Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
slanečci
19.3.2009 | IV.TO.ŠIRDA | Recepty | 28.336 zobrazení | 22 odpovědí
prosím rybáře-kuchaře, aby mi poslali nějaké recepty na výrobu slanečků, děkuji Petrův zdar
štěrkovna dolní benešov 471 191
20.6.2011 | PETR-rybar | Domácí revíry | 28.318 zobrazení | 8 odpovědí
Chystám výpravu s kamarádama tak na 4 noci pod stany práně na benešov a chtěl bych se zeptat, jak to tam vlastně s tím stanováním je, jestli je to povoleno i normálně, nebo jen s povolenkou na chyť a pusť? A tak. Díky za odpovědi.
ořech v boilie
9.4.2012 | beda6a | Kaprařina | 28.299 zobrazení | 15 odpovědí
Chtěl bych letos zkusit ořechové boilie prosim o vaše zkušenosti a návrhy na recepty děkuji
rybaření na Odře
17.3.2005 | Dafi | Domácí revíry | 28.266 zobrazení | 22 odpovědí
Máte někdo nějaké zkušenosti s chytáním na Odře? Jde mi o mimopstruhovku od Odry 7 až po 1. Víte, co tam jsou za ryby? Někde jsem četl, že převážně ostroretky, jelci a kapři, občas parma a dost taky úhoř, z dravců maximálně štika
Zamrznutá řeka
5.1.2011 | 1Mara | Vaše názory | 28.219 zobrazení | 120 odpovědí
Mám dotaz , může za určitých okolností promrznout řeka až na dno ? A jaký by to měl dopad na ryby ? Dneska to říkali ve zpravodajství Prima . Zajímal by mě váš názor , někdo už se ktomuto tématu sic vyjádřil stím že je to nemožné , ale já jsem přesvědčenej že za určitých extrémních podmínkách by to bylo možné . Díky za vaše názory :-)
Shimano Navi 8000 XSA nebo Cormoran BBS 7 PiF 5500
7.2.2011 | Ondras | Navijáky | 28.160 zobrazení | 3 odpovědi
Máte někdo zkušenosti s těmito navijáky? Nikde nemůžu sehnat recenzi k těmto modelům. Použití hlavně na Sumcařinu a občas na kaprařinu. Zajímavý je i naviják Cormoran Seacor S 6 PiF 5500. Děkuji všem za příspěvky k tomuto tématu.
Co bych si nikdy nekoupil:
14.11.2005 | Robur | Ryby | 28.084 zobrazení | 276 odpovědí
Tak mě zaujaly rúzná temata a ankety k nějakému rybářskému problému či výrobku, ale víceméně mně to připadá trošku zkresené, protože jen málokdo má např. 3 vláčáky 240 cm a od různých výrobců a může tak srovnávat. Maximálně tedy napíše do anket ten výrobek,se kterým je spokojen. Ale určitě se každý znás s něčím vyloženě spálil. Proto bych rád zkusil dát tuto anketu z opačného pohledu. Proto bonzujte teď.
Brigádnická povinnost (BP)
4.3.2012 | dandydm | Legislativa | 28.017 zobrazení | 121 odpovědí
Co si myslíte o nahrazení brigádnické povinnosti (dále jen BP) finančním plněním a to bez vyjímky pro všechny nad 15let?
Váš nejcennější kapr
31.8.2011 | thundarr | Kaprařina | 28.006 zobrazení | 57 odpovědí
Jakého kapra si nejvíce ceníte mate fotku ? Největší, nejtěžší, nejdelší, nejbojovnější. Podělíte se ?
Pomoc při výběru UL prutu na vláčku
6.9.2011 | Walley | Pruty | 27.944 zobrazení | 52 odpovědí
Ahoj letos jsem si koupil prut na vláčku a chytlo mě to a proto si chci pořídit i měkčí prut do oka mi padly Pezon a Michel Redoutable Bass 1,80 nebo 2,10 2–7g a Shimano Catana CX 2,10 nebo 2,40 ul 1–11g.Dík
Americké základny
6.6.2007 | Rybar211 | chytej.cz | 27.904 zobrazení | 369 odpovědí
Caw, vím moc dobře, že to nepatří na stránky o rybách, ale chci vidět Váš názor – rybářů, jestli jste pro nebo proti umístění USA základny v ČR. Propís napište buď ANO(souhlasím s umístěním)+důvod, nebo NE(nesouhlasím s umístěním)+důvod
Jaké ryby do rybníka
14.10.2011 | zalesak05 | Domácí revíry | 27.771 zobrazení | 10 odpovědí
Máme rybník se stálým přítokem i odtokem ,vybetonovaný a obložený kamenem v nejhlubším místě asi 3m hluboký o rozloze cca 220 m2. Zatím tam máme pstruhy duhové ,ale po vylovení bychom chtěli nasadit kapry a okouny. Zajímá mě jestli je to možné v nadmořské výšce 620m. Napište případně další druhy ryb , které bychom tam mohli nasadit. Díky za odpovědi. Vím že už tady podobné fórum bylo ,ale o úplně jiném rybníce.
vzduchovadlo
29.12.2011 | sidla | Ostatní nádobíčko | 27.741 zobrazení | 3 odpovědi
zdravím, chtěl bych se zeptat jaké používáte vzduchovadla, zejména v letních měsících mám problém udržet rybu živou. hlavně mě zajímá výkon/výdrž/cena. předběžně jsem se díval a na stupnici od prvního by to bylo takhle: 1 http://www1.fish-ing.cz/…/virtuemart/?…
2 http://www.los-cormoran.cz/…adlo-ap-3502
3 http://www.potreby-rybarske.cz/…tml,det,5419
4 http://www.grauvellshop.cz/…dlo-Grauvell
máte někdo s nějakým zkušenosti? s adaptérem do auta by se mi to velice neoplatilo, protože všude jezdím tak 30min k vodě, pak spíš dalších 30–45min lezu pěšky. jen aby to něco vydrželo a hlavně se jedná o větší kýbl na sumčí nástražní ryby. děkuju moc předem za každý názor
Polarizační brýle
12.5.2006 | xycht | Ryby | 27.700 zobrazení | 146 odpovědí
Máte někdo tip na slušný (fungující) polarizační brýle do nějakých 600–1000Kč? Děkuji
Hlavatka v českých řekách
5.1.2009 | osprey | Ryby | 27.643 zobrazení | 142 odpovědí
Pracuju na článku o introdukci hlavatky do některých českých řek. Rád bych tady vyprovokoval diskuzi s názory kolegů na přítomnost hlavatky ať už v pstruhových nebo mimopstruhových revírech a získal nějaké reprezentativní pohledy na věc či konkrétní zážitky a pozorování. Vím, že muškaři hlavatky nevidí rádi a přisuzují jim schopnost zlikvidovat obsádku salmonidů v některých úsecích řeky. Rád bych tu proto viděl i zkušenosti slovenských rybářů, kteří loví na vodách, kde je hlavatka doma nebo přímo samotných hlavatkářů.
Vláčkaři vs Muškaři
12.3.2010 | | Přívlač | 27.612 zobrazení | 66 odpovědí
Taky máte ten pocit, že přívlač je zbytečně zakazována (na úkor jiných rybolovných technik) a omezována? Nemůžeme chytat naší oblíbenou rybolovnou technikou půl sezóny jak na P tak i na MP, přestože jsme za povolenky vysolili nehorázné peníze?
Jestli ANO – tak to jste v tom správném fóru!!:-)
Připadá mi, že muškaři (přestože proti této krásné technice nic nemám a sám taky občas muškařím) začínají čím dál tím více lobbovat (např. pokus o zákaz trojháčku na Pstruhovce, pokus někde uplně zakázat vláčku, popř. úseky jen pro muškaře, nemožnost nahradit „muškařskou šňůru“ vlascem…atd. )
Na P vodách se např.zakazuje vláčet od 31.srpna do 1.12. hlavním argumentem je ochrana potočáka který táhne do tření.
Tak mě tak napadlo, že by bylo možná vhodné navrhnout ZÁKAZ MUŠKAŘENÍ na P vodě v době od 16.4. do 16.6. – to se tře zrovna lipan, který se na vláčku uloví jen výjímečně, tak proč neochránit lipana?? Všichni muškaři si přece stěžují, že je čím dál tím vzácnější a přesto ho zbytečně píchají a drancují vodu? Co si o tom myslíte vy? Necítíte na tom trochu nespravedlivosti na úkor vláčky?? (dokonce u nás existoval ještě do nedávna revír, kde se nesmělo celoročně vláčet, ale na živou rybku se mohlo… to už nechápu vůbec)
Rybářské revíry ČR digitální atlas
17.4.2011 | parma101 | Ostatní nádobíčko | 27.589 zobrazení | 2 odpovědi
Nevíte kde tento atlas sehnat?? Popřípadně nabídl by mi ho tady někdo dám 500,–.
Jigové hlavičky bez protihrotu
14.9.2009 | ala | Přívlač | 27.521 zobrazení | 46 odpovědí
Neví někdo, kde se dají sehnat jigové hlavičky bez protihrotu? Nejlépe e-shop. Díky.
Prsacky, Brodaky
1.10.2011 | jarysek | Přívlač | 27.516 zobrazení | 35 odpovědí
Nevedel by nekdo nakou firmu kde primo delaj prsacky nebo brodaky? nakej kontakt primo na firmu nebo tak? diky moc Potreboval bych udelat brodaky na me :(
s kým do Španělska?
24.1.2012 | sidla | Sumcařina | 27.403 zobrazení | 85 odpovědí
zdravím, hledal jsem stovky stránek tady v diskuzi, ale pořád se nemůžu ničemu dopátrat.
hodně lidí jezdí na Ebro nebo Pád na vlastní pěst, se známýma, nebo s někým kdo už tam byl, nebo tam jezdí často,ale co ti, kteří známé nemají? taky na internetu je mnoho čet poskytovatelů těchto služeb,ale né každý je v této zálibě fér,jako už jsem se dočetl i na jiných stránkách.jako každý rybář mě láká si zajed/zaletět do Španěl, za pěknou přírodou a hlavně rybami, ideálně strávená dovolená.
hodně lidí mi dohodí tady známého romea, s tím už jsem si psal a zdá se být fér, ale máte někdo zkušenosti i s jinýma? jaké byly služby, ubytování, cesta, zážitky, a tak podobně ? když tu přímo někoho vychválíte, nebude to myslím brané jako reklama, strašně rád bych někoho tady z okolí, jižní Morava nejlépe, nebo mi napište do osobky.
předem děkuji moc!!!