Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Chytání na Orlíku necteno

12.3.2006 | ČudlařX | Domácí revíry | 18.593 zobrazení | 46 odpovědí

Zdar! Má tu někdo zkušenosti s lovem na Orlíku?Feeder,pla­vaná, případně přívlač.Jaké jsou úspěšné nástrahy,návnady,…

Nože necteno

22.11.2012 | Tino | Ostatní nádobíčko | 18.569 zobrazení | 105 odpovědí

Obecná diskuze o nožích kupovaných i nožích doma vyrobených. Měla by navazovat na příspěvky uvedené v tématu Domácí výroba woblerů.

Prenášanie rýb do súkromných revírov necteno

6.6.2012 | lunimus | Domácí revíry | 18.552 zobrazení | 130 odpovědí

Priatelia … verim vo vasu inteligenciu, a ze moj prispevok nebude hnacim motorom vasich „ziskov“.

Ako zacinajuci rybar som sa az dnes dozvedel, ako si niektori rybari zarabaju na zivobitie a to prenasanim ryb zo zväzovej vody do sukromnych rybnikov. Udajne sa takto bezne prenasaju kapre nad 10Kg a taky kapor 10–15Kg sa da predat na sukromnej vode niektorym majitelom aj za 500€ a pocul som ze trofejny kapor 22Kg siel do urcitej sukromnej vody za 2500€. Je to bezne a je to normalne? Rybu sice dotycny rybar nezje a nie je teda klasickym mäsiarom, ale miestnu vodu tym z mojho pohladu vyrazne ochudobni …

Aky je na vec vas nazor?

Přívlačový prut necteno

31.10.2012 | Martin Mošna | Přívlač | 18.541 zobrazení | 121 odpovědí

Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…

Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.

Humminbird - Piranha MAX 230PT zkusenosti necteno

8.1.2012 | chose120 | Ostatní nádobíčko | 18.524 zobrazení | 1 odpověď

Má někdo s tímto přístrojem zkušenosti.Za každou radu nebo pomoc předem děkuji.Chytám převážně na řekách,a na menších stojatých vodách.

Náhony MVE necteno

18.10.2006 | Axamith | Vaše názory | 18.476 zobrazení | 104 odpovědí

Náhony MVEMěl jsem incident s majitelem MVE, který mě vyhazoval z pozemku sousedící s náhonem s argumentem, že náhon není revír. Kde je pravda ? Na straně provozovatele MVE nebo rybáře ?

Prut pro začínajícího rybáře. necteno

30.8.2010 | Kuba4 | Pruty | 18.466 zobrazení | 118 odpovědí | upravit

Dobrý den.

Je mi 13 let a budu si dělat můj první rybářský lístek. Chtěl bych se s vámi zkušenými, poradit jaký prut by byl pro mě nejvhodnější. Nechci aby to byl nějaký profi prut za velké peníze, ale aby měl celkem kvalitní poměr: Kvalita/Cena. Našel jsem set prutu s navijákem avšak, má akci 40g, což se mi zdá málo, i když nevím. Moc se neorientuji. Chtěl bych lovit hlavně na plavanou ale potřeboval bych prut s kterým by se dala utáhnout třeba štika.

Předem díky za vaše reakce.

Kuba

Od kolika se smí chytat na 2 pruty ?? necteno

30.7.2008 | Renegade | Legislativa | 18.455 zobrazení | 15 odpovědí

Potřebuju se zeptat od kdy se smí chytat na dva pruty.

vodní nádrž pastviny necteno

3.6.2012 | vovo | Domácí revíry | 18.422 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli neznáte nějaký soukromí nebo svazoví revír v Orlických horách někdo poblíž Sucheho vrchu (budeme totiž ubytovaní na tom Suchém Vrchu) nejak. Tak já jsem našel jen svazovou vodní nádrž pastviny prosím poraďte chytili jste tam někdy nějaké pěkné ryby. A ještě bych se chtěl zeptat jedeme tam o prázdninách s rodiči a se strýcem tak bysme si tam chtěli zachytat jak je to s hostenkou kdyby sme si chtěli koupit za kolik je ?? chtěli by sme to na týden

Rady pro chytání bičem necteno

4.3.2005 | Tloust | Ryby | 18.398 zobrazení | 119 odpovědí

Chtěl bych se dozvědět něco o chytání bičem. Mám vyhlédnutý 7 m shimano, ale nemůžu se rozhodnout. Poradtě mi prosím jaký vlasec, jak se nahazuje a kde všude se dá bič použít. Takže kdo máte s tímto lovem nějaké zkušenosti tak prosím pište, pište, pište!

teleskop nebo dělička necteno

2.8.2010 | Tino | Feeder | 18.378 zobrazení | 37 odpovědí

dneska v rybářství v Blatné jsem viděl i feederové teleskopy. Myslíte si, že o tom prutu má cenu uvažovat, nebo je to ještě horší než obyčejná lowendová dělička?

prívlačová taška necteno

7.2.2006 | pablo | Ostatní nádobíčko | 18.340 zobrazení | 121 odpovědí

rozmýšlam o kúpe prívlačovej tašky aj s krabicami-boxami v počte 2–5 ks a mala by byť menej premokavá (napr. do lode). Máte s ňou nejaké skúsenosti? Prípadne poprosím značku a kontakt. Dík

naviják vláčka lehká s třední necteno

28.5.2008 | monaster | Navijáky | 18.330 zobrazení | 77 odpovědí

jaké máte zkušenosti s navijáky Colmic do 1000 kč na vláčku? sháním něco ne moc drahýho. přemejšlel jsme o Shimanu s přední brzdou ale pak jsem viděl na netu toto: www.colmic.cz

Pletenka a háček s lopatkou necteno

10.4.2012 | Zedtu | Tipy & triky | 18.324 zobrazení | 15 odpovědí

Dá se uvázat na háček s lopatkou pletená šňůra? Jestli ano poraďte jaký uzel mám použít.

Soutěž o nejhezčí fotku rybářky - o kalendář RYBÁŘKA 2010 a DVD necteno

15.3.2010 | HaD | chytej.cz | 18.293 zobrazení | 32 odpovědí

Pravidla soutěže:

Soutěží se ve dvou kategoriích o poslední kalendář RYBÁŘKA 2010 a jedno DVD z edice CHYTEJ.cz dle vlastního výběru.

PRAVIDLA Do fóra – Soutěž o nejhezčí fotku ženy-rybářky vložte fotografii s rybářským motivem, na které je žena-rybářka. Fotografii současně zašlete na e-mail chytej@chytej.cz s odpovědí na soutěžní otázku – „Kolik DVD již vyšlo v Edici CHYTEJ.cz“? Nápovědu naleznete na www.rybarskefilmy.cz. Odpovědi zasílejte pouze e-mailem, fotografie vkládejte do tohoto fóra.

1. KATEGORIE – cena kalendář RYBÁŘKA

• vložte vlastní fotografii rybářky – přítelkyně, manželky, babičky, kamarádky, maželky, dcery, tety apod. :-)

2. KATEGORIE – cena DVD dle vlastního výběru z Edice CHYTEJ.cz

• fotografie, kterou naleznete na webu – vkládat můžete pouze fotografie s uvedením zdroje. Povoleny jsou pouze zhraniční servery, fotografie z českých konkurenčních serverů budou mazány.

Po skončení soutěže bude zvolen výběr deseti nejhezčích snímků a veřejným hlasováním bude určen v obou kategoriích vítěz.

pravidla soutěže zde: http://www.chytej.cz/souteze/35/

marmyška, zkušenosti, postřehy, nápady necteno

10.7.2004 | mirmen | Marmyška | 18.258 zobrazení | 182 odpovědí

Začal jsem na ni vloni. Vodím prozatím na fídru,boloňce a winkelpickeru. Zaujala mne rozmanitost ryb, které na nástrahu reagují. Prozatím hrouzek,ouklej,plo­tice,perlín,tlou­šť,jesen,prou­dník,cejn,cej­nek,parma,okou­n,štika. Jak jste na tom vy s touto nástrahou?

Aljaška necteno

24.1.2012 | sajmon | Rybaření v zahraničí | 18.252 zobrazení | 5 odpovědí

Odjíždím v červnu na půl roku pracovně na Aljašku. Samozřejmě že mi to nedá a budu vyrážet na místní populace ryb, především lososi. Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s lovem lososů a především jestli si mám tahat pruty z domu, a nebo jestli se dá v Anchorage pořídit rybářské vybavení? Díky

Tipovací fórum necteno

11.11.2011 | Robur | chytej.cz | 18.250 zobrazení | 56 odpovědí

k významným událostem se hodí tipovat výsledky.
V tělu fóra by se pak jen upravilo, co se tipuje.

Mořský rybolov - POLSKO necteno

30.4.2007 | MUD | Rybaření v zahraničí | 18.248 zobrazení | 5 odpovědí

Máme volné 4místa na mořský rybolov v Polsku – tresky , 2dny nonstop na lodi -WLADYSLAWOWO. viz: www.neptun.intermedia.net.pl máte někdo zájem ? cena : 500zl na osobu + doprava , 8.5 odjezd 9–10.5 chytání. Info na tel.: 605 282 254

Jste pro omezení množství vnadící směsi ??? necteno

5.4.2010 | regulus | Legislativa | 18.232 zobrazení | 113 odpovědí

Vím, že si s tímto fórem nabiju čenich, nicméně docela by mne zajímaly vaše názory.
V dobách dřívějších, bývaly zakázány určité druhy návnad, pokud si dobře pamatuji, ještě kdysi dávno bylo množství i nějakým způsobem omezeno. Počínaje platností zákona o rybářství 99/2004 Sb., není v BP o vnadění ani řádek, jen zcela vyjímečně je zmínka o zákazu u některých revírů v jejich popisu. Existuje však zákon o vodách 254/2001 Sb. [http://www.mrsbrno.cz/…komentar.pdf] kde jsou v §39 odstavec 1 definované závadné látky (na odkazu je to na straně 71 [str. 36 v PDF]) a z toho vyplývá, že i návnada je chápána jako závadná látka a vy tím, že vnadíte de facto porušujete zákon. Za tuto činnost vás nijakým způsobem nemůže postihnout RS, nicméně pokud by vás přistihl inspektor ČIŽP nebo jiný pověřený pracovník tak možná dostanete pokutu, zrovna tak, jako patrně i člověk co krmí kačeny z mostu. Netuším jestli je to dírka v legislativě nebo na to naši zákonodárci ještě nepřišli, ale asi většinu lidí napadne, že si rybář hodí do vody návnadu aby si přilákal ryby.
Je zcela jasné, že především položená by se bez vnadění stala daleko méně atraktivní, „čekání na rybu“ by se ještě prodloužilo, takže úplný zákaz vnadění (i když prakticky existuje) by se nesetkal s moc velkým ohlasem. Ovšem faktickým důsledkem dnešního rybářského trendu především na menších stojatých nádržích je podstatné zhoršení kvality vody a častější úhyny ryb, které bývají alibisticky sváděny na přemnožení bílé ryby apod. Pokud si představíte hektarový rybník, kam za den přijde od března do listopadu v průměru 50 rybářů denně a každý z nich do vody nasype 10 kg krmné směsi, mnohdy velmi pochybné kvality, tak je na neštěstí zaděláno. Vetší stojaté revíry a řeky povětšinou větší množství návnady tak nějak vstřebají, ale pro malé stojáky je to počátek zkázy.
Již skoro 10 let bojuji o omezení vnadění na nějakou rozumnou míru v rámci naší MO, zatím beznadějně, když vstoupil v platnost zákon o rybářství, tak se semnou nikdo nechtěl na tohle téma vůbec bavit z obavy, že by se o vnadění někdo začal zajímat z hlediska zákona o vodách, posledních pár let mi to smetou ze stolu s odůvodněním, že by to nešlo uhlídat a že to je zbytečný.

Jaký na to máte názor vy a co si myslíte o omezení v tomto rozsahu:
Stojaté vody do 2 ha a řeky do 10m šířky 2 kg suché směsi na den
Ostatní 5 kg suché směsi na den