Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

muškaření necteno

9.3.2004 | rarach | Muškaření | 19.388 zobrazení | 21 odpovědí

Kterým směrem se bude ubírat muškařina. Osobně se domnívám, že rozvíjet se bude hlavně jezerní muškaření a UL muškařina na řekách a říčkách. Co Vy na to?

Uchovavanie ulovku a etika necteno

22.9.2011 | LuboO | Vaše názory | 19.376 zobrazení | 8 odpovědí

Zakladam toto forum, aj ked neviem, ci tu uz nieco take je. Stretol som sa s nazorom, resp. s technikou uchovavania stuky pomocou velkej karabiny, ktora sa prepichne rybe cez tlamu a vyviaze sa ako pes na retazi. Slovenska vyhlaska o uchovavani ryb hovori toto:

Vyhlaska 185/2006 Z.z., § 14,

(11) Privlastnené ryby v živom stave sa prechovávajú v dostatočne priestranných sieťkach alebo v iných zariadeniach, ktoré zaručujú ich minimálne poranenie.

Myslite, ze horeuvedeny sposob prechovania ryby je zlucitelny s tymto odstavcom? Ja si myslim, ze nie. A ani z etickeho hladiska. Sposobovat rybe dalsie zranenie, aj ked relativne nakratko, to sa mi nejak prieci mojmu naturelu. Aky mate na to nazor? A ako je to v ceskej legislative?

Největší ryba letošní dravčí sezony necteno

22.6.2005 | Mike | Dravci | 19.346 zobrazení | 105 odpovědí

Jeká je vaše letošní největší ryba ulovená při lovu dravců?

Ryba,pekáč,pánev a to ostatní. necteno

9.12.2005 | | Recepty | 19.341 zobrazení | 123 odpovědí

Pořád se tu řešíme jak ošetřovat šňůry,pruty,jak mazat navijáky a pod. Ale jak nejlépe ošetříte rybu,kterou vezmete domů? Myslím tím způsob přípravy,olej ingredience atd. Citlivky CaR mohou napsat jak ji ošetří než ji pustí.(teda mimo polibku)

POMOC necteno

9.5.2012 | Mr. Vydra | Domácí revíry | 19.329 zobrazení | 29 odpovědí

Zdravim všechny rybáře a rybářky byl jsem osloven abych vybral několik návrhů soukromých revírů na rybářské závody, závody jsou to firemní které se konají každý rok na jiném místě a pokaždé to byla tragédie takže bych potřeboval poradit nějaký revír kde je hondě zarybněno a hlavně dostatek velkých ryb. Rozloha nejméně 5 ha

Díky moc

zkoumani dna necteno

5.3.2004 | spinningman | Ryby | 19.325 zobrazení | 9 odpovědí

nevim jak prozkoumat dno na stojaku a jak na rece. bez echolotu jenom ze brehu(lod ani echolot nemam). a jak zmerit poradne hloubku! vsem diky za odpoved!!!!

Staňkovský rybník necteno

30.5.2012 | Honcek | Domácí revíry | 19.255 zobrazení | 7 odpovědí

Ahoj,vím, že o tomto revíru toho zde bylo napsáno hodně, ale zajímá mě aktuální situace na této vodě na kterou jezdím tak jednou ročně. Zajímá mě kaprařina a dravci( minulý rok).Podělte se o zkušenosti s touto vodou, kde nejvíc obdivuji krásně prostředí. děkuji

Hracholusky - trofejní kapři? necteno

26.12.2009 | Radim11 | Kaprařina | 19.214 zobrazení | 52 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se příští sezonu zaměřit na kaprařinu na Hracholuskách. Nikde jsem nezaregistroval úlovky trofejních kaprů přes 10 kg. Často slýchám, že je tento revír na trofejní kapry totálně mrtvý, tak by mi zajímal váš názor a zkušenosti. Připomínám, že nezjišťuji a není třeba uvádět přesná místa, nástrahy atd. Díky moc všem za pomoc a rady

vhodný revír necteno

6.6.2011 | Martin Uher | Muškaření | 19.213 zobrazení | 7 odpovědí | upravit

Mohl bych se zeptat na vhodný revír někde v Praze?Už sem zkoušel všechny možný říčky řeky miliony mušek a pořád žádná ryba.Děkuju za každou odpověď.Martin

Největší štika či okoun sezóny??? necteno

24.11.2005 | klacek44 | Dravci | 19.144 zobrazení | 168 odpovědí

Zajímalo by mě, jaký je zatím váš největší okoun nebo štika sezóny??? Ja chytam teprve 1 rokem a zatim štika 61 a okoun 33 cm a vy???

Dírky - zimní sraz necteno

14.12.2006 | Robur | chytej.cz | 19.129 zobrazení | 227 odpovědí

co začít intrikovt na toto téma, za chvíli přituhne a my se budem domlouvat na poslední chvíli. A touž bude kolidovat s jinými akcemi.

voblery KOVMASTERS - vaše úspechy a dojmy necteno

25.12.2011 | TOMMY CATFISH | Úspěchy | 19.080 zobrazení | 2 odpovědi

môžete sem pridávať fotky vaších úspechov a dojmy z tejto značky voblerov pochádzajúcich zo Slovenska

Na ryby bez prutu necteno

24.11.2010 | noba | Dravci | 19.071 zobrazení | 20 odpovědí

tak jsem dnes vyrazil ma vláčku na slapy. po 1,5hodine jizdy jsem dorazil na místo a tam jsem zjistil že mám vše potřebné až na jednu maličkost, a to prut. měl jsem v autě sice náhodou jěště jeden, ale ten taky neměl jednu drobnost. A to naviják. takže jsem zas slavnostně vyrazil na cestu k domovu. Máte taky podobnou skušenost? at vím že nejsem blbec sám:-)

Obchod MR.Fish necteno

25.12.2011 | zrybenec | Vaše názory | 19.068 zobrazení | 4 odpovědi

Má nekdo zkusenosti a timto obchodem ? Pakud ano tak Jaké. :http://www.mrfish.cz/

Záplavy ČR 2006??? necteno

28.3.2006 | Lukas | Ryby | 19.022 zobrazení | 130 odpovědí

Nemislyte si že budou zaplavy ja jo ale nechci aby byly vse bylo ve zpravach.Řeka ve starém Plzenci uz se vylila na louky.Stary plzenec je v zapadnich cechac.Uz jednou tam most opravovali.napred vyndali paneli dali tam vojenskej most a ted je tam novej.Doufam ze se to nebude opakovat.

Jaka by měla byt min. hloubka v rybnice? necteno

27.4.2012 | rryybbaa | Vaše názory | 19.010 zobrazení | 12 odpovědí | upravit

Dobry den, chtěl bych se zeptat, jaka by měla byt minimalni hloubka v rybnice. Prosim alespon orientačne.

Výstavy necteno

18.12.2011 | chosebaits | Výstavy | 18.997 zobrazení | 13 odpovědí

Budou tři výstavy v ČR.Na jakou pujdete a proč.Muj názor je takový.Tak nějak mi to připadá jako jedna velká blbost.Byl tu pořádný jeden veletrh v Brně a to bylo špatně! Když přibyl FOR FISHING tak jsem jásal. Prodejci a hlavně distributoři prý nejsou schopni utáhnout finančně tolik akcí na tak malém trhu jako je ČR a proto jsou tam či tam (v horčím případě nikde).Tři akce v ČR budou tak rozmělněny, že bude všude PRD!!!! Pokud se podívám na vystavovatele,tak hodně vidím prodejce než samotné dovozce či distributory. Na to tam nemusím jezdit,nebo přez net se dostanu všude,ale hold si nesáhnu na ono zboží. Výstava či Veletrh má určitě i své dobré stránky jako je třeba setkání přátel a kamarádu z netu nebo přímo od vody a také jsou tam občas zajímavé přednášky.Snad někam pojedu? PS Určitě tam nebudou v lednu nové věci a tak to bude doprodej starých zásob-))))

Začátečnická výbava - feeder a přívlač necteno

25.10.2012 | Chmur | Pruty | 18.987 zobrazení | 89 odpovědí

Ahoj lidičky, mám na vás jako začátečník několik otázek ohledně výbavy. Letos jsem začal rybařit. Zkoušel jsem zatím více méně pouze kaprařinu. Dopustil jsem si mnoha chyb, začátky byly kruté a drahé. Nicméně mě to baví a hodně.

Příští rok bych chtěl zkusit další možnosti rybolovu – feeder a přívlač. Proto prosím o několik rad ohledně výbavy. Jsem z Liberce. Chci lovit na menších a středně velkých řekách a nádržích do 100 ha. Co se týká mojí pro feeder a přívlač možné výbavy – mám navijáky Mivardi Morpheus FD 4000 a Baitrunner 6000 (oba navijáky mi doporučili v prodejně a nejsem s nimi moc spokojený), které používám při kaprařině.

Prut na střední přívlač (měřím 170 cm, ryby do jednoho metru) do 1 000 Kč + naviják do 1 000 Kč. Prut na feeder – chci dva, takže co nejlevnější, ale aby se zároveň na ně dalo chytat + naviják.

Pokud byste mi doporučili nějaké univerzální navijáky a k nim vhodné vlasce, které lze použít na kaprařinu, feeder i přívlač, budu moc rád. Případně nějakou vhodnou kombinaci.

Díky předem za rady a odpovědi a pokud vás můj dotaz z nějakého důvodu vytočil, za shovívavost a nereagování.

Černá voda necteno

22.11.2011 | kotel | Vaše názory | 18.975 zobrazení | 7 odpovědí | upravit

Zdravim, chtel bych se zeptat na jednu otazečku. V rybnice, kam chodim chytat je takova černa voda, čim to je? Trošku popis, rybnik je u lesa a kolem je hodne stromu a pada tam celkem hodne listi, je to tim? Neškodi to rybam? Děkuji za vaše odpovedi!

Penn Multiplikátor Commander Pro 20LW necteno

29.12.2011 | morcák | Navijáky | 18.967 zobrazení | 3 odpovědi

Dobrý den chci se zeptat jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s Multiplikátorem : Penn Multiplikátor Commander Pro 20LW… nebo popřípadě mi poradit nějaký multiplikátor do ceny 2500..Díky :-)