Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Pstruhovka....ubytek vody!
18.10.2011 | kingkubik | Domácí revíry | 23.767 zobrazení | 18 odpovědí
Dobry den.mel by jsem otazku na vas zkusenejsi lovce a hlavne lidi co se zajimaji o vodohospodarstvi.v mem okoli se nachazi maly pstruhovy potok(platny revir) ve kterem se vzdy darilo PO…bydlim v tehle vesnici uz od malicka a me rybarske zacatky zacinaly prave na teto vode.dycky to byl maly potucek ale postupem casu v nem voda ubyva a ubyva .....potucek zarusta a ryby se stahuji niz po proudu k pritokum.kdyz jsem byl kluk potok mel pres vesnici cca 2,5m s hloubkou kolem 30cm dnes uz ma misty mene nez metr s prumernou hloubkou cca 15 cm(tento ubytek trval asi 15 let)zajimala by me budoucnost tohoto reviru a vase zkusenosti s podobnymi vodami…dekuji
Jaky prut na sumce
3.4.2012 | Michal.Pat | Sumcařina | 23.761 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj, Rád bych si koupil sumcový prut na chytaní ze brehu vetsinou na trhacku,chytám na laby,lužnici u Koloděj a obcas vyrážíme i na Ebro. mam vybranej Prut na sumce STRIKEFORCE 330 Daiwa je to dobrá volba nebo mi doporučíte něco jiného?
Díky za odpověd.Michal T.
jaký naviják zvolit
29.1.2012 | Tessi | Navijáky | 23.734 zobrazení | 39 odpovědí
zdravím,
koupil jsem si prut daiwa sweepfire 1,8m 2–7g. potřeboval bych poradit jaký zvolit naviják, cenově tak do 2.000kč. díky
Woblery MEGABASS
22.1.2012 | drobcek | Přívlač | 23.669 zobrazení | 2 odpovědi
Daiwa začína dovážať na naše trhy woblery Megabass. Pozrel som si ich na jednej predajne a vyzerajú zaujímavo aj keď nie sú najlacnejšie. Máte s nimi nejaké skúsenosti. Zaujal ma hlavne wobler s označením FX9.
Vláčecí prut - začátek
12.2.2012 | slapyd | Pruty | 23.660 zobrazení | 18 odpovědí
Ahoj, pročetl jsem si zdejší i jiné fóra a pokusil se dle svých
finančních možností vybrat nějakou sestavu. Protože začínám a nemám
žádné zkušenosti s přívlačí, prosím o její zhodnocení, případně
doporučení. Sestavu bych chtěl nějakou univerzálnější (pokud to jde) na
štiky, candáty (woblery, třpitky). Pokud to není možné prosím o nějaký
tip na případnou druhou sestavu. Pruty: http://www.rybarska-specialka.cz/…g-2-40m-7291
nebo http://www.rybarska-specialka.cz/…-240-mh-9979
Navijáky: http://www.tropicliberec.cz/…-series-3000
nebo http://www.tropicliberec.cz/…dona-2500-fd
Na to vše bych rád použil šnůru – cca 0.16–0.18mm http://www.rybarska-specialka.cz/…-0-18mm-8723
východočeské moře Rozkoš
21.3.2012 | pytlak | Vaše názory | 23.630 zobrazení | 5 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s tímto revírem?Ať už co se úlovků týče ,nebo i chováním u vody.
tábor
10.4.2012 | candatek | Tipy & triky | 23.602 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli tady někdo neví o nějakém táboře rybářským na jižní moravě nebo tak něco děkuji
zkušenost s ABU GARCIA???
21.6.2011 | mišák | Plavaná | 23.602 zobrazení | 7 odpovědí
čusan lidičky chtěl bych se poptat.neměl jste náhodou už v ruce mačku od Abu Garcia Diamond Match 393.Mám doma dvě mačky a přemíšlím že bych desetiletou obměnil.Ale dost mi zaráží prodejní cena???tak málo???nebude to na úkor kvality???
Třinec a okolí
25.2.2012 | B_Nick | Domácí revíry | 23.563 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravím, tak co třinčané jak přeživate zimu? Taky to už nemužete vydržet jako ja? Kam mate v plánu vyrazit na zahájeni pstruhovky? Pořídili jste nějake nové hračky na pstruhy?
lov na feder
22.2.2010 | recek | Feeder | 23.524 zobrazení | 37 odpovědí
Dobry den zajimalo by me jestli je nejaky rozdil pri lovu na feder jestli pri prubezne montazi pouziji bezne krmitko ne specialni na feder.A jaky je rozdil jestli pouziji normalni vydlicku nebo k tomu urcenou na fider sem zacatecnik tak se nezlopte ze se takto ptam.dekuji.
Dobrá náhražka PVA
11.2.2012 | legio | Kaprařina | 23.507 zobrazení | 1 odpověď
Našel jsem odkaz který někomu třeba pomůže rád si přečtu vaše názory
NÁHRADA ZA PVA – ROZPUSTNÝ VLIZELÍN Včera v Loskutákovi ukazovali ve vodě rozpustný vlizelín. Podle všeho to je podobný, ne-li stejný materiál. Koukal jsem na cenu a bylo by to podstatně levnější, než kupovat PVA. Nemáte někdo možnost zjistit, co to stojí a kde by se to dalo sehnat? Určitě to bude levnější než 5metrová cívečka za 50–100 Kč (i když je to asi v plošné metráži a muselo by se to nastříhat nebo nařezat). Mám pocit, že by spousta lidí ušetřila, jen sehnat výrobce, nebo prodejce. Nějak se mi nedařilo to vygooglovati …
výbava na tajmeny
12.1.2012 | FilipeS | Lososovité ryby | 23.499 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Na přelomu srpna a září se chystám do Mongolska. Můžete mi někdo poradit co všechno budu potřebovat? Přivítám všechny rady od nádobíčka přes nástrahy, šňůry až po oblečení. Chystám se převážně vláčet. Předem děkuji.
pop
5.8.2004 | Prizrak | Přívlač | 23.462 zobrazení | 40 odpovědí
Může mi někdo podrobně napsat jak mám vodit popa? Jak rychle ho mám táhnout a má dělat spíš bublinky nebo šplíchance jak velký a v jaké intenzitě? Už jsem ho párkrát zkoušel, ale teprve až včera když už byla tma, jsem chytl prvního tloušťe na tuto nástrahu. (Asi už ani neviděl na co vyjel) Něco mi však říká, že tento wobler má na víc. Poraďte mi, jak na to. (Chytám na pomalu tekoucí řece, a ulovit bych chtěl tloušťe a štiku.)
Naše výrobky.
23.1.2009 | Piranha | Feeder | 23.453 zobrazení | 214 odpovědí
Jelikoš se v diskuzi o feederu dost často diskutuje o domací výrobě feederových košíčků a olůvek, zakládám forum, které bych chtěl, aby bylo zaměřeno právě na domácí výrobu jak forem na lití, tak i samotných výtvorů. Tak že, kolegové, cpěte sem veškeré vaše návody, plánky, mustry a výrobky na lití olúvek, košíčků a krmítek.
Šňůra nebo Vlasec?
1.3.2012 | B_Nick | Přívlač | 23.437 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravím použiváte na pstruhovou přívlač šňůry nebo spíše vlasce? A mam otazku je vhodná gramáž prutu na pstruhovku 1–11Gr? Použivane budou male třpytky, gumy, male woblery. Na menšich řekach, potocich.
pužití sonaru Lowrance HDS 5
18.11.2011 | mkubrt | Rybaření v zahraničí | 23.407 zobrazení | 1 odpověď
Potřeboval bych poradit, kde se dá sehnat rybářská mapa se severní a střední Evropou na sonar Lowrance HDS 5. Prodává se na vysokorychlostní SD kartě. Děkuji Kubrt.
Velká podzimní výměna mušek
13.10.2008 | Firetiger | Muškaření | 23.401 zobrazení | 230 odpovědí
Kolegové muškaři, velice mě zaujal nápad kolegy Modráka, který si sestavuje sbírečku cizích much pro inspiraci.
Inspirace se u svěráčku hodí vždy a každému, takže navrhuji Velkou podzimní výměnu mušek.
Pro ni hledám 5–10 vazačů, kteří by navázali 5–10 exemplářů od jednoho vzoru. Tyto mušky by mi spolu se zpáteční obálkou poslali na adresu, já bych je nasadoval a všichni by dostali kompletní set.
Zadání by bylo „Muška chytací“ a termín odeslání 7. listopadu.
Prosím, písněte do fóra kdo by měl zájem a jaký vzor by dal do výměny, ať vidím jaký je zájem.
Může rybář přestat kouřit?
19.10.2005 | Donald | Ryby | 23.384 zobrazení | 256 odpovědí
Díky neustálému zdražování cigaret a v zájmu uchování vlastního zdraví, již delší dobu uvažuju o ukončení mrhání s penězi a nastolit zdravější způsob života. Je pro nás pro rybáře, kteří se u vody mnohdy nudíme a tou cigaretkou tu nudu zaháníme, nějaká možnost ukončení tohoto zlozvyku? Drtivá většina rybářů tvrdí, že to nejde! Co vy na to?
Prosím o pomoc
11.10.2011 | Rybímuž | Domácí revíry | 23.355 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
Dobrý den, mám takový problém. Doma sem si vykopal rybník krumpáčem a stále mi utíká voda, vubec se nechce držet. Co stím mám prosím dělat? Před měsícem sem tam vypustil 86 cm kapra, nějakou tu štičku a všechny chcíply, protože voda někam odtetkla a zrovna svítilo sluníčko.Jinak všem rybářům hodně úspěchů, já se osobně těším až rybníky zamrznou a budu moc bruslit.
Děkuji za odpověd a přeju mnoho záběrů do dalších alespon 10 let.
Zkušenost s prutem Robinson Tritium feeder 3,60 50-150g
2.3.2011 | valiron | Pruty | 23.339 zobrazení | žádná odpověď
Ahoj, zajímala by mě zkušenost s tímto prutem Robinson Tritium feeder 3,60 50–150g