Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Návnada na podzimní chytání kaprů necteno

6.11.2011 | MTHRFCKR | Tipy & triky | 16.707 zobrazení | 47 odpovědí

Chystám se v těchto dnech na chytání kaprů ve stojaté vodě. Zajímá mě jakou návnadu použít. Jestli je dobré držet se stále osvědčených chlebů či vařených brambor nebo ve studenějším podzimním období obměnit návnadu na něco jiného?

Ještě přidám jeden dotaz – V jaké hloubce se zhruba kapři pohybují, pokud je venku okolo 10°? Jak velký ponor ode dna mám nastavit?

Chytání ryb v letním období 24 hodin denně necteno

12.1.2007 | Radous | Legislativa | 16.676 zobrazení | 110 odpovědí

V poslední době se hodně hovoří o době lovu v letním období povolit lov 24 denně .Já s tím souhlasím, jelikož je spousta rybářů , kteří v letním období nedodržujou dobu lovu .Ani se nedivím,protože když jede rybář na ryby s úmyslem chytit životní rybu tak se musí vysedět.Myslím, že spousta rybářů je naštavnych , když končí doba denního lovu musí své náčiní vytahnout z vody.Tak at se někdo nad tím zamyslí .ten kdo bude brát (pytlačit)ryby tak je mu jedno kdy a nekouká na dobu lovu.a takových je mezi náma dost.mám s tím zkušenosti jelikož jsem členem RS.

Orlík Otavská část Svatá Anna necteno

15.3.2009 | Jirho | Ryby | 16.662 zobrazení | 10 odpovědí

Ubytování již mám – ALE – prosím mohl by mi někdo zaslat fotky Orlík – Svatá Anna, a případně popsat jak to tam je s místy k chytání – jedem tam na dovolenou a někde jsem se dočetl, že je to tam samá strmá skála ?? Zajel bych se tam podívat ale bydlím dost daleko Dík

Jaký vybrat sonar? necteno

18.5.2012 | Sabina | Vaše názory | 16.656 zobrazení | 17 odpovědí | upravit

Dobrý den, ráda bych koupila tatínkovi k narozeninám sonar. Vzhledem k tomu, že nerybařím, je to pro mě oříšek. Chtěla bych nějaký levnější, ale použitelný. Táta rybaří hlavně na Lužnici(máme tam chatu), takže rekreačně kapři, cejni a tak… Poradíte, jaký vybrat? Jak říkám, hlavně aby udělal radost a mohl si s ním trochu vyhrát a něco na něm viděl… Předem moc děkuji za pomoc!

Výroba rotaček, plandavek atd. necteno

5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 16.640 zobrazení | 109 odpovědí

chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem

proutek na pstruhy necteno

8.4.2010 | kingkubik | Pruty | 16.616 zobrazení | 65 odpovědí

dobry den.chtel by jsem poradit chystam se koupit si novy proutek na pstruhy.chytam na malych vodach takze mam jasno s delkou 210 ale nemuzu prijit na spravnou gramaz jelikoz chytam na mikrotwistry s jig hlavou 1g a na rotacky do velikosti 1 a potrebuji trefit nejak tu gramaz?bral by jsem na gumy gramaz do 10g ale mam pocit ze to bude moc meky na trpitky.muzete mi pls poradit po pripade hodit i nejakej tip na kup?ale prosim z te levnejsi kategorie.nebo jsem i ochoten koupit neco starsiho pokud nekdo nabidne.dekuji vsem

Šňůra DRAGON Invisible Braid II necteno

23.5.2012 | Pjota | Ostatní nádobíčko | 16.605 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím. Má někdo prosím zkušenosti s touto šňůrou http://www.rsp-fishing.cz/…raid-ii-125m, co se týče skutečného průměru, odolnosti vůči oděru a pevnosti?

tloušti na feeder necteno

3.5.2012 | jjeed | Feeder | 16.588 zobrazení | 3 odpovědi | upravit

dobrý den Chtěl bych se vás zeptat na co všechno se dají na řece chytat tloušti na zhruba středně prouně vodě a případně jaké montáže bych měl použít.

P. zahájení vs. počasí necteno

14.4.2012 | BikeFisher | Domácí revíry | 16.552 zobrazení | 14 odpovědí

Předpověď nezní vůbec příznivě, jaký jsou vaše plány na 16., necháte se odradit sněhem či deštěm a sním spojeným nepříznivým stavem vody?

Výbava pro začínajícího rybáře necteno

21.12.2010 | Jirkasss | Pruty | 16.502 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Zdravím všechny rybáře! Je mi 14let a za nedlouho začnu chodit do rybářského kroužku a udělám si svůj první rybářský lístek. Rybaření mě chytlo asi před rokem a v létě jsem byl se známým rybářem párkrát na rybách. Jsem z Jížní Moravy a v okolí mého bydliště je pár odstavených ramen, rybníků, pískoven a samozřejmě řeka Morava. Chytat bych chtěl spíše na kratší vzdálenosti (do 30metrů), ale nechtěl bych se specializovat jen třeba na kapry ale chtěl bych chytat více druhů ryb (kapr, lín, cejn…). A tomu bych chtěl přizpůsobit i výběr prutu. Také se chci zeptat zda jsou i pruty kterými bych mohl pres léto chytat výše vypsané ryby a na podzim a v zimě třeba nějaké dravce (štiky,okouny). Tedy nějaké pruty univerzální.
A dále se chci zeptat jaký naviják. Chtěl bych naviják levný, ale dostatečně kvalitní. Ve velikostech a dalších údajech o navijácích se nevyznám a proto vás prosím o pomoc s výběrem. Celkem bych se chtěl vejít do max 3000,– avšak byl bych rád kdyby to bylo i mnohem méně, protože si myslím že na začátek mé rybářské „kariéry“ vystačím s levnější výbavou. Předem děkuji za rady! Petrův ZDAR!

Kniha Sumec - životní výzva necteno

9.9.2009 | Losfedos | Vaše názory | 16.486 zobrazení | 44 odpovědí

co rikate na tuto knihu?vase spokojenost s touto knihou.celkove hodnoceni tohoto dila…

Placení povolenek složenkou necteno

10.4.2012 | MB | Legislativa | 16.479 zobrazení | 3 odpovědi

Věc se má tak, že jsem byl jsem pryč a dojel jsem domů až o Velikonocích. Problém je, že se povolenky vydávají oficiálně až zas za 2 týdny a já bych tímpádem nestihl zahájení. Volal jsem tedy člověku, který je vydává a on mi odpověděl, že ve čtvrtek odjíždí pryč a ať mu zítra hodím do schránky složenku. A tady nastává hlavní problém – co všechno bych měl složenkou zaplatit? Povolenky, příspěvek… Ještě něco? Nechytám první rok, ale jsem v tomhle ohledu lehce sklerotický, prosím, poradíte mi? :-D

mazanie navijaka necteno

28.11.2005 | RASTOK | Navijáky | 16.446 zobrazení | 104 odpovědí

čím mažete navijáky ? aké plastické mazivo používate, aby neztuhlo pri teplotách okolo nuly ?

Revír na dobrou vláčku necteno

30.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 16.433 zobrazení | 84 odpovědí

Čau lidi,nevíte někdo,kde je na jižní moravě nějakej revír(klidně i soukromý),kde je docela dost štik nebo candátů?Bydlím totiž kousek od říčky Dřevnice,kde ulovit štiku je téměř nemožné(a už vůbec ne mírovou) a chytit mírového candáta je ještě nemožnější. Věděl jsem o jednom takovém revíru,kde se štiky chytali na počkání. Každý pátý hod a byla tam štika okolo 60cm. Ovšem cikáni a pytláci(proti cikánům nic nemám,jsou to taky lidi,ale to co s tou řekou udělali bylo nelidské)udělali s tímto revírem je téměř nemožné!10 pytláků nebo cikánů se domluvilo,začali lovit a během hodiny měli asi 15štik a takové nájezdy se tam konali běžně,takže teď je to tam se štikama jako po bitvě. Chtěl bych si totiž pořádně zachytat dravce,ale nevím kde. Tak vám předem děkuji za vaše odpovědi a zatím,denyg :

Jak na sumce na Hrachach?? necteno

22.3.2010 | M.Pitrs | Sumcařina | 16.360 zobrazení | 77 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych poradit od zkušenějších rybářů co jezdí na Hrachy na sumce, jelikož jsem sumcař amatér. Chtěl bych tam letos koncem června jet a nevim kam se tam na ně jezdí a kde je tam mam hledat a na co je chytat. A taky jak velký se tam obvykle chytají. Tak když by byl někdo tak hodnej tak at sem napíše nějakou zkušenost a nebo skrze osobní poštu poslat radu . Předem všem díky

Vágner zprivatizuje celý rybářský svaz? necteno

1.5.2013 | Sfinga | Vaše názory | 16.358 zobrazení | 199 odpovědí | upravit

Zaslechl jsem, že JAKUB VÁGNER má zálusk na privatizaci svazových vod. Uvítali byste to nebo by vás to sralo? A co cena povolenky a zarybnění? Bylo by lépe nebo by to šlo od deseti k pěti?

Prut na přívlač okolo 800,- necteno

15.7.2011 | pextr | Přívlač | 16.306 zobrazení | 56 odpovědí

Chci si koupit prut na vláčku, budu vláčet twistery, kopyta, třpytky… chtěl bych i smáčky ale to je s tvrdším prutem asi nemožné?? Problém je, že mohu dát maximálně 800 Kč, více prostě NE! Jde o chytání na řece jak pod jezem tak nad jezem, konkrétně na lužnici. Nevím jestli mám zvolit medium nebo light a tak, doporučte něco. díky

Polarizační brýle necteno

6.2.2006 | Prizrak | Ostatní nádobíčko | 16.302 zobrazení | 124 odpovědí

Chtěl bych si koupit polarizační brýle. Poraďtě mi prosím, podle jakého kritéria bych je měl vybírat..

Jak chytit Tolstolobika ? necteno

20.6.2010 | Lazovič | Ostatní ryby | 16.294 zobrazení | 18 odpovědí

Na co se da chytit Tolstolobik ? Vůbec mi nejde chytit . Snažil jsem se je chytit ale vůbec nic je to vedle nich nahozeni a voni ani k tomu nejedou .

Chaty a Chalupy necteno

4.11.2012 | morcák | Domácí revíry | 16.226 zobrazení | 11 odpovědí

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nevíte o nějakých chalupách u vody.Revíry by to měli být hlavně Orlík,Hněvkovice nebo Lipno.Na internetu se dá něco najít,ale jelikož jedeme 2 rodiny tak je to horší.Tak se chci zeptat jestli někdo neví něco soukromě, předem moc děkuji :)