečné Smoleče, Jaké to tam je ? nemá někdo foto ?? Moc děkuji.
Dotaz pro znalé rybáře
12.3.2009 | r.y.b.a.r.k.a | Domácí revíry | 1.964 zobrazení | 1 odpověď
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké revíry v okolí Rychnova nad Kněžnou a Kostelce nad orlicí na mimopstruhových revírech jsou dobré a člověk si na nich krásně zachytá?
Květák
17.8.2008 | Robur | Ryby | 8.939 zobrazení | 44 odpovědí
Odpusťte nerybářské téma, ale vedeme doma filosofickou diskusi o Květáku na mozeček. Otázka zní? Je to pojmenované a/ protože výsledek na talíři vypadá jako mozek? b/ nebo se to upravuje stejně jako mozeček z hovězího či jiného zvířete?
Fotka úhoře aduháka
17.7.2008 | Robur | Dravci | 7.183 zobrazení | 33 odpovědí
Píšu článek o úhořích a obludném duhákovi, může prosím pposlat nějaké pěkné fotky, elektronicky na robert.valek//volny.cz. Fotky zveřejním, pokud chcete zmínit autorství, tak to napište. Díky
Co má vlastně v životě smysl...?
10.2.2009 | bucharovic | chytej.cz | 6.760 zobrazení | 52 odpovědí
Každý měsíc v roce má své kouzlo. Únor ho má ale tak nějak méně, než kterýkoliv jiný…
Stál jsem u okna a to, co jsem viděl, dokonale doplňovalo to, jak jsem se cítil. Olověné nebe bylo kladivem, co ve mně dokonale ubíjelo naději na to, že ten holý strom naproti přes ulici bude zase bohatý svým listím, na to, že ta mladá žena, co jde po té ulici mezi mnou a tím smutným stromem, se zase zbaví nutnosti zimního kabátu a celému světu na obdiv zase vystaví své krásné nohy, zkrášlené barvou bronzu a lemem minisukně.
Zase přijde den a já budu moci opustit ten blázinec velkoměsta a ač nevěřící, půjdu a vstoupím do chrámu. Zase projdu těžkou branou vůně lesa a odhrnu závoj zpěvavého ticha. Jako tisíce svíček na oltáři budou zase přede mnou plát odlesky vodní hladiny a já v ten planoucí oltář ponořím svou dlaň. Zase ucítím její dotek a zase uslyším ve své duši -,, Jsi vítán…!“
Třeba jako tehdy, kdy jsem se stal součástí podzimního obrazu a chůze po břehu Labe mě donutila si na chvíli sednout pod prastarým dubem. Nakrmil jsem jídlem své tělo a nikam nespěchajíc, nechal jsem pojíst i svou duši. Ta je bezedná a potravu pro ni určenou, jsem měl okolo sebe v nekonečném množství.
Po druhém břehu šla žena. Tlačila kolo a malé dítě, které bylo jejím pokladem si přidřeplo do trávy, aby sebralo ono ,, cosi“ a s výskotem běželo za ní, aby se svěřilo, jakou vzácnost lze najít v barvách podzimního listí. Mezi nimi a mnou byla řeka a těsně nad ní se mihl vzduchem létající smaragd. To ledňáček dokázal, že drahokamy žijí…
Klížily se mně oči, pod hlavou vojenský batoh a po boku rybářský prut. Najednou se chvěje zem a do toho zvuku, co jako by sem zdánlivě nepatřil, se ozve podivné frknutí.
Chlapec a dívka, oba na koních. Oba mladí, krásní a šťastní. Zbyl po nich pocit bezstarostného chvění a vůně koňského potu, smíšená s kořenitou vůní zeminy, kterou podkovy na koňských kopytech odhodily stranou.
Tehdy, toho dne jsem žádnou rybu nechytil, ale přesto jsem se vrátil domů šťastný. Moje duše pojedla dosyta života a já byl vděčný…
Byl jsem vděčný, jako třeba tehdy, kdy slunce slíbilo nádherný červnový den. Dravým rybám skončil čas lásky a začal čas boje.
Všiml jsem si ho už na Smíchovském nádraží. Stářím vyzáblé tělo měl oblečené do červenobíle kostkované košile a starých manšestrových kalhot barvy oliv. Na zádech měl ruksak a z něj mu vykukoval stařičký rybářský prut. Pár lidí se po něm ohlédlo, snad se i výsměšně pousmálo, ale to proto, že oni si nevšimli jeho očí.
Ty oči byly očima mladíka, byla v nich radost ze života, plamínky humoru a modř nebe.
Potkal jsem ho znovu ve chvíli, kdy jsem se marně snažil přemluvit nějakou tu štiku k útoku na mou třpytku. Nebýt té jeho červené kostkované košile, snad bych si ho ani v olšinách na břehu Berounky nevšiml. Když jsem ho viděl před tím na nádraží, tak jsem se ve své mladické nadutosti usmál při pohledu na jeho starý rybářský prut. Když jsem ho však spatřil, soustředěně nakloněného, jeho modré oči bez mrknutí sledovaly splávek z husího brku a jeho ruce neomylně zasekly přesně ve chvíli, kdy pantáta tloušť spolkl jeho nástrahu, tehdy jsem musel uznat, že mistra nedělá ,, vercajk“, ale zkušenosti a léty získaný grif.
Když jsem se s ním dal po chvíli do řeči, on vyslechl mé nářky nad štikami, co dnes neberou, aby mě poslal namířeným ukazovákem k nedalekému, zatopenému křoví, tehdy jsem pochopil význam slov -,, moudrost stáří a mladická nadutost“. Poradil mně tehdy, jak si mám stoupnout na místo směrem po proudu od křoví, jak nechat třpytku rotovat s proudem a tak mně pomohl ke krásné štice, která se pod tím křovím ukrývala.
Potkal jsem ho u vody ještě několikrát, ale potom přišlo léto, kdy ten moudrý pán zmizel. Snad zemřel, snad jen mu už zdraví nedovolilo dál chodit do chrámu Boha přírody a břehy jeho i mé milované Berounky přišly v jeho osobě o jednu ze svých součástí.
Byl jsem z toho smutný.
Smutný, jako tehdy, kdy jsem viděl umírat ryby po tisících. Tehdy, v jednom mlžném, zářijovém ránu, kdy skalice modrá, nasypaná nezodpovědným člověkem do vod jednoho jezera vedle Labe, dokončila svou proměnu v jed a po té, co z vody vyhnala tolik potřebný kyslík, zabila skoro všechny ryby.
Viděl jsem tehdy téci slzy hodně mužům. Ty slzy byly znamením hněvu a bezmoci nad lidskou blbostí a omezeností. Takové věci jsou smutné, ale dají se pochopit a jejich příčina je jasně identifikovatelná. Jsou však věci, které jsou také smutné a my se marně ptáme na důvody jejich vzniku.
Stojím u okna a je únor. Myslím na jednoho muže, kterého znám a je mně bližší, než kterýkoliv chlap na světě. Je jen o čtyři roky starší než já a zítra mu budou operovat páteř. Miluje přírodu a je to PAN rybář. Pokud by se nedej Bože něco nepovedlo, už nikdy by ke svým milovaným řekám po vlastních nohách nedošel a dost možná by je už nikdy ani neviděl. To pomyšlení nutí k pokoře a k tomu, rozmyslet si dobře, co vlastně má v životě opravdu smysl.
Stejně jako maso ze srnce prý pomohlo bratrům Oty Pavla přežít koncentrák, stejně tak já doufám, že čistá esence mých myšlenek a vzpomínek na naše milované řeky pomůže překlenout tuhle těžkou životní zkoušku tomu, komu koluje v žilách stejná krev, jako je ta moje.
Drž se brácho, Tvá řeka na Tebe čeká!!!
oprava ocek na prutu
28.1.2009 | novas32 | Tipy & triky | 5.327 zobrazení | 6 odpovědí
ahoj, poradi mi prosim nekdo, cim opravit vystipany lak u uchyceni ocek? nejakou epoxidovou pryskyrici?
Muškaři Frýdek nebo Ostrava. Napiste.
20.4.2009 | Kímot | Muškaření | 3.041 zobrazení | 4 odpovědi
Dobry den, uz je to nejakou dobu, co jsem psal at se mi ozve nejaky muskar z Ostravy nebo okoli a ozval se jen jeden klucina z Bruntalu. Tak se chci jen zeptat tady panu muskaru, proc nikdo nenapise? Potreboval bych poradit a hlavne zajit s nekym k vode a probrat to vsechno tam, takove psani pres net je na prd. Kazdy kdo zacina neni zadny odbornik a potrebuje obcas pomoc. Dekuju i tomu, kdo si to treba jen precte. Moje sezona zacala dvema nezdary a stve me to, protoze nevim, kde je chyba. Takze diky. Byl bych rad, kdyby se me nekdo ujal. Tom
výroba marmyška
18.11.2005 | pablo | Marmyška | 15.427 zobrazení | 39 odpovědí
páni, otázka do pléna, Skúšali ste už sami vyrábať nejaké marmyšky? Uvítal by som najaké nápady s formamy (sadrové mi veľmi nevyhovujú). Hlavne ma zaujmajú typy so stredovou dierkou. Skúšali ste aj povrchovú úpravu pokovovaním (meď, zlatá)? Dopredu vám ďakujem za príspevky