Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Prut SPRO Distance Tele Carp II 390 necteno

18.11.2011 | voltor | Pruty | 22.805 zobrazení | žádná odpověď

Zdravím, má někdo zkušenosti s těmito pruty a nebo nějakou jejich alternativou?Rád bych si na příští sezónu pořídil nové pruty na odhoz a delší hody.ještě jestli by k nim byly vhodené navijáky OKUMA POWER LINER PL 860 nebo 865.Díky za názory.

Domácí oprava prutu necteno

27.5.2007 | bizkit | Tipy & triky | 22.799 zobrazení | 47 odpovědí

Potřebuju poradit s výměnou SIC očka na vlačáku. Jak očko sundat (mechanicky, chemicky aj.), jakým lepidlem lepit, lakem lakovat, popřípade kde sehnat nová očka (dodavatel, velkoprodejce). Prostě každá informace by bodla. Dik

Co mu popřát? necteno

10.12.2004 | Prizrak | Ryby | 22.783 zobrazení | 47 odpovědí

Nejenom že se blíží čas Vánoc, ale blíží se i Davidovy 30. narozeniny! Tak tedy pište blahobřání, až se z vás kouří

Jak vychováváte své děti? necteno

4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 22.756 zobrazení | 34 odpovědí

Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,pra­satům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…

Ohře 1 - Terezín necteno

17.6.2011 | Váca | Domácí revíry | 22.721 zobrazení | 11 odpovědí

Rád bych věděl od nějakého domorodce něco víc o revíru Ohře 1 především by mě zajímal úsek v Terezíně nad jezem. Kdybyste náhodou někdo něco měli tak budu rád za jakýkoli příspěvek… dík Váca

Lowrence Mark x5 DSI necteno

20.3.2011 | kamet | Vaše názory | 22.715 zobrazení | žádná odpověď

Lowrance Mark x5 DSI již někdo vlastní a odskoušel? Funguje jako v nabídce? Podle mne by měl zobrazit rybu i na dně.

Kde sehnat blank na vlaceci prut? necteno

8.9.2010 | kerob | Pruty | 22.690 zobrazení | 41 odpovědí

Rekneme, ze spousta prutu co se prodava mi nesedi do ruky diky tvaru rukojeti a taky rad experimentuju, takze bych si rad postavil pres zimu vlastni vlacak. Kdo a kde v CR je schopen dodat blanky? Nezajima me lowend, zajimaj me slusny blanky a spis v „lehcich“ gramazich.

SOUTĚŽ - RYBÍ MUTANT - O CENY ZA 1200,- kČ necteno

16.10.2009 | HaD | chytej.cz | 22.689 zobrazení | 28 odpovědí

POZOR SOUTĚŽ – více zde: http://www.chytej.cz/…vaci-soutez/ Vážení přátelé Právě jsem se vrátil z ciziny, kde jsem dlel na rybách. Pobýval jsem v panenské oblasti, kde nebylo živé duše. Ba ani ptáci tam nezpívali. Zato vod tam bylo požehnaně a všechny navíc v noci romanticky fosforeskovaly. Ryb v nich žilo přehršel a jaké… Jednou takhle stanu na břehu jedné průzračné říčky a udiveně sleduji rybí rej u dna. Hned mě svrbí prsty na rybolov. Ouha, nemám žádnou nástrahu! Nutně potřebuji něco napíchnout na háček marmyšky (dal mi ji mužik Ivan Ivanovič Pičurin v Kyjevě – jen za nevelký půllitr vodky). Nástrahy však není. Žádný hmyzák neletí povětřím, žádný neleze po zemi. Když nejsou nad zemí, budou třeba pod ní. I obrátím kus betonového bloku a hle – mám tučnou rousnici. Překvapí mě, že žížala má tři hlavy a každá mě chce kousnout. Tak vy takhle! Do jedné rychle zatnu háček a šup s červem do vody. Než řeknu pop (pravoslavný), je tu záběr! Po záseku začne tanec – kozáček. Po oboustranně vysilujícím boji vytáhnu… neznámou rybu. Toť se ví, chci ji vyfotografovat. Leč z aparátu mi vytečou baterie. Smůla! Nu což, musím rybu namalovat nožem na kůru ztepilé břízky (neb papír jsem již spotřeboval). Jak si umanu, tak se i stane… Abych si se zařazením nového rybího druhu zbytečně nelámal hlavu, nechám to na vás!

PRAVIDLA SOUTĚŽE: Odpovědi na soutěžní i nesoutěžní otázky zasílejte na naši e-mailovou adresu chytej@chytej.cz. Do předmětu E-MAILU uveďte heslo SOUTĚŽ a za odpovědi Vaši přezdívku. Odpovědi na nesoutěžní otázky můžete vkládat i do soutěžního fóra zde: http://www.chytej.cz/…-za-1200-kc/. Soutěžit mohou pouze registrovaní členové serveru CHYTEJ.cz. Nejste-li registrováni, můžete se zaregistrovat zde: http://www.chytej.cz/…/.Registrace trvá několik minut a je zcela ZDARMA!

SOUTĚŽNÍ OBRÁZEK naleznete v tomto fóru hned na začátku. 

I. Soutěžní otázky – tzv. důležité (bodované):

1. Z kolika ryb se „mutant“ skládá?
  2. Jaké druhy ryb to jsou?
  3. Určíte správně jednotlivé poznávací znaky ryb (na každý druh vycházejí dva)?

II. Nesoutěžní otázky – tzv. nedůležité (kraviny):

1. Jakou zemi jsem navštívil?
  2. Ve které oblasti jsem se asi tak pohyboval?
  3. Je celý příběh fikce nebo skutečnost?

Kdo správně odpoví na otázky a,b,c – postupuje do slosování o:

O sadu cen – dva balíčky nástrah Mister-twister, kalendář rybích specialit z dílny serveru CHYTEJ.cz, o čepici a tričko CHYTEJ.CZ a 150 metrů vláčecí šňůry FIRE LINE CRYSTAL. Celková hodnota cen je cca 1200,– Kč

O CO SE SOUTĚŽÍ V NESOUTĚŽNÍCH OTÁZKÁCH O slávu a čest a titul „autor největší kraviny“ spolu s vytištěným rybím MUTANTEM ve formátu A4 s podpisem Tomáše Rozsypala, autora obrázku a soutěže.

Věřím, že tento „dravý kříženec“ pro vás bude lahůdkou, ale až vám příště naservíruji losososovitého nebo kaprovitého mutanta, tak se z nich po… Přeji hodně štěstí v bádání. ToRo

Rybolov mládeže necteno

22.5.2012 | Koudy1968 | Vaše názory | 22.674 zobrazení | 4 odpovědi

Dobrý den, chci se zeptat jak je to s povinnostmi a právy mládeže.Někde jsem se dočetl že od roku 2004 v zákoně o rybářství č. 99/2004 Sb., ani v jeho prováděcí vyhlášce č. 197/2004 Sb., se o lovu ryb dětí a mládeže nehovoří a žádná speciální úprava tedy od toho roku neexistuje? Platí tedy že pokud má rybář platný rybářský lístek a povolenku k lovu ryb, pak bez rozdílu věku má všechna práva a musí plnit všechny povinnosti které stanoví zákon,jako dospělý rybář? Jde mi o to,jestli může chytat např.na dvě udice,nebo vláčet na živou nástrahu atd…

SERVISY RP necteno

9.12.2005 | regulus | Navijáky | 22.629 zobrazení | 22 odpovědí

Toto téma by mělo sloužit všem, kdo potřebují servis rybářského náčiní (pruty, navijáky…). Pište nejen o servisech kterým by se kolegové měli dle vašeho názoru vyhýbat, ale hlavně o těch, s jejichž službami jste byli spokojeni. Formu nechám zcela na vás.

Orlík - závážení, vnadění, bivakování necteno

22.5.2012 | R-y-b-a-r | Domácí revíry | 22.614 zobrazení | 23 odpovědí

Ahoj. Možná už to tu někdy v daleké minulosti bylo, ale nechce se mi prohledávat celé fórum. Chtěl bych se zeptat jak je to s vyvážením nástrah a návnad na ÚN Orlík, popřípadě s bójkama. A za druhé bivakování. Povoleno či ne? Případně s nebo bez podlážky. Díky za rady.

JRC bivak Quad Continental Dome necteno

11.1.2012 | Lukáš | Kaprařina | 22.601 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

Dobrý den, chci si koupit bivak ale mám obavy, jestli neproteče. A proto vás prosím o radu a zkušenosti s tímto bivačkem. Jestli máte foto budu moc rád. Děkuji Lukáš

Sumec na podvodní splávek necteno

12.9.2011 | MB | Sumcařina | 22.554 zobrazení | 6 odpovědí

Dobré odpoledne :-D Chtěl bych se začít věnovat lovu sumců, první výpravu plánuji někdy na přelom září/říjen na Dyji 4A (jsou na tomto revíru vůbec? :-D). Vzhledem k výbavě a informacím bych chtěl zkusit lov s podvodním splávkem a rousnicema. Zajímalo by mě, jaký návazec na rousnice (jen jeden trojhák nebo jeden velký háček?) a jak zacházet s prutem, když mi záběr signalizuje rolnička – mít brzdu povolenou, utaženou nebo něco úplně jiného? :-D Případně, pokud máte nějaké tipy a postřehy pro začátečníka, rád si je poslechnu :-D Moc díky, Martin

suroviny na boilie od firmy G CARP necteno

13.2.2012 | beda6a | Kaprařina | 22.539 zobrazení | žádná odpověď

Máte někdo zkušenosti s uvedenou firmou,zajímal by mně názor na tekuté potravy sypké suroviny i esence děkuji

Slánsko a kladensko očima rybářů. necteno

25.12.2011 | slanny | Vaše názory | 22.518 zobrazení | žádná odpověď

Názory,zkušenos­ti,oblíbené revíry,úlovky ,čistota kolem vody,chování druhých rybářů apod.Podělte se o své zkušenosti s ostatními rybáři.

Konflikty u vody!? necteno

22.2.2005 | Tomucha | Ryby | 22.447 zobrazení | 151 odpovědí

měli jste už u vody nějáky konflik na který nemůžete zapomenou? Inspiroval mě článek M. Rozsypala o ukradeném woblerku. Osobně pravidelně narážím na problémy s tím, že někomu lovím za zahrádkou a on si myslí že je to jeho voda-končí hádkou nebo házením jablek do vody

Dominikánská republika necteno

6.2.2011 | jeňa 02 | Rybaření v zahraničí | 22.432 zobrazení | 2 odpovědi

Ahoj všichni,chtěl bych vás poprosit jestli nemá někdo z vás zkušenosti s rybolovem v Dominikánské republice.Jde mi spíš o přívlač ze břehu.Děkuji za odpověď.Jeňa 02

Vícedílný vláčecí prut na pstruhy necteno

4.3.2012 | kusiks | Dravci | 22.414 zobrazení | 10 odpovědí

Měl jsem původně v plánu zakoupit lepší teleskop, ale byl jsem od něj odrazen. Potřebuji co největší skladnost, a tak jako vhodná volba se mi zdá Shimano Beastmaster BX STC 210–240 L (3–14g). Je to 4dílný prut. Mám ale obavu aby se tolik dílů nepodepsalo na kvalitě, akci a výdrži prutu. Myslíte, že mé obavy jsou na místě? Popřípadě máte někdo zkušenost s tímto a nebo podobným prutem? Předem děkuji za připomínky.

reklamace Shimano necteno

10.3.2012 | Beer.Beda | Plavaná | 22.400 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím všechny rybáře, dnes při lovu na plavanou s prutem Shinamo Speed master AX 4,5m se mi podařilo, nějakým záhadným způsobem ulomit koncové očko.Bylo to obyčejné nahození 0,5g splávku.Prut se zlomil přesně v místě, kde očko končí a přechází v prut.Máte někdo zkušenosti s reklamací?Vím, že Shimano má v podmínkách, do 30cm od špičky nelze uplatnit záruka. Na druhou stranu, jsem si koupil prut celý a né jen 420cm z 4,5 metrové­ho prutu.

ŘEKA BEČVA V HRANICÍCH necteno

5.6.2005 | frenki | Domácí revíry | 22.390 zobrazení | 4 odpovědi

Kdo už jste chytali na řece Bečvě v Hranicích at už na přívlač nebo na plavanou nebo na těžko tak se mi ozvěte na co tam berou ,jake ulovky máte a jaky styl rybaření používate!!! hlavně mě zajímá přívlač dravých ryb na co berou jaky styl vedení a co se tam dá chytit!!! díky!!!