Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Co mu popřát? necteno

10.12.2004 | Prizrak | Ryby | 22.882 zobrazení | 47 odpovědí

Nejenom že se blíží čas Vánoc, ale blíží se i Davidovy 30. narozeniny! Tak tedy pište blahobřání, až se z vás kouří

Mivardi Reactor, Imperium necteno

10.2.2012 | xpavli7 | Pruty | 22.872 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Zdravím přemýšlím o těchto dvou prutech. Chci aby prut pracoval spíše parabolicky než špičkou. Nikde se ale nemůžu dočíst jak to s těmato prutama je. S feedrem začínám. Jedná se mě hlavně o pruty Medium. Díky moc za reakce.. ;-)

Jak vychováváte své děti? necteno

4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 22.868 zobrazení | 34 odpovědí

Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,pra­satům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…

Prut SPRO Distance Tele Carp II 390 necteno

18.11.2011 | voltor | Pruty | 22.840 zobrazení | žádná odpověď

Zdravím, má někdo zkušenosti s těmito pruty a nebo nějakou jejich alternativou?Rád bych si na příští sezónu pořídil nové pruty na odhoz a delší hody.ještě jestli by k nim byly vhodené navijáky OKUMA POWER LINER PL 860 nebo 865.Díky za názory.

Rybolov mládeže necteno

22.5.2012 | Koudy1968 | Vaše názory | 22.834 zobrazení | 4 odpovědi

Dobrý den, chci se zeptat jak je to s povinnostmi a právy mládeže.Někde jsem se dočetl že od roku 2004 v zákoně o rybářství č. 99/2004 Sb., ani v jeho prováděcí vyhlášce č. 197/2004 Sb., se o lovu ryb dětí a mládeže nehovoří a žádná speciální úprava tedy od toho roku neexistuje? Platí tedy že pokud má rybář platný rybářský lístek a povolenku k lovu ryb, pak bez rozdílu věku má všechna práva a musí plnit všechny povinnosti které stanoví zákon,jako dospělý rybář? Jde mi o to,jestli může chytat např.na dvě udice,nebo vláčet na živou nástrahu atd…

Orlík - závážení, vnadění, bivakování necteno

22.5.2012 | R-y-b-a-r | Domácí revíry | 22.820 zobrazení | 23 odpovědí

Ahoj. Možná už to tu někdy v daleké minulosti bylo, ale nechce se mi prohledávat celé fórum. Chtěl bych se zeptat jak je to s vyvážením nástrah a návnad na ÚN Orlík, popřípadě s bójkama. A za druhé bivakování. Povoleno či ne? Případně s nebo bez podlážky. Díky za rady.

Kde sehnat blank na vlaceci prut? necteno

8.9.2010 | kerob | Pruty | 22.812 zobrazení | 41 odpovědí

Rekneme, ze spousta prutu co se prodava mi nesedi do ruky diky tvaru rukojeti a taky rad experimentuju, takze bych si rad postavil pres zimu vlastni vlacak. Kdo a kde v CR je schopen dodat blanky? Nezajima me lowend, zajimaj me slusny blanky a spis v „lehcich“ gramazich.

Ohře 1 - Terezín necteno

17.6.2011 | Váca | Domácí revíry | 22.806 zobrazení | 11 odpovědí

Rád bych věděl od nějakého domorodce něco víc o revíru Ohře 1 především by mě zajímal úsek v Terezíně nad jezem. Kdybyste náhodou někdo něco měli tak budu rád za jakýkoli příspěvek… dík Váca

Lowrence Mark x5 DSI necteno

20.3.2011 | kamet | Vaše názory | 22.753 zobrazení | žádná odpověď

Lowrance Mark x5 DSI již někdo vlastní a odskoušel? Funguje jako v nabídce? Podle mne by měl zobrazit rybu i na dně.

SOUTĚŽ - RYBÍ MUTANT - O CENY ZA 1200,- kČ necteno

16.10.2009 | HaD | chytej.cz | 22.749 zobrazení | 28 odpovědí

POZOR SOUTĚŽ – více zde: http://www.chytej.cz/…vaci-soutez/ Vážení přátelé Právě jsem se vrátil z ciziny, kde jsem dlel na rybách. Pobýval jsem v panenské oblasti, kde nebylo živé duše. Ba ani ptáci tam nezpívali. Zato vod tam bylo požehnaně a všechny navíc v noci romanticky fosforeskovaly. Ryb v nich žilo přehršel a jaké… Jednou takhle stanu na břehu jedné průzračné říčky a udiveně sleduji rybí rej u dna. Hned mě svrbí prsty na rybolov. Ouha, nemám žádnou nástrahu! Nutně potřebuji něco napíchnout na háček marmyšky (dal mi ji mužik Ivan Ivanovič Pičurin v Kyjevě – jen za nevelký půllitr vodky). Nástrahy však není. Žádný hmyzák neletí povětřím, žádný neleze po zemi. Když nejsou nad zemí, budou třeba pod ní. I obrátím kus betonového bloku a hle – mám tučnou rousnici. Překvapí mě, že žížala má tři hlavy a každá mě chce kousnout. Tak vy takhle! Do jedné rychle zatnu háček a šup s červem do vody. Než řeknu pop (pravoslavný), je tu záběr! Po záseku začne tanec – kozáček. Po oboustranně vysilujícím boji vytáhnu… neznámou rybu. Toť se ví, chci ji vyfotografovat. Leč z aparátu mi vytečou baterie. Smůla! Nu což, musím rybu namalovat nožem na kůru ztepilé břízky (neb papír jsem již spotřeboval). Jak si umanu, tak se i stane… Abych si se zařazením nového rybího druhu zbytečně nelámal hlavu, nechám to na vás!

PRAVIDLA SOUTĚŽE: Odpovědi na soutěžní i nesoutěžní otázky zasílejte na naši e-mailovou adresu chytej@chytej.cz. Do předmětu E-MAILU uveďte heslo SOUTĚŽ a za odpovědi Vaši přezdívku. Odpovědi na nesoutěžní otázky můžete vkládat i do soutěžního fóra zde: http://www.chytej.cz/…-za-1200-kc/. Soutěžit mohou pouze registrovaní členové serveru CHYTEJ.cz. Nejste-li registrováni, můžete se zaregistrovat zde: http://www.chytej.cz/…/.Registrace trvá několik minut a je zcela ZDARMA!

SOUTĚŽNÍ OBRÁZEK naleznete v tomto fóru hned na začátku. 

I. Soutěžní otázky – tzv. důležité (bodované):

1. Z kolika ryb se „mutant“ skládá?
  2. Jaké druhy ryb to jsou?
  3. Určíte správně jednotlivé poznávací znaky ryb (na každý druh vycházejí dva)?

II. Nesoutěžní otázky – tzv. nedůležité (kraviny):

1. Jakou zemi jsem navštívil?
  2. Ve které oblasti jsem se asi tak pohyboval?
  3. Je celý příběh fikce nebo skutečnost?

Kdo správně odpoví na otázky a,b,c – postupuje do slosování o:

O sadu cen – dva balíčky nástrah Mister-twister, kalendář rybích specialit z dílny serveru CHYTEJ.cz, o čepici a tričko CHYTEJ.CZ a 150 metrů vláčecí šňůry FIRE LINE CRYSTAL. Celková hodnota cen je cca 1200,– Kč

O CO SE SOUTĚŽÍ V NESOUTĚŽNÍCH OTÁZKÁCH O slávu a čest a titul „autor největší kraviny“ spolu s vytištěným rybím MUTANTEM ve formátu A4 s podpisem Tomáše Rozsypala, autora obrázku a soutěže.

Věřím, že tento „dravý kříženec“ pro vás bude lahůdkou, ale až vám příště naservíruji losososovitého nebo kaprovitého mutanta, tak se z nich po… Přeji hodně štěstí v bádání. ToRo

Konflikty u vody!? necteno

22.2.2005 | Tomucha | Ryby | 22.732 zobrazení | 151 odpovědí

měli jste už u vody nějáky konflik na který nemůžete zapomenou? Inspiroval mě článek M. Rozsypala o ukradeném woblerku. Osobně pravidelně narážím na problémy s tím, že někomu lovím za zahrádkou a on si myslí že je to jeho voda-končí hádkou nebo házením jablek do vody

SERVISY RP necteno

9.12.2005 | regulus | Navijáky | 22.663 zobrazení | 22 odpovědí

Toto téma by mělo sloužit všem, kdo potřebují servis rybářského náčiní (pruty, navijáky…). Pište nejen o servisech kterým by se kolegové měli dle vašeho názoru vyhýbat, ale hlavně o těch, s jejichž službami jste byli spokojeni. Formu nechám zcela na vás.

Sumec na podvodní splávek necteno

12.9.2011 | MB | Sumcařina | 22.646 zobrazení | 6 odpovědí

Dobré odpoledne :-D Chtěl bych se začít věnovat lovu sumců, první výpravu plánuji někdy na přelom září/říjen na Dyji 4A (jsou na tomto revíru vůbec? :-D). Vzhledem k výbavě a informacím bych chtěl zkusit lov s podvodním splávkem a rousnicema. Zajímalo by mě, jaký návazec na rousnice (jen jeden trojhák nebo jeden velký háček?) a jak zacházet s prutem, když mi záběr signalizuje rolnička – mít brzdu povolenou, utaženou nebo něco úplně jiného? :-D Případně, pokud máte nějaké tipy a postřehy pro začátečníka, rád si je poslechnu :-D Moc díky, Martin

JRC bivak Quad Continental Dome necteno

11.1.2012 | Lukáš | Kaprařina | 22.642 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

Dobrý den, chci si koupit bivak ale mám obavy, jestli neproteče. A proto vás prosím o radu a zkušenosti s tímto bivačkem. Jestli máte foto budu moc rád. Děkuji Lukáš

Co vy na K70+? necteno

31.1.2005 | dudu | Legislativa | 22.632 zobrazení | 255 odpovědí

Tak se všude začínají objevovat petice za uzákonění max. míry kapra. Jak to vidí Chytejáci ?

1. ano jsem pro, kapr si to zaslouží
  2. ne je to zbytečný u všech ryb
  3. ano, ale ať mají všechny ryby horní míru
  4. začnem kaprem a potom budou mít horní míru i ostatní ryby

Já dávám 3, buď vše,nebo nic.

suroviny na boilie od firmy G CARP necteno

13.2.2012 | beda6a | Kaprařina | 22.575 zobrazení | žádná odpověď

Máte někdo zkušenosti s uvedenou firmou,zajímal by mně názor na tekuté potravy sypké suroviny i esence děkuji

Slánsko a kladensko očima rybářů. necteno

25.12.2011 | slanny | Vaše názory | 22.573 zobrazení | žádná odpověď

Názory,zkušenos­ti,oblíbené revíry,úlovky ,čistota kolem vody,chování druhých rybářů apod.Podělte se o své zkušenosti s ostatními rybáři.

Dominikánská republika necteno

6.2.2011 | jeňa 02 | Rybaření v zahraničí | 22.479 zobrazení | 2 odpovědi

Ahoj všichni,chtěl bych vás poprosit jestli nemá někdo z vás zkušenosti s rybolovem v Dominikánské republice.Jde mi spíš o přívlač ze břehu.Děkuji za odpověď.Jeňa 02

Lov ryb z hladiny necteno

27.7.2008 | okoun27 | Plavaná | 22.476 zobrazení | 56 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s lovem na hladině na pečivo a na chleba.

reklamace Shimano necteno

10.3.2012 | Beer.Beda | Plavaná | 22.469 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím všechny rybáře, dnes při lovu na plavanou s prutem Shinamo Speed master AX 4,5m se mi podařilo, nějakým záhadným způsobem ulomit koncové očko.Bylo to obyčejné nahození 0,5g splávku.Prut se zlomil přesně v místě, kde očko končí a přechází v prut.Máte někdo zkušenosti s reklamací?Vím, že Shimano má v podmínkách, do 30cm od špičky nelze uplatnit záruka. Na druhou stranu, jsem si koupil prut celý a né jen 420cm z 4,5 metrové­ho prutu.