Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Kovmasters
6.5.2005 | dopravka | Dravci | 35.832 zobrazení | 9 odpovědí
Jaké zkušenosti máte se slovenskými woblery Kovmasters.
Jak zarybnit rybnik
6.8.2011 | janead | Vaše názory | 35.731 zobrazení | 77 odpovědí
Dobry den, vlastnim rybnik bez ryb a chtel bych ho zarybnit. Zatím bych tak chtel dat na zkoušku cca 200 pludku kapra a nejaky amury a liny. Jak by měly ty ryby byt velky aby jich přežilo co nejvic? A neni to moc velka blbost zarybnovat takhle pozde? Dekuji vam za rady!
Klacky
6.2.2008 | Sander | Pruty | 35.628 zobrazení | 15 odpovědí
Chlapi máte někdo tyhle teleskopy? Kdyby se u nich vzadu uřízla rukojeť, hodily by se mi na hady a podobné potvory. Asi ve 3,60m a 2,75lbs. Za případnou recenzi děkuji.
stavba lodi
2.10.2006 | | Ostatní nádobíčko | 35.542 zobrazení | 47 odpovědí | upravit
Češi jsou národem koumáků a rybaříci určitě nejsou výjimkou. Jeden vyrábí rotačky co vyhrávaj závody, druhej svůj vlastní tripod se swingrama, třetí vyřezal za život víc vobíků než Rapala a čtvrtej aby je vyřezávat nemusel si na to zkonstruoval mašinku. Máte ale někdo zkušenosti se stavbou rybářský loďky?? Chtěl bych se o něco takovýho pokusit a to ani ne tak z důvodu, že bych jí nutně potřeboval (mám nafukovadlo) nebo že bych na ní nakonec po letech nenašetřil. Chtěl bych si udělat svojí vlastní dřevěnou pramičku přičemž největším lákadlem je ověřit si, že na to mám. Dřevěnka je dneska přežitek…vím. Kupovaný laminátky vydržej dýl, jsou lehčí, hezčí, víc se kradou atd atd… Můj cíl je hrát si s tím jako malej kluk s Merkurem a potom zažívat ten blaženej pocit když to poplave… No a k otázkám.. Jaký dřevo byste doporučili? Moje okolí radí dub a jasan. Jasan jasan ale dub se mi moc nezdá..přeci jenom takhle těžký dřevo…aby se mi to potom nepotopilo. Dál jakej klih je ten nej? Pod pojmem nej myslím nejlepší kvalitu v porovnání s cenou. Nechci dát za lepidlo víc než za new commercial boat. Kdyby měl doma někdo nějaký nepotřebný plánek nebo znal užitečné stránky, či jakékoliv osobní připomínky a moudra, budu jen rád když se o vědomosti podělí… díky:-)
Celoroční hájení Pstruha potočního
3.12.2011 | minnow | Lososovité ryby | 35.321 zobrazení | 131 odpovědí
Určitě jste všichni zaregistrovali že oproti minulému desetiletí se počet Pstruhů po. značně sníšil. Byli by jste pro zavedení celoročního hajení Pstruha po., nebo jak by jste tuto situaci s pstruhem řešili?
Jste pro razantní zpřísnění rybářského řádu?
30.1.2011 | lukyno123456 | Domácí revíry | 34.991 zobrazení | 216 odpovědí
rybářský řád dnes vyhovuje těm kteří svazové revíry vyrybnují.bohužel většina veme co chytí.jsem pro změny v řádu,háčky bez protihrotů,kapr ven z vody jen od 50 do 70 cm atd atd
Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír."
7.8.2012 | fila | Dravci | 34.961 zobrazení | 234 odpovědí
Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Konkrétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Řehačka,ZáplavyDyje,Vranov),jako samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udírna..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..
Francouzská nymfa
29.12.2009 | PJ | Muškaření | 34.866 zobrazení | 126 odpovědí
Takhe otázka by se mohla jmenovat „Všechno co jste chtěli vědět o FN a báli jste se zeptat“. Rád bych, kdyby se tu sešlo maximum věcných informací. Nechci uměle rozdělovat diskusi, ale jisté tématické okruhy by měly být:
- prut (Hends, Loop, Hanák, Greys…?)
- návazce (délka, konkrétní výrobky..?)
- celá montáž (šňůra, návazec, indikátor, „terminální část“ s návazci..?)
- mouchy
- technika lovu, zkušenosti atd.
Dík za odpovědi.
Neviem si poradit s výberom prutu na UL privlac
11.10.2011 | pinterko | Pruty | 34.835 zobrazení | 102 odpovědí
Zdravim,začinam z UL privlacov neviem si vybrat prút,budem chytat na
menšej riečke na na malé woblerky a rotačky a práve preto nechcem chvejivku
zaujali ma tieto prúty: Pezon a Mitchel Redoutable bass 1–7g
Daiwa Exceler 2–10g
Jaxon Eternum speedy 1–9g
Cormoran Black Bull HC ul 1–9g
Místo plné ironie
26.10.2011 | | Vaše názory | 34.777 zobrazení | 194 odpovědí
Zdravim lidi,sem moc rád,že jste nakoukli pod název diskuze.Chtěl sem vytvořit místo,kde si každej otevřeně může říct co chce.Pochválit,poplácat po ramenu a vyjádřit zájem o toho druhého.Všichni sou na sebe špatní,tak tady je právě to místo,kde se můžete mít rádi.Doufám,že sem dobře vyplnil mezeru :)
Úsvit českých vod přichází z východu
27.6.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 34.774 zobrazení | 40 odpovědí
Vážení přátelé, kolegové a vyznavači Petrova cechu všeobecně. Dnes jsem se neskutečným způsobem rozčílil u vody jako již hodně dlouho ne. Vcelku by mě zajímalo zda to někdo dočte až do konce a jestli máte někdo podobné zkušenosti.. Zde na fóru často zaznívají podobné dotazy jako „kde se dá ulovit ta nebo ona ryba“, „jaké je zarybnění tam či onam“, „na co úspěšně lovit“ apod… Osobně si myslím, že z pohledu sportovního rybáře není ryb nikdy a nikde dost a kdyby se Vám podařilo za den ulovit a zdolat 50 ryb, nepřestane Vás to bavit. Takový je náš úděl. Ovšem pokud se zamyslíte nad tím, že kdyby byla úspěšnost na našich revírech taková, že by si každý třetí rybář odnesl za den povolené množství ryb, budeme za chvíli lovit tak akorát možná doma v akváriu nebo se na ryby chodit koukat do zahradního jezírka. S postupem času kdy se vylepšuje rybářské vybavení, technika, návnady a nástrahy se mi stejně zdá, že ryb v Českých revírech oproti letem minulým ubývá. Bohužel pro nás poctivé rybáře toto mají na svědomí, mimo jiné, pytláci. Ať se Vám může toto zdát sebe víc nadnesené je to holým faktem. Každý z nás určitě zná rekreační lovce v kempech v okolí přehrad a řek, kteří si koupili prut dva dny před dovolenou jen za účelem „fláknout“ rybu na gril. Chataře v pobřežních oblastech řek či opravdu odrzlé zmetky chodící si upytlačit kousek masa. Nechci aby to vyznělo, že jsem nějak zaujatý proti některému národu nebo etniku! Švagra mám černocha a já jsem napůl Arab, ale kolegové Pražáci zajisté budou znát areál bývalé Loděnice za Libeňským mostem a jejich slepá ramena. Pokud při příchodu a odchodu koukáte okolo vody a vnímáte okolí – zejména rybáře, zaslechnete velice často rusky hovořící lovce. To by samo o sobě nebylo tak divné ovšem při bližším pohledu na jejich výbavu už mnohdy znepokojí.. Igelitky s jedním až čtyřmi pruty, dřevěné vidličky, bez podběráku a dalších nezbytných doplňků. To samo od sebe již není zcela běžným jevem pro „pravého“ rybáře, který si své lovecké nářadí nikdy nepovaluje na zemi v ušmudlané tašce a minimálně má s sebou povinnou výbavu. Na vlastní oči jsem byl svědkem jak se rybářská stráž raději vyhnula skupince 8 rozjařených ruskojazyčných „rybářů“ s basou piva a několika lahvemi samohonky, která ulovené cejny házela živé do kufru Favorita aniž by se uráčili je aspoň usmrtit. Dnes však i u mě pomyslný pohár vína přetekl. Se švagrem (nick: Nguruwe) jsme utekli ráno od manželek a šli se uklidnit k Vltavě právě do bývalých Loděnic. Dorazili jsme asi v 5 ráno, vyložili pruty z brašen a uvelebili se do křesílek. Okolo 6hodiny dorazila kousek od nás skupinka 4 lidí z toho jeden Čech, jeden slovensky a dva rusko jazyčně hovořící muži. Odněkud si dotáhli odpadkový koš ze kterého zhotovili sedačku pro jednoho z nich, který už po ránu byl absolutně namol. Z batohů si vytáhli ansábl několika prutů (tipuji tak 9–11 celkem) a počali s lovem. Kupodivu jim celkem zabíraly a tahali cejna za cejnem. Každého co ulovili praštili klackem a šup do igelitky. Znechuceně jsme trpěli hloupé kecy o tom co za zkur**** malou pič** zase chytli. Když vytáhli na plavačku malou plotici a na zemi ji rozšlápl už jsem se neudržel a šel je slušně upozornit. Pozdravil jsem a ve vší slušnosti je požádal, aby se drželi rybářského řádu a slušných mravů. Pokud se jim ryba zdá malá, mají ji zpět pustit do vody a ne ji zašlapávat do země jako nevychovaní spratci. Odpovědí mi byla směsice několika desítek nadávek a varování že dostanu přes držku jestli nevypadnu. Vrátil jsem se tedy na stanoviště vzal mobilní telefon a zavolal na policii. Ta mě odkázala na Městskou policii a další hovor na linku 156 měl pouze za význam to, že mi strážnice na operátorské lince řekla, že se tím Městská policie nebude zabývat a je to otázkou rybářské stráže a ČRS. Ani přes mé naléhání policisté nepřijeli. Když za zhruba 20 minut jeden z našich slavných „sousedů“ vylovil kapříka sotva 20cm a hodil ho bez zabití do igelitky k cejnům ve mně bouchly saze. Vyndali jsme se švárou pruty, složili a vyrazili k bandě prasat vedle nás. Promiňte mi ten výraz, ale slušnější mě momentálně nenapadá. Vzal jsem kapři miminko z igelitky a pustil jej zpět do vody. Stále ještě slušně, ale již s velkou měrou vzteku jsem je upozornil, že nebudeme nečině koukat jak plundrují rybářský sport. To samozřejmě vyvolalo prudkou reakci a dostal jsem okamžitě pěstí. Nebudu lhát a řeknu na rovinu že jsem na to trošku čekal neboť nejsem typ co by na někoho jen tak vyrukoval, ale tuhle jsem s velkou chutí vrátil. Asi 25–30ti letý bijec se složil ihned na břeh. Čekal jsem že se na nás vrhnou všichni a trochu jsem se bál i o vybavení, ale kupodivu to přešli jen s haldou nadávek a urážek. S opravdu pocuchanými nervy jsme sbalili a opustili loviště. Namísto odpočinku jsem se poprvé v životě na rybách „popral“ a pouze si utvrdil, že lidi jsou schopni zabít a sežrat cokoliv a za jakoukoli cenu. Pokud bude policie a Rybářská stráž benevolentní k podobnému xindlu pytlačícímu na našich vodách budeme se za chvíli bát chodit na ryby, pokud tedy nějaké ve vodě ještě zbudou.
Chytli jste už někdy Kapra ?
26.10.2011 | | Úspěchy | 34.667 zobrazení | 148 odpovědí
Zdravim všechny rybáře, chtěl jsem založit diskuzi na základě naší zkušenosti s touto nepříliš známou rybou. Ano, přesně tak, řeč je o kaprovi obecném. Chytli jste ho? Jestli ano, jaký to byl pocit?
Nahazovací echolot Adalkra wireless fish finder 60m
6.1.2013 | Zedtu | Ostatní nádobíčko | 34.642 zobrazení | 121 odpovědí
Chci si pořídit tento echolot, a zajímaly by mě vaše názory, jestli ho někdo vlastníte a jaké s ním máte zkušenosti. Díky za odpovědi.
který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku
30.7.2010 | FISHERBOY | Pruty | 34.552 zobrazení | 173 odpovědí
Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:
http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce
klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)
Rybník Doubka v Ostré..
7.9.2011 | damoz | Domácí revíry | 34.528 zobrazení | 1 odpověď
Co říkáte na rybník Doubka v Ostré u Lysé nad Labem. Podle mého stojí určitě za návštěvu všech rybářů. :-)
Match Mivardi + vlačák
18.5.2011 | lubic | Pruty | 34.379 zobrazení | 2 odpovědi
Ahojte,
potřebuju poradit, jsem totiž úplně bezradný. Chci si pořídit první match prut. Musí to být, ale prut značky Mivardi, protože u nich mám slevu. Cena max. do 2000 Kč. Zatím moji favorité: http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… nejlevnější varianta, do toho se mi moc nechce, ale kdyby s ním někdo měl pozitivní zkušenost proč ne
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… tento nevypadá zle, ale nevím jaký je ve skutečnosti
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… tento se mi líbí nejvíce, ale slyšel jsem, že 4.5 je strašný klacek, 4.2 nevím a 3.9 je prý v pohodě
takže, který mám vzít? bude třeba ten Superior lepší, než nějaký jiný prut, jiné značky v ceně kolem 1200? předem díky za rady a ještě co říkáte na tento vlačák
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… bude stačit pro začátečníka v přívlači? na střední vláčku, doteď jsem chytal jen na položenou, takže chci nějakou změnu :)
Výběr toho správného prutu na UL???
28.9.2011 | michal94 | Pruty | 34.344 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím, nemůžu se pořád rozhodnout s výběrem to správného prutu na UL. Když jsem si našel prut který by mi seděl, po chvíli přemýšlení sem si řekl že chci něco jemnějšího na rybník na pstruhy a okouny tak do 5g a 260cm. Využíval bych ho hlavně na smáčky a twistry. Cena tak do 2500kč ale furt si nemůžu vybrat tak prosím o pomoc. Díky
univerzální prut + naviák
26.9.2011 | PETR-rybar | Vaše názory | 34.302 zobrazení | 16 odpovědí
Poraďte prosím nějaký univerzální prut + naviják. Cena tak do 5000 Kč. Shním nějaký dárek na vávoce pro taťku Díky
Jaké výbava na sumčí přívlač ?
27.6.2011 | michal94 | Dravci | 34.240 zobrazení | 35 odpovědí
Chtěl bych poradit s výběrem prutu na sumčí přívlač. Naviják vlastním Shimano EXAGE 4000FA bude vyhovující?
NEZASEKNUTE ZABERY
19.9.2011 | vianocnahus | Přívlač | 34.133 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravim, chytavam s kamaratom v noci na plytcinach na dvojdielny vobler Rapala Jointed 9cm.Vediem ho uplne pomaly, pri pomalsom prude az cerim hladinu.V poslednej dobe sa mi /a kamaratovi taktiez/ stava, ze mam celkom slusny zaber, rybu aj vidim zautocit na vobler, ale nesekne sa.Mate s niecim podobnym skusenost, resp. mate nejaky napad preco to je a co s tym?