Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kam na privlac v Brne? necteno

24.6.2006 | Tomasinecek | Ryby | 12.689 zobrazení | 86 odpovědí

Cau,chtel jsem se zeptat,jestli byste mi prosim neporadili,kam vyrazit v Brne na privlac?na reku,na prehradu?Ted jsem si koupil svuj prvni vlacak,tak bych ho rad nekde vyzkousel a treba na nej i neco chytil,popr. i na co by to mohlo aspon trochu jit(rotacky,plan­davky,gumy…) dekuji moc,zacinam,tak kazda rada dobra

vlasec na sumce necteno

7.2.2007 | pike-007 | Sumcařina | 12.686 zobrazení | 26 odpovědí

jsem ůplný začátečník, a rád bych aby mi někdo skušenější poradil jáký vlasec na sumce, prý stačí 0,50mm ale já si myslím že to je málo (je to spíš na ty menší sumce na ebro se nechystám), děkuji za všechny rady.

Pomoc při výběru univerzálního prutu!!! necteno

6.11.2012 | vovo | Pruty | 12.677 zobrazení | 34 odpovědí

Ahoj chtěl bych na vánoce koupit taťkovi teleskopický prut s navijákem na univerzální chytačku (Kaprařina , dravci atd.) s cenou bych se chtěl vlézt do 3000 Kč za oboje. Mám vyhlédnutý prut-Shimano Alivio Slim Telescopic a naviják-Shimano naviják Exage s dvojitou kličkou Diky za odpovědi

Výroba JIGOVÝCH hlaviček necteno

3.2.2009 | Losfedos | Tipy & triky | 12.672 zobrazení | 57 odpovědí

Vyroba JIGOVYCH hlavicek,vyrobni postupy.formy na liti,pouzivane hacky,vase zkusenosti?

rybolov v zimě necteno

19.11.2011 | chj.rybar | Kaprařina | 12.657 zobrazení | 4 odpovědi

Dneska jsem byl vláčet a zaujala mě při tom jedna dvojice (on a ona). Přijeli a začali stavět bivak. Nejsem kaprař, a tak by mě zajímalo, kolik z Vás se věnuje svému koníčku po celý rok a jak řešíte případné vytápění bivaku?

Pruty Mikado sensei 360 3.25lb necteno

5.4.2011 | Tonny29 | Pruty | 12.644 zobrazení | 3 odpovědi

Mate někdo stěmito pruty skušenost potřeboval bych poradit.Jak daleko se snima nechá nahodit a jake olovo by bylo optymální.

Brněnská přehrada necteno

16.5.2012 | Arnie11 | Ostatní ryby | 12.631 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jste někdo nebyl na přehradě a nevíte jak to tam jde? Já na ní nebyl léta a chytám se tak bych rád zjistil info. díky

Dobročinná aukce necteno

10.12.2007 | HaD | chytej.cz | 12.622 zobrazení | 122 odpovědí

Jelikož nevím kde a jak Vám, kteří dražíte v prospěch postižených dětí, nejlépe poděkovat za účast na této akci, tak zřizuji toto fórum. Ani na něj nemusíte odpovídat. Prostě Vám děkuji. Takový zájem jsem nečekal ani ve snu.

David

www.chytej.cz

Lov kaprů v zimě na Labi necteno

24.1.2011 | martas-.- | Plavaná | 12.620 zobrazení | 9 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem kaprů v zimě na Labi nebo i na jiných revírech? a nachytal někdo velký kapry na plavačku na Labi?

Jak správně namotat silon necteno

24.4.2014 | piffák | Tipy & triky | 12.605 zobrazení | 12 odpovědí

Zdravím všechny rybáře,a prosím o radu,jak správně namotat monofil vlasec na cívku! Jedná se o silon AWA-SHIMA-ion power 0,30mm / 11.9kg. Naviják-Tica scepter GTX 6000. Jedná se mi o to, aby se vlasec nekroutil. Díky všem za rady a tipy.

Hardmono necteno

30.10.2004 | zedus | Ostatní nádobíčko | 12.602 zobrazení | 40 odpovědí

Vláčím převážně na sev. Moravě na řece Moravě a ta je místy tak prochytaná, že kdyby mohly štiky mluvit určitě by jsme si dobře pokecaly o woblerech a rotačkách . Proto dělám co můžu abych byl úspěšný, jedna z věcí, kterou zkouším je celková nenápadnost montáže. Úplně nejlepší je vázat nástrahy nebo karabinky přímo na vlasec, ale vlasec a štičí zuby nejdou dohromady. Proto jsem zkoušel všelicos co se dá koupit u nás v obchodech, ale nic mě moc neuspokojovalo buď to bylo moc nápadné (ocel. lanko), nebo se to moc kroutilo (wolfram lanko), no prostě zkusil sem kde co. A konečně se dostáváme k tomu co vám chci říct. V červencovém čísle letošního rybářství jsem se dočetl o materiálu HardMono. Je tomu zhruba týden co jsem ho sehnal na spinfly. cz a teď bych se rád podělil o zkušenosti.

HardMono je speciální tvrdý monofil. vlasec který má větší odolnost proti oděru než normální vlasce. Dobře se z něj dělají návazce a nekroutí se jako wolfram. Je v naprosto neutrální barvě silonu a je průhledný takže je dost nenápadný. Nechal jsem si poslat dvě balení, s nosností 4,5 kg a druhé na 9,1 kg. Délka je 9,1 metru a stojí 130 kč za jedno balení.

HardMono s nosností 4,5 kg- vypadá skutečně jako obyčejný vlasec s průměrem tak kolem 0,25, ale je o poznání tvrdší než běžné vlasce, když jsem ho vzal do ruky poprvé tak sem si myslel něco o struně do sekačky. Dělal jsem různé pokusy abych zkusil napodobit štičí zuby a můžu říct, že se nepoddává snadno, ale poddá se. Takže naprosté bezpečí u něj není, ale jak říkám „pořád lepší než normální vlasec“.

HardMono s nosností 9,1 kg – To už je skutečně pořádná struna se kterou se už dá věřit v úspěšné zdolání štiky, ale nápadnost už je trošku větší. Většinu času při vláčení ho používám, akorát při chytání tloušťů na různých slepých ramenech a mlýnských náhonech ho měním za slabší průměr.

Když to vše shrnu, je Hrardmono obstojným nástupcem wolframových lanek, ale pořádné zkušenosti teprve získám časem, zatím sem nedonutil štiku aby si ho pěkně vzala na pilu. Jak už to u přivlače chodí je to něco za něco buď můžu zvolit ocel nebo wolfram za cenu větší nápadnosti montáže nebo se budu spoléhat na HardMono které je nenápadné a dává mi slušnou šanci na vylovení štiky než vlasec. To vše záleží na momentální situaci.

Byl bych rád kdyby jste se připojili do diskuze a napsali vaše zkušenosti.

Proutek necteno

15.3.2009 | Rybman | Ryby | 12.586 zobrazení | 8 odpovědí

omlouvám se že zakládám další téma ale o tomhle proutku jsem tady nic nenašel…chci nějaký krátký proutek 180 –210 cm na občasné chytání z loďky a na menší procházky kolem vody…mám chvějivku a jeden tvrdší proutek tak chci jenom nějákej krátkej levnej klacík na hraní… www.potreby-rybarske.cz tohle je nejlevnější klacík co jsem našel…máte s ním někdo zkušenosti?

Rituál u vody necteno

15.11.2005 | saky | Vánoce | 12.580 zobrazení | 102 odpovědí

ahoj, zajímalo by mě, jestli máte někdo nějakej rituál, když přijdete k vodě. Já třeba přijdu k vodě, , sestavim vlačák, navlíknu si broďáky, sednu si na břeh a dám si cígo a jen koukám po okolí. Teprv pak vlezu do řeky.

na začátku sezóny obdobně, jen s doutníkem

vrše, slupy necteno

10.6.2006 | mikiw | Ryby | 12.578 zobrazení | 25 odpovědí

Nevíte někdo jak vypadá vrš, slup nebo něco takovýho? zajímalo by mě jak to vypadá a funguje…v řádu je napsaný že se to nesmí používat ale absolutně netuším jak to vypadá a proč se z toho ryba nedostane ven…dík

SUMCI NA LABI necteno

17.7.2007 | BlueShark | Sumcařina | 12.577 zobrazení | 22 odpovědí

Kdo mi vysvetli proc na Labi kolem Usti nad Labem (odkud pochazim) vysadili cca 15000 sumcu mensich do 60cm??? Nyni tu berou i velky sumci ale ty maly jdou porad, to chtej aby tu vsechno sezrali nebo vi nekdo duvod?

profesionalizace Ryb. stráže necteno

20.10.2006 | bubu | Ryby | 12.550 zobrazení | 124 odpovědí

prospěla by alespoň částečná prof.RS našim revírům.Netvrdím,že by to byl všelék, ale myslím si,že by toto opatření mohlo ovlivnit chování některých „Sportovních rybářů“,kteří těm slušným pijí krev.Nebo jsem jen notorický optimista?

Bezuzlové háčky necteno

4.12.2012 | HaD | Ostatní nádobíčko | 12.549 zobrazení | 97 odpovědí

Bezuzlové háčkyNa trhu se objevují zbrusu nové háčky určené na bezuzlové vázání. Máte s nimi zkušenosti?

PS: A pak, že už nejde nic nového vymyslet :-)

Odstřel kormoránů a volavek necteno

20.10.2006 | conwiq | Ryby | 12.537 zobrazení | 109 odpovědí

Jaký máte názor na odstřel těchto ptáků a do jaké míry máte zkušenosti s tím, jak škodí na našich revírech popř. jste jiného názoru na tuto problematiku?

zvyseni lovne miry ryb. necteno

21.11.2008 | Losfedos | Ryby | 12.524 zobrazení | 100 odpovědí

zvyseni lovne miry ryb.nebylo by na skodu kdyby se to takrka u vsech ryb zvysilo o 5cm.rybari kteri chytaji pro zabavu by to jiste uvytali a ti co chytaji stylem -kazdou rybu brat ikdyz je mala.at je hodne masa ti by mneli smulu,bouzel je takovych masaru dost.

Kolik druhů ryb za sezonu nachytáte? necteno

28.1.2008 | dvorak | Ostatní ryby | 12.516 zobrazení | 108 odpovědí

Včera jsem to pro zajímavost počítal a dostal jsem se k sedmnácti druhům. A jak jste na tom Vy?