Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Rybaření v ČR s průvodcem..... necteno

21.6.2011 | Štěpánovič | Tipy & triky | 23.229 zobrazení | 6 odpovědí

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. V blízké débě by mi měl přijet kamarád ze států nadšenec do rybaření a chtěl by u nás jít chytat pstruhy. Já sám nerybařím tak se obracím na vás, internet moc nepomohl.

Potřeboval bych poradit jestli se nedá domluvit třeba víkend s nějakým průvodcem, který by ho se synem vzal rybařit a zařídil veškeré náležitosti případně vybavení.

Pokud mi nějaké doporučíte budu moc vděčný.Případně řeknete jak to chodí, ptž se mi podařilo najít pouze nějaké soukromé rybníky apod.

Moc děkuju Štěpánovič

Rybolov mládeže necteno

22.5.2012 | Koudy1968 | Vaše názory | 23.204 zobrazení | 4 odpovědi

Dobrý den, chci se zeptat jak je to s povinnostmi a právy mládeže.Někde jsem se dočetl že od roku 2004 v zákoně o rybářství č. 99/2004 Sb., ani v jeho prováděcí vyhlášce č. 197/2004 Sb., se o lovu ryb dětí a mládeže nehovoří a žádná speciální úprava tedy od toho roku neexistuje? Platí tedy že pokud má rybář platný rybářský lístek a povolenku k lovu ryb, pak bez rozdílu věku má všechna práva a musí plnit všechny povinnosti které stanoví zákon,jako dospělý rybář? Jde mi o to,jestli může chytat např.na dvě udice,nebo vláčet na živou nástrahu atd…

SPORTEX - a zrušení 10-ti leté záruky u sumčáků.. necteno

3.2.2012 | TondaN | Pruty | 23.183 zobrazení | 4 odpovědi

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat prostřednictvím tohoto dotazu zda někdo neví něco o zrušení 10-ti leté záruky u sumcových prutů od sportexu a jak to je když mám pruty od tohoto výrobce. A teď tuto záruku zrušili… Psal jsem dotaz na mavep což je distributor pro ČR, ale zatím jsem odpověď nedostal a na http://www.sportexpruty.cz/sumcove-pruty a ostatních obchodech jsem vysvětlení proč to tak je nenašel.. Jediné co jsem zjistil je to, že team waller fun má 2 roky a vlajková řada team waller 3 roky… Chystá se nějaká novinka pro rok 2012?

Kde sehnat blank na vlaceci prut? necteno

8.9.2010 | kerob | Pruty | 23.161 zobrazení | 41 odpovědí

Rekneme, ze spousta prutu co se prodava mi nesedi do ruky diky tvaru rukojeti a taky rad experimentuju, takze bych si rad postavil pres zimu vlastni vlacak. Kdo a kde v CR je schopen dodat blanky? Nezajima me lowend, zajimaj me slusny blanky a spis v „lehcich“ gramazich.

Rybári a lekárnička necteno

5.2.2012 | LuboO | Ostatní nádobíčko | 23.160 zobrazení | 23 odpovědí

Chcem sa opytat, ci nosi niekto so sebou na ryby lekarnicku. Predpokladam, ze na kaprarskych vypravach nad 7 dni, resp. zahranicnych sumciarskych vypravach sa nejaka lekarnicka najde, ide mi skor o jednodenne lovy hlavne na privlac, plavanu a feeder. Ci si niekto bali do batôzka aspon zakladne potreby na osetrenie roznych drobnych bolaciek, ktore sa pri vode vzdy vyskytnu. A ak ano, co v tej lekarnicke najdete?

Skusal som nieco podobne hladat vo vyhladavaci a nic som nenasiel, mozno prekukol.

Jak vychováváte své děti? necteno

4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 23.100 zobrazení | 34 odpovědí

Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,pra­satům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…

Co mu popřát? necteno

10.12.2004 | Prizrak | Ryby | 23.085 zobrazení | 47 odpovědí

Nejenom že se blíží čas Vánoc, ale blíží se i Davidovy 30. narozeniny! Tak tedy pište blahobřání, až se z vás kouří

Dravcová sezóna začíná ...:) necteno

15.6.2011 | papiksk12 | Dravci | 23.082 zobrazení | 16 odpovědí

pojďte si pokecat na co chytáte,kde chytáte…:)Doufám že se letos podaří chytit i nějaký sumeček …pište, a dávejte fotky vašichu úlovků..

echolot HUMINBIRD 718 necteno

1.2.2012 | Dlaždička | Sumcařina | 23.072 zobrazení | 2 odpovědi | upravit

CHci si koupit Huminbird 718 je to dobrá investice má s tim někdo zkušenost chtěl bych chytat sumce díky za poradu Václav.

Pomoc pri vyberu navijaku. necteno

6.2.2012 | makes | Muškaření | 23.062 zobrazení | 8 odpovědí

Dobry den. Můžete mi porad s výběrem navijáku??

Nevim jestli ten: http://allegro.pl/…7679547.html

a nebo ten:

http://allegro.pl/…8265116.html

bylo by to k tomuhle prutu:

http://www.fishingmad.co.uk/…fly-rod.html

Koupě signalizátoru Prologic Polyphonic-WUSB-VTSW necteno

21.1.2012 | eregent | Ostatní nádobíčko | 23.053 zobrazení | 2 odpovědi

Máte někdo zkušenosti s těmito signalizátory,pop­řípadě čeho se vyvarovat při jejich koupi?Děkuji za všechny poznatky a všem Petru Zdar.eregent

Orlík - závážení, vnadění, bivakování necteno

22.5.2012 | R-y-b-a-r | Domácí revíry | 23.013 zobrazení | 23 odpovědí

Ahoj. Možná už to tu někdy v daleké minulosti bylo, ale nechce se mi prohledávat celé fórum. Chtěl bych se zeptat jak je to s vyvážením nástrah a návnad na ÚN Orlík, popřípadě s bójkama. A za druhé bivakování. Povoleno či ne? Případně s nebo bez podlážky. Díky za rady.

Ohře 1 - Terezín necteno

17.6.2011 | Váca | Domácí revíry | 22.997 zobrazení | 11 odpovědí

Rád bych věděl od nějakého domorodce něco víc o revíru Ohře 1 především by mě zajímal úsek v Terezíně nad jezem. Kdybyste náhodou někdo něco měli tak budu rád za jakýkoli příspěvek… dík Váca

Prut SPRO Distance Tele Carp II 390 necteno

18.11.2011 | voltor | Pruty | 22.972 zobrazení | žádná odpověď

Zdravím, má někdo zkušenosti s těmito pruty a nebo nějakou jejich alternativou?Rád bych si na příští sezónu pořídil nové pruty na odhoz a delší hody.ještě jestli by k nim byly vhodené navijáky OKUMA POWER LINER PL 860 nebo 865.Díky za názory.

Mivardi Reactor, Imperium necteno

10.2.2012 | xpavli7 | Pruty | 22.960 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Zdravím přemýšlím o těchto dvou prutech. Chci aby prut pracoval spíše parabolicky než špičkou. Nikde se ale nemůžu dočíst jak to s těmato prutama je. S feedrem začínám. Jedná se mě hlavně o pruty Medium. Díky moc za reakce.. ;-)

SPORTEX něco víc než pruty necteno

19.1.2013 | mastrof | Vaše názory | 22.891 zobrazení | 177 odpovědí

je sportex v dnešní době opravdu o tolik lepší než ostatní pruty? at už kvalitou či přístupem k zákazníkům? opravdu dominuje na poli feedru , vláčky a sumcařiny? či dokonce v jiných odvětvích rybařiny? vaše názory a tipy na jiné značky vítány.

Lowrence Mark x5 DSI necteno

20.3.2011 | kamet | Vaše názory | 22.863 zobrazení | žádná odpověď

Lowrance Mark x5 DSI již někdo vlastní a odskoušel? Funguje jako v nabídce? Podle mne by měl zobrazit rybu i na dně.

Sumec na podvodní splávek necteno

12.9.2011 | MB | Sumcařina | 22.841 zobrazení | 6 odpovědí

Dobré odpoledne :-D Chtěl bych se začít věnovat lovu sumců, první výpravu plánuji někdy na přelom září/říjen na Dyji 4A (jsou na tomto revíru vůbec? :-D). Vzhledem k výbavě a informacím bych chtěl zkusit lov s podvodním splávkem a rousnicema. Zajímalo by mě, jaký návazec na rousnice (jen jeden trojhák nebo jeden velký háček?) a jak zacházet s prutem, když mi záběr signalizuje rolnička – mít brzdu povolenou, utaženou nebo něco úplně jiného? :-D Případně, pokud máte nějaké tipy a postřehy pro začátečníka, rád si je poslechnu :-D Moc díky, Martin

Lov ryb z hladiny necteno

27.7.2008 | okoun27 | Plavaná | 22.778 zobrazení | 56 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s lovem na hladině na pečivo a na chleba.

SERVISY RP necteno

9.12.2005 | regulus | Navijáky | 22.777 zobrazení | 22 odpovědí

Toto téma by mělo sloužit všem, kdo potřebují servis rybářského náčiní (pruty, navijáky…). Pište nejen o servisech kterým by se kolegové měli dle vašeho názoru vyhýbat, ale hlavně o těch, s jejichž službami jste byli spokojeni. Formu nechám zcela na vás.