Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle posledních příspěvků v dané diskuzi
má bolen dravý žaludek?
28.3.2009 | rgb23 | Bílá ryba | 6.810 zobrazení | 7 odpovědí
Má bolen dravý žaludek?…jednoduchá otázka v testu rybářského svazu na přezkoušení uchazeče pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku a přijetí za člena ČRS. Volby: A) ne, B) jen v dospělosti, C) ano. Správná odpověď je A) NE, což mě dost zaskočilo. Nemáte tušení jak/čím bolen tráví potravu? zdá se mi to volaké zmetené.
Blanice Vodňanská 3 Jak to jde na začátku jara s kaprama
2.4.2009 | Vojda13 | Kaprařina | 2.575 zobrazení | 11 odpovědí
Rybařina ve vodňanech ohledně lov kaprů… na co vám jdou a kolik jste jich chytili popříklad fota úlovků pište…
Soukromé revíry
7.9.2008 | bajabeza | Kaprařina | 8.887 zobrazení | 35 odpovědí
Ožehavá a citlivá otázka: Je hodně soukromých revírů, na nich se loví velké ryby, kapři, amuři, sumci a další. Odkud se ale berou?? Majitelé je vypěstují a nebo kupují? Kde? Od koho? Drtivá většina těchto ryb je ze vylovena ze svazových revírů, prodaná na černo od rádoby rybářů. Pletu se?
KLEŠTĚ NA SUMCE ! ! !
22.5.2006 | Bobson | Sumcařina | 13.646 zobrazení | 87 odpovědí
Sumci -Kleště na sumce! Znáte to? Máte někdo zkušenosti o tomto vynálezu? Na přelomu května jsem byl s partičkou Reného Plzáka opět na výpravě, kde jsem potkal člověka Jaroslava Matouška, jež je vlastníkem patentu KLEŠTÍ NA SUMCE. V dnešní době si už lov bez tohoto náčiní nedokážu představit. Sám Jaroslav chytil sumce 223 cm, 78 kg bez jakékoliv asistence lidí. Při jeho zdoláváni na lodi použil zmíněné kleště, sumce zapnul o loď a v klídku dojel na břeh. Nemusel tahat takovou rybu do lodi. Z toho vyplývá, že pokud chcete sumce uchovat a zavážete jej na provaz, není to to pravé ořechové. Nasunutí kleští do tlamy sumce trvá 3 – 4 sekundy a ryba je tak minimálně vystavena bolesti a poškození. Mrkněte na to sami a udělejte si obrázek o tomto vynálezu sami. Napište mi na tento vynález Váš názor.Pokusím se tam dát svoje fotky.Inf. www.fischterrier.cz
Ohře
24.9.2008 | farnas | Domácí revíry | 15.241 zobrazení | 144 odpovědí
rad bych zalozil forum o ohři.Sahá až do Německa, pramení ve městě Weißenstadt.Až k soutoku labe s ohří.Vaše zkušenostni s tímto revírem.pište posílejte fotky okolí ulovených ryb.
vlasec na sumce
7.2.2007 | pike-007 | Sumcařina | 12.700 zobrazení | 26 odpovědí
jsem ůplný začátečník, a rád bych aby mi někdo skušenější poradil jáký vlasec na sumce, prý stačí 0,50mm ale já si myslím že to je málo (je to spíš na ty menší sumce na ebro se nechystám), děkuji za všechny rady.
Rybařina v západních čechách
12.3.2009 | kamylrybak | Ryby | 20.331 zobrazení | 48 odpovědí
Týkající se spíš kaprařů…
Chobotnička a prívlač
26.3.2009 | koloseum | Přívlač | 3.417 zobrazení | 10 odpovědí
Ahojte! Napadlo mi, či má niekto z vás rybárov serveru chytej.cz nejaké skúsenosti s lovom na prívlač za použitia umelej chobotničky. Ja osobne som skúšal tieto umelé nástrahy na rieke Morave. Zabral pekný menší sumec okolo metra ale vďaka jigovému háčiku na chobotničke mi o nejakú chvíľu spadol a bolo po radosti. Naviazal som si teda nový systém s olovkom v hlavičke a trojhákom pod ním naviazanom na pevnej šnúre. Ak máte typy, poprípade obrázky systémov, tak poprosím šup sem s nimi :) Ďík
Prut na lehkou vláčku od Shimana.
27.3.2009 | kajik123 | Pruty | 2.765 zobrazení | 1 odpověď
výrobek: Catana Super Sensitive BX 240 ML Firma: Shimano, Cena: 1570, -kč. Kč, Známka: 1 Popis: Vláčak – lehká přívlač.Gramáš 3 – 15g.Váha prutu 138g. (ITEM CODE:SCATBX24MLS) Délka – 240 cm. Materiál – GB – SP. Počet oček 9 ks.SIH. Hodnocení: Je to skvělí proutek na lehkou vláčku, špička řešenná jako u feederu proto označení super sensitive opravdu je cítit sebemenší kontakt dravce s nástrahou.Vyvážený a s hmotností 138gramů prostě skvělé lehoučké žihadýlko.Cena je pěkná k výkonu prutu můžu jen doporučit!Mám ho jednu sezónu a prostě skvělé.Jsem rád že jsem právě zvolil tento proutek.Skvělý na tlouště, pstruhy a okouny,smáškování,twistrování,používám max. rotačky vel.č. 2.A zdolal jsem loni i Štiku 77cm,3,30kg.Skvělá akce prutu.
prut mikado silver eagle 3.6m...3lb
26.3.2009 | lukass456 | Pruty | 3.755 zobrazení | 4 odpovědi
zdravim…mate skusenosti s takýmito prutmi …chcem kupiť je tam dobrá cena 46€ neviem či za tu cenu bude aj daka kvalita ..s mikadom nemám žiadne skusenosti ..diky
Řecko - Korfu/Paxos
24.3.2009 | Kulik | Rybaření v zahraničí | 4.520 zobrazení | 1 odpověď
Vážení, mám zájem o jakékoliv informace o rybaření v uvedené lokalitě. Způsob lovu, jaké návazce, nástrahy a pod. Díky všem a Petrův zdar.
VMF Alpha carp 07 3,60m
19.3.2009 | ziki | Kaprařina | 4.139 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, znáte někdo tyhle prouty? Jak se chovají při nahazování a při zdolávání ryby? Uvažuji o jejich koupi. Dejte mi prosím vědět.
Kam na ryby? Kladno a okolí
9.3.2009 | Pčr | Domácí revíry | 8.237 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj, chtěl bych vyrazit na ryby, ale nevím kam v okolí Kladna. Poradil by někdo nějaké pěkné místo na Berounce či něco u Kladna?
liga přívlače
27.12.2008 | wenaX | Přívlač | 2.996 zobrazení | 14 odpovědí
jestli jsou i jednotlivci a jestli nějakej tým by napotřeboval člena?
Velká podzimní výměna mušek
13.10.2008 | Firetiger | Muškaření | 24.221 zobrazení | 230 odpovědí
Kolegové muškaři, velice mě zaujal nápad kolegy Modráka, který si sestavuje sbírečku cizích much pro inspiraci.
Inspirace se u svěráčku hodí vždy a každému, takže navrhuji Velkou podzimní výměnu mušek.
Pro ni hledám 5–10 vazačů, kteří by navázali 5–10 exemplářů od jednoho vzoru. Tyto mušky by mi spolu se zpáteční obálkou poslali na adresu, já bych je nasadoval a všichni by dostali kompletní set.
Zadání by bylo „Muška chytací“ a termín odeslání 7. listopadu.
Prosím, písněte do fóra kdo by měl zájem a jaký vzor by dal do výměny, ať vidím jaký je zájem.
Orlík Otavská část Svatá Anna
15.3.2009 | Jirho | Ryby | 16.922 zobrazení | 10 odpovědí
Ubytování již mám – ALE – prosím mohl by mi někdo zaslat fotky Orlík – Svatá Anna, a případně popsat jak to tam je s místy k chytání – jedem tam na dovolenou a někde jsem se dočetl, že je to tam samá strmá skála ?? Zajel bych se tam podívat ale bydlím dost daleko Dík
Revitalizace Kyjského rybníka.
11.3.2009 | standas | Domácí revíry | 2.653 zobrazení | 8 odpovědí
Dnes 11.3.2009 má prý začít 2.kolo,víte otom někdo víc?
Jakou OKUMU VS 20 mám zvolit????
15.3.2009 | wopen | Přívlač | 2.043 zobrazení | 1 odpověď
Mám dotaz na OKUMA VS 20 www.rybashop.cz a www.sportcarp.cz To je jako nový a starý model nebo co?????? Díky
Proutek
15.3.2009 | Rybman | Ryby | 12.604 zobrazení | 8 odpovědí
omlouvám se že zakládám další téma ale o tomhle proutku jsem tady nic nenašel…chci nějaký krátký proutek 180 –210 cm na občasné chytání z loďky a na menší procházky kolem vody…mám chvějivku a jeden tvrdší proutek tak chci jenom nějákej krátkej levnej klacík na hraní… www.potreby-rybarske.cz tohle je nejlevnější klacík co jsem našel…máte s ním někdo zkušenosti?
FISHING TACKLE - zbytečný nákup
12.3.2009 | fikus | Muškaření | 3.469 zobrazení | 7 odpovědí
Zajímalo by mne, jakou výbavu (pruty, lajny, střelné hlavy, brodící
hole, svěráky, skalpy apod.) jste si koupili s vědomím, že ji nutně
potřebujete (nákup veden třeba jen plkami kolegů na webu) a později jste
zjistili, že vám leží buď ve skříni nebo její využití je
minimální.
U mne to je třeba rotační svěrák který jsem prostě MUSEL mít
a později zjistil, že pákový Tvrdek mi odvedl stejnou službu:-)