Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Pike shooting - střílení štik necteno

20.11.2010 | Raf | Rybaření v zahraničí | 11.986 zobrazení | 77 odpovědí

A je tady importovaná rybolovná technika, která se dá technicky praktikovat i na našich vodách (pozor je v tuto chvíli nezákonná)! Na bowfishing (lov lukem) se vzhledem k nedostatku kaprů a tolstolobiků nenašly vhodné revíry. Harpoon fishing (lov harpunou) trpí malou průzračností našich vod. Kayakfishing strádá v souvislosti s cenou příslušných lodí. Pike shooting, mající hlubokou tradici ve státě Vermont, spočívá ve střelbě omámených štik, které se vytahují při tření do mělčin. Omráčené nebo postřelené štiky jsou následně dolovovány klasickým podseknutím nebo vyloveny podběrákem. Více se o pike shootingu dozvíte na následujícím odkazu http://www.ammoland.com/…eason-opens/ Je to technika která by pro vás po příslušných legislativních změnách byla perspektivní?

LK BAITS necteno

1.3.2009 | ozrala | Ryby | 11.970 zobrazení | 1 odpověď

Jaké je vaše nej boilie od tohoto vyrobce naco nejvice chytáte

Zabíjet velké ryby- ano či ne? necteno

24.7.2004 | HaD | Ryby | 11.969 zobrazení | 70 odpovědí

Co si myslíte o zabíjení velkých ryb? Myslíte, že je v pořádku a etické, když někdo kvůli masu usmrtí starou rybu: např sumec 180 cm=cca30 let, kapr 15 kg= cca 15 let, parma 70 cm= cca 30 let atd? Sice je to v souladu s řádem, ale dopsěl jsem lety k tomu, že by se to asi dít nemělo! Je mi necelých 30 a pocit , že na revíru, kde rád chytám někdo utloukl a vyudil např. sumce 180 cm a já budu muset do věku 60 let!!! čekat na dalšího, kdy už možná sotva dolezu k vodě, mě šíleně děsí. Co vy na to?

tica scepter gtx 9000 necteno

5.9.2012 | pytlak | Navijáky | 11.966 zobrazení | 47 odpovědí

má někdo zkušenosti s tímto nádherným navijákem. prostě vaše recenze na tento naviják

"Revíry nasucho" necteno

9.8.2015 | CeP | Domácí revíry | 11.942 zobrazení | 79 odpovědí

„Revíry nasucho“Letošní (2015) sucho nám všem dává zabrat, rybám asi ještě více.
Na druhou stranu je na mnoha lokalitách možné spatřit co bylo našim očím mnoho let skryté tak proč to nezdokumentovat? Další obrázky se stručným popiskem a datací vítány.

Udica na zubáče necteno

23.9.2004 | doktor | Pruty | 11.937 zobrazení | 62 odpovědí

Prosím poraďte mi udičku na zubáče. Väčšinou plánujem chytať na malých riekach ale aj rybníku, na gumy. Aká je nejvhodnejšia vrhacia záťaž, 3–15g, 5–20g, 10–30g? Značka? Čo hovoríte na Sportex KEV Trigger de Lux – dĺžka 305cm, vrhacia záťaž 30g, hmotnosť 225g Shimano Aspire Spinning – 300cm, vrhacia záťaž 5–20g, hmotnosť 239g Shimano Diaflash Ex Spinning Zander Special – dĺžka 300cm, vrhacia záťaž 5–20g Shimano Technium Diaflash Spinning 300L – dĺžka 300cm, vrhacia záťaž 3–15g, hmotnosť 217g. Cena sportex a shimano aspire je veľké mínus, alebo stoja za to?

Navijak Shimano Stradic 1000FA alebo Shimano Technium 1000FA? Stradic 2500 mám, nepoznáte Technium? Ďakujem

On-line test k získání rybářského lístku necteno

16.3.2008 | rgb23 | Legislativa | 11.934 zobrazení | 10 odpovědí

ČRS umožňuje on-line test na přezkoušení uchazečů pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku: www.rybsvaz.cz

Jaké máte teoretické výsledky po znovuabsolvování?

plánek na tripod nevo stojan necteno

7.12.2011 | R-a-d-e-k | Kaprařina | 11.928 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím… Nemá někdo plánek na tripod,popřípadě na stojan na pruty? Velice bych to uvítal

feederové špičky necteno

20.3.2011 | Adam55 | Feeder | 11.923 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím všechny feedraře, chtěl bych se zeptat jestli se dá dát na tvrdší prut měkčí špička aby byli vidět i ty nejjemnější zábery. díky za odpovědi

Nejvhodnější naviják na težkou prívlač necteno

12.7.2009 | M.S. | Navijáky | 11.916 zobrazení | 84 odpovědí

Mužete my poradi ktery navijak by byl nejvhodnejší na težkou prívlač.na woblery 10+ a woblery z velkymy lopatkami.

EKOLOGIE. necteno

6.1.2009 | standas | Ryby | 11.913 zobrazení | 1 odpověď

Kolegové a kolegině,máte ekologické smýšlení? Zajímá mně zda se chováte ke svému okolí ekologicky,např. dnes jsem ve vzduchu cítil smrad s uhlí a směs pet láhví,nebo perete s eko práškem,reciklu­jete atd…

chytate oukleje na splávek a na marmyšku necteno

17.2.2008 | kamos007 | Bílá ryba | 11.910 zobrazení | 92 odpovědí

chytli jste někdy ouklej? jestli jo tak napište na toto forum jakou největší a naco berou.

Počet ryb (odnesených) v příští sezóně... necteno

10.11.2006 | Lerak | Ryby | 11.895 zobrazení | 127 odpovědí

Dle neověřených informací budou v JčÚS v r. 2007 takováto pravidla v počtu „odnesených“ ryb : P - 50 ks lososovitých ryb, MP – 50 ks tzv. ušlechtilých ryb…

jaký naviják pro mě necteno

4.1.2010 | sten14 | Navijáky | 11.869 zobrazení | 24 odpovědí | upravit

Poradte mi prosím jaký naviják si pořídit.Mám strop kolem 1500kč za jeden.Chci to na řeku na třímetrový prut a chytat na živou nástrahu.Převážně ryby candát štika.Uvítal bych nějaké typy a rady začínám s touto technikou děkuji za odpovědi

Kuriozity na háčku necteno

30.7.2004 | toulovec | Ryby | 11.863 zobrazení | 24 odpovědí

Včera jsem z vody vytáhl parádně podseknutou užovku obojkovou v délce asi 80 – 90 cm (neměřeno – děsně sebou mrskala). Byl jsem z toho docela rozklepanej, protože jsem nevěděl co to je a jak to sundat z prutu. Na netu jsem četl, že chlapi chytili na mouchu vlaštovku,která jim sebrala mouchu v letu, netopýra, přívlačí kachnu. co se Vám podařilo vytáhnout za kuriozitu z vody??? Asi pište jen živočichy, prezervativy, vložky, pneumatiky, pokličky(ta prý bojuje mimořádně statečně chicht) apod jsme ulovili asi všichni.

Kolik dní v roce strávíte na rybách? necteno

29.12.2005 | jake | Ryby | 11.859 zobrazení | 119 odpovědí

Tak jsem dnes dopoledne vyplňoval sumář pro MP a napadlo mě čistě statisticky zjistit si, kolik dní v roce jsem strávil na rybách. Vzhledem k tomu, že toto byla má teprve druhá sezóna, docházím k neuvěřitelnému číslu rovných 200 dní strávených u vody (počítám do toho i pstruhovku – 28 dní a Silvestra, kdy zakončím). Kdo mě trumfne? P. S. Jinak- počet docházek mám 256 (to znamená, že jsem v některý den navštívil i více revírů). Musel jsem si na konci září vyzvednout nový papír pro evidenci. Hleděli tam na mě jak roury.

Jaký zvolit naviják? necteno

15.1.2009 | antonin.sukop | Kaprařina | 11.853 zobrazení | 13 odpovědí

Petrův zdar, potřeboval bych poradit jaký naviják na kapry(položenou). Jaký typ brzdy a značku navijáku. Jsem limitován cenou do 1100,– Díky.

Severní Morava-lov NON-STOP 2014 necteno

20.11.2013 | Petula | Legislativa | 11.851 zobrazení | 104 odpovědí

Víme všichni,jak je to v ČR s lovem non stop,můžeme děkovat,že na Severní Moravě máme pro rok 2014 povolenou Sl.Hartu.Mám však obavy,jestli to Harta unese,ten kdo v roce 2013 byl v období 3 týdnů na Hartě,kdy byl lov non stop povolen viděl,co se tam dělo.Povolit jedinou vodu v širokém a dalekém okolí non stop se mi zdá nešťastné,mělo se takhle otevřít více velkých vod,ať se tlak rozloží.Jaký je Váš názor?Myslím si,že varianta buď všechno nebo nic se zdá být nejrozumnější.

Pstruhové zahájení 2010. necteno

19.3.2010 | kamos007 | Lososovité ryby | 11.850 zobrazení | 110 odpovědí

Letošní zahájení se blíží!!!!

Jak jste připraveni na novou sezónu a jak se těšíte?

Na kterém e-shopu se vám nejlépe nakupuje? necteno

6.9.2012 | Martin Habera | Ostatní nádobíčko | 11.844 zobrazení | 72 odpovědí | upravit

Ahoj kolegové, svěřte se zde prosím, v jakém rybářském e-shopu se vám nejlépe nakupuje? Zajímá mne teď jen hledisko přehlednosti – rychlost dodání, celkovou spokojenost se službami shopu apod. teď prosím nechme stranou.

Budu rád za co nejvíce informací, nejen prostý název obchodu, ale třeba i zdůvodnění, proč vám připadá přehlednější než jiné, proč jej máte rádi atd.

Připravujeme nový obchod, a chtěli bychom co nejvíce názorů od svých kolegů – každému, kdo této otázce věnuje čas, děkuji!