Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Nahazovací echolot Adalkra wireless fish finder 60m
6.1.2013 | Zedtu | Ostatní nádobíčko | 33.405 zobrazení | 121 odpovědí
Chci si pořídit tento echolot, a zajímaly by mě vaše názory, jestli ho někdo vlastníte a jaké s ním máte zkušenosti. Díky za odpovědi.
Panský rybník
7.6.2011 | marek1 | Domácí revíry | 33.383 zobrazení | žádná odpověď
Ahoj chystám se s kamarádem na Panský rybník na 3 dny. Nevíte náhodou někdo jaký to tam je ? Dík za info
Nové Chytej.cz
18.3.2009 | Rico | chytej.cz | 33.090 zobrazení | 438 odpovědí
Myslím si, že bychom mohli zde HaDovi vznášet naše pochvaly, připomínky, dotazy ohledně našeho nového internetového domova…
Pozvedl Dah tento server????
25.8.2004 | toulovec | chytej.cz | 32.943 zobrazení | 144 odpovědí
13. srpna to byl rok, kdy tento server změnil majitele. Myslím si, že za ten rok se tady toho mnoho zlepšilo a že si chytej. cz vyšlápl správným směrem. Sice je tu prostředí zatím poněkud „komornější“ než by si jistě mnozí z nás přáli, ale to se časem zlepší a myslím že v této situaci to není na škodu. Jaký máte názor na provoz chytej. cz pod taktovkou nového dirigenta????
Úsvit českých vod přichází z východu
27.6.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 32.826 zobrazení | 40 odpovědí
Vážení přátelé, kolegové a vyznavači Petrova cechu všeobecně. Dnes jsem se neskutečným způsobem rozčílil u vody jako již hodně dlouho ne. Vcelku by mě zajímalo zda to někdo dočte až do konce a jestli máte někdo podobné zkušenosti.. Zde na fóru často zaznívají podobné dotazy jako „kde se dá ulovit ta nebo ona ryba“, „jaké je zarybnění tam či onam“, „na co úspěšně lovit“ apod… Osobně si myslím, že z pohledu sportovního rybáře není ryb nikdy a nikde dost a kdyby se Vám podařilo za den ulovit a zdolat 50 ryb, nepřestane Vás to bavit. Takový je náš úděl. Ovšem pokud se zamyslíte nad tím, že kdyby byla úspěšnost na našich revírech taková, že by si každý třetí rybář odnesl za den povolené množství ryb, budeme za chvíli lovit tak akorát možná doma v akváriu nebo se na ryby chodit koukat do zahradního jezírka. S postupem času kdy se vylepšuje rybářské vybavení, technika, návnady a nástrahy se mi stejně zdá, že ryb v Českých revírech oproti letem minulým ubývá. Bohužel pro nás poctivé rybáře toto mají na svědomí, mimo jiné, pytláci. Ať se Vám může toto zdát sebe víc nadnesené je to holým faktem. Každý z nás určitě zná rekreační lovce v kempech v okolí přehrad a řek, kteří si koupili prut dva dny před dovolenou jen za účelem „fláknout“ rybu na gril. Chataře v pobřežních oblastech řek či opravdu odrzlé zmetky chodící si upytlačit kousek masa. Nechci aby to vyznělo, že jsem nějak zaujatý proti některému národu nebo etniku! Švagra mám černocha a já jsem napůl Arab, ale kolegové Pražáci zajisté budou znát areál bývalé Loděnice za Libeňským mostem a jejich slepá ramena. Pokud při příchodu a odchodu koukáte okolo vody a vnímáte okolí – zejména rybáře, zaslechnete velice často rusky hovořící lovce. To by samo o sobě nebylo tak divné ovšem při bližším pohledu na jejich výbavu už mnohdy znepokojí.. Igelitky s jedním až čtyřmi pruty, dřevěné vidličky, bez podběráku a dalších nezbytných doplňků. To samo od sebe již není zcela běžným jevem pro „pravého“ rybáře, který si své lovecké nářadí nikdy nepovaluje na zemi v ušmudlané tašce a minimálně má s sebou povinnou výbavu. Na vlastní oči jsem byl svědkem jak se rybářská stráž raději vyhnula skupince 8 rozjařených ruskojazyčných „rybářů“ s basou piva a několika lahvemi samohonky, která ulovené cejny házela živé do kufru Favorita aniž by se uráčili je aspoň usmrtit. Dnes však i u mě pomyslný pohár vína přetekl. Se švagrem (nick: Nguruwe) jsme utekli ráno od manželek a šli se uklidnit k Vltavě právě do bývalých Loděnic. Dorazili jsme asi v 5 ráno, vyložili pruty z brašen a uvelebili se do křesílek. Okolo 6hodiny dorazila kousek od nás skupinka 4 lidí z toho jeden Čech, jeden slovensky a dva rusko jazyčně hovořící muži. Odněkud si dotáhli odpadkový koš ze kterého zhotovili sedačku pro jednoho z nich, který už po ránu byl absolutně namol. Z batohů si vytáhli ansábl několika prutů (tipuji tak 9–11 celkem) a počali s lovem. Kupodivu jim celkem zabíraly a tahali cejna za cejnem. Každého co ulovili praštili klackem a šup do igelitky. Znechuceně jsme trpěli hloupé kecy o tom co za zkur**** malou pič** zase chytli. Když vytáhli na plavačku malou plotici a na zemi ji rozšlápl už jsem se neudržel a šel je slušně upozornit. Pozdravil jsem a ve vší slušnosti je požádal, aby se drželi rybářského řádu a slušných mravů. Pokud se jim ryba zdá malá, mají ji zpět pustit do vody a ne ji zašlapávat do země jako nevychovaní spratci. Odpovědí mi byla směsice několika desítek nadávek a varování že dostanu přes držku jestli nevypadnu. Vrátil jsem se tedy na stanoviště vzal mobilní telefon a zavolal na policii. Ta mě odkázala na Městskou policii a další hovor na linku 156 měl pouze za význam to, že mi strážnice na operátorské lince řekla, že se tím Městská policie nebude zabývat a je to otázkou rybářské stráže a ČRS. Ani přes mé naléhání policisté nepřijeli. Když za zhruba 20 minut jeden z našich slavných „sousedů“ vylovil kapříka sotva 20cm a hodil ho bez zabití do igelitky k cejnům ve mně bouchly saze. Vyndali jsme se švárou pruty, složili a vyrazili k bandě prasat vedle nás. Promiňte mi ten výraz, ale slušnější mě momentálně nenapadá. Vzal jsem kapři miminko z igelitky a pustil jej zpět do vody. Stále ještě slušně, ale již s velkou měrou vzteku jsem je upozornil, že nebudeme nečině koukat jak plundrují rybářský sport. To samozřejmě vyvolalo prudkou reakci a dostal jsem okamžitě pěstí. Nebudu lhát a řeknu na rovinu že jsem na to trošku čekal neboť nejsem typ co by na někoho jen tak vyrukoval, ale tuhle jsem s velkou chutí vrátil. Asi 25–30ti letý bijec se složil ihned na břeh. Čekal jsem že se na nás vrhnou všichni a trochu jsem se bál i o vybavení, ale kupodivu to přešli jen s haldou nadávek a urážek. S opravdu pocuchanými nervy jsme sbalili a opustili loviště. Namísto odpočinku jsem se poprvé v životě na rybách „popral“ a pouze si utvrdil, že lidi jsou schopni zabít a sežrat cokoliv a za jakoukoli cenu. Pokud bude policie a Rybářská stráž benevolentní k podobnému xindlu pytlačícímu na našich vodách budeme se za chvíli bát chodit na ryby, pokud tedy nějaké ve vodě ještě zbudou.
Muškařské fórum v K. Varech
2.2.2007 | rarach | Ryby | 32.794 zobrazení | 177 odpovědí
Asi všichni již víte, že na začátku března chystá Karlovarský
muškařský klub pro všechny muškaře, doufám zajímavou akci. Tato akce
vznikla z popudu neustále se zhoršujícího stavu na pstruhových revírech
České republiky. Pozvaní odborníci se nám pokusí odhalit skutečnosti,
které vedou k tomuto neutěšenému stavu našich vod.
V programu jsou také přednášky na téma vázaní much, stavby prutů
i o lovu ryb. Přes toto všechno si Vás dovoluji oslovit, zda-li nemá
někdo nějaké ožehavé téma o kterém by chtěl promluvit sám, případně
by o něm chtěl něco slyšet. Více informací najdete na www.mkkv.org, nápady či návrhy piště prosím
sem do fóra, ať se mohou chytit i ostatní.
Jak na kapry po zimě?
26.3.2012 | MTHRFCKR | Položená | 32.750 zobrazení | 30 odpovědí
Připravuji se letos poprvé vyrazit na ryby. Máte nějaký dobrý recept si před lovem ryby zakrmit, na co chytat a jak správně navázat na těžko po zimě, kdy jsou ryby ještě spíše u dna? Budu chytat na stojaté vodě.
tipy na dárek
15.2.2012 | Rybana1983 | Domácí revíry | 32.697 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den, prosím o radu. Chci dát příteli k narozeninám dárek-nějaké rybaření. Zahraniční (Norsko apod.) nepřichází vzhledem k částce v úvahu. Takže se obracím na zkušené:-) a ptám se na nějaký pěkný revírek, kde si člověk lov užije. Stačí chyť a pusť, jen mi jde o to, aby se mu líbilo prostředí, lov apod. Takže něco přírodního, co lahodí duši a rybičky ta jsou pěkné a je tam možné ulovit více druhů ryb. Bonus by byl sumec…
Představa je taková, že by to bylo i s ubytováním, tak na 3–5 dní. Rozpočet tak 4000–5000.
Děkuji za rady. Absolutně se v rybaření nevyznám, budu za tipy vděčná. Můžete zasílat na e-mail: rybana1983@seznam.cz. Děkuji.
kvalitní prut na přívlač
4.3.2012 | pajaj | Pruty | 32.529 zobrazení | 126 odpovědí
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem kvalitního prutu na přívlač, chytám hlavně menší řeky, občas přehrada ze břehu, vláčím spíše gumy, případně menší woblery, moje představa by byla prut kolem 2,7m zátěž cca 10–40g. Po různých diskuzích apod. jsem si vybral 4 pruty: Shimano Technium CX 2,7m, 10–30g, Team Dragon 2,6m 7–21g, Sportex Black pearl new 2,7 15–30g, Daiwa Exceler spin 2,7m 10–40g. Všechyn pruty se mi na internetu líbí, ale obávám se, že je všechny nebudu schopen osahat. Poradí mi hlavně někdo, kdo má osobní zkušenost s těmito pruty. P.S. doposud jsem měl Mivardi imperium 2,4 m, 17–40g- vcelku spokojenost, ale chtěl bych se posunout dále. Předem díky
montáž na štiku s rybičkou
9.5.2007 | pike-007 | Dravci | 32.486 zobrazení | 32 odpovědí
jakou používáte montáž na rybičku když chytáte štiky,na plavanou (s kačenou). díky za odpověd.
Myslíte si, že je rybařina sport?
4.2.2005 | z | Ryby | 32.345 zobrazení | 137 odpovědí
Pustil jsem se do diskuse na téma „Koukáte na pořad Jak na to?“ a oponoval jsem jednomu přispěvovateli mimo jiné v tom, že si nemyslím, že je rybařina sport a rybář sportovec. Zajímalo by ně, co si o tom myslíte VY.
V čem chodíte na ryby? aneb jak má vypadat rybář?
1.2.2010 | Ciffik | Vaše názory | 32.283 zobrazení | 76 odpovědí
Myslím, že už nemusím nic moc dodat…snad jen co si myslíte o maskáčích? Znamená ještě pro rybáře ,,zelená" něco, nebo už je to přežitek?
Zahrádkaři.....na Sokolovsku
26.3.2009 | Maťko | Domácí revíry | 32.278 zobrazení | 75 odpovědí
Lepši je posedět než rýpat..........Kdyby bylo možno tak to to téma by se mohlo smazat. Děkuji M.
Není kukuřice jako kukuřice
27.3.2011 | Michal_1 | Feeder | 32.247 zobrazení | 21 odpovědí | upravit
Zdravím všechny kolegy. Začínám s feederem (spojená Orlice, Rozkoš, Metuje …) a prosím o radu. Protože jsem především pstruhař, s „organickými“ nástrahami mám minimum zkušeností. Hodně jsem četl, že častou nástrahou při feederu (a nejen při něm) je kukuřice. Těch jsou ale stovky druhů – mražené, s příchutěmi speciálně pro ryby, obyčejné konzervy z potravin … Jaké s nimi máte zkušenosti? Díky.
Na co chytat štiku ?
23.8.2007 | Pepa Kreidl | Dravci | 32.227 zobrazení | 220 odpovědí
Chci se vás zeptat,jaké máte zkušenosti s lovením štik,zda je chytáte raději na třpytku či woblera,nebo dáváte přednost raději živé rybce ?
Naviják HB 80
29.11.2011 | zrybenec | Navijáky | 32.225 zobrazení | 1 odpověď
Má někdo zkušenost s navijákem HB 80? Nebo aspoň názor?
Nerezová přenosná udírna
20.2.2007 | Kulik | Ostatní nádobíčko | 32.223 zobrazení | 32 odpovědí
Mám v úmyslu koupit od firmy IMPULS z Křižanova, nerez udírnu izolovanou k celoročnímu používání, ale nemám s takovouto udírnou žadné zkušenosti a ani neznám nikoho kdo by mi řekl nějaké vlastní poznatky. A tak se obracím s prosbou na Ty, co takovou udírnu vlastní, aby se se mnou a své zkušenosti podělili. Nevím zda takovouto udírnu koupit nebo budovat zděnou nebo dubovou a obezděnou. Takže ještě jednou prosím o Vaše zkušenosti a rady. Díky Kulik.
DOPIS JEŽÍŠKOVI
20.12.2011 | nnnap | Vánoce | 32.193 zobrazení | 106 odpovědí
napišme Ježíškovi o vercajk! Líná huba holé neštěstí! Možná to
vyjde, nikdy nevíš.
Společná platforma pro Ježíška i Santu.
Lov na match
25.5.2012 | alexdelpiero | Bílá ryba | 32.099 zobrazení | 15 odpovědí
Chci radu od nějakého odborníka :) jestli by se dala match udice (3,9m) použít jako feeder na řece, bavim se o lovu parem, prut má celkem jemnou špičku, ale feeder to není :)
Vnadící směsi
19.4.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 32.051 zobrazení | 24 odpovědí
Můj názor na vnadící směsy.. Testoval jsem komerční směsi různých značek Lorpio, Milo, atd atd… můj závěr u menších ryb cejnů, plotic může mít směs vliv na počet záběrů u velkých účinek už je slabší… Stejně dobře jak s Lorpiem, Milem si zachytám s obyč. šrotem kterej doladím posilovačem, aromatem.. A cena desetinásobně nižší jak u komerce. Váš názor?