Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Stavba Hausbótu
9.5.2005 | CeP | Ryby | 61.213 zobrazení | 55 odpovědí
Zdar lidi. asi jsem se uplne zblaznil, ale zacinam vazne koketovat s myslenkou na stavbu hausbotu. Proto by mne zajimaly vase nazory, napady, pripominky, myslenky… Zkratka co a jak co se tyka legislativy i samotne stavby. Pokud nekdo vite o nejakem linku kde se da sehnat zakladni navod, tak sem s nim. Stouram sice na netu, ale zatim toho moc neni. Tesim se, jak doufam, na zivou diskuzi…
Výroba prutu
26.1.2007 | ART | Tipy & triky | 61.178 zobrazení | 88 odpovědí
Viděl jsem někde, jak se dá vyrobit bambusový prut, ale nevím kde. Neviděli jste to taky nebo máte s tim nějaký zkušenosti.
centrepin
13.10.2011 | milans13 | Navijáky | 59.843 zobrazení | 120 odpovědí
V anketě týkající se centrepinu má nejvíce hlasů odpověď kdy se hlasující přiznává,že neví co to centrepin je.Tedy stručně.Je to velmi drahý naviják s gyroskopem,tedy „setrvačníkem“ ?
Ubytování Orlík
5.10.2007 | vosakh | Domácí revíry | 59.592 zobrazení | 61 odpovědí
Ahoj.Mohl by mi někdo z vás doporučit nějaké ubytování na orlíku.Mělo by to být hned u vody.a tak pro 6–8 osob.děkuji
gumové čluny pro rybaře
19.11.2005 | Kecalka | Ryby | 59.198 zobrazení | 304 odpovědí
jake mate zkušenosti s"gumove rybařské čluny" . kvalita. značka, velikost,atd
Jak na dip
20.2.2011 | zrybenec | Kaprařina | 57.615 zobrazení | 9 odpovědí
Mohu se zeptat jestli někdo neví o stránce krom mrk ( nejde se mi tam dostat ) kde je zveřejněn dip který je ůčiný a nevíjde moc draho.nebo váš dyp který si varábíte a byl bych moc vděčný kdyby jste mi sem vložili nebo osobní poštou poslali ten článek nebo co to je ale ne odkaz. Předem děkuji za odpovědi
Jak účinně zlikvidovat myši, než mi zlikvidují cajk?
2.12.2012 | HaD | Tipy & triky | 57.604 zobrazení | 104 odpovědí
Potýkám se s takovým nepříjemným problémem. Rybářský cajk a spoustu harampádí mám v garáži a ať chci nebo nechci, na zimu se mi tam cpou myši. Už to odnesly korkové rukojeti na sumcových prutech, nějaké tašky, gumový člun. Máte nějaký figl, jak ty bestie účinně vyhubit? Potýkal jste se někdo s podobným problémem? Vloni jsem zkoušel nějaké jedovaté granule a výsledkem byl prokousaný člun ZICO za 20 tis. :-(
bolest ryb
21.7.2004 | Prizrak | Ryby | 57.403 zobrazení | 128 odpovědí
Přečetl jsem si asi už dva články o tom, že ryby bolest moc necítí. To se mi ale nezdá, protože když vyprošťuju háček z rybí tlamy a je pevně zaseklej, tak použiji trochu síly a ryba sebou cuká a někdy vydává divný zvuky. Sadista nejsem, ale když vono to vobčas nende tak lehce vytáhnout. Co si myslíte tomto tématu?
Těrlická přehrada - aktuálně !!!!!
5.9.2011 | HarryMurago | Domácí revíry | 57.189 zobrazení | 72 odpovědí
Jak vám to jde na této vodě, co aktuálního se vám povedlo , postřehy a nebo podněty co a jak dále, nějaké fotky a další info od vody ........
ZOH VANCOUVER 2010
15.2.2010 | obor | Závody | 57.057 zobrazení | 466 odpovědí
Zimná olympiáda? Predsa voda v inom skupenstve! Možno raz bude jednou z disciplín aj lov rýb na dierkach!:-)
tetování s rybářskou tematikou
3.6.2010 | Pítý | chytej.cz | 56.990 zobrazení | 60 odpovědí
ahoj, chci se zeptat jestli někdo nevíte nějaký odkaz na motivy na tetování – nějaké rybky. Jednou sem viděl v rybářství obrázky a bylo to moc super ty kerky.
Šluknovský výběžek
30.3.2012 | monaster | Domácí revíry | 56.140 zobrazení | 49 odpovědí
rybaření ve Šluknovském výběžku.......vážení pánové, páni kluci milé dámy, děvčata …vzhledem k faktu , že jsem se přistěhoval do této bohem a svatým Petrem zapomenuté části naší země kde netečou řeky (nepočítám li pstruhové) a kde je člověk odkázaný na menší či větší louže skoro pořád zamrzlé rád bych v tomu foru probíral revíry, úlovky, zážitky .apod
bič pro začátek?
30.7.2011 | pextr | Plavaná | 56.028 zobrazení | 4 odpovědi
Stačí pro začátek tento bič http://www.milobrno.cz/…-imperator-5 ???
Čelovky - jaké používáte?
15.2.2013 | WeddingBell | Ostatní nádobíčko | 55.909 zobrazení | 115 odpovědí
Tak jsem se
dnes nějak rozvzpomínal na noční rybolov na Orlíku a jak se tam zas
v létě těším. A to mi přiomělo jednu důležitou věc – že jsem
nedávno rozflákal svoji starou čelovku a že bych se mohl pozvolbna podívat
po jiné. Tak bych se chtěl zeptat – s jakými vy tady máte nejlepší
zkušenosti, jaké používát, ať mě třeba inspirujete…
Výroba boilies
17.1.2012 | pítrson | Tipy & triky | 55.251 zobrazení | 110 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych poradit s domácí výrobou boilies – jak začít a tak. Dík za rady, nějak začít musím.
Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!!
29.12.2009 | bucharovic | Legislativa | 55.145 zobrazení | 109 odpovědí
Včera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.
Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.
A jsem zase u „tradic".
Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.
„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"
„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"
„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"
„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"
„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"
„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"
„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"
„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"
Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.
Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…
Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…
Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.
Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!
Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…
Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz
Foťák
6.12.2004 | Chose | Ostatní nádobíčko | 54.978 zobrazení | 105 odpovědí
Chci si koupit digi foťák k focení úlovků atp. jakou značku a typ používáte Vy? který se vám osvědčil?
Jezero Most
11.10.2011 | FInnnp | Domácí revíry | 54.947 zobrazení | 91 odpovědí
Nemáte někdo náhodou informace o tomto novém jezeru.Jestli se tam dávají nějaké ryby nebo jestli se tam vůbec bude lovit.Slyšel jsem,že se tam bude nasazovat jen Marena kvůli čistotě vody.K diskuzi bych připojil i jezero Chabařovice.
PF 2014
20.12.2010 | breca | chytej.cz | 54.733 zobrazení | 126 odpovědí
EDIT: dovolil jsem si aktualizovat rok
Ať se všechno vydaří, na co sáhnete, ať se vše splní, na co pomyslíte, ať nemoci vás obchází mílovými krokem a ať se tu potkáme, až rok se sejde s rokem…
Carp marathon Praha VI. ročník
6.12.2012 | RobS | Závody | 54.634 zobrazení | 729 odpovědí
Je tady už VI. ročník mezinárodního závodu v lovu kaprů na řece Vltavě v Praze.
Atmosfére tohoto závodu je naprosto jedinečná a nikde jinde ji nezažijete.
V loňkém roce se týmům podařilo ulovit víc jak 1000kg bodovaných ryb!
Jako hlavní cena je pro vás letos připraveno startovné v hodnotě 1200 EUR na IBCC – International Balaton Carp Cup 2017.
Přihlásit se můžete na Carp Maraton Praha.
Více se dozvíte v propozicích tohoto závodu na www.cm-praha.cz