Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Reálná nosnost feederových návazců necteno

19.1.2010 | osprey | Feeder | 17.960 zobrazení | 154 odpovědí

Feeder je jemná technika, kde se obvykle používají slabé návazce, ale často se s nimi zdolávají velké ryby. Proto je důležité používat kvalitní návazcové materiály. Výrobci si ovšem mohou na cívku napsat, co chtějí, takže jsem si kdysi vymyslel reálný test.

Na větší ryby je běžným průměrem návazec 0.14 mm. Prakticky jakákoli čtrnáctka má deklarovanou nosnost přes 2 kg. Ale unese je opravdu? Z má zkušenosti vyplynulo, že mnohé vlasce, které mají větší průměr než na cívce udávaných 0.14 mm a „papírově“ unesou skoro 3 kg, dvoukilovou zátěž nezvednou.

Takže: Hledá se vlasec s udávaným průměrem 0.14 mm vhodný jako návazcový materiál, který bez potíží zvedne a udrží ve vzduchu 2 kg zátěže (když nebudem puntičkáři, poslouží i 2l PET láhev – kdyžtak se může naplnit přesně na 2 kg celkové hmotnosti). Doporučuju smyčkový uzel. Pokud je čerstvý, většinou vydrží a praskne to jinde. A je lepší zkusit to několikrát.

Pište jen výsledky – název vlasce a jestli zvedne nebo nezvedne, případně jak snadno praskne.

AMUŘI necteno

1.7.2007 | ivošš | Ostatní ryby | 17.935 zobrazení | 49 odpovědí

Zdravím všechny,chci se poradit s lovem amura…viděl sem moc pěkný amury,ale neberou.Žerou jen rákos,vyjedou až k hladině,vys­kočí,lapí list rákosu a stahne ho pod vodu,tam jej okusuje.NEVÍTE O NĚČEM NA TAKOVÉ TO BÁZI S RÁKOSEM NEBO NĚCO PODOBNÝHO???Prosím o rady,díky a přeji hodně úlovků.

ŽENY NA RYBÁCH - ANO? ČI NE ? necteno

5.3.2010 | DJ | Vaše názory | 17.928 zobrazení | 182 odpovědí

Přeju všem krásný den. Nezakládám toto fórum protože bych měl proti ženám, dámám a dívkám něco zlého. Naopak si myslím, že bez žen by bylo na světě smutno. Jde mi jen o vaše názory. Pokud jde o mě, i skrze vřelý vztah k něžnému pohlaví, který jsem po letech boje na několika frontách koncentroval do jedné jedinečné partnerky, jsem stále toho názoru, že na rybách si s ženskou neodpočinu.

Jaké je nejlepší koření na cejny? necteno

17.4.2011 | Kantik | Bílá ryba | 17.890 zobrazení | 41 odpovědí

jak již z názvu vypovídá, budeme se bavit o cejnech, přesněji o tom, jaké koření jim nejvíce chutná a je vhodné do vnadicích smesí.

marmyška, zkušenosti, postřehy, nápady necteno

10.7.2004 | mirmen | Marmyška | 17.882 zobrazení | 182 odpovědí

Začal jsem na ni vloni. Vodím prozatím na fídru,boloňce a winkelpickeru. Zaujala mne rozmanitost ryb, které na nástrahu reagují. Prozatím hrouzek,ouklej,plo­tice,perlín,tlou­šť,jesen,prou­dník,cejn,cej­nek,parma,okou­n,štika. Jak jste na tom vy s touto nástrahou?

Chytání v Itálii řeka Ombrone? necteno

30.5.2012 | Kučík | Rybaření v zahraničí | 17.828 zobrazení | 5 odpovědí

Nevíte jak je to s chytáním na řece Ombrone u města Grosseto v Toskánsku?Kde koupit povolenku a jínné informace?Díky Ku­čík.

Magnetická krabička na háčky necteno

8.3.2009 | Sander | Ryby | 17.813 zobrazení | 42 odpovědí

Používátě někdo magnetickou krabičku na háčky? Jdou z ní malé háčky dobře vyndat holou rukou, nebo je zapotřebí pinzeta? Jste s ní spokojeni? Dík.

Společná akce pro rybáře a rybářky necteno

18.4.2009 | | Ostatní ryby | 17.794 zobrazení | 77 odpovědí | upravit

Zdravím všechny rybáře a rybářky. Někdy během května plánuji na Berounce 2 společnou společenskou událost, společné chytání a seznamování kluků a holek – přátel vodního živlu, ploutví a dobré společnosti. Je mezi námi i spousta úžasných rybářek – něžného pohlaví a tímto bych chtěl oslovit hlavně je, aby sem napsaly, protože bez Vás by to nebylo ono…TAKŽE PIŠTE A HLASTE SE !!!

Už se Vám podařilo zlomit prut? necteno

11.5.2005 | jake | Neúspěchy | 17.790 zobrazení | 121 odpovědí

Tak jsem si dnes zase vydělal. Na pstruhovce ve snaze zachránit twistra s jigem pověšené na stromě mně na strmém břehu ujely nohy a já jsem se při tom pádu plnou vahou zapřel rukou o zem. Pod rukou mně bohužel zůstal prut (teleskop) a já jsem jenom zaslechl to strašné křupnutí – 1 cm za 1. očkem zlomené. Tak jsem chtěl zachránit 10 korun a udělal si škodu za 800 Kč. Debil. Ironií osudu bylo, že jiga s twistrem jsem stejně nezachránil.

Jak na sumce na feeder? necteno

6.6.2009 | okoun27 | Feeder | 17.770 zobrazení | 133 odpovědí

Ahoj chtěl bychse zeptat chci chytit sumce na feeder a potřeboval bych pár rad jak na něho…budu chytat na řece asi 25 metrů široké..téměž žádné překážky (jsou jedině u břehu)proud je dost klidný…(vím že tam jsou sumci už je tam někdo chytil …a myslím sumce ve velikosti asi od 50-do 120 …jaké nástrahy ,montáž,čím vnadit,kam nahodit jaký silon
díky všem za odpovědi..

Naviják na přívlač okolo 2000kč necteno

25.12.2010 | Vincnetibm | Navijáky | 17.769 zobrazení | 199 odpovědí

Ahoj, jaký pořídit naviják na lehčí přívlač v cenové hladině okolo 2000kč ? Je jich na trhu hodně, ale který je dejme tomu lepší než ostatní? Mám vyhlídnutý Exage 2500 FC ale nechám si poradit od zkušenějších.

Domácí elektrická udírna ANUKA necteno

22.4.2005 | Berta | Ryby | 17.712 zobrazení | 18 odpovědí

Na webu www. anuka. cz je nabízena malá domácí el. udírna. Vypadá to lákavě a jednoduše. Máte někdo osobní zkušenost?

Jaký prut na ML - M přívlač? necteno

14.2.2011 | Elis3 | Pruty | 17.680 zobrazení | 50 odpovědí

zdravím všechny. Ptal jsem se už na prut Dragon Destiny, dostal jsem hodně odpovědí a moc všem děkuju. Nevím jsem asi moc nerozhodný ale pořád nevím. Tak se chci zeptat jinak. Jaký si mám koupit prut na candáty/štiky. spíš ale neco lehčího. chci se soustředit spíš na candáta. Na trhu je na mě moc značek a nestačím se v tom orientovat – Shimano, Dragon, Awa-Shima, Penn, Ron Thomson, … Nejsem žádnej profík ale nechci to nejlevnější. Chytám spíš na gumy a kopyta, mám i woblery – všechno okolo 10cm (15 cm je strop) Cena by v rámci mých možností měla být do dvou tisíc, ale snesu kdyžtak i trochu přes dva. Díky předem za odpovědi.

Kuriozní úlovky na přívlač necteno

7.11.2004 | jake | Přívlač | 17.675 zobrazení | 119 odpovědí

Slyšel jsem v v jednom krámě s rybařinou, že kolega chytl kapra na přívlač na twistera. Zajímalo by mne, zda má někdo podobné kuriozní úlovky? Sám jsem rybář začátečník a moc jsem toho na přívlač zatím nechytil (alespoň kvalitou) – kromě desítek tloušťů – max.39 , okounů – max.32 a parem – max.46 a jedné štičky – 32 na svou pořádnou rybu na přívlač teprve čekám. Před týdnem se mě pověsila na mrtvou rybku půlmetrová štika – bohužel jsem neměl lanko, takže mě zbyly jen oči pro pláč. Ale nevzdávám to …

Odra necteno

2.6.2012 | B_Nick | Domácí revíry | 17.590 zobrazení | 3 odpovědi

Zdravím, tento rok bych chtěl zkusit štěstí i na odře. Chtěl bych poprosit nemáte někdo plan rozdělení odry na č. revíru? Nejlepe nějak nakreslene nebo něco podobneho. A co je za čislo v mistě kde se vlévá olše do odry? Rybaři kteři lovite v tomto bodě „vlevu“ a okoli co tam chytáte? :) Předem díky a lovu zdar

Myslivec vs. rybář necteno

13.9.2012 | Chorchus | Legislativa | 17.549 zobrazení | 142 odpovědí

Začnu ze široka, jako povídku od vody. Večer jsem se vrátil z práce a našel svého synka ve stádiu, kdy chamra přecházela v depku. „Pojď, zajdeme zavláčet a zavedu tě na nezapomenutelné místečko“. Dojeli jsme k řece, šli jsme asi kilometr, kde stále ještě seděli bobkaři a šli jsme dál a dál, řeka přenádherná, nikde příjezd autem, přenádherné meandry. Našli jsme si místečka a začali nahazovat. Podotýkám, že řeka měla na šířku něco kolem 10 m. Po chvilce jsem si všimnul, že křoví naproti se pohnulo a po chvilce se ukázala hlava. „Ahoj, co je“, ptám se. Odpověd – Kačeny. V tu chvíli mi nějak nedocvakla jeho odpověď. Pochopil jsem v okamžiku, kdy se za mými zády ozvalo – „ga ga ga ga“. V ten okamžik se ozvala dělostřelecká kanonáda a my s mladým jsme sebou okamžitě plácli k zemi a držkou ryli zemi. Po uklidnění jsme valili zpět k autu. Všiml jsem si, že na protějším břehu byli kluci lovečtí rozmístění cca co 15 m a bylo jich hafo. Tedy aspoň jsem splnil, co jsem slíbil – nezapomenutelný zážitek. Tedy můj dotaz na vykladače práva obého, znalce v oblasti myslivosti zní: jak mají kluci zajištěno, že na protějším břehu nezastřelí rybáře, aby na konci honu, při závěrečném ceremoniálu a rekapitulaci nebyl výsledek – kachna, kachna, kachna, Chorchus s větvičkou v hubě?

Naviják k prutu Mikado SENSUAL FAST SENSI SPIN 210cm do 8g-na UL necteno

29.5.2012 | fojtas | Navijáky | 17.529 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím všechny, poraďte mi prosím naviják k prutu Mikado SENSUAL FAST SENSI SPIN 210cm do 8g. Rozhoduji se mezi Mikado SHT 1007 FD (velikost 25) – http://www.splavek.cz/…ado-sht.html a Team Dragon FD720-ix – http://www.rsp-fishing.cz/…-730-735ix-2 Má to být na UL vláčku na pstruhy na malé potoky a říčky. Díky za reakce

Neregistrovaní návštěvníci. necteno

10.12.2004 | toulovec | Ryby | 17.479 zobrazení | 142 odpovědí

Tak jsem dnes přemýšlel, proč se neregistrovaní návštěvníci tohoto webu moc nezapojují do diskusí. Prosím – kdo z neregistrovaných toto přečtete, prosím, napište do diskuse důvod proč s námi nechcete hovořit, nebo důvod proč se neregistrujete, aby jste mohli přispívat do fora. Když přijdu v 6 ráno do práce, jsem tu sám registrovaný, 10 neregistrovaných a přezto nemám s kým poklábosit. V tuto chvíli je tu 25:6 a já bych rád s někým plkal.

Prut do 2500Kč necteno

29.3.2010 | Shimano911 | Feeder | 17.446 zobrazení | 8 odpovědí

Prosím o radu. Chtěl bych ci koupit feeder do 2500Kč. Rád bych znal váš názor. Rozhoduji se mezi Colmic Valiant a Shimanem catanou. Chci medium 3.60 nebo 3.90. Děkuji za všechny odpovědi.

Povolenky a brigády necteno

29.1.2010 | jake | Legislativa | 17.431 zobrazení | 79 odpovědí

Zajímalo by mne, jak je to v ostatních MO MRS a ČRS s výdejem povolenek a vazbě na odpracované brigády? U nás v MRS MO Zlín každý člen, který žádá o povolenku, musí mít z předešlého roku odpracované nebo zaplacené brigády, což je podle mého soudu naprosto vpořádku. Pokud si někdo v daném roce povolenku brát nechce, nemusí mít brigády, což je taky, myslím si, vpořádku. Nicméně jsou i někteří takoví, kteří s tím tzv. „vydrbou“. V mateřské MO (např. Zlín) řeknou, že si povolenku brát nebudou a tudíž se na ně nevztahuje brigádnická povinnost, jenže oni si zakoupí hostovací povolenku v některé MO ČRS (třeba Vsetín, který je od Zlína půl hoďky autem) a tam jim ji bezostyšně prodají, protože tam nevědí, že ve Zlíně odmítl dělat brigády. Jak postupovat proti takovým „vychcánkům“? Jedním z možných řešení může být to, že na členskou známku dostane razítko „BEZ POVOLENKY“ a správně by mu tu povolenku neměli v žádné MO MRS nebo ČRS prodat. Neměli, ale ne všude to takhle funguje. Neprodá ji Petr, prodá ji Pavel. Nejideálnějším řešením by podle mne bylo, kdyby veškeré povolenky mohla vydávat pouze a jen mateřská MO daného svazu, která má o daném členovi patřičné informace a zamezilo by se tak těmto podvodům. Přece není takový problém nafasovat cca 20 povolenkových známek od každého územního svazu a na konci roku to pak vyúčtovat…