Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Povolenka a rybářský lístek
7.2.2010 | jake | Legislativa | 13.544 zobrazení | 47 odpovědí
Měl bych zde následující problém. Včera při vydávání povolenek v naší MO MRS nastala situace, kdy jednomu z našich členů končila platnost státního rybářského lístku 25. března 2010 a dožadoval se vydání povolenky. My v těchto případech, kdy platnost RL končí někdy v průběhu daného kalendářního roku postupujeme tak, že povolenku nevydáme až do okamžiku, kdy si dotyčný zajistí nový RL, jehož platnost končí alespoň některým datem roku následujícího. Zatím tento náš požadavek všichni členové akceptovali a nebyly problémy, až do včerjška. Rád bych se Vás vážení kolegové rybáři proto zeptal, jaký je v tomto případě podle Vás správný postup a zda jsme povinni v takovém případě povolenku vydat či nikoli? Jde o to, že na povolence musí být uvedeno číslo RL, k němuž se povolenka vztahuje, takž logicky vzato by platnost takto vydané povolenky měla končit dne 25. 3. 2010, což by na ní také mělo být vyznačeno. A pokud bude chtít dotyčný chytat ryby i po tomto datu (což zřejmě bude), měl by si zakoupit povolenku novou k novému platnému RL Dále bych se rád zeptal, zda příslušný úřad, který RL vydává, musí uvádět jeho platnost od data zakoupení? Podle mého soudu je to zbytečně komplikující faktor pro všechny členy MRS i ČRS, kteří požadují vydávní převážně celoroční povolenky. Pochopitelně rybářovi, který jezdí výhradně po soukromých revírech a kupuje si jednorázové krátkodobé povolenky, to může být jedno. Nevím zda mi bude někdo schopen odpovědět, ale bylo by možné, aby úřednice vystavila platnost RL podle přání zákazníka – tzn. nejlépe od 1. ledna daného roku do 31. prosince roku (podle doby platnosti), i když na úřad přijdu třeba 10. února? A dále by mne zajímalo, zda jsou vůbec na úřadě povinni takovému člověku vydat nový RL, přijde-li o něj zažádat třeba 8. února 2010, když ho má platný až do 25. března 2010? Děkuji Vám za vaše názory.
Atlas rybářských revírů Česká republika 2011
7.12.2011 | cabros | Vánoce | 13.530 zobrazení | 13 odpovědí
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda již někdo máte tento atlas – http://www.los-cormoran.cz/…publika-2011 a zda byste ho doporučili jako vhodný dárek pro začínajícího rybáře? Díky
Pruty SEMA ???
30.9.2007 | norslav | Pruty | 13.491 zobrazení | 45 odpovědí
Ahoj , co rikate na kvalitu prutu znacky SEMA , chtel bych si poridit prut i navijak SEMA THERAPY , namate zkusenosti
Naviják na kaprařinu ?
17.10.2007 | Jícha Václav | Kaprařina | 13.471 zobrazení | 30 odpovědí
Zdarec všici. Chci vyměnit navijáky a nevím jaký koupit. Moje dosavadní jsou Okumy Longbow 60, ale jsou na mě moc těžké. Chytám nejčastěji na Labi asi tak 20m od břehu. Největší olova používám 150g. A v ceně bych se rád vešel max. do 5000Kč za oba. Zatím mi padly do oka baity Daiwa regal plus 4000 BRi. Co vy na to?
rotačky
28.7.2009 | stupy | Přívlač | 13.455 zobrazení | 69 odpovědí
Ahoj,chci se zeptat jake rotačky vydrži nejvic.Mam odskoušene Robinzonky-ktere.no nic moc.A tak se chci zeptat ktere sou odolnějši
Výbava pro začátečníka
14.4.2018 | Habannero | Ostatní nádobíčko | 13.453 zobrazení | 4 odpovědi | upravit
zdravím, chtěl bych se zeptat ohledně rybářského náčiní, na kterých konkrétních věcech by se nemělo šetřit a u kterých není ba naopak důležitá až zas tak cena ?
Úhoř
29.3.2011 | Koubek3 | Ostatní ryby | 13.447 zobrazení | 65 odpovědí
Tak jaro je tady! A je čas na lov těchto tajemných ryb! Směřujte zde své rady tipy a triky.
Češtin, můj kobil !
18.9.2008 | MiK | chytej.cz | 13.445 zobrazení | 133 odpovědí
Opravdu jsme takoví tydýti, nebo,jenom nepozorní ?
Vhodné místo na rybářskou výbavu
11.11.2012 | Wiktor.c | Ostatní nádobíčko | 13.411 zobrazení | 56 odpovědí
Ahoj, moje mamka mi vyhodila mojí výbavu z garáže a tak to musím mít v pokoji, ale to je pro mě nepřijatelné z toho důvodu že to je od bláta a zabírá to spoustu prostoru atd… tak se sní furt dohaduji. A tak bych rád vědět kde to máte vy, jestly v gáráži,boudě nebo na to máte spaciální místnost a jestly vám to taky někdo vyhazuje. Děkuji
Pro všechny milovníky pstruhů a muškaření
19.4.2011 | Hanys H. | Muškaření | 13.400 zobrazení | 25 odpovědí
Omlouvám se, pokud to tady na foru už je, jestli ne, koukněte a žasněte:)
Sraz chytejáků na severu moravy
28.3.2006 | Hora | chytej.cz | 13.399 zobrazení | 130 odpovědí
Kdo z chytejáků ze severu moravy by měl zájem se zúčastnit srazu?Mělo by se jednat o setkání příznivců rybařiny na některé z přehrad(Těrlická nebo Žermanická).Chtěl bych vědět,jestli by stálo za to udělat něco takového u nás.
Čím se živí malá Štika
8.5.2007 | Kouba | Dravci | 13.376 zobrazení | 52 odpovědí
Mam doma 3 Štičky tak max 5–6cm..nevím čím ju mám krmit aby se mě nepožraly mezi sebou prosím poradte me nekdo mam ju doma v akvariu?????????????????vím ze jako maly maji jako potravu plankton toho asi moc v akvarku nebude:??????
TICA naviják Abyss -Abyss TF 6007R !!!!!!!!!
1.3.2009 | roksor | Ryby | 13.374 zobrazení | 1 odpověď
ahoj rybari! Prosim nemate nekdo skusenosti s timto navijakem? Nebo co byjste mi doporucili ve stejne kategorii!!! diky moc. ROKSOR.
Rybaření v Chorvatsku
29.5.2006 | speed2 | Rybaření v zahraničí | 13.373 zobrazení | 7 odpovědí
Má někdo zkušenosti s mořskou přivlačí v Chorvatsku jaké jsou nejvíce chytané ryby a velikosti kde je vyhledávat a jaké jsou nej nástrahy děkuji za jakékoliv info
Novoroční Rybářská Přání a Předsevzetí
20.12.2011 | nnnap | Vánoce | 13.365 zobrazení | 17 odpovědí
Nechme klišé o zhubnutí, nekouření blondýnům, případně něžné části populace a máme-li rybářská přání nebo zásadní přelomové předsevzetí, sem s nimi. Jaký úlovek, případně jaký vercajk nebo přání pro všechny, by jste si přáli?
Gramatika, pravopis na Chytej
7.9.2008 | Robur | chytej.cz | 13.365 zobrazení | 94 odpovědí
Z nějakých náznaků jsem pochopil, že lze při psaní komentářů mít od počítače provedenu kontrolu gramatiky, pravopisu. Jak na to? Umí to jen některé prohlížeče nebo se jedná o nějaké tajné tlačítko či nastavení webu? Jak na to?
Candáti jak na ně vláčení nebo rybička.
1.9.2004 | Padis | Dravci | 13.353 zobrazení | 38 odpovědí
Je lepší vláčet nebo chytání na mrtvou rybku.
Lov kaprů na podzim
4.10.2004 | Pavel-Brno | Kaprařina | 13.319 zobrazení | 17 odpovědí
Na jakou nástrahu jste mněli největší úspěch při lovu kaprů na podzim na brněnské přehradě? Nebo na jiné přehradní nádrži! Jaké používáte příchutě? Co si myslítet o tom co kaprům teď na podzim nejvíc chutná???
_________________ Pavel-Brno
[ Upraveno Pavel-Brno dne 2004–10–04 v 10:25 ][ Upraveno Pavel-Brno dne 2004–10–04 v 13:33 ]
Jak vychladit sud
4.6.2013 | Josk1 | Tipy & triky | 13.316 zobrazení | 26 odpovědí | upravit
Dobrý podvečer, u vody bych si to zpříjemnil točeným. Jo, nabízí se ho hodit do vody. Ale máte nějaké tipy na to, jak vychladit sud u v létě? To Sázava zrovna sedmý schod není. Dobrý tak na předchlazení. Něco co by vystačilo bez elektriky nebo jen do autozapalovače. Sudy kupuju KEGy dvacetilitrové.
UHORI - kde - kdy - nastraha - popis podrobne navazcu = ddiikk
10.5.2005 | peter | Ryby | 13.306 zobrazení | 46 odpovědí
vse co vite