Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Střevlička Východní - Nezastavitelný problém
24.5.2012 | sroubecek11 | Ostatní ryby | 20.470 zobrazení | 27 odpovědí
Ahoj rybáři, jako asi většina z vás mám dost velký problém se střevličkou. Nějak se dostala k nám do rybníků. Ze začátku jsme si říkali, když byla poprvé chycená kolem 9 cm první, že se tu aspon rozmnoží a bude tu plavat více ryb. To jsme ale nevěděli co nás čeká. Během dvou let dokázala zlikvidovat věškerej potěr. Okusuje např kapříkům a hrouzkům ploutve a ryba následně uhyne. k tomuto jsem došel za pomoicí měnšáho výzkumu, kdy jsem chytil 5 střevliček a pět kapříků cca 2 cm délky a dal je do akvárka. Za stálého přísunu potravy střevlička agresivně napadá jiné druhy. Ted se snažíme zlikvidovat jí z našich rybníků. Jaký je váš názor na tuto rybu?
trumen
4.12.2011 | slanny | Dravci | 20.437 zobrazení | 14 odpovědí
Vážení kolegové a kolegině rybáři,prosím o Vaše rady kde se v středočeských vodách dají ulovit sumečci americký.Rád bych na ně s děckama zkusil jít.Předem děkuji.
vranovska přehrada
14.3.2009 | hanz.333 | Ryby | 20.428 zobrazení | 38 odpovědí
posim o informace o te teto vodě jakekoliv nemužu serozhodnout kam na dovolenou mam tam jet do chaty jak tam jdou ryb dravci kapři sumci diky za odpovědi
Rybářská mluva
29.4.2009 | Libor | Vaše názory | 20.394 zobrazení | 123 odpovědí
Zakládám téma, rybářská mluva. Co znáte, dávejte sem. Můžete i moderní, nové co používáte.. Setkáváte se u vody s rybářskou mluvou?
Feeder dvojí délka
9.4.2005 | Robur | Feeder | 20.281 zobrazení | 54 odpovědí
Teď jsem se díval v rybářství na feeder pruty, bohužel si nepamatuji značku, ale zaujalo mě, že prut měl volitelnou délku, konkrétně mezi 3,3 a 3,9m, což se řešilo jedním dílem, ketrý se vkládal dle potřeby. Zdůrazňuji, že nemluvím o špičce. Cena byla cca 1600 a k tomu 5 špiček. Už jste to někdo něco takového používal, řeším hlavně tu délkovou variailitu. Myslím, že prut byl zn. browning nebo tak nějak. [addsig]
Jaká je nejlepší nástražní rybička na CANDÁTY??
7.6.2005 | kkarlos | Dravci | 20.254 zobrazení | 69 odpovědí
Poradíte mi jakou mám zvolit nástražní rybičku na CANDÁTY??Díííík za radu!
echolot Humminbird phirana 180max tri beam
14.2.2011 | bene | Sumcařina | 20.207 zobrazení | 10 odpovědí
Máte někdo zkušenosti o dovozu echolotů Humminbird z USA?Zvažuji objednání přes e-shop. Četl jsem toho už dost,ale stále nemám jasno,jak je to s češtinou v ovládání echolotu a s metrickými jednotkami?Dá se to přenastavit v menu,nebo to echoloty v USA nemají vůbec? Uplatním na našich mělčích vodách echolot s třemi papasky spíše než se dvěma? Prý v mělčích vodách obsáhne větří úhel. Dík
Výroba masných červů
11.4.2005 | | Ryby | 20.184 zobrazení | 39 odpovědí
Zdravim. Chtěl bych se dovědět něco o pěstování červů. Teď, když se s nima může vnadit by byl nákup dost drahej. Co vím tak taková malá krabička asi 2dcl stojí asi 20Kč a to tam je polovina pilin, na chytání to stačilo, ale na vnadění bych se nedoplatil. Zajímalo by mě jestli má někdo opravdu vyzkoušenej způsob jak na to , nějakou funkční pěstírnu, kde by se dal udělat aspoň 1l najednou. Já se o to pokoušel už loni ale výsledek nic moc. Mohl bych použít malé cejny, kteří jsou na rybníku kam chodim opravdu silně přemnoženi a jsou zakrnělí 15–20 cm a za chvíli se jich nachytá halda. Asi budu někým obviněn že používat ryby na takové věci je neetické, ale to nějak vydržim.
zápis do povolenky
4.5.2012 | efifwe | Legislativa | 20.149 zobrazení | 38 odpovědí | upravit
dobrý den chtěl bych se zeptat jak byste do povolenky MRS-pstruhové vody zapsali třeba 6 tloušťů. jestli se píše jenom jednou název ryby a kusy jestli se píšou dohromady a kila? chci si udělat povolenky a potřeboval bych to vědět
Celoroční hájení Kapra domácího
5.12.2011 | nnnap | Bílá ryba | 20.129 zobrazení | 69 odpovědí
Je pěkné, chtít pro naše vody to nejlepší. Je pěkné o tom hovořit, je to trendy… Pojďme tedy pro to něco udělat! Hajme celoročně Cyprinusa carpija!
Nástraha na kapra
21.5.2012 | rybarada | Ostatní ryby | 20.115 zobrazení | 21 odpovědí
jaká se Vám osvědčila nejlepší nástraha na kapra? Kukuřice nebo boilies? A číslo háčku?
Koupí povolenky dotujete časopis Rybářství
7.6.2006 | Raf | Legislativa | 20.108 zobrazení | 245 odpovědí
V kuloárech se říká, že koupí své povolenky přispíváte určitým finančním obnosem na časopis Rybářství. Co si myslíte o tom, že tak přispíváte, bez ohledu na to zda o to máte zájem, na chod tohoto privilegovaného časopisu? Jak k tomu přijdou ostatní časopisy (ale i internetové stránky), které vámi a potažmo Českým Rybářským Svazem dotované nejsou a musí bojovat na takto narušeném trhu?
Likvidace plevelných ryb.
25.10.2004 | jan | Lososovité ryby | 20.071 zobrazení | 150 odpovědí
Čau chlapi… . můžete mi prozradit, jak likvidujete plevelné ryby, abyste je nemuseli hodit zpátky do vody, jak nařizuje řád? Já když jsem na břehu, tak zpravidla končí pod podrážkou mých holin. Není to brutální? Někdo to jen tak hodí do křoví. pod tou holinou je to rychlejší. Poraďte…
rybařske hry
7.9.2009 | stupy | chytej.cz | 20.057 zobrazení | 17 odpovědí
Prosim,neznate někdo webovou stranku,kde se daji stahnout nějake rybařske hry???Děkuji
Regionální dobrůtky
17.11.2012 | troutkiller | Recepty | 19.965 zobrazení | 166 odpovědí
Dost často nám ruzná fora končí u bílého sexu a ruznejch dobrutek,tak sem s oblíbenejma řezníkama,pekařema cukrářema a hospudkama kde se dobře vaří peče a udí:-)))
Víkendový pobyt u vody
22.5.2012 | proLogic | Kaprařina | 19.955 zobrazení | žádná odpověď
Petrův zdar, Jedu na víkend na Slezskou Hartu, chtěl bych se zeptat kdo ví o nějakých zaručených horkých místech kde se vleze stan a ostatní vybavení, a také jak se zakrmováním, nástrahami a samotným chytáním.
Muškařská vesta
10.2.2007 | fikus | Muškaření | 19.927 zobrazení | 95 odpovědí
rád bych si pořídil novou vestu. Zajímají mne zkušenosti s vašimi muškařskými vestami. Doporučení na nějaký konkrétní typ který máte nebo který by se vám líbil a proč. Investovat do vesty mohu +/- 2.500,–Kč
Rybařina v západních čechách
12.3.2009 | kamylrybak | Ryby | 19.924 zobrazení | 48 odpovědí
Týkající se spíš kaprařů…
Jak na tolstolobiky?
22.3.2006 | Hrouzek003 | Ryby | 19.914 zobrazení | 17 odpovědí
Co použít na tolstolobiky, kterí nejdou chytit, co používáte? (studená vody přehrady)
Typy povolenek
16.7.2012 | sikulam | Legislativa | 19.891 zobrazení | 7 odpovědí | upravit
Ahoj, chci si pořídit povolenku a nějak se nemůžu vyznat jaký typ pořídit. Zda celorepublikovou nebo celosvazovou a nebo jen jednotlivý uzemní svaz. Nevíte kde najdu jaké revíry obsahuje celorebubliková a jaké revíry má celosvazová?
Děkuji za jakoukoliv radu ;-)