Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

LABE 9 necteno

5.1.2008 | farnas | Domácí revíry | 11.947 zobrazení | 115 odpovědí

jaké máte skušenosti s tímto revírem jaké ryby se tam vyskytují ryby, na co se tam chytá jaké způsoby lovu se tam upřednostnují. Děkuji.

MIVARDI vs SEMA naviják necteno

27.11.2011 | Quick2803 | Navijáky | 11.930 zobrazení | 6 odpovědí

Který je lepší naviják buď MIVARDI MAXIMUS 8000/12000 a nebo SEMA THERAPY CARP 1280

http://www.fishop.cz/…rp-1280.html http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

máte někdo s nima zkušenosti děkuji za příspěvky

Zkusili jste plandavky? necteno

10.3.2004 | pupak | Přívlač | 11.927 zobrazení | 34 odpovědí

Druhým rokem je pro mě v přívlači nástrahou č.1 plandavka, jestli je to tím, že na ně skoro nikdo nechytá a ryby je nemaj okoukaný nebo něčím jiným nevím, ale já v podstatě mimo pár štik na woblera mám vše nachytáno jen na ně. Vláčíte s nima nebo jsou u vás uložený hluboko v batohu a zapoměli jste už na tuto klasiku?

Lov na Slidery necteno

20.11.2011 | fishman123 | Vaše názory | 11.924 zobrazení | 10 odpovědí

Zdary vláčkaři, poslední dobou se hodně propaguje známý jerk Salmo Slider. Jaké máte s touto nástrahou zkušenosti předčil vaše očekávání,nebo naopak? Foto úlovků na slidery vítáno.

Candát na položenou necteno

26.7.2008 | Radim11 | Položená | 11.917 zobrazení | 17 odpovědí

zdarec rybáři. mám jeden docela složitej dotaz. Včera sem chytal candaty na položenou – chytal sem na signalizator a na druhe vidličce sem mel pripevneny swinger ktery sem pripnul HNED za otevřený přesmykač!!! jak mi zabral candat tak to hned pustil. nevim kde jsem udělal chybu a myslim si ze na vypnuti swingru musi byt velky tlak a candat jak to uciti tak to pusti:-( jakej mate nazor vy?? nema na to vliv postaveni prutu neob delka swingru…??

Jdou vám už ryby, necteno

10.2.2008 | vosakh | Ryby | 11.907 zobrazení | 71 odpovědí

Tak co už chodíte na ryby?Bere něco?pište

LK BAITS necteno

1.3.2009 | ozrala | Ryby | 11.905 zobrazení | 1 odpověď

Jaké je vaše nej boilie od tohoto vyrobce naco nejvice chytáte

Rybářská stráž necteno

29.3.2004 | Prizrak | Ryby | 11.905 zobrazení | 64 odpovědí

Jste spokojeni s výkonem ryb. stráže? Stalo se vám, že porybný vás zbuzeroval kvůli ničemu? Co by ste jim zakázali nebo naopak povolili co se týče pravomocí ?

vojna necteno

12.1.2013 | vlčák | Vaše názory | 11.901 zobrazení | 99 odpovědí

Kolegové co vojna,dala vám něco pro rybařinu?Třeba pořádek(samozřejmě ten vojenskej,třeba-co je mokré to je čisté)?A co vám vojna vzala(samozřejmě dva roky v pr…nebo dva roky bez prutů)?Máte něco co vám spojuje vojnu s rybařinou? Petrův zdar.

Jaký požíváte vlasec na vláčku. necteno

17.4.2005 | Padis | Navijáky | 11.882 zobrazení | 65 odpovědí

Mě se nejvíc osvědčili vlasce od colmicu a co vy.

RS necteno

12.11.2006 | pif | Ryby | 11.880 zobrazení | 119 odpovědí

Poslední dobou zde na Chytej čím dál víc sílí averze vůči tzv.masařům,chování u vody a nedostatěčné kontroli od členů RS.ptám se,proč ti,kteří zde u PC přesně vědí co,jak,kde a kdy je špatně,co by dělali daleko a mnohem lépe,se nepřihlásí a nevstoupí do RS?potažmo nelobují za své zvolení do výboru místních skupin?ono jde oto,že líných chytrolínů po světě běhá habaděj,ale …už vidím tu naši krásnou budoucnost,jak všichni nespokojení,stále kritizující členové se ujmou vlády a ukáží nám zářné zítřky.takže,nes­pokojenci,co Vám brání hejbnou prdelí,začít u sebe a chtít něco změnit?kolik je tady mezi námi členů RS?kolik je mezi námi aktivních členů výboru?členů okrsků?

On-line test k získání rybářského lístku necteno

17.3.2008 | rgb23 | Legislativa | 11.875 zobrazení | 10 odpovědí

ČRS umožňuje on-line test na přezkoušení uchazečů pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku: www.rybsvaz.cz

Jaké máte teoretické výsledky po znovuabsolvování?

Alkohol na ryby patří! necteno

24.3.2009 | | Tipy & triky | 11.869 zobrazení | 62 odpovědí | upravit

Alkohol k rybařině neodmyslitelně patří. Především ke kaprařině. Je potřeba tu celodenní fušku, kdy člověk leží v křesle a jednou za půl dne vstane k záběru, večer pořádně zapít. Já už si nemůžu představit kaprařinu jinak, než ráno vstát (ráno znamená poledne) najíst se, chvilku si zdřímnout. Po kratičkém spánku si uvařit kafe a lehnout si na lehátko ukusuje nějaký pamlsek. Samozřejmě během náročného ležení na lehátku si lehce podřimovat. Občas líně vstát k záběru. Zaseknout, vytáhnout, položit na podložku. Polejt celýho kapra klinikem, aby se mu něco nestalo.Po té, co už je kapr bezpečně naložen celý do kliniku ho šetrně vzít za břicho, laškovně zasunout prsty do análu a šetrně pořídit několik stovek fotek ve všech možných i nemožných polohách. Jakmile je první stovka fotek ze břehu hotová (a přichází únava rukou, které jsou již vyčerpané neustálém natahování kapra před objektiv), je na čase obléknout reprezentativní slipy, obléknout tričko s logem renomovaného výrobce boilies a hurá fotky z vody. Po dvou hodinách focení naprosto vyřízeného kapra (nyní již bez šupin a bez slizu) pro sychr ještě potřít dalším klinikem a poslat ho břichem nahoru do hlubin s obligátní větou: „Pošli babičku“ Po tomto martiriu rychle nahodit (popřípadě zavézt), dát si retko a jít si na chvíli zdřímnout. Zbudit se akorát na večeři, při které s kolegy vyhodnotíme končící den a začínáme popíjet. To je ta správná chvilka na alkohol. Popíjí se pomalu, ale odvážně. Kolem druhé ráno již notně „jak vidle“ slovně napadnout rybářskou stráž, která má tu drzost, že mi chce vzít rybářský lístek za lov přes noc. Pokud je vás na místě těch pravých kaprařů víc, tak se slovní napadnutí rybářské stráže přeskakuje a přechází se rovnou na obhajobu své pravdy v tom smyslu, že nařízení omezení lovu je kravina a já to neuznávám. Takže nedá se nic dělat porybnej letí do vody a za ním jeho babeta. Následuje chlapácké poplácání po zádech mezi všemi přítomnými pravými kapraři a následuje pití. Kolem čtvrté ranní, když už svítá tak již zpitý pod obraz zmateně zaseknout prut, který je úplně cizí, zamotat montáž i okolním pravým kaprařům, kteří již vytuhli před bivakama, nablít si do pytlíku s boiliesem a vydat se na kutě. Cestou ještě před spaním vyčurat tzv. „na mazáka“ bez rozepnutí kalhot a hupem šupem do bivaku. Většinou se nepodaří do bivaku již trefit a proto se ulehává například hlavou na šutrech a nohama ve vodě. Nyní již vyčerpán po náročném rybolovu a spokojeně pokálen můžu jít spát a těšit se na další zítřejší rybářské zážitky.

Proto alkohol na ryby patří.

feederové špičky necteno

20.3.2011 | Adam55 | Feeder | 11.867 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím všechny feedraře, chtěl bych se zeptat jestli se dá dát na tvrdší prut měkčí špička aby byli vidět i ty nejjemnější zábery. díky za odpovědi

Digtální foťáček-porďte prosím necteno

7.11.2005 | Prutos | Ostatní nádobíčko | 11.851 zobrazení | 108 odpovědí

CHci si pořídit digit. foťáček a moc se v nich neorientuju. Má to být hlavně pro rybářské účey. Poraďte prosím s výběrem . Rád bych nalezl alespoň cenové rozmezí z něhož pak budu vybírat.

plánek na tripod nevo stojan necteno

7.12.2011 | R-a-d-e-k | Kaprařina | 11.850 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím… Nemá někdo plánek na tripod,popřípadě na stojan na pruty? Velice bych to uvítal

EKOLOGIE. necteno

6.1.2009 | standas | Ryby | 11.847 zobrazení | 1 odpověď

Kolegové a kolegině,máte ekologické smýšlení? Zajímá mně zda se chováte ke svému okolí ekologicky,např. dnes jsem ve vzduchu cítil smrad s uhlí a směs pet láhví,nebo perete s eko práškem,reciklu­jete atd…

Přísečnice necteno

4.1.2014 | FInnnp | Domácí revíry | 11.838 zobrazení | 34 odpovědí

Měl bych jeden dotaz.Jak se dostat chytat na Přísečnici legálně.Občas tam chodím na procházku a nebo na kořeny do akvária.Málo kdy se stane,aby tam někdo nechytal.Dnes tam bylo asi pět rybářů.Každý chytal minimálně na tři pruty.Nástrahy rybky,žížaly atd.Chytali krásné okouny.Tak kolem 45 cm.Pak Siveny a Duháky.Všichni říkají,že mají povolení.Jeden od Hrázného druhý zase prováděl kontrolní odlov atd.

Smí se chytat pod jezem? necteno

23.6.2010 | Futureriver | Legislativa | 11.813 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda se smí chytat pod/nad jezy u malých vodních elektráren. Já mám za to, že ne!(asi 100 m od nich se až smí..,Hádal jsem se už totiž s kamarádem a kolikrát jsem tam už také rybáře hned pod jezem chytat viděl a tak se raději ptám, abych se pak s někým nehádal. Díky za vysvětlení a Petrův zdar

Parmy na Otavě necteno

15.6.2012 | osprey | Ostatní ryby | 11.805 zobrazení | 107 odpovědí

Vážení, poslední dobou začínám mě přestávají bavit diskuze na síti, bez reálného završení.

Trápí mě úbytek parem v jihočeských řekách, zejména na Otavě a rád bych s tím nějak pohnul. Podle mě je problém v nedostatečné přirozené reprodukci druhu. Viděl jsem vody daleko regulovanější, špinavější, protékající městy a parem tam bylo dost ve všech velikostech.

Zajímalo by mě, jestli by se dalo touto cestou shromáždit pár lidí a pokusit se něco udělat.