Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Začátečník rybaří v Kanadě necteno

6.11.2011 | Bagr | Rybaření v zahraničí | 13.195 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Ahoj, nacházím se v Kanadě Edmonton (alberta) a chtěl bych začít rybařit, nikdy jsem nerybařil a ani pořádně nevím jak se to dělá. Chtěl bych poradit jak a kde začít rybařit, jakou techniku zvolit a jaké jsou zde rybářské zákony. Podmínka ovšem je, že rybářská technika nesmí být drahá. Vše co si koupím tak budu muset zde nechat. Holt hmotností limity při cestě letadlem jsou neúprosný.. děkuji předem všem za rady…

Berete si ryby na jídlo? necteno

8.12.2004 | HaD | Ryby | 13.164 zobrazení | 107 odpovědí

Berete si ryby na jídlo? Pokud ano, tak jaké? Já osobně si pochutnám na candátovi, okounovi, pstruhovi či sumcovi. Moc jich sice za rok není, ale sem tam něco zbaštím. Co vy?

RS necteno

12.11.2006 | pif | Ryby | 13.163 zobrazení | 119 odpovědí

Poslední dobou zde na Chytej čím dál víc sílí averze vůči tzv.masařům,chování u vody a nedostatěčné kontroli od členů RS.ptám se,proč ti,kteří zde u PC přesně vědí co,jak,kde a kdy je špatně,co by dělali daleko a mnohem lépe,se nepřihlásí a nevstoupí do RS?potažmo nelobují za své zvolení do výboru místních skupin?ono jde oto,že líných chytrolínů po světě běhá habaděj,ale …už vidím tu naši krásnou budoucnost,jak všichni nespokojení,stále kritizující členové se ujmou vlády a ukáží nám zářné zítřky.takže,nes­pokojenci,co Vám brání hejbnou prdelí,začít u sebe a chtít něco změnit?kolik je tady mezi námi členů RS?kolik je mezi námi aktivních členů výboru?členů okrsků?

Sraz Jihomoravanů na Svratce 4 necteno

19.9.2007 | Robur | chytej.cz | 13.157 zobrazení | 134 odpovědí

tak po vydařeném srazu na Dobré vodě, bych se v případě zájmu pokusil zorganizovat sraz na mém chudém domácím revíru. Zatím bych preferoval účast jihomoraváků Chytejáků + těch co mají povolenku platnou i na JM. Šlo by cca o přelom května a června, prostě před zahájenou. navíc by se mohla udělat nějaká celorepubliková tradice, že např. v květnu by byl v každém kraji nějaký minisraz z dané lokality, pokaždé na jiném revíru. No a ta naša řeka je hlavně o bílé rybě a kapřících, takže feedr, plavačka, ale rozhodně nedoporučuji biče, jsou zde dost stromy. Jinak klasická náplň: pití, jídlo, rybaření, zpěv v libovolném pořadí:-) tak jsem po brutálním nátlaku odstoupil od dvojboje viz. historie fóra, z tohoto důvodu jsem musel sehnat více místa na chytání, abychom se tam všichni vešli. Vybral jsem místo mezi plechovou lávkou nad tzv. Sněhurkou a mostem, co po něm jede šalina do Bástru / je však dost daleko, abychom neměli pocit, že jsem ve městě. Níže máme fotky. V mezipauze bychom mohli objednat donášku pizy z Ponorky nebo gulášek a na závěr se pak přesunout do Holidaye, což je jediná nevýhoda, že se nám vzdálí zázemí a těm co by chtěli přespat, tak spaní. Ale není to nějaká tragedie, pěšky je to tak 25 minut nebo 3 zastávky šalinou nebo 5 minut autem.

SRAZ JIHOMORAVANŮ A ZBYTKU SVĚTA NA SVRATCE 4 S FEEDREM A PLAVAČKOU

KDY: 24. 5. 2007 sobota, čas a místo upřesním, pro brněnské bych sehnal spaní, otázka zda už z pátku na sobotu nebo ze soboty na neděli po večerní trachtaci. Očekávám, že ten kdo bude chtít spát, tak se o tom včas zmíní, zatím takové signály nemám.

Limit účastníků: max. bych viděl na 30

Asi vzniknou nějaké organ. náklady, takže bych vybíral 100 na osobu, co zbude proměním v ceny pro vítěze.

Revír: Svratka 4 je řeka – kaprovocejnového charakteru, voda je hlubší, okolo stromy. Lovené ryby: cejni, plotice, okoun, dále kapr, lín, ježdík atd.

Pozor řeka nepravidelně proudí, tak jak rozhodne hrázný o 5 km výš proti proudu. Nicméně tah vody není nějak drastický. Protože jsou v okolí stromy, tak zvažte, zda se vyplatí chytat na bič, pokud dostanete blbej flek, je to váš problém.

Hodnotil bych největší rybu a nejvíc ryb.

Večerní či odpolední program, bych ještě upřesnil. Pohrávám si s myšlenkou, že sraz by byl kolem 7 –8:00, místo upřesním, ale kousek od mostu je větší parkoviště. Konec 15:00. Na 16:30 by byly objednány kolínka či žebírka a začalo by se plkat.

Tato verze je stručný nástin toho, co Vás čeká a ještě se to může drobně změnit.

Přihlášky posílejte na robert.valek@volny.cz, tč: 608 700 442 nebo 541 223 202

Abu Garcia Soron STX 40 necteno

30.11.2011 | minnow | Navijáky | 13.138 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím všechny kolegy. Chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s tímto navijákem. Nedávno jsem si ho objednal, tak chci vědět jestli jsem učinil správně.

JAK TO VIDÍ RYBÁŘI necteno

27.2.2010 | Kubajs | Domácí revíry | 13.106 zobrazení | 156 odpovědí

Docela by mě zajímal pohled rybářů na pár otázek,nad kterými musím neustále přemýšlet.Pokud by odpovědělo více lidí zkusím to i zpracovat.Na otázky odpovídejte stručně pokud možno ano x ne. 1)Zdá se vám nejmenší lovná míra kapra obecného dostatečná? 2)Myslíte si projekt K70 se uchytí na českých vodách a ryby přes 70cm se tu za pár let budou lovit zcela běžně? 3)Souhlasíte s nejmenší lovnou mírou většiny dravců? 4)Líbí se vám nápad celoroční vláčky na území ČRS A MRS? 5)Zdá se vám zarybnění na českých revírech dobré? 6)Je dobré přemožení bolena na přehradních nádržích a řekách? 7)Kolik ryb si od vody odnesete?
a)0
b)1–5
c)6–10
d)11a více 8)Kontrolovala vás v roce 2009 RS?? 9)Kolik docházek k vodě za rok průměrně uděláte?
a)0–5
b)6–30
c)31–70
d)71a více 10)Měl by být na některých revírech dovolen lov na 3pruty? 11)Lovíte na bezprotihrotové háčky? 12)Vaše nejoblíbenější ryba je? 13)Oblíbený styl lovu?

Jak chutná okoun? necteno

22.9.2006 | JarKoto | Dravci | 13.105 zobrazení | 81 odpovědí

Nevíte někdo, jak chutnají okouní – nemají moc kostí, dá se to třeba ugrilovat, nebo je to jenom taková ta plevelnice?

Rybářské nesmysly necteno

17.4.2009 | Robur | Vaše názory | 13.102 zobrazení | 65 odpovědí

zakládám toto fórum jako pomník všem nesmyslům z rybářské literatury či pomůcek atd. Inspiroval mně k tomu Saturnin, který měl též zařízenu Kancelář na uvádění věcí na pravou míru. Takže pokud někde nějakou perličku objevíte, tak ji sem hoďte, ať se můžeme zasmát.

IS Lipan - zkušenosti necteno

20.12.2011 | Kazan | Legislativa | 13.099 zobrazení | 8 odpovědí

Pokud se tu někdo najde, zajímají mne praktické zkušenosti s tím to systémem, naše MO zvažuje zavedení.

esox fcs spider 3.6m 3LB necteno

9.9.2010 | poweron | Pruty | 13.072 zobrazení | 1 odpověď

Čau chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s těmito pruty a jak na tom sou?http://www­.musov.info/e­sox-prut-na-kapry-fcs-spider-5199 díky

Montáže na přívlač necteno

7.5.2007 | schwara | Přívlač | 13.058 zobrazení | 71 odpovědí

Zajímalo by mě jaké montáže používáte na přívlač. Jestli používáte lanka atd.

Obrázek ryby na svatební oznámení necteno

6.5.2009 | vagi | Vaše názory | 13.052 zobrazení | 38 odpovědí

Okolnosti v mém osobním životě mě nutí založit toto fórum a poprosit přátele a kolegy rybáře o pomoc. Vzhledem k tomu, že se má nastávající rozhodla, že by bylo pěkné mít na svateb. oznámení obrázek koně, cítím jednoznačnou potřebu ji trumfnout hezčím obrázkem ryby, nejlépe okouna. :-) Takže prosím o zaslání nějakého pěkného obrázku (popř. link) okouna, asi černobílá verze, takového, který by šel nascenovat a na oznámení použít. Nejsem grafik, takže to nedokážu pořádně vysvětlit a popsat, ale věřím, že víte, co mám na mysli. Předem upozorňuji, že pomoc typu rady se neženit, nežádám. :-) Těch jsem již dostal dost. Děkuji.

výběr navijáku necteno

14.3.2008 | volcom-x | Navijáky | 13.033 zobrazení | 20 odpovědí

Vím, že to tu bylo a je to probíráno ze všech stran, ale chci požádat o názor… kterej z uvedených navijáků by jste doporučili? Použití by bylo na vláčku převážně štikovou, woblery a gumy až 12 cm, prut 2,7 m, 10 – 40g.

Mám omezenej limit 1500,– Kč

Takže vytipované mám:

Exage FA 2500

Team Dragon 730ix

Tica Splendor SJ-2500

Abu Garcia Ultracast 2000 FD

Díky za názory, kdyžtak se omlovám za otravování… pro ty co mi napisou „…neumíš hledat“ ;)))

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI PRUT necteno

19.4.2009 | Losfedos | Pruty | 13.025 zobrazení | 103 odpovědí

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI prut?vase postrehy.JAke uprednostnujete delky ,gramaz a typ prutu.?

Chci naviják na Přívlač PORAĎTE necteno

14.5.2010 | CiCu | Navijáky | 13.012 zobrazení | 102 odpovědí

Ahoj začínám s přívlačí a ,proto bych se vás rád zeptal jaké budou podle vás nejlepší .Parametry:Cena do 1500 přední brzda a nejlépe nějaká dobrá značka !Posilejte odkazy Předem díky za rady

Chytaní okolo Doks necteno

18.2.2008 | romank1 | Domácí revíry | 13.007 zobrazení | 34 odpovědí

Ma někdo zkušenost rybaření okolo Doks na rybníkách díky

Amuři..jak na ně?? Potřebuji radu.. necteno

3.3.2008 | doktorov | Položená | 13.003 zobrazení | 47 odpovědí

Zdravím,zakládám další téma,potřebuju radu,chceme v létě s kamaradem vyrazit na amury a kapříky,jsou to kousky od 80cm a vejš potřebuýju radu jak je nahnat na jedno místo nějake osvědčené krmení,a na co je lovit? Podělte se o zkušenosti díky.. :o)

VÍTĚZSTVÍ ANEB NA SCHŮZE MO SE CHODIT VYPLATÍ!!! necteno

20.2.2017 | HaD | Legislativa | 13.002 zobrazení | 155 odpovědí

VELKÉ VÍTĚZSTVÍ ANEB NA SCHŮZE MO SE CHODIT VYPLATÍ!!!Minulý týden jsme měli výroční schůzi naší MO. Jelikož jsme chtěli navrhnout a prosadit nějaké změny, scházeli jsme se s přáteli několik měsíců a návrhy důkladně diskutovali tak, aby měly hlavu a patu a také proto, abychom pro ně nalezli dostatek argumentů a potřebnou podporu. Poté jsme oslovili kamarády rybáře s tím, že pokud souhlasí, ať na schůzi přijdou vyjádřit podporu. Běžně na naši schůzi chodí cca 60 členů svazu. Letos přišlo 84, tedy téměř o 50% více. Naše MO má pro ucelenou informaci cca 1200 členů.

Zásadní navrhované změny:

• Nová zarybňovací komise
  • Návrh krajského hospodáře na omezení počtu ponechaných dravců ročně 20 ks
  • Návrh na omezení ponechání dravců na Jordánu na 1ks/den, 2 ks/týden a 10 ks/rok
  • Zrušení čekací doby a přijímání nových členů RS okamžitě (přijetí 7 nových členů)
  • Zavedení K 70 na revíru Lužnici 3 a 4.

OSLAVILI JSME 100 % ÚSPĚCH – VŠECHNY NÁVRHY PŘIJATY NEJEN NAŠIMI HLASY, ALE NĚKTERÉ I STARÝMI SVAZOVÝMI MATADORY!!! KDYŽ SE CHCE (A NĚCO SE PRO TO I UDĚLÁ), JDE TO !!!

Trnávka necteno

31.7.2012 | Grevf | Dravci | 12.987 zobrazení | 5 odpovědí

Dobrý den. Rád byc vyrazil na pár dnů na přehradu Trnávka.Potřeboval bych vědět kde na této přehradě chytat sumce . (Teprv začínám takže nevím i s výběrem místa i potřebné hloubky k lovu sumce).Lod na zavážení bojky mám takže neni problém… Děkuji za vaše návrhy.

Naviják na H feeder necteno

31.12.2012 | Bulb | Feeder | 12.973 zobrazení | 114 odpovědí

Všechny zdravím

Chtěl bych se vás zeptat, jaký naviják zvolit pro osazení prutu z kategorie heavy feeder(do 100g). Cenový strop pokud možno do 1900 kč. Brzdný systém buď přední nebo bojová brzda. Mým favoritem je zatím Shimano Exage 4000 RCDH.

Děkuji za příspěvky a všem přeji do nadcházejícího roku vše nejlepší a mnoho nazapomenutelných zážitků u vody. Vašek