Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
muškaření
9.3.2004 | rarach | Muškaření | 19.593 zobrazení | 21 odpovědí
Kterým směrem se bude ubírat muškařina. Osobně se domnívám, že rozvíjet se bude hlavně jezerní muškaření a UL muškařina na řekách a říčkách. Co Vy na to?
Začátečnická výbava - feeder a přívlač
25.10.2012 | Chmur | Pruty | 19.584 zobrazení | 89 odpovědí
Ahoj lidičky, mám na vás jako začátečník několik otázek ohledně výbavy. Letos jsem začal rybařit. Zkoušel jsem zatím více méně pouze kaprařinu. Dopustil jsem si mnoha chyb, začátky byly kruté a drahé. Nicméně mě to baví a hodně.
Příští rok bych chtěl zkusit další možnosti rybolovu – feeder a přívlač. Proto prosím o několik rad ohledně výbavy. Jsem z Liberce. Chci lovit na menších a středně velkých řekách a nádržích do 100 ha. Co se týká mojí pro feeder a přívlač možné výbavy – mám navijáky Mivardi Morpheus FD 4000 a Baitrunner 6000 (oba navijáky mi doporučili v prodejně a nejsem s nimi moc spokojený), které používám při kaprařině.
Prut na střední přívlač (měřím 170 cm, ryby do jednoho metru) do 1 000 Kč + naviják do 1 000 Kč. Prut na feeder – chci dva, takže co nejlevnější, ale aby se zároveň na ně dalo chytat + naviják.
Pokud byste mi doporučili nějaké univerzální navijáky a k nim vhodné vlasce, které lze použít na kaprařinu, feeder i přívlač, budu moc rád. Případně nějakou vhodnou kombinaci.
Díky předem za rady a odpovědi a pokud vás můj dotaz z nějakého důvodu vytočil, za shovívavost a nereagování.
Uchovavanie ulovku a etika
22.9.2011 | LuboO | Vaše názory | 19.548 zobrazení | 8 odpovědí
Zakladam toto forum, aj ked neviem, ci tu uz nieco take je. Stretol som sa s nazorom, resp. s technikou uchovavania stuky pomocou velkej karabiny, ktora sa prepichne rybe cez tlamu a vyviaze sa ako pes na retazi. Slovenska vyhlaska o uchovavani ryb hovori toto:
Vyhlaska 185/2006 Z.z., § 14,
(11) Privlastnené ryby v živom stave sa prechovávajú v dostatočne priestranných sieťkach alebo v iných zariadeniach, ktoré zaručujú ich minimálne poranenie.
Myslite, ze horeuvedeny sposob prechovania ryby je zlucitelny s tymto odstavcom? Ja si myslim, ze nie. A ani z etickeho hladiska. Sposobovat rybe dalsie zranenie, aj ked relativne nakratko, to sa mi nejak prieci mojmu naturelu. Aky mate na to nazor? A ako je to v ceskej legislative?
zkoumani dna
5.3.2004 | spinningman | Ryby | 19.544 zobrazení | 9 odpovědí
nevim jak prozkoumat dno na stojaku a jak na rece. bez echolotu jenom ze brehu(lod ani echolot nemam). a jak zmerit poradne hloubku! vsem diky za odpoved!!!!
Staňkovský rybník
30.5.2012 | Honcek | Domácí revíry | 19.510 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj,vím, že o tomto revíru toho zde bylo napsáno hodně, ale zajímá mě aktuální situace na této vodě na kterou jezdím tak jednou ročně. Zajímá mě kaprařina a dravci( minulý rok).Podělte se o zkušenosti s touto vodou, kde nejvíc obdivuji krásně prostředí. děkuji
marmyška, zkušenosti, postřehy, nápady
10.7.2004 | mirmen | Marmyška | 19.385 zobrazení | 182 odpovědí
Začal jsem na ni vloni. Vodím prozatím na fídru,boloňce a winkelpickeru. Zaujala mne rozmanitost ryb, které na nástrahu reagují. Prozatím hrouzek,ouklej,plotice,perlín,tloušť,jesen,proudník,cejn,cejnek,parma,okoun,štika. Jak jste na tom vy s touto nástrahou?
Rybářský lístek
5.1.2008 | Rico | Legislativa | 19.373 zobrazení | 31 odpovědí
Jdeli stávající rybář žádat o prodloužení RYBÁŘSKÉHO LÍSTKU a starý má již propadlý, jak dlouho může být propadlý aby měl nárok na prodloužení a nemusel dělat znova zkoušky?
Díky
Náhony MVE
18.10.2006 | Axamith | Vaše názory | 19.357 zobrazení | 104 odpovědí
Měl jsem incident s majitelem MVE, který mě
vyhazoval z pozemku sousedící s náhonem s argumentem, že náhon není
revír. Kde je pravda ? Na straně provozovatele MVE nebo rybáře ?
rybářské časopisy
11.1.2006 | kubas | Ryby | 19.356 zobrazení | 97 odpovědí
Jaký je váš nejoblíbenější časopis?Já mám nejradši Kajmana a Českého rybáře,ostatní moc nemusím,protože je v nich hodně reklam
vhodný revír
6.6.2011 | Martin Uher | Muškaření | 19.355 zobrazení | 7 odpovědí | upravit
Mohl bych se zeptat na vhodný revír někde v Praze?Už sem zkoušel všechny možný říčky řeky miliony mušek a pořád žádná ryba.Děkuju za každou odpověď.Martin
Rady pro chytání bičem
4.3.2005 | Tloust | Ryby | 19.333 zobrazení | 119 odpovědí
Chtěl bych se dozvědět něco o chytání bičem. Mám vyhlédnutý 7 m shimano, ale nemůžu se rozhodnout. Poradtě mi prosím jaký vlasec, jak se nahazuje a kde všude se dá bič použít. Takže kdo máte s tímto lovem nějaké zkušenosti tak prosím pište, pište, pište!
Jaka by měla byt min. hloubka v rybnice?
27.4.2012 | rryybbaa | Vaše názory | 19.327 zobrazení | 12 odpovědí | upravit
Dobry den, chtěl bych se zeptat, jaka by měla byt minimalni hloubka v rybnice. Prosim alespon orientačne.
voblery KOVMASTERS - vaše úspechy a dojmy
25.12.2011 | TOMMY CATFISH | Úspěchy | 19.286 zobrazení | 2 odpovědi
môžete sem pridávať fotky vaších úspechov a dojmy z tejto značky voblerov pochádzajúcich zo Slovenska
Ultra light
9.11.2009 | afromucha | Přívlač | 19.275 zobrazení | 63 odpovědí | upravit
Zdravím, Chtěl bych Vás poprosit o radu. Sháním nějaký jemný proutek měl by to být spíš proutek na okouny…cenovou hranici jsem si stanovil 1500… Na internetu jsem si vyhlédl tři:
http://www.hobby-g.cz/…0-Light.html?…
nebo ten samý akorát délka 240
http://www.hobby-g.cz/…-Tactix.html?…
předem děkuji za odpovědi!!!
Na ryby bez prutu
24.11.2010 | noba | Dravci | 19.264 zobrazení | 20 odpovědí
tak jsem dnes vyrazil ma vláčku na slapy. po 1,5hodine jizdy jsem dorazil na místo a tam jsem zjistil že mám vše potřebné až na jednu maličkost, a to prut. měl jsem v autě sice náhodou jěště jeden, ale ten taky neměl jednu drobnost. A to naviják. takže jsem zas slavnostně vyrazil na cestu k domovu. Máte taky podobnou skušenost? at vím že nejsem blbec sám:-)
Obchod MR.Fish
25.12.2011 | zrybenec | Vaše názory | 19.257 zobrazení | 4 odpovědi
Má nekdo zkusenosti a timto obchodem ? Pakud ano tak Jaké. :http://www.mrfish.cz/
Prenášanie rýb do súkromných revírov
6.6.2012 | lunimus | Domácí revíry | 19.236 zobrazení | 130 odpovědí
Priatelia … verim vo vasu inteligenciu, a ze moj prispevok nebude hnacim motorom vasich „ziskov“.
Ako zacinajuci rybar som sa az dnes dozvedel, ako si niektori rybari zarabaju na zivobitie a to prenasanim ryb zo zväzovej vody do sukromnych rybnikov. Udajne sa takto bezne prenasaju kapre nad 10Kg a taky kapor 10–15Kg sa da predat na sukromnej vode niektorym majitelom aj za 500€ a pocul som ze trofejny kapor 22Kg siel do urcitej sukromnej vody za 2500€. Je to bezne a je to normalne? Rybu sice dotycny rybar nezje a nie je teda klasickym mäsiarom, ale miestnu vodu tym z mojho pohladu vyrazne ochudobni …
Aky je na vec vas nazor?
Přívlačový prut
31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 19.235 zobrazení | 121 odpovědí
Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…
Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.
Nože
22.11.2012 | Tino | Ostatní nádobíčko | 19.231 zobrazení | 105 odpovědí
Obecná diskuze o nožích kupovaných i nožích doma vyrobených. Měla by navazovat na příspěvky uvedené v tématu Domácí výroba woblerů.
Závodní přívlač
6.11.2010 | Stanik | Přívlač | 19.230 zobrazení | 125 odpovědí
Hledáme nové závodníky do fungujícího týmu I. ligy LRU – přívlač. Pokud máš chuť poměřit své síly s ostatními a máš soutěživého ducha, tak se ozvi a zkus chytat s námi. Závody nejsou jen o závodění samotném ale také o zábavě a setkání s kamarády – stejně postiženými blázny. Kontaktujte mě zde, mailem nebo Osobní poštu.