Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Berete si ryby na jídlo? necteno

8.12.2004 | HaD | Ryby | 12.637 zobrazení | 107 odpovědí

Berete si ryby na jídlo? Pokud ano, tak jaké? Já osobně si pochutnám na candátovi, okounovi, pstruhovi či sumcovi. Moc jich sice za rok není, ale sem tam něco zbaštím. Co vy?

SANYBÓJ DÍRKY necteno

16.2.2009 | vagi | Rybaření na dírkách | 12.605 zobrazení | 134 odpovědí

Po velmi vydařeném víkendu na Hracholuskách, kde se konal minisraz „Chytejáků za zatáčkou“ spojený s lovem na dírkách na nedalekém soukromém revíru, jsem se rozhodl věnovat této události vlastní fórum. Myslím, že to Robur pochopí. :-) Původně jsem měl v plánu věnovat tomu článek, ale vzhledem k mému rybářskému neúspěchu na této akci, nebudu zacházet do podrobností a prosím zúčastněné kolegy a kolegyně o pár fotografií a komentářů.

Amuři..jak na ně?? Potřebuji radu.. necteno

3.3.2008 | doktorov | Položená | 12.561 zobrazení | 47 odpovědí

Zdravím,zakládám další téma,potřebuju radu,chceme v létě s kamaradem vyrazit na amury a kapříky,jsou to kousky od 80cm a vejš potřebuýju radu jak je nahnat na jedno místo nějake osvědčené krmení,a na co je lovit? Podělte se o zkušenosti díky.. :o)

Sraz Jihomoravanů na Svratce 4 necteno

19.9.2007 | Robur | chytej.cz | 12.553 zobrazení | 134 odpovědí

tak po vydařeném srazu na Dobré vodě, bych se v případě zájmu pokusil zorganizovat sraz na mém chudém domácím revíru. Zatím bych preferoval účast jihomoraváků Chytejáků + těch co mají povolenku platnou i na JM. Šlo by cca o přelom května a června, prostě před zahájenou. navíc by se mohla udělat nějaká celorepubliková tradice, že např. v květnu by byl v každém kraji nějaký minisraz z dané lokality, pokaždé na jiném revíru. No a ta naša řeka je hlavně o bílé rybě a kapřících, takže feedr, plavačka, ale rozhodně nedoporučuji biče, jsou zde dost stromy. Jinak klasická náplň: pití, jídlo, rybaření, zpěv v libovolném pořadí:-) tak jsem po brutálním nátlaku odstoupil od dvojboje viz. historie fóra, z tohoto důvodu jsem musel sehnat více místa na chytání, abychom se tam všichni vešli. Vybral jsem místo mezi plechovou lávkou nad tzv. Sněhurkou a mostem, co po něm jede šalina do Bástru / je však dost daleko, abychom neměli pocit, že jsem ve městě. Níže máme fotky. V mezipauze bychom mohli objednat donášku pizy z Ponorky nebo gulášek a na závěr se pak přesunout do Holidaye, což je jediná nevýhoda, že se nám vzdálí zázemí a těm co by chtěli přespat, tak spaní. Ale není to nějaká tragedie, pěšky je to tak 25 minut nebo 3 zastávky šalinou nebo 5 minut autem.

SRAZ JIHOMORAVANŮ A ZBYTKU SVĚTA NA SVRATCE 4 S FEEDREM A PLAVAČKOU

KDY: 24. 5. 2007 sobota, čas a místo upřesním, pro brněnské bych sehnal spaní, otázka zda už z pátku na sobotu nebo ze soboty na neděli po večerní trachtaci. Očekávám, že ten kdo bude chtít spát, tak se o tom včas zmíní, zatím takové signály nemám.

Limit účastníků: max. bych viděl na 30

Asi vzniknou nějaké organ. náklady, takže bych vybíral 100 na osobu, co zbude proměním v ceny pro vítěze.

Revír: Svratka 4 je řeka – kaprovocejnového charakteru, voda je hlubší, okolo stromy. Lovené ryby: cejni, plotice, okoun, dále kapr, lín, ježdík atd.

Pozor řeka nepravidelně proudí, tak jak rozhodne hrázný o 5 km výš proti proudu. Nicméně tah vody není nějak drastický. Protože jsou v okolí stromy, tak zvažte, zda se vyplatí chytat na bič, pokud dostanete blbej flek, je to váš problém.

Hodnotil bych největší rybu a nejvíc ryb.

Večerní či odpolední program, bych ještě upřesnil. Pohrávám si s myšlenkou, že sraz by byl kolem 7 –8:00, místo upřesním, ale kousek od mostu je větší parkoviště. Konec 15:00. Na 16:30 by byly objednány kolínka či žebírka a začalo by se plkat.

Tato verze je stručný nástin toho, co Vás čeká a ještě se to může drobně změnit.

Přihlášky posílejte na robert.valek@volny.cz, tč: 608 700 442 nebo 541 223 202

Rybářská poezie necteno

18.9.2004 | BigMike | Ostatní nádobíčko | 12.544 zobrazení | 13 odpovědí

Chlapi, možná jsem jetej, ale nevíte kdo psal nějakou poezii o rybách? Ale takovou k pohlazení duše, nebo opěvovat přírodu. O rybnících, řece a pod? Klidně i jen k přírodě. Ale ne něco takovýho: „chytil sem rybu, neměla chybu“:-)) Když mám řeč na nějakého rybáře, nemám moc na výběr. Díky

Začátečník rybaří v Kanadě necteno

6.11.2011 | Bagr | Rybaření v zahraničí | 12.525 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Ahoj, nacházím se v Kanadě Edmonton (alberta) a chtěl bych začít rybařit, nikdy jsem nerybařil a ani pořádně nevím jak se to dělá. Chtěl bych poradit jak a kde začít rybařit, jakou techniku zvolit a jaké jsou zde rybářské zákony. Podmínka ovšem je, že rybářská technika nesmí být drahá. Vše co si koupím tak budu muset zde nechat. Holt hmotností limity při cestě letadlem jsou neúprosný.. děkuji předem všem za rady…

Montáže na přívlač necteno

7.5.2007 | schwara | Přívlač | 12.525 zobrazení | 71 odpovědí

Zajímalo by mě jaké montáže používáte na přívlač. Jestli používáte lanka atd.

Pruty Mikado sensei 360 3.25lb necteno

5.4.2011 | Tonny29 | Pruty | 12.524 zobrazení | 3 odpovědi

Mate někdo stěmito pruty skušenost potřeboval bych poradit.Jak daleko se snima nechá nahodit a jake olovo by bylo optymální.

Rybářské nesmysly necteno

17.4.2009 | Robur | Vaše názory | 12.518 zobrazení | 65 odpovědí

zakládám toto fórum jako pomník všem nesmyslům z rybářské literatury či pomůcek atd. Inspiroval mně k tomu Saturnin, který měl též zařízenu Kancelář na uvádění věcí na pravou míru. Takže pokud někde nějakou perličku objevíte, tak ji sem hoďte, ať se můžeme zasmát.

Povolenka - poradte necteno

8.1.2007 | Raven | Ryby | 12.509 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj lidi potreboval bych pomoct s vyplnenim povolenky . jak tam maš číslo, název to chapu, to další taky jen co kdyz jsem chytil např. na revíru 471 027 : 2 kapry tak napišu 2×471 027 a do každýho vypisu bokem toho jednoho kapra takze tam budu mit ten jeden revir 2× .A nebo napsat 471 027 ks : 2 a kg : secist vahy tech dvou ryb ? A pak je počet dochazek : tam dam kolikrat jsem byl na tom a tom reviru ? a pak celkem ??? Chapu to dobre? rybarim 1. rokem a nemam kdo by mi s tim pomohl. poradte jak .diky moc

Pěst na oko MO Jihlava mládež necteno

7.2.2008 | Salmo | Legislativa | 12.508 zobrazení | 74 odpovědí

Já a schwara si chceme trošku postěžovat na naší místní organizaci Jihlava. Důvod je prostý. Nám (mládeži do 15 let) vydávají povolenku až v půlce dubna a pořád se vymlouvají že toho mají moc na práci a na nás nemají čas. Přitom máme dávno napsané testy i zaplacený příspěvek atd. Je to docela nespravedlivé, protože rybářský lístek si kupujem snad na rok a né na 8 měsíců. Všem ostatním vydávají lístek okamžitě jak si pro něj přijdou jenom nám ne. A my tak ze zimní a skoro i z jarní části sezony nic nemáme. Jaký je na to váš názor?? Neděje se něco podobného i u vás??

rybolov v zimě necteno

19.11.2011 | chj.rybar | Kaprařina | 12.500 zobrazení | 4 odpovědi

Dneska jsem byl vláčet a zaujala mě při tom jedna dvojice (on a ona). Přijeli a začali stavět bivak. Nejsem kaprař, a tak by mě zajímalo, kolik z Vás se věnuje svému koníčku po celý rok a jak řešíte případné vytápění bivaku?

tolstolobik necteno

6.6.2005 | gadasnik | Ostatní ryby | 12.491 zobrazení | 36 odpovědí

Zdravím všechny vespolek,existuje způsob,mimo podsekávání apod,jak chytat tolstolobika nebo jde stoprocentně pouze o náhodnou rybu?

Brněnská přehrada necteno

16.5.2012 | Arnie11 | Ostatní ryby | 12.462 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jste někdo nebyl na přehradě a nevíte jak to tam jde? Já na ní nebyl léta a chytám se tak bych rád zjistil info. díky

Twister a candáti necteno

25.6.2004 | Dědek | Přívlač | 12.449 zobrazení | 43 odpovědí

Letos se mi ještě nepodařil chytit candát. Jaké twistry používáte a jak je vodíte?Klasické proťukávání dna mi nepřineslo úspěch.

Proutek necteno

15.3.2009 | Rybman | Ryby | 12.430 zobrazení | 8 odpovědí

omlouvám se že zakládám další téma ale o tomhle proutku jsem tady nic nenašel…chci nějaký krátký proutek 180 –210 cm na občasné chytání z loďky a na menší procházky kolem vody…mám chvějivku a jeden tvrdší proutek tak chci jenom nějákej krátkej levnej klacík na hraní… www.potreby-rybarske.cz tohle je nejlevnější klacík co jsem našel…máte s ním někdo zkušenosti?

For Fishing 2013 necteno

23.1.2013 | tumor | Výstavy | 12.429 zobrazení | 163 odpovědí | upravit

Za par dnu tu mame prazsky rybarsky veletrh For Fishing 2013. Jak se na nej tesite? Vim ze se nebude dat srovnat s Modernim rybarem.Bude proste velkolepejsi. Chystate se navstivit veletrh ? Ja rozhodne

vlasec na sumce necteno

7.2.2007 | pike-007 | Sumcařina | 12.429 zobrazení | 26 odpovědí

jsem ůplný začátečník, a rád bych aby mi někdo skušenější poradil jáký vlasec na sumce, prý stačí 0,50mm ale já si myslím že to je málo (je to spíš na ty menší sumce na ebro se nechystám), děkuji za všechny rady.

druh policajta necteno

6.12.2009 | recek | Ostatní ryby | 12.425 zobrazení | 38 odpovědí

Prosim vas o radu chytam na polozenou driv sem pouzival policajty s ockem do prutu ale ty se pri zaseku omotavaji okolo prutu tak sem zacal pouzivat ten na provazku privazany k vydlicce po zaseku odpadne ale zamotaval se mi do vlasce a pri zaberu jsem to utrch a tak se mi taky nosvedcil.

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI PRUT necteno

19.4.2009 | Losfedos | Pruty | 12.425 zobrazení | 103 odpovědí

JAKY POUZIVATE SMACKOVACI prut?vase postrehy.JAke uprednostnujete delky ,gramaz a typ prutu.?