Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Průběžný splávek
6.12.2011 | zalesak05 | Ostatní nádobíčko | 17.543 zobrazení | 4 odpovědi
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na, co se používá průběžný splávek a jakým způsobem se s ním chytá. Děkuji
Poškození oček prutu
18.12.2010 | osprey | Pruty | 17.510 zobrazení | 23 odpovědí
Vážení kolegové, zajímalo by mě, jakým způsobem se vám podařilo zničit nebo poškodit očka rybářských prutů – důležitý je nejen typ poškození (prodřená či vylomená vložka, zdeformovaný rám apod.) a způsob, jak se to stalo, ale i typ očka – jednopatkové, dovoupatkové, hadové (mušáky) a typ vložky (SiC, Alconite, oxid hliníku, kovové výplně typu ocel SS304 atd.).
Mýty o candátech
16.5.2016 | Dany73 | Dravci | 17.502 zobrazení | 89 odpovědí
Candát je co do braní
nejméně spolehlivá ryba a díky tomu mezi rybáři koluje neuvěřitelné
množství mýtů a polopravd. Který mýtus považujete za nejbizarnější a
který se pro vás postupem času stal faktem?
retro rybařina
9.7.2013 | | Vaše názory | 17.480 zobrazení | 73 odpovědí
retro rybařina,pruty,navijáky a ostatní náčiní,rady,fotografie, Uvádějte své zkušnosti,přidejte případně foto
Illex
24.9.2008 | moezzz | Přívlač | 17.443 zobrazení | 118 odpovědí
Chytáte někdo na tyto poněkud dražší nástrahy? Jestli jo, tak napište co jste na ně už chytli a pošlete nějaké foto.
Prut na L privlac do 15g
31.5.2012 | deni9 | Pruty | 17.416 zobrazení | 15 odpovědí
Viem že je tu toho už dosť veľa o prutoch ale o L privlaci som toho tu moc nenašiel. Preto by som sa chcel spitať na nejaky prut do 15g,chcel by som nieco také univerzálnejšie aj na gumy(3až6cm) ale aj na woblery(3až5cm) a rotačky(č0,1).Budem chytať na jednej rieke pstruhy a na jedonom menšom jazierku zubáče(candát) podľa toho si myslím že vhodná dlžka by bola 2.4m cenovo do toho aš tak moc nechcem dať kedže je to moj prvý light prut takze cena tak do 60e. Za radi vám už teraz dakujem.
fotky výskoků a útoků
10.1.2009 | frenki | Ryby | 17.404 zobrazení | 47 odpovědí
Přátelé potřebuji fotky štik ve výskoku nad vodou (pouze ostré a ve větších formátech), muže být i detail hlavy a tak různě, a dále foto útoku nebo výskoku amazonské ryby PAYARY kdyby někdo takové fotky vlastnil bych za ně vděčný, díky moc za fotky!!
duhák
6.7.2004 | rarach | Dravci | 17.391 zobrazení | 8 odpovědí
Zdarec pánové, jak se díváte na duháka. Vadí Vám v revírech nebo Vám nevadí. Setkávám se s názory , že škodí v revírech. Můj osobní názor je, že neškodí a je to krásná a velmi bojovná ryba, ale svědomí mne nehryže když si ho dávám do košíku. Holt doplácí na svou žravost a proto neškodí. Tím myslím, že se brzy vychytá. Co vy na to?
Feedrová guma
23.10.2012 | lunimus | Tipy & triky | 17.316 zobrazení | 40 odpovědí
Priatelia … zachytil som informaciu, ze aby sa mi ryby tak moc netrhali, ze sa do montaze zaraduje tzv. feedrova guma, ktora tlmi prudke vypady ryby. Predpokladam, ze ak by to bol vseliek, tak by sa to stalo „povinnou“ castou vybavy kazdeho rybara … Na druhej strane vsak viem, ze to moze dost pomoct pri rybolove. Ake su vsak uskalia pri pouziti feedrovej gumy a ake su jej nevyhody? Ake uzly pouzivate na spojenie s vlascom? Pouzivate medzi vlasec a gumu obratlik? Aku hrubku gumy pouzivate v kombinacii s akym nadväzcom. Resp. ak je mozne to vyjadrit akonejaky nasobok pevnosti alebo pomer kmenovy vlasec: guma: nadväzec (napr 0,3:0,5:0,18) Pripadne ak mate nieco, na co by ste ma chceli upozornit, sem s tym :)
Nový naviják na vláčku
1.6.2012 | bushman | Navijáky | 17.314 zobrazení | 109 odpovědí
Ahoj,máte někdo zkušenost s navijákem PENN BATTLE.Nebo podobným od PENNU.Díky za odpověd.
Kolik máte prutů?
12.2.2005 | jake | Pruty | 17.254 zobrazení | 121 odpovědí
Rád bych věděl, kolik má každý rybář tak průměrně prutů? Je mi jasné, že to záleží od toho, jak dlouho kdo chytá. Zjišťuji to hlavně proto, že já sém mám zatím dva (jeden klasický „kaprařský“ na chytání na těžko a jeden vláčák – podotýkám, že jsem začal s rybařinou loni) a chystám se koupit si na jaro feedr – nicméně má drahá polovička už má uštěpačné poznámky – na co že mi budou 3 pruty a že mi 2 musí bohatě stačit a když ji argumentuju tím, že každá rybolovná technika si vyžaduje svůj specifický prut a že každý rybář má v průměru takových 5 – 6 prutů (to je jen můj odhad), tak mi to nevěří a tvrdí, že je to blbost. Tak prosímVás napište, kdo kolik? – ať jí to tady můžu ukázat černé na bílém – joooo? Doufám, že jí spadne čelist.
Pecháček
11.5.2012 | alexdelpiero | Neúspěchy | 17.242 zobrazení | 27 odpovědí
Včera jsem poznal co znamená v rybařině den blbec. Na udici 5 velkých ryb a ani jednu jsem nedostal z vody… Máte někdo podobnou zkušenost? :)
Kormorán se bude smět od září střílet
30.5.2012 | jeewee | Legislativa | 17.222 zobrazení | 1 odpověď
Zdá se, že se začíná kolem kormoušů něco dít
Vágner zprivatizuje celý rybářský svaz?
1.5.2013 | Sfinga | Vaše názory | 17.161 zobrazení | 199 odpovědí | upravit
Zaslechl jsem, že JAKUB VÁGNER má zálusk na privatizaci svazových vod. Uvítali byste to nebo by vás to sralo? A co cena povolenky a zarybnění? Bylo by lépe nebo by to šlo od deseti k pěti?
K70 - fraška nebo podvod ???????
22.6.2005 | toulovec | Ryby | 17.147 zobrazení | 104 odpovědí
V minulých dnech jsem několikrát reagoval na stránkách ankety www. K70. wz. cz. Spolu s několika kamarády a spolupracovníky jsme projevili nesouhlas s touto anketou a připojili svoje hlasy pod „NE“. Druhý den jsme však překvapeně zjistili, že naše hlasy byly anulovány a anketa vesele jede znovu bez našich hlasů. Když jsem na výše uvedených stránkách projevil velice slušnou formou svůj nesouhlas s touto činností a označil tuto anketu za zmanipulovanou, anketa ze serveru dnes ráno zmizela úplně a nedostanu se ani do diskusního fóra. Co si myslíte o tomto jednání? Přijde Vám toto jednání jako férové? Mám pocit, že bude něco shnilého ve státě ...................... Hodláte tuto podivnou akci i nadále podporovat???
prosincová přívlač
12.12.2011 | Mrakoš | Dravci | 17.146 zobrazení | 45 odpovědí
Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.
COLMIC Carpa Ax 303 3,6m 2,75lbs
22.4.2012 | frost | Pruty | 17.130 zobrazení | 3 odpovědi
Zakoupil jsem tenhle prut,tak by mě zajímalo,jestli ho někdo máte a jak jste s ním spokojení?Vím,že je asi pozdě se ptát,když už ho mám:-))ale stejně.
Chytání ryb v letním období 24 hodin denně
12.1.2007 | Radous | Legislativa | 17.112 zobrazení | 110 odpovědí
V poslední době se hodně hovoří o době lovu v letním období povolit lov 24 denně .Já s tím souhlasím, jelikož je spousta rybářů , kteří v letním období nedodržujou dobu lovu .Ani se nedivím,protože když jede rybář na ryby s úmyslem chytit životní rybu tak se musí vysedět.Myslím, že spousta rybářů je naštavnych , když končí doba denního lovu musí své náčiní vytahnout z vody.Tak at se někdo nad tím zamyslí .ten kdo bude brát (pytlačit)ryby tak je mu jedno kdy a nekouká na dobu lovu.a takových je mezi náma dost.mám s tím zkušenosti jelikož jsem členem RS.
Výroba rotaček, plandavek atd.
5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 17.111 zobrazení | 109 odpovědí
chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem
Pomoc zacatecnikovi :-)
23.4.2012 | fojtas | Přívlač | 17.110 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj. Mam prosbu, jestli by nebyl nejaky rybar ochotny jit se mnou – nebo ja bych se pripojil k nemu – na P vodu v okoli Olomouce a naucit me neco do zacatku. Dekuji