Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Celoroční hájení Pstruha potočního
3.12.2011 | minnow | Lososovité ryby | 34.459 zobrazení | 131 odpovědí
Určitě jste všichni zaregistrovali že oproti minulému desetiletí se počet Pstruhů po. značně sníšil. Byli by jste pro zavedení celoročního hajení Pstruha po., nebo jak by jste tuto situaci s pstruhem řešili?
Rybník Doubka v Ostré..
7.9.2011 | damoz | Domácí revíry | 34.350 zobrazení | 1 odpověď
Co říkáte na rybník Doubka v Ostré u Lysé nad Labem. Podle mého stojí určitě za návštěvu všech rybářů. :-)
Match Mivardi + vlačák
18.5.2011 | lubic | Pruty | 34.233 zobrazení | 2 odpovědi
Ahojte,
potřebuju poradit, jsem totiž úplně bezradný. Chci si pořídit první match prut. Musí to být, ale prut značky Mivardi, protože u nich mám slevu. Cena max. do 2000 Kč. Zatím moji favorité: http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… nejlevnější varianta, do toho se mi moc nechce, ale kdyby s ním někdo měl pozitivní zkušenost proč ne
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… tento nevypadá zle, ale nevím jaký je ve skutečnosti
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… tento se mi líbí nejvíce, ale slyšel jsem, že 4.5 je strašný klacek, 4.2 nevím a 3.9 je prý v pohodě
takže, který mám vzít? bude třeba ten Superior lepší, než nějaký jiný prut, jiné značky v ceně kolem 1200? předem díky za rady a ještě co říkáte na tento vlačák
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… bude stačit pro začátečníka v přívlači? na střední vláčku, doteď jsem chytal jen na položenou, takže chci nějakou změnu :)
univerzální prut + naviák
26.9.2011 | PETR-rybar | Vaše názory | 34.183 zobrazení | 16 odpovědí
Poraďte prosím nějaký univerzální prut + naviják. Cena tak do 5000 Kč. Shním nějaký dárek na vávoce pro taťku Díky
Neviem si poradit s výberom prutu na UL privlac
11.10.2011 | pinterko | Pruty | 34.169 zobrazení | 102 odpovědí
Zdravim,začinam z UL privlacov neviem si vybrat prút,budem chytat na
menšej riečke na na malé woblerky a rotačky a práve preto nechcem chvejivku
zaujali ma tieto prúty: Pezon a Mitchel Redoutable bass 1–7g
Daiwa Exceler 2–10g
Jaxon Eternum speedy 1–9g
Cormoran Black Bull HC ul 1–9g
Výběr toho správného prutu na UL???
28.9.2011 | michal94 | Pruty | 34.115 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím, nemůžu se pořád rozhodnout s výběrem to správného prutu na UL. Když jsem si našel prut který by mi seděl, po chvíli přemýšlení sem si řekl že chci něco jemnějšího na rybník na pstruhy a okouny tak do 5g a 260cm. Využíval bych ho hlavně na smáčky a twistry. Cena tak do 2500kč ale furt si nemůžu vybrat tak prosím o pomoc. Díky
Francouzská nymfa
29.12.2009 | PJ | Muškaření | 34.075 zobrazení | 126 odpovědí
Takhe otázka by se mohla jmenovat „Všechno co jste chtěli vědět o FN a báli jste se zeptat“. Rád bych, kdyby se tu sešlo maximum věcných informací. Nechci uměle rozdělovat diskusi, ale jisté tématické okruhy by měly být:
- prut (Hends, Loop, Hanák, Greys…?)
- návazce (délka, konkrétní výrobky..?)
- celá montáž (šňůra, návazec, indikátor, „terminální část“ s návazci..?)
- mouchy
- technika lovu, zkušenosti atd.
Dík za odpovědi.
Jste pro razantní zpřísnění rybářského řádu?
30.1.2011 | lukyno123456 | Domácí revíry | 34.027 zobrazení | 216 odpovědí
rybářský řád dnes vyhovuje těm kteří svazové revíry vyrybnují.bohužel většina veme co chytí.jsem pro změny v řádu,háčky bez protihrotů,kapr ven z vody jen od 50 do 70 cm atd atd
NEZASEKNUTE ZABERY
20.9.2011 | vianocnahus | Přívlač | 33.999 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravim, chytavam s kamaratom v noci na plytcinach na dvojdielny vobler Rapala Jointed 9cm.Vediem ho uplne pomaly, pri pomalsom prude az cerim hladinu.V poslednej dobe sa mi /a kamaratovi taktiez/ stava, ze mam celkom slusny zaber, rybu aj vidim zautocit na vobler, ale nesekne sa.Mate s niecim podobnym skusenost, resp. mate nejaky napad preco to je a co s tym?
Rybolov na Baltu
10.12.2011 | chj.rybar | Rybaření v zahraničí | 33.767 zobrazení | 14 odpovědí
Při brouzdání po netu jsem narazil na nabídku jednodenního mořského rybolovu na Baltu se zajímavou cenou. Chtěl bych se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu.
který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku
30.7.2010 | FISHERBOY | Pruty | 33.760 zobrazení | 173 odpovědí
Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:
http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce
klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)
Jaké výbava na sumčí přívlač ?
27.6.2011 | michal94 | Dravci | 33.742 zobrazení | 35 odpovědí
Chtěl bych poradit s výběrem prutu na sumčí přívlač. Naviják vlastním Shimano EXAGE 4000FA bude vyhovující?
Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír."
8.8.2012 | fila | Dravci | 33.734 zobrazení | 234 odpovědí
Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Konkrétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Řehačka,ZáplavyDyje,Vranov),jako samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udírna..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..
Místo plné ironie
26.10.2011 | | Vaše názory | 33.724 zobrazení | 194 odpovědí
Zdravim lidi,sem moc rád,že jste nakoukli pod název diskuze.Chtěl sem vytvořit místo,kde si každej otevřeně může říct co chce.Pochválit,poplácat po ramenu a vyjádřit zájem o toho druhého.Všichni sou na sebe špatní,tak tady je právě to místo,kde se můžete mít rádi.Doufám,že sem dobře vyplnil mezeru :)
boilie Rod Hutchinson
15.5.2011 | svery | Kaprařina | 33.724 zobrazení | žádná odpověď
AHOJ Máte někdo zkušenost s těmito hotovkami? Líbí se mi oliheń-chobotnice a jahoda-scopex. Díky:-)
Chytli jste už někdy Kapra ?
26.10.2011 | | Úspěchy | 33.688 zobrazení | 148 odpovědí
Zdravim všechny rybáře, chtěl jsem založit diskuzi na základě naší zkušenosti s touto nepříliš známou rybou. Ano, přesně tak, řeč je o kaprovi obecném. Chytli jste ho? Jestli ano, jaký to byl pocit?
Belly boat
12.10.2011 | Liborrr | Ostatní nádobíčko | 33.626 zobrazení | 9 odpovědí | upravit
Ahoj, mohl by se nekdo podelit o zkusenosti s touto pomuckou ? Lakalo by me jeho pouziti pro fotografovani, soucastny fotovor a lodka jsou pomerne neskladne… Dulezita je pro me moznost sklonit se co nejvice k hladine. Prip. prosim i o radu, kde by se Belly boat dal koupit za rozumne penize. Nevadil by mi ani pouzity. Dekuji za ochotu !
Nejspolehlivější navnada na kapra..
11.8.2008 | Wiruscx | Kaprařina | 33.581 zobrazení | 34 odpovědí
na co se spolehlive daji chytat kapři!
Prosím o radu při sestavě.
29.9.2011 | Shimano911 | Navijáky | 33.477 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím kolegové, hodlám si pořídit Pruty Free spirit E-Class 3.25 lb a na ně dát navijáky Shimano Big baitrunner. Není to zvrhlost? :-D nebo máte někdo s touto kombinací zkušenost?? předem děkuji…
Rožnovská Bečva - Lov na mouchu
17.4.2011 | MB | Muškaření | 33.469 zobrazení | žádná odpověď
Tak… V muškaření jsem poměrně začátečník (chytám už pár let, ale dřív jsem prostě hodil mušku do vody a čekal až se semtam něco chytne:-D), proto žádám o radu – jaký je nej způsob pro chytání teď, ze začátku sezóny? Zkoušel jsem goldheady a „grey“heady, ale mimo 3 pstruhů hned ráno na zahájení už jsem nechytil za celý víkend nic (tímto prosím o fotku s jednoduchým vzorem březnovky – nic složitého neuvážu:-D). A závěrem – rád bych, aby tahle diskuze zůstala aktuální, nejen jako rada začátečníkovi, ale i jako diskuze lidí z Rožnovského okolí… P.s.: Pokud je někdo ochotný ukázat jak na to v praxi, nebráním se tomu, stejně jsem teď na rybách jak se dá:-D