Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Odstřel kormoránů a volavek
20.10.2006 | conwiq | Ryby | 11.856 zobrazení | 109 odpovědí
Jaký máte názor na odstřel těchto ptáků a do jaké míry máte zkušenosti s tím, jak škodí na našich revírech popř. jste jiného názoru na tuto problematiku?
feederové špičky
20.3.2011 | Adam55 | Feeder | 11.839 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím všechny feedraře, chtěl bych se zeptat jestli se dá dát na tvrdší prut měkčí špička aby byli vidět i ty nejjemnější zábery. díky za odpovědi
VÍTĚZSTVÍ ANEB NA SCHŮZE MO SE CHODIT VYPLATÍ!!!
20.2.2017 | HaD | Legislativa | 11.830 zobrazení | 155 odpovědí
Minulý týden jsme měli výroční schůzi naší MO.
Jelikož jsme chtěli navrhnout a prosadit nějaké změny, scházeli jsme se
s přáteli několik měsíců a návrhy důkladně diskutovali tak, aby měly
hlavu a patu a také proto, abychom pro ně nalezli dostatek argumentů a
potřebnou podporu. Poté jsme oslovili kamarády rybáře s tím, že pokud
souhlasí, ať na schůzi přijdou vyjádřit podporu. Běžně na naši schůzi
chodí cca 60 členů svazu. Letos přišlo 84, tedy téměř o 50% více.
Naše MO má pro ucelenou informaci cca 1200 členů.
Zásadní navrhované změny:
- Nová zarybňovací komise
- Návrh krajského hospodáře na omezení počtu ponechaných dravců ročně 20 ks
- Návrh na omezení ponechání dravců na Jordánu na 1ks/den, 2 ks/týden a 10 ks/rok
- Zrušení čekací doby a přijímání nových členů RS okamžitě (přijetí 7 nových členů)
- Zavedení K 70 na revíru Lužnici 3 a 4.
OSLAVILI JSME 100 % ÚSPĚCH – VŠECHNY NÁVRHY PŘIJATY NEJEN NAŠIMI HLASY, ALE NĚKTERÉ I STARÝMI SVAZOVÝMI MATADORY!!! KDYŽ SE CHCE (A NĚCO SE PRO TO I UDĚLÁ), JDE TO !!!
plánek na tripod nevo stojan
7.12.2011 | R-a-d-e-k | Kaprařina | 11.820 zobrazení | 5 odpovědí
Zdravím… Nemá někdo plánek na tripod,popřípadě na stojan na pruty? Velice bych to uvítal
Candát na položenou
26.7.2008 | Radim11 | Položená | 11.820 zobrazení | 17 odpovědí
zdarec rybáři. mám jeden docela složitej dotaz. Včera sem chytal candaty na položenou – chytal sem na signalizator a na druhe vidličce sem mel pripevneny swinger ktery sem pripnul HNED za otevřený přesmykač!!! jak mi zabral candat tak to hned pustil. nevim kde jsem udělal chybu a myslim si ze na vypnuti swingru musi byt velky tlak a candat jak to uciti tak to pusti:-( jakej mate nazor vy?? nema na to vliv postaveni prutu neob delka swingru…??
EKOLOGIE.
6.1.2009 | standas | Ryby | 11.814 zobrazení | 1 odpověď
Kolegové a kolegině,máte ekologické smýšlení? Zajímá mně zda se chováte ke svému okolí ekologicky,např. dnes jsem ve vzduchu cítil smrad s uhlí a směs pet láhví,nebo perete s eko práškem,reciklujete atd…
On-line test k získání rybářského lístku
17.3.2008 | rgb23 | Legislativa | 11.813 zobrazení | 10 odpovědí
ČRS umožňuje on-line test na přezkoušení uchazečů pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku: www.rybsvaz.cz
Jaké máte teoretické výsledky po znovuabsolvování?
Rybářská stráž
29.3.2004 | Prizrak | Ryby | 11.799 zobrazení | 64 odpovědí
Jste spokojeni s výkonem ryb. stráže? Stalo se vám, že porybný vás zbuzeroval kvůli ničemu? Co by ste jim zakázali nebo naopak povolili co se týče pravomocí ?
Jaký požíváte vlasec na vláčku.
17.4.2005 | Padis | Navijáky | 11.798 zobrazení | 65 odpovědí
Mě se nejvíc osvědčili vlasce od colmicu a co vy.
LABE 9
5.1.2008 | farnas | Domácí revíry | 11.792 zobrazení | 115 odpovědí
jaké máte skušenosti s tímto revírem jaké ryby se tam vyskytují ryby, na co se tam chytá jaké způsoby lovu se tam upřednostnují. Děkuji.
Smekací naviják, nebo multiplikátor?
10.11.2006 | bačus | Sumcařina | 11.791 zobrazení | 52 odpovědí
Příští rok bych chtěl začít s lovem sumců a to hlavně na podvodní splávek. Přez zimu si chci pořídit vybavení ale nevím zdali smekací naviják nebo multiplikátor, s kterým nemám žádné zkušenosti. Co používáte Vy? Co by ste doporučili úplnému začátečníkovi? Dík Bačus
Jaký zvolit naviják?
15.1.2009 | antonin.sukop | Kaprařina | 11.780 zobrazení | 13 odpovědí
Petrův zdar, potřeboval bych poradit jaký naviják na kapry(položenou). Jaký typ brzdy a značku navijáku. Jsem limitován cenou do 1100,– Díky.
vojna
12.1.2013 | vlčák | Vaše názory | 11.779 zobrazení | 99 odpovědí
Kolegové co vojna,dala vám něco pro rybařinu?Třeba pořádek(samozřejmě ten vojenskej,třeba-co je mokré to je čisté)?A co vám vojna vzala(samozřejmě dva roky v pr…nebo dva roky bez prutů)?Máte něco co vám spojuje vojnu s rybařinou? Petrův zdar.
Jdou vám už ryby,
10.2.2008 | vosakh | Ryby | 11.757 zobrazení | 71 odpovědí
Tak co už chodíte na ryby?Bere něco?pište
Digtální foťáček-porďte prosím
7.11.2005 | Prutos | Ostatní nádobíčko | 11.752 zobrazení | 108 odpovědí
CHci si pořídit digit. foťáček a moc se v nich neorientuju. Má to být hlavně pro rybářské účey. Poraďte prosím s výběrem . Rád bych nalezl alespoň cenové rozmezí z něhož pak budu vybírat.
Dyje 11/Dyje 11A
27.2.2010 | HonzakŠ | Přívlač | 11.749 zobrazení | 119 odpovědí
Dobrý den, začínám s přívlačí a nevím kde se nejlépe „zaučit“. Bydlím ve Znojmě, takže to mám k vodě blízko, ale nikdo z rodiny nechytá. Prosím o radu těch, kdo to tady znají. Oba rybníčky jsou dobře zarybněné bílou rybou, ale nevím jak je to s dravci (nemyslím štiku 120 cm ale něco „pro začátek“). Pokud by pro mě bylo lepší chytat na řece, tak nevím v jakém úseku (už za přehradou nebo až někde Dobšice-Hodonice???) Případně nástrahy,návazce......
Budu moc rád když mě Vy zkušenější alespoň trošku poradíte. Děkuji Honza
Alkohol na ryby patří!
24.3.2009 | | Tipy & triky | 11.749 zobrazení | 62 odpovědí | upravit
Alkohol k rybařině neodmyslitelně patří. Především ke kaprařině. Je potřeba tu celodenní fušku, kdy člověk leží v křesle a jednou za půl dne vstane k záběru, večer pořádně zapít. Já už si nemůžu představit kaprařinu jinak, než ráno vstát (ráno znamená poledne) najíst se, chvilku si zdřímnout. Po kratičkém spánku si uvařit kafe a lehnout si na lehátko ukusuje nějaký pamlsek. Samozřejmě během náročného ležení na lehátku si lehce podřimovat. Občas líně vstát k záběru. Zaseknout, vytáhnout, položit na podložku. Polejt celýho kapra klinikem, aby se mu něco nestalo.Po té, co už je kapr bezpečně naložen celý do kliniku ho šetrně vzít za břicho, laškovně zasunout prsty do análu a šetrně pořídit několik stovek fotek ve všech možných i nemožných polohách. Jakmile je první stovka fotek ze břehu hotová (a přichází únava rukou, které jsou již vyčerpané neustálém natahování kapra před objektiv), je na čase obléknout reprezentativní slipy, obléknout tričko s logem renomovaného výrobce boilies a hurá fotky z vody. Po dvou hodinách focení naprosto vyřízeného kapra (nyní již bez šupin a bez slizu) pro sychr ještě potřít dalším klinikem a poslat ho břichem nahoru do hlubin s obligátní větou: „Pošli babičku“ Po tomto martiriu rychle nahodit (popřípadě zavézt), dát si retko a jít si na chvíli zdřímnout. Zbudit se akorát na večeři, při které s kolegy vyhodnotíme končící den a začínáme popíjet. To je ta správná chvilka na alkohol. Popíjí se pomalu, ale odvážně. Kolem druhé ráno již notně „jak vidle“ slovně napadnout rybářskou stráž, která má tu drzost, že mi chce vzít rybářský lístek za lov přes noc. Pokud je vás na místě těch pravých kaprařů víc, tak se slovní napadnutí rybářské stráže přeskakuje a přechází se rovnou na obhajobu své pravdy v tom smyslu, že nařízení omezení lovu je kravina a já to neuznávám. Takže nedá se nic dělat porybnej letí do vody a za ním jeho babeta. Následuje chlapácké poplácání po zádech mezi všemi přítomnými pravými kapraři a následuje pití. Kolem čtvrté ranní, když už svítá tak již zpitý pod obraz zmateně zaseknout prut, který je úplně cizí, zamotat montáž i okolním pravým kaprařům, kteří již vytuhli před bivakama, nablít si do pytlíku s boiliesem a vydat se na kutě. Cestou ještě před spaním vyčurat tzv. „na mazáka“ bez rozepnutí kalhot a hupem šupem do bivaku. Většinou se nepodaří do bivaku již trefit a proto se ulehává například hlavou na šutrech a nohama ve vodě. Nyní již vyčerpán po náročném rybolovu a spokojeně pokálen můžu jít spát a těšit se na další zítřejší rybářské zážitky.
Proto alkohol na ryby patří.
Kuriozity na háčku
30.7.2004 | toulovec | Ryby | 11.748 zobrazení | 24 odpovědí
Včera jsem z vody vytáhl parádně podseknutou užovku obojkovou v délce asi 80 – 90 cm (neměřeno – děsně sebou mrskala). Byl jsem z toho docela rozklepanej, protože jsem nevěděl co to je a jak to sundat z prutu. Na netu jsem četl, že chlapi chytili na mouchu vlaštovku,která jim sebrala mouchu v letu, netopýra, přívlačí kachnu. co se Vám podařilo vytáhnout za kuriozitu z vody??? Asi pište jen živočichy, prezervativy, vložky, pneumatiky, pokličky(ta prý bojuje mimořádně statečně chicht) apod jsme ulovili asi všichni.
jaký naviják pro mě
4.1.2010 | sten14 | Navijáky | 11.747 zobrazení | 24 odpovědí | upravit
Poradte mi prosím jaký naviják si pořídit.Mám strop kolem 1500kč za jeden.Chci to na řeku na třímetrový prut a chytat na živou nástrahu.Převážně ryby candát štika.Uvítal bych nějaké typy a rady začínám s touto technikou děkuji za odpovědi
s predni brzdou nebo s baitem?
8.4.2012 | johnny knoxwil | Navijáky | 11.742 zobrazení | 12 odpovědí | upravit
rozhoduju se jestli koupit nove navyjaky na kaprarinu jen s predni brzdou nebo i s baitrunerem?doted sem mel s baitem a celkem mi to vyhovuje ale tech par malo nazoru co sem pozbiral je spis jen pro predni brzdu.ale zas si moc neumim predstavit ze prijde jizda ja budu sekat budu drzet civku a do toho utahovat brzdu kdyz s baitem jen staci otocit klickou a z volnobehu mi prepne na druhou jiz serizenou brzdu o kterou se nemusim starat.takhle po kazdem nahozu budu muset povolovat a po zaseku zas utahovat a serizovat.jak jste na tom vy?