Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Povolenky a brigády
29.1.2010 | jake | Legislativa | 18.106 zobrazení | 79 odpovědí
Zajímalo by mne, jak je to v ostatních MO MRS a ČRS s výdejem povolenek a vazbě na odpracované brigády? U nás v MRS MO Zlín každý člen, který žádá o povolenku, musí mít z předešlého roku odpracované nebo zaplacené brigády, což je podle mého soudu naprosto vpořádku. Pokud si někdo v daném roce povolenku brát nechce, nemusí mít brigády, což je taky, myslím si, vpořádku. Nicméně jsou i někteří takoví, kteří s tím tzv. „vydrbou“. V mateřské MO (např. Zlín) řeknou, že si povolenku brát nebudou a tudíž se na ně nevztahuje brigádnická povinnost, jenže oni si zakoupí hostovací povolenku v některé MO ČRS (třeba Vsetín, který je od Zlína půl hoďky autem) a tam jim ji bezostyšně prodají, protože tam nevědí, že ve Zlíně odmítl dělat brigády. Jak postupovat proti takovým „vychcánkům“? Jedním z možných řešení může být to, že na členskou známku dostane razítko „BEZ POVOLENKY“ a správně by mu tu povolenku neměli v žádné MO MRS nebo ČRS prodat. Neměli, ale ne všude to takhle funguje. Neprodá ji Petr, prodá ji Pavel. Nejideálnějším řešením by podle mne bylo, kdyby veškeré povolenky mohla vydávat pouze a jen mateřská MO daného svazu, která má o daném členovi patřičné informace a zamezilo by se tak těmto podvodům. Přece není takový problém nafasovat cca 20 povolenkových známek od každého územního svazu a na konci roku to pak vyúčtovat…
Rybník LINDA na Novohradsku
26.7.2007 | ichtyofag | Domácí revíry | 18.044 zobrazení | 43 odpovědí
Ahoj, chystáme se s přáteli na dovolenou za rybama. Dostal jsem neurčitý tip na rybník Linda. Budu rád za každé informace, které mi poskytnete, abych věděl na co a jak moc se mám těšit, pokud tam vyrazíme. Díky! jarda
Prosím o radu - preparace ryb na severní Moravě
13.8.2010 | kingkubik | Vaše názory | 18.040 zobrazení | 22 odpovědí
Prosím, neznáte někdo preparátora v okolí Opavy, co se věnuje i preparaci ryb? Včera se mi povedl kapitální kousek, o jakém sní každej rybář a chci si jej zvěčnit, jenže problém je, že nemůžu nikoho sehnat.
Domácí elektrická udírna ANUKA
22.4.2005 | Berta | Ryby | 18.036 zobrazení | 18 odpovědí
Na webu www. anuka. cz je nabízena malá domácí el. udírna. Vypadá to lákavě a jednoduše. Máte někdo osobní zkušenost?
Jaký prut na ML - M přívlač?
14.2.2011 | Elis3 | Pruty | 18.029 zobrazení | 50 odpovědí
zdravím všechny. Ptal jsem se už na prut Dragon Destiny, dostal jsem hodně odpovědí a moc všem děkuju. Nevím jsem asi moc nerozhodný ale pořád nevím. Tak se chci zeptat jinak. Jaký si mám koupit prut na candáty/štiky. spíš ale neco lehčího. chci se soustředit spíš na candáta. Na trhu je na mě moc značek a nestačím se v tom orientovat – Shimano, Dragon, Awa-Shima, Penn, Ron Thomson, … Nejsem žádnej profík ale nechci to nejlevnější. Chytám spíš na gumy a kopyta, mám i woblery – všechno okolo 10cm (15 cm je strop) Cena by v rámci mých možností měla být do dvou tisíc, ale snesu kdyžtak i trochu přes dva. Díky předem za odpovědi.
Chytání v Itálii řeka Ombrone?
30.5.2012 | Kučík | Rybaření v zahraničí | 17.947 zobrazení | 5 odpovědí
Nevíte jak je to s chytáním na řece Ombrone u města Grosseto v Toskánsku?Kde koupit povolenku a jínné informace?Díky Kučík.
Čepice s vlastním nápisem
29.7.2010 | FISHERBOY | Obchod | 17.871 zobrazení | 215 odpovědí
Nevím, jestli to nenapadlo někoho už předemnou, nebo pokud se o tom nediskutovalo(nic jsem nenašel). Jde mi o to, že bych rád měl kšiltovku Chytej.cz s vlastním nickem…Podobně jako to mají na jinde. Sice bych si ji tam mohl objednat, ale na chytej.cz jsem víc ,,doma", takže bych rád s logem chytej…snad by to šlo nějako domluvit přes p. HaDa nebo někoho kdo to má v merku.. co vy na to?
Želiv, Trnava, Želivka, Hejlovka, Sedlice
17.7.2007 | Robur | Domácí revíry | 17.850 zobrazení | 42 odpovědí
TAk se chystám na dovču do Želivy a okolí /revíry co jsem napsal jsem našel na mapě, určitě budou i jiné/, vezmu si určitě vláčák a feedr, tak prosím nějaké domácí o dobře míněné rady. Určitě nebudu bobkařit. Co doporučujete a na co si dát pozor. Děkuji.
Pomsta za Parmy v UL
24.1.2008 | Piranha | Legislativa | 17.826 zobrazení | 180 odpovědí
Jako pomstu za doslova týrání Parem na Labi v Ústí nad Labem vyzývám kolegy na odvetu a boj proti této zvrhlosti.
rybářská dovolená
28.1.2006 | rett.rett | Ryby | 17.812 zobrazení | 36 odpovědí
chtěl jsem poprosit o radu!!poradil by mi někdo z vás dobrý tip na dovolenou po českých krajích, třeba s pronájmem chatky pro rodinu s malým dítětem s rybářským vyžitím v rybolovu dravcu v termínu v pulce září???byl bych rád pokud by jste mi poradili! všem předem děkuji rett zn. PŘÍVLAČ
Rybářské hodinky
3.11.2010 | Klon | Vaše názory | 17.788 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím Vás pánové.Chtěl bych se zeptat na názor jestli myslíte že funguje doopravdy rybolov podle ukazatele na hodinkách..hodinky se řídí fází měsíce a podle toho Vám ukazují kdy je nejlépe jít na ryby…Má někdo zkušenosti???Já jsem si takové hodinky pořídil,ale nebudu zde psát názor abych neovlivnoval.....Všem Děkuji…Budu hlavně rád za názory samotných uživatelů..
Odra
2.6.2012 | B_Nick | Domácí revíry | 17.779 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím, tento rok bych chtěl zkusit štěstí i na odře. Chtěl bych poprosit nemáte někdo plan rozdělení odry na č. revíru? Nejlepe nějak nakreslene nebo něco podobneho. A co je za čislo v mistě kde se vlévá olše do odry? Rybaři kteři lovite v tomto bodě „vlevu“ a okoli co tam chytáte? :) Předem díky a lovu zdar
Fanclub Salmo slider
15.8.2011 | Prochy96 | Přívlač | 17.723 zobrazení | 38 odpovědí
Ahoj vláčkaři , pojdme si pokecat o této nástraze od Salma … fotky ryb na něj vítány … PS.jen slušně !
Rohlíkové boilies
27.7.2008 | Radim11 | Položená | 17.713 zobrazení | 81 odpovědí
zdarec:) chci se zeptat jaké ROHLÍKOVÉ boilies upřednostňujete nebo na jaké jste už toho dost vytáhli. Tak na velikost 40cm-?? kapra ale i klidně jiné ryby. Spíše ale pro kapry!! Chytám buď na přehradě nebo na větších rybnících. Pls napiště v jakém období na ně chytáte a jaké úlovky jste na něj chytli:-)
díky moc a hodně úlovků
Set na kapry
4.3.2009 | Kokos | Ryby | 17.693 zobrazení | 32 odpovědí
Máte někdo zkušenost nebo spíš , kdo jste si koupili tento set ? www.ravenbrno.cz
Naviják k prutu Mikado SENSUAL FAST SENSI SPIN 210cm do 8g-na UL
29.5.2012 | fojtas | Navijáky | 17.665 zobrazení | 5 odpovědí
Zdravím všechny, poraďte mi prosím naviják k prutu Mikado SENSUAL FAST SENSI SPIN 210cm do 8g. Rozhoduji se mezi Mikado SHT 1007 FD (velikost 25) – http://www.splavek.cz/…ado-sht.html a Team Dragon FD720-ix – http://www.rsp-fishing.cz/…-730-735ix-2 Má to být na UL vláčku na pstruhy na malé potoky a říčky. Díky za reakce
Údržba navijáků
23.7.2011 | milans13 | Navijáky | 17.607 zobrazení | 55 odpovědí
Podělte se o to, jak udržujete navijáky s ostatníma.Co,kde a čím mažete,co pravidelně čistíte.
Prut do 2500Kč
29.3.2010 | Shimano911 | Feeder | 17.580 zobrazení | 8 odpovědí
Prosím o radu. Chtěl bych ci koupit feeder do 2500Kč. Rád bych znal váš názor. Rozhoduji se mezi Colmic Valiant a Shimanem catanou. Chci medium 3.60 nebo 3.90. Děkuji za všechny odpovědi.
Naprosto odrybněná Berounka 2 - nějaká rada?
23.9.2013 | jeewee | Domácí revíry | 17.574 zobrazení | 140 odpovědí
Ahoj všichni – prosím Vás o radu. Předesílám, že nejsem kaprař ani lovec trofejních ryb. Vždycky chodím k vodě jen tak posedět, vyvětrat hlavu a pobavit se chytáním ryb. Tím mám na mysli, že ryby chytám a také v 99% pouštím. Posledních 20 let jezdím jen na revír Berounka 2. Od Karlštejnského jezu až do Řevnic znám řeku jako svoje boty a trávím na ní každý víkend. Před cca třemi lety začalo rapidně ubývat bílých ryb. Hodně se to projevilo u druhů jako je podoustev, tloušť a cejn – chytit je byla vzácnost. Loni jsem nechytil ani jednu podoustev a cejny bych spočítal na jedné ruce. A je jedno, jestli chytám na plavačku, feeder, na položenou… No – a letos přišly červnové povodně a po nich mám po 16-ti návštěvách u vody 2 kapříky, 1 cejnka a hrouzka. Je úplně jedno, jestli koupete červíka, žížalku, napařenou housku, kolínko, kukuřici…dokonce nepomáhá ani prokrmení – prostě na nástrahy, které všude jinde vydrží ve vodě nedotčené max. 5 minut, nechytnete na Berounce 2 vůbec nic….úplné mrtvo. (se stejnou výbavou jsem byl na Labi v Nymburku a raději jsem chytal jen na jeden feeder – šla ryba za rybou (cejni, tloušťi, kapříci apod). Začal jsem se tedy ptát každého o kom vím, že v tomhle revíru chytá. Dle prodavačů v rybářských potřebách na Zbraslavi, Radotíně, Černošicích a Chuchli je mnoho stesků na naprosté odrybnění Berounky v úseku Karlštějn – Hlásná Třebaň – Řevnice. (snadno se to pozná i podle naprosto prázdných břehů). Prý je revír – resp. fauna v katastrofálním stavu a přírodní koloběh se v řece skoro zastavil – resp. zkolaboval. Ve vodě přežívají jen nejmenší živočichové a bezobratlí. Rozmanitost rybích druhů je nulová – je možné narazit na kapra, sumce, možná i štiku, ale v počtech několika málo kusů, které vůbec neumožňují přirozené rozmnožování a obměňování. Díky nedostatku přirozené potravy zmizí i pár posledních kusů dravců (asi už jsou pryč). Ale to co dělalá řeku živým ekosystémem je zcela pryč. Není možné chytit bělici, podoustev, tlouště, cejnka, cejna, karase, jelce, plotici … prostě tyto vždy hojně zastoupené druhy jsou zcela (tím myslím opravdu úplně) pryč.
Co s tím??? Nějaká rada ??? Na koho se obrátit? Je vůbec ryb. Svaz ochoten něco takového řešit? Moc se těším na každoroční listopadové bezhlavé vysypání pár metráků kaprů – které za týden vychytají důchodci – a potom už nebude nic….
Smazaní profilu
7.6.2012 | Foxkiller1 | chytej.cz | 17.558 zobrazení | 18 odpovědí
Dobrý den chci se zeptat nevíte někdo , jak se maž profil na Chytej? Nějak to tu nemužu najít .dík