Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Jste pro omezení množství vnadící směsi ???
5.4.2010 | regulus | Legislativa | 18.639 zobrazení | 113 odpovědí
Vím, že si s tímto fórem nabiju čenich, nicméně docela by mne
zajímaly vaše názory.
V dobách dřívějších, bývaly zakázány určité druhy návnad, pokud si
dobře pamatuji, ještě kdysi dávno bylo množství i nějakým způsobem
omezeno. Počínaje platností zákona o rybářství 99/2004 Sb., není v BP
o vnadění ani řádek, jen zcela vyjímečně je zmínka o zákazu
u některých revírů v jejich popisu. Existuje však zákon o vodách
254/2001 Sb. [http://www.mrsbrno.cz/…komentar.pdf]
kde jsou v §39 odstavec 1 definované závadné látky (na odkazu je to na
straně 71 [str. 36 v PDF]) a z toho vyplývá, že i návnada je chápána
jako závadná látka a vy tím, že vnadíte de facto porušujete zákon. Za
tuto činnost vás nijakým způsobem nemůže postihnout RS, nicméně pokud by
vás přistihl inspektor ČIŽP nebo jiný pověřený pracovník tak možná
dostanete pokutu, zrovna tak, jako patrně i člověk co krmí kačeny
z mostu. Netuším jestli je to dírka v legislativě nebo na to naši
zákonodárci ještě nepřišli, ale asi většinu lidí napadne, že si
rybář hodí do vody návnadu aby si přilákal ryby.
Je zcela jasné, že především položená by se bez vnadění stala daleko
méně atraktivní, „čekání na rybu“ by se ještě prodloužilo, takže
úplný zákaz vnadění (i když prakticky existuje) by se nesetkal s moc
velkým ohlasem. Ovšem faktickým důsledkem dnešního rybářského trendu
především na menších stojatých nádržích je podstatné zhoršení
kvality vody a častější úhyny ryb, které bývají alibisticky sváděny na
přemnožení bílé ryby apod. Pokud si představíte hektarový rybník, kam
za den přijde od března do listopadu v průměru 50 rybářů denně a
každý z nich do vody nasype 10 kg krmné směsi, mnohdy velmi pochybné
kvality, tak je na neštěstí zaděláno. Vetší stojaté revíry a řeky
povětšinou větší množství návnady tak nějak vstřebají, ale pro malé
stojáky je to počátek zkázy.
Již skoro 10 let bojuji o omezení vnadění na nějakou rozumnou míru
v rámci naší MO, zatím beznadějně, když vstoupil v platnost zákon
o rybářství, tak se semnou nikdo nechtěl na tohle téma vůbec bavit
z obavy, že by se o vnadění někdo začal zajímat z hlediska zákona
o vodách, posledních pár let mi to smetou ze stolu s odůvodněním, že by
to nešlo uhlídat a že to je zbytečný.
Jaký na to máte názor vy a co si myslíte o omezení v tomto rozsahu:
Stojaté vody do 2 ha a řeky do 10m šířky 2 kg suché směsi na den
Ostatní 5 kg suché směsi na den
Humminbird - Piranha MAX 230PT zkusenosti
8.1.2012 | chose120 | Ostatní nádobíčko | 18.615 zobrazení | 1 odpověď
Má někdo s tímto přístrojem zkušenosti.Za každou radu nebo pomoc předem děkuji.Chytám převážně na řekách,a na menších stojatých vodách.
vodní nádrž pastviny
3.6.2012 | vovo | Domácí revíry | 18.599 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli neznáte nějaký soukromí nebo svazoví revír v Orlických horách někdo poblíž Sucheho vrchu (budeme totiž ubytovaní na tom Suchém Vrchu) nejak. Tak já jsem našel jen svazovou vodní nádrž pastviny prosím poraďte chytili jste tam někdy nějaké pěkné ryby. A ještě bych se chtěl zeptat jedeme tam o prázdninách s rodiči a se strýcem tak bysme si tam chtěli zachytat jak je to s hostenkou kdyby sme si chtěli koupit za kolik je ?? chtěli by sme to na týden
Už se Vám podařilo zlomit prut?
11.5.2005 | jake | Neúspěchy | 18.568 zobrazení | 121 odpovědí
Tak jsem si dnes zase vydělal. Na pstruhovce ve snaze zachránit twistra s jigem pověšené na stromě mně na strmém břehu ujely nohy a já jsem se při tom pádu plnou vahou zapřel rukou o zem. Pod rukou mně bohužel zůstal prut (teleskop) a já jsem jenom zaslechl to strašné křupnutí – 1 cm za 1. očkem zlomené. Tak jsem chtěl zachránit 10 korun a udělal si škodu za 800 Kč. Debil. Ironií osudu bylo, že jiga s twistrem jsem stejně nezachránil.
AMUŘI
1.7.2007 | ivošš | Ostatní ryby | 18.537 zobrazení | 49 odpovědí
Zdravím všechny,chci se poradit s lovem amura…viděl sem moc pěkný amury,ale neberou.Žerou jen rákos,vyjedou až k hladině,vyskočí,lapí list rákosu a stahne ho pod vodu,tam jej okusuje.NEVÍTE O NĚČEM NA TAKOVÉ TO BÁZI S RÁKOSEM NEBO NĚCO PODOBNÝHO???Prosím o rady,díky a přeji hodně úlovků.
Tipovací fórum
11.11.2011 | Robur | chytej.cz | 18.518 zobrazení | 56 odpovědí
k významným událostem se hodí tipovat výsledky.
V tělu fóra by se pak jen upravilo, co se tipuje.
Mořský rybolov - POLSKO
30.4.2007 | MUD | Rybaření v zahraničí | 18.491 zobrazení | 5 odpovědí
Máme volné 4místa na mořský rybolov v Polsku – tresky , 2dny nonstop na lodi -WLADYSLAWOWO. viz: www.neptun.intermedia.net.pl máte někdo zájem ? cena : 500zl na osobu + doprava , 8.5 odjezd 9–10.5 chytání. Info na tel.: 605 282 254
Pletenka a háček s lopatkou
10.4.2012 | Zedtu | Tipy & triky | 18.461 zobrazení | 15 odpovědí
Dá se uvázat na háček s lopatkou pletená šňůra? Jestli ano poraďte jaký uzel mám použít.
Jak na sumce na feeder?
6.6.2009 | okoun27 | Feeder | 18.424 zobrazení | 133 odpovědí
Ahoj chtěl bychse zeptat chci chytit sumce na feeder a potřeboval bych pár
rad jak na něho…budu chytat na řece asi 25 metrů široké..téměž
žádné překážky (jsou jedině u břehu)proud je dost klidný…(vím že
tam jsou sumci už je tam někdo chytil …a myslím sumce ve velikosti asi od
50-do 120 …jaké nástrahy ,montáž,čím vnadit,kam nahodit jaký silon
díky všem za odpovědi..
Aljaška
24.1.2012 | sajmon | Rybaření v zahraničí | 18.401 zobrazení | 5 odpovědí
Odjíždím v červnu na půl roku pracovně na Aljašku. Samozřejmě že mi to nedá a budu vyrážet na místní populace ryb, především lososi. Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s lovem lososů a především jestli si mám tahat pruty z domu, a nebo jestli se dá v Anchorage pořídit rybářské vybavení? Díky
Neregistrovaní návštěvníci.
10.12.2004 | toulovec | Ryby | 18.361 zobrazení | 142 odpovědí
Tak jsem dnes přemýšlel, proč se neregistrovaní návštěvníci tohoto webu moc nezapojují do diskusí. Prosím – kdo z neregistrovaných toto přečtete, prosím, napište do diskuse důvod proč s námi nechcete hovořit, nebo důvod proč se neregistrujete, aby jste mohli přispívat do fora. Když přijdu v 6 ráno do práce, jsem tu sám registrovaný, 10 neregistrovaných a přezto nemám s kým poklábosit. V tuto chvíli je tu 25:6 a já bych rád s někým plkal.
Jaké je nejlepší koření na cejny?
17.4.2011 | Kantik | Bílá ryba | 18.351 zobrazení | 41 odpovědí
jak již z názvu vypovídá, budeme se bavit o cejnech, přesněji o tom, jaké koření jim nejvíce chutná a je vhodné do vnadicích smesí.
Kuriozní úlovky na přívlač
7.11.2004 | jake | Přívlač | 18.261 zobrazení | 119 odpovědí
Slyšel jsem v v jednom krámě s rybařinou, že kolega chytl kapra na přívlač na twistera. Zajímalo by mne, zda má někdo podobné kuriozní úlovky? Sám jsem rybář začátečník a moc jsem toho na přívlač zatím nechytil (alespoň kvalitou) – kromě desítek tloušťů – max.39 , okounů – max.32 a parem – max.46 a jedné štičky – 32 na svou pořádnou rybu na přívlač teprve čekám. Před týdnem se mě pověsila na mrtvou rybku půlmetrová štika – bohužel jsem neměl lanko, takže mě zbyly jen oči pro pláč. Ale nevzdávám to …
Společná akce pro rybáře a rybářky
18.4.2009 | | Ostatní ryby | 18.248 zobrazení | 77 odpovědí | upravit
Zdravím všechny rybáře a rybářky. Někdy během května plánuji na Berounce 2 společnou společenskou událost, společné chytání a seznamování kluků a holek – přátel vodního živlu, ploutví a dobré společnosti. Je mezi námi i spousta úžasných rybářek – něžného pohlaví a tímto bych chtěl oslovit hlavně je, aby sem napsaly, protože bez Vás by to nebylo ono…TAKŽE PIŠTE A HLASTE SE !!!
dotaz začátečníka
26.4.2012 | dave76 | Feeder | 18.240 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj lidi, nekamenujte mě za tento dotaz, vím, že feeder technika vyžaduje své náčiní, ale byl jsem obdarován níže uvedenou sestavou a rád bych se zeptal, zda-li je možné s těmito proutky chytat i na feeder ?
navijáky – 2× SPRO freeliner lcs 560 děličky – 2× SPRO Royalty Carp 360 / 3,25 lbs
Díky moc !
Myslivec vs. rybář
13.9.2012 | Chorchus | Legislativa | 18.232 zobrazení | 142 odpovědí
Začnu ze široka, jako povídku od vody. Večer jsem se vrátil z práce a našel svého synka ve stádiu, kdy chamra přecházela v depku. „Pojď, zajdeme zavláčet a zavedu tě na nezapomenutelné místečko“. Dojeli jsme k řece, šli jsme asi kilometr, kde stále ještě seděli bobkaři a šli jsme dál a dál, řeka přenádherná, nikde příjezd autem, přenádherné meandry. Našli jsme si místečka a začali nahazovat. Podotýkám, že řeka měla na šířku něco kolem 10 m. Po chvilce jsem si všimnul, že křoví naproti se pohnulo a po chvilce se ukázala hlava. „Ahoj, co je“, ptám se. Odpověd – Kačeny. V tu chvíli mi nějak nedocvakla jeho odpověď. Pochopil jsem v okamžiku, kdy se za mými zády ozvalo – „ga ga ga ga“. V ten okamžik se ozvala dělostřelecká kanonáda a my s mladým jsme sebou okamžitě plácli k zemi a držkou ryli zemi. Po uklidnění jsme valili zpět k autu. Všiml jsem si, že na protějším břehu byli kluci lovečtí rozmístění cca co 15 m a bylo jich hafo. Tedy aspoň jsem splnil, co jsem slíbil – nezapomenutelný zážitek. Tedy můj dotaz na vykladače práva obého, znalce v oblasti myslivosti zní: jak mají kluci zajištěno, že na protějším břehu nezastřelí rybáře, aby na konci honu, při závěrečném ceremoniálu a rekapitulaci nebyl výsledek – kachna, kachna, kachna, Chorchus s větvičkou v hubě?
Nepromokavá bunda na podzimní vláčku.
16.10.2012 | fila | Dravci | 18.222 zobrazení | 46 odpovědí
Chci si konečne pořídit trošku kvalitnejší výstroj na vláčení,abych se nevracel zmrzlej a promočenej na kost. Mužete mi poradit?Moc se v tom nevyznám.Cena za komplet tak do 5000kč.Díky.
Vlasec nebo pletenka?
5.3.2005 | Tomash | Přívlač | 18.207 zobrazení | 95 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli při přívlači upřednostňujete vlasec, nebo pletenou šňůru? Jaké průměry volíte? Na jaký druh přívlače. atd. Lehká přívlač, střední, těžká… Předem díky za odpovědi!
Magnetická krabička na háčky
8.3.2009 | Sander | Ryby | 18.158 zobrazení | 42 odpovědí
Používátě někdo magnetickou krabičku na háčky? Jdou z ní malé háčky dobře vyndat holou rukou, nebo je zapotřebí pinzeta? Jste s ní spokojeni? Dík.
Jakub Vágner electronics
10.2.2016 | Tomáš Flajzar | Kaprařina | 18.117 zobrazení | 60 odpovědí
Diskuze o vzniku společnosti Jakub Vágner electronics, o původu jejich produktů o roli pana Pelikána – bývalého ředitele firmy FLAJZAR…