Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Na ryby bez prutu necteno

24.11.2010 | noba | Dravci | 19.366 zobrazení | 20 odpovědí

tak jsem dnes vyrazil ma vláčku na slapy. po 1,5hodine jizdy jsem dorazil na místo a tam jsem zjistil že mám vše potřebné až na jednu maličkost, a to prut. měl jsem v autě sice náhodou jěště jeden, ale ten taky neměl jednu drobnost. A to naviják. takže jsem zas slavnostně vyrazil na cestu k domovu. Máte taky podobnou skušenost? at vím že nejsem blbec sám:-)

voblery KOVMASTERS - vaše úspechy a dojmy necteno

25.12.2011 | TOMMY CATFISH | Úspěchy | 19.349 zobrazení | 2 odpovědi

môžete sem pridávať fotky vaších úspechov a dojmy z tejto značky voblerov pochádzajúcich zo Slovenska

Obchod MR.Fish necteno

25.12.2011 | zrybenec | Vaše názory | 19.316 zobrazení | 4 odpovědi

Má nekdo zkusenosti a timto obchodem ? Pakud ano tak Jaké. :http://www.mrfish.cz/

Prut pro začínajícího rybáře. necteno

30.8.2010 | Kuba4 | Pruty | 19.300 zobrazení | 118 odpovědí | upravit

Dobrý den.

Je mi 13 let a budu si dělat můj první rybářský lístek. Chtěl bych se s vámi zkušenými, poradit jaký prut by byl pro mě nejvhodnější. Nechci aby to byl nějaký profi prut za velké peníze, ale aby měl celkem kvalitní poměr: Kvalita/Cena. Našel jsem set prutu s navijákem avšak, má akci 40g, což se mi zdá málo, i když nevím. Moc se neorientuji. Chtěl bych lovit hlavně na plavanou ale potřeboval bych prut s kterým by se dala utáhnout třeba štika.

Předem díky za vaše reakce.

Kuba

Reálná nosnost feederových návazců necteno

19.1.2010 | osprey | Feeder | 19.300 zobrazení | 154 odpovědí

Feeder je jemná technika, kde se obvykle používají slabé návazce, ale často se s nimi zdolávají velké ryby. Proto je důležité používat kvalitní návazcové materiály. Výrobci si ovšem mohou na cívku napsat, co chtějí, takže jsem si kdysi vymyslel reálný test.

Na větší ryby je běžným průměrem návazec 0.14 mm. Prakticky jakákoli čtrnáctka má deklarovanou nosnost přes 2 kg. Ale unese je opravdu? Z má zkušenosti vyplynulo, že mnohé vlasce, které mají větší průměr než na cívce udávaných 0.14 mm a „papírově“ unesou skoro 3 kg, dvoukilovou zátěž nezvednou.

Takže: Hledá se vlasec s udávaným průměrem 0.14 mm vhodný jako návazcový materiál, který bez potíží zvedne a udrží ve vzduchu 2 kg zátěže (když nebudem puntičkáři, poslouží i 2l PET láhev – kdyžtak se může naplnit přesně na 2 kg celkové hmotnosti). Doporučuju smyčkový uzel. Pokud je čerstvý, většinou vydrží a praskne to jinde. A je lepší zkusit to několikrát.

Pište jen výsledky – název vlasce a jestli zvedne nebo nezvedne, případně jak snadno praskne.

prívlačová taška necteno

7.2.2006 | pablo | Ostatní nádobíčko | 19.281 zobrazení | 121 odpovědí

rozmýšlam o kúpe prívlačovej tašky aj s krabicami-boxami v počte 2–5 ks a mala by byť menej premokavá (napr. do lode). Máte s ňou nejaké skúsenosti? Prípadne poprosím značku a kontakt. Dík

Výstavy necteno

18.12.2011 | chosebaits | Výstavy | 19.265 zobrazení | 13 odpovědí

Budou tři výstavy v ČR.Na jakou pujdete a proč.Muj názor je takový.Tak nějak mi to připadá jako jedna velká blbost.Byl tu pořádný jeden veletrh v Brně a to bylo špatně! Když přibyl FOR FISHING tak jsem jásal. Prodejci a hlavně distributoři prý nejsou schopni utáhnout finančně tolik akcí na tak malém trhu jako je ČR a proto jsou tam či tam (v horčím případě nikde).Tři akce v ČR budou tak rozmělněny, že bude všude PRD!!!! Pokud se podívám na vystavovatele,tak hodně vidím prodejce než samotné dovozce či distributory. Na to tam nemusím jezdit,nebo přez net se dostanu všude,ale hold si nesáhnu na ono zboží. Výstava či Veletrh má určitě i své dobré stránky jako je třeba setkání přátel a kamarádu z netu nebo přímo od vody a také jsou tam občas zajímavé přednášky.Snad někam pojedu? PS Určitě tam nebudou v lednu nové věci a tak to bude doprodej starých zásob-))))

Černá voda necteno

22.11.2011 | kotel | Vaše názory | 19.227 zobrazení | 7 odpovědí | upravit

Zdravim, chtel bych se zeptat na jednu otazečku. V rybnice, kam chodim chytat je takova černa voda, čim to je? Trošku popis, rybnik je u lesa a kolem je hodne stromu a pada tam celkem hodne listi, je to tim? Neškodi to rybam? Děkuji za vaše odpovedi!

Dalešická přehrada=Jihlava 7-8 necteno

30.6.2006 | Davish | Úspěchy | 19.225 zobrazení | 24 odpovědí

zajímalo by mě jaké máte úspěchy na všechny možné způsoby lovu na Dalešické přehradě(Jihlava 7–8), nevadí když napíšete třeba i něco z minulejch let :)

Dotace na soukromé rybníky necteno

18.7.2010 | malej.uzasnak | Vaše názory | 19.201 zobrazení | 12 odpovědí

Mohu se zeptat jak je na tom česko s dotacemi na rybníky jestli s tím má někdo skušenosti at´ poradí. Předem dekuji za odpovedi

Penn Multiplikátor Commander Pro 20LW necteno

29.12.2011 | morcák | Navijáky | 19.199 zobrazení | 3 odpovědi

Dobrý den chci se zeptat jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s Multiplikátorem : Penn Multiplikátor Commander Pro 20LW… nebo popřípadě mi poradit nějaký multiplikátor do ceny 2500..Díky :-)

Od kolika se smí chytat na 2 pruty ?? necteno

30.7.2008 | Renegade | Legislativa | 19.182 zobrazení | 15 odpovědí

Potřebuju se zeptat od kdy se smí chytat na dva pruty.

echolot Cuda 300 necteno

30.12.2011 | thomas777 | Kaprařina | 19.177 zobrazení | 1 odpověď

Zdar má nebo měl někdo tenhle echolot chtěl bych vědět klady a zápory chtěl bych si ho pořídit.

Chytání na Orlíku necteno

12.3.2006 | ČudlařX | Domácí revíry | 19.163 zobrazení | 46 odpovědí

Zdar! Má tu někdo zkušenosti s lovem na Orlíku?Feeder,pla­vaná, případně přívlač.Jaké jsou úspěšné nástrahy,návnady,…

Vyzkoušeli už jste Hubertku? necteno

21.9.2011 | mickman | Domácí revíry | 19.125 zobrazení | 1 odpověď | upravit

Chci se zeptat asi hlavně kolegů z Vysočiny. Máte někdo zkušenosti s tímhle soukromým revírem http://www.rybnikhubertka.cz/…vir-hubertka na havlíčkobrodsku? Podle webu to vypadá dost zajímavě a rád bych znal nějaké názory, abych tam nejel zbytečně.

Roudná jez necteno

27.3.2011 | parma101 | Domácí revíry | 19.112 zobrazení | 23 odpovědí

Víte to že V roudné na pravém břehu řeky, hned pod jezem staví elektrárnu? Znamená to tedy, že v roudné pod jezem se z pravé strany teď nedá a nebude dát chytat. Docela mě to štve protože bych tam v létě jezdil na kole a most tam nikde neni. Teda až v Soběslavi nebo v Planý. A to je na kole až příliš velké zajížďka. Myslím že by nebylo od věci tam postavit malý dřevěný mostík. Sice tam jeden je ale ten je zavřenej z důvodů bezpečnosti. Jinak jsem tam byl tento víkend chytat. Byla to paráda v Planý nad Lužnicí na ostrově 2 cejni 5 kaprů ale pouze dorostenci.

Kapr na kukuřici necteno

9.7.2009 | R-a-d-e-k | Kaprařina | 19.054 zobrazení | 22 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem kapra na kukuřici. A jestli máte nějaký recept s kukuřicí, tak se podělme… Radekx

Revír 411 180 - Jevanský potok Hruškov necteno

24.12.2006 | breca | Ryby | 19.040 zobrazení | 6 odpovědí

Najdu zde někoho, kdo na tento revír chodil a ví, jak to bude v příštích letech? Vím, že tu byly tahanice o pronájem a pro příští rok Hruškov vypadl ze svazových revírů. Tento týden se vypouští a ryby se tam evidententně stahovaly i vidlema. Žalostný to pohled.

skládání troj děliček necteno

4.10.2010 | eliot | Pruty | 19.008 zobrazení | 25 odpovědí | upravit

Možná pro někoho blbý dotaz, ale poprve jsem si koupil trojděličky a po navití silonu na naviják jsem zjistil, že při složení prutů na jednotlivé díly je to první očko od navijáku níž než cívka navijáku a tudíž při složení silon nejde přes rolničku odklopu, ale jse směrem dolů. Hodlám samozřejmě nechávat udice navázané a skladovat je tak jak odejdu od vody jen je složím.Můžete mi někdo napsat jak toto řešíte. Zda třeba ten prostřední díl skladujete obráceně nebo jak? Dík za radu mám troj děličky opravdu poprve a rád se nechám poučit.

naviják vláčka lehká s třední necteno

28.5.2008 | monaster | Navijáky | 19.007 zobrazení | 77 odpovědí

jaké máte zkušenosti s navijáky Colmic do 1000 kč na vláčku? sháním něco ne moc drahýho. přemejšlel jsme o Shimanu s přední brzdou ale pak jsem viděl na netu toto: www.colmic.cz